Nieuwe wet in Staat New York laat abortus toe tot 9 maanden zwangerschap

Beeld: lifenews

De Amerikaanse staat New York heeft een nieuwe wet gestemd, die abortus tot 9 maanden zwangerschap legaliseert, indien de gezondheid van de moeder in gevaar is. Ook in de staat Virginia werd een soortgelijk extreem wetsvoorstel ingediend. De vorige wet stond abortus bij gezondheidsproblemen van de moeder enkel tot de 24ste week van de zwangerschap toe.  Aangezien het concept “gezondheid” zowel psychisch als fysisch kan geïnterpreteerd worden, vrezen critici van de nieuwe New Yorkse abortuswet, dat deze een vrijgeleide zal worden voor het onbeperkt aborteren en vermoorden van levensvatbare zuigelingen. 

De Democraat Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York, zelf een Katholiek, “vierde deze nieuwe stap naar meer vrouwenrechten” door belangrijke gebouwen zoals het World Trade Center in een roos licht te laten baden. “Gezien de intentie van de federale regering om Roe vs. Wade (de Amerikaanse abortuswetgeving) en de reproductieve rechten van vrouwen terug te schroeven, heb ik beloofd dat we deze kritieke wetgeving binnen de 30 dagen van onze nieuwe termijn zouden doorvoeren – en we zijn erin geslaagd,” zei Cuomo in een verklaring. Cuomo ligt door zijn steun aan de nieuwe extreme abortuswetgeving sterk onder vuur. Verschillende Katholieke bisschoppen riepen zelfs op om hem te excommuniceren. Andrew Cuomo lachte de bedreigingen echter weg, gemaakt door een moreel bankroet instituut als de Kerk, die momenteel zelf baadt in de misbruikschandalen. Hij verklaarde ook dat hij als gouverneur een onderscheid maakte tussen zijn geloof en zijn politiek mandaat. “Ik bestuur niet als een katholiek, noch maak ik wetten als Katholiek.”

Observatoren zien de promotie van late-termijn abortussen als een beangstigende evolutie binnen de progressief georiënteerde Democratische Partij, waarvan Gouverneur Cuomo een lid is. In een maatschappij waar de technologie steeds jongere prematuren een kans op leven geeft, vormt de legalisering van de abortus van leefbare kinderen een immense stap achteruit in de beschaving. Buiten Amerika zijn er trouwens slechts een handvol landen, vaak met een kwalijke reputatie, die late abortussen toelaten, waaronder China en Noord-Korea.

De nieuwe New Yorkse abortuswetgiving werd, onder andere, streng veroordeeld door het pro-life lifesitenews.com. “Wanneer abortus wordt gevierd, is er geen reden meer om morele actie te ondernemen voor onschuldige slachtoffers, wanneer en waar ook ter wereld”, schreef columniste Fay Voshell in lifesitenews. “Niet voor hen die levend verbrand worden door ISIS, of Christenen die opgesloten worden in China of vermoord in het Midden-Oosten. Niet voor de slachtoffers van sekshandel of kindermisbruik, binnen of buiten de Kerk. Er is dan geen reden meer om te vechten tegen welk kwaad dan ook – wanneer we moreel verlamd zijn door toe te laten, dat onschuldige mensen worden geofferd op het altaar van de ‘vrijheid’.”

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

14 commentaren op “Nieuwe wet in Staat New York laat abortus toe tot 9 maanden zwangerschap

 1. Droevige wetten …
  Hier zijn er nog altijd mensen die denken dat de democraten in de VS heilige zantjes zijn. Van in de tijd van de “katholieke” Kennedy’s weten we dat dat geen waar is. Er was zelfs een Kennedy (was het niet Edward ?) die het bestond een brief naar de paus te schrijven om te pleiten voor abortus.

 2. Men kan dit als gelovige moeilijk aanvaarden, maar de meeste mensen leven alsof God nog moet worden uitgevonden goed artikel.

 3. Hij vierde deze nieuwe stap naar meer vrouwenrechten? Welke vrouwenrechten?
  Recht van de man zeker! Weer een man die bang is om zijn verantwoordelijkheid op te nemen als vader. En in dit geval heel bang is om alleen achter de blijven met een kind zonder moeder. Want, dan komt heel de verantwoordelijkheid van het kind op de schouders van de man terecht. En dat zullen ze niet zien zitten. Mannen die zulke wetten maken en dan nog het lef hebben om te roepen dat dit vrouwenrechten zijn, die zijn niet katholiek dat zijn narcisten die alleen maar in hun eigen voordeel praten en geen greintje respect hebben voor de kracht van het moederschap en voor het ongeboren kind. Een goede moeder zou alles doen om haar kind in leven te houden, ook al moet haar eigen leven daar voor opgeven. Dat is katholiek. Verder valt het me meer en meer op dat mannen geen mannen meer zijn maar irritante egoïsten, die alleen maar wetten opstellen om verder hun lusten op een vrouw bot te vieren en daarbij ook nog eens vrij willen zijn van alle verantwoordelijkheid. Daarom creëren die mannen ook maar al te graag zo’n wetten, waar ze nog een feestje voor gaan bouwen ook. Toont van weinig respect naar hun zelf, naar de vrouw, naar het moederschap en naar het ongeboren kind.

 4. Beste Lotje, het is niet alleen de gouverneur van NY maar het gaat om een grote kliek waar zeer veel vrouwen het woord voeren. Trouwens de abortus-gruwel-huizen in USA worden geleid en gesteund door machtige dames die het allemaal zoveel beter weten dan mannen.
  Als gij dagelijks gaat kijken op https://www.lifesitenews.com dan zult gij merken dat de dames zeker niet onderdoen voor de mannen.

  1. Beste Eric-B.L. allemaal de schuld van mannen.. 🙂 Vrouwen worden nog steeds uitgebuit en onderdrukt door mannen alleen in onze tijd krijgt dat een andere inkleding. Zelf binnen het instituut kerk is die ziekte nog meer toe genomen, vooral als het vrouwen zijn die de waarheid verkondigen. Daar kunnen narcisten niet tegen.. Ik verschiet dan ook niet dat hij zich katholiek noemt. Met narcistische persoonlijkheden kan je zelf geen gesprek voeren want die willen en zullen hun wet doorvoeren.

    1. Kurt het is duidelijk dat jij het woord feministe niet goed kent. Want feministen zijn juist blij met deze uitspraken. Die houden van vrije seks.. Alles moet maar kunnen.. En die vrouwen willen liefst een man in rokje aan de strijk en dat ze zelf de broek dragen. Wat dat is wat ik juist niet wil.. Ik denk dat je mijn bericht eens met andere ogen moet lezen.. Dan lees je iets heel anders. Ik wil juist dat mannen terug mannen worden, opkomen voor de vrouw, de deur voor mij openen 🙂 en mijn stoel naar voor doen zodat ik kan gaan zitten en zorgen dat zijn gezin niets te kort komt.. En zeker geen mannen die verkondigen dat ze opkomen voor vrouwenrechten terwijl ze de vrouw juist met deze wet discrimineren, Een feministen moet je mij dan ook niet noemen, want ik vind feminisme een belediging in mijn vrouw zijn. Denk even na voor je zoiets zegt. Ik vind veel mannen geen mannen meer.. Als je daar dan plots een feministe voor moet genoemd worden dan vind ik dat maar heel erg. 🙁

     1. Beste Kurt: Het is meestal geen vrouwen die wetten erdoor krijgen hoor.
      De vrouw wordt in de politiek of in andere hogere functies nog altijd niet au – serieus genomen.
      Maar, misschien heb je wel gelijk als de vrouw in de politiek JA – ABORTUS roept plots aandacht krijgt door de mannen in de politiek.. Begrijp je wat ik wil bedoelen en waar ik heen wil?
      Maar, je hebt wel gelijk, de wet van abortus allemaal de schuld van de mannen, vrouwen en de feministen 🙂

     2. ☩JMJ☩

      Citaat Lotje: “Ik vind veel mannen geen mannen meer..”

      Het is ongetwijfeld zo dat mannen zich niet meer gelijk mannen gedragen, maar vrouwen zijn helaas even moreel ontwricht gelijk mannen; het rot zit diep bij beide geslachten. De ijver voor zelfcorrectie om de harmonie in de gezinnen te herstellen volgens de natuurlijke orde en hiërarchie zal van beide kanten moeten komen. De man heeft echter als huisvader de leidende functie in het herstel van de orde, en maatschappelijk verziekende doctrines gelijk het feminisme zouden nooit zo diep hebben kunnen wortelschieten indien het mannelijk gedeelte van de bevolking het niet ja-knikkend had laten gebeuren. Nu is het zover gekomen dat vrouwen aan de lopende band hun mannen straffeloos met behulp van rechters uitkleden en op straat zetten.

      Tot op heden zie ik echter het merendeel nog steeds zagen over democratie en tegen autoriteit; zo gaat men dus niet de samenleving redden. De remedie tegen al dat breinrot is het zich verdiepen in de oude waarden en principes van het Christelijk ridderschap en het toepassen daarvan op en in het hedendaagse leven om zo de maatschappij te regenereren.

      De feministen waren en zijn trouwens geen blok dat uiteindelijk door vrouwen bestuurd wordt, maar zij gedragen zich slechts als hersenloze slavinnen van mannelijke joodse conspirateurs die Europa willen uitdelgen. Bij gebrek aan goede mannen die door patriarchaal leiderschap de zaken in goede banen leiden laten vrouwen zich leiden door boosaardige, corrupte mannelijke figuren die het natuurlijk instinct (degenen die dat instinct ontkennen, liegen) van deze vrouwen tot gehoorzaamheid aan mannen exploiteren, manipuleren en misbruiken. De maçonnieke oligarchen kennen het potentieel in vrouwen om koninkrijken en naties ten gronde te richten via hun invloed op de zwakheid van mannen, en zij (de oligarchen) hanteren dan ook die invloed om de goyim in het verderf te storten.

     3. Beste Benjamin,

      Als ik man had geweest had ik juist hetzelfde gezegd over vrouwen. 🙂

      Want, zowel mannen als vrouwen hebben geen behoefte meer om nog veel liefdes offers te brengen om man, vrouw of zelf hun kind te behouden, al moeten ze daar hun eigen leven voor geven. Ze hebben allemaal wel behoefte aan een vaste relatie maar door hechtingsstoornissen, door hun destructief gedrag of ongeordende gevoelens kunnen ze geen standvastige relatie meer aan en gaan ze maar onstabiele losse seksuele contacten aan, want hun seksuele behoefte moet toch vervuld worden, zoals vele nu zeggen in onze maatschappij en als er dan een kind van komt dan slaan ze op de vlucht of plegen abortus.

      Liefdes offers brengen om hun dierbaar kind ‘ kind van God ’te houden is uit te tijd, want dat hoort niet bij de like cultuur!

      Zowel mannen als vrouwen zijn hun innerlijke kracht kwijt en worden slachtoffer van hun kwetsuren of slechte leefomstandigheden waardoor ze ontsporen in het kwade. God heeft ons geschapen om uniek te zijn als man of vrouw en op een liefdevolle manier onze unieke taak als man of vrouw te vervullen dat goede vruchten moet voortbrengt en geen slechte vruchten zoals we nu massaal zien in onze wereld. Nu wordt alles op een hoopje gegooid mannen worden vrouwen, vrouwen worden mannen, en wie weet wat staat er ons in de toekomst nog te wachten. De oorspronkelijke schepping is kapot gemaakt omdat niemand nog wil luisteren naar de stem van God, want ze hebben God niet nodig. Al wat we nu zien door doden wetten die luidkeels geroepen en gemaakt worden door ontspoorde gekwetste mensen (zowel mannen als vrouwen) in onze wereld zal altijd eindigen met de dood van één of ander geliefd kind van God. Want waar geen LEVEN is daar is DOOD. En de DOOD is momenteel serieus zegen aan het vieren. En het ergste van al mensen zijn zo blind dat ze om die DOOD hysterisch aan het toejuichen zijn, zelf binnen de kerkmuren. Best wel pijnlijk als je al ontwaakt bent en al die dood om je heen ziet.
      Besluit: zowel mannen als vrouwen zijn verantwoordelijk voor deze afschuwelijke wetten waar alle kinderen groot of klein van God het slachtoffer van worden!!! Dat noemen ze in onze tijd liefde? Ik zie wel geen liefde.. 🙁

 5. Klein maar keihard nadenkertje:
  wanneer iemand doelbewust een moord pleegt dan heeft die mens daar al geruimne tijd over nagedacht! Wanneer die moord dan wordt uitgevoerd vaart ogenblikkelijk een bloeddorstige duivel in diens ziel! Van dan af zal die mens sterk aangezet worden tot bloeddorst, maar bovendien zal in geval van abortus ook de zeer sterke neiging ontstaan om zich te verantwoorden in die moordzucht en dan sleurt die mens anderen met zich mee in de doodslag. Men moet dan ook goed beseffen dat iedereen die zich mede inzet om abortus goed te keuren en iedereen die vriendinnen en vrienden aanraadt om abortus door te zetten medeplichtig is aan moord! Dit betekent dat tegenwoordig in de meeste families enkele moordenaars aanwezig zijn! Het is werkelijk geen wonder dat God de Vader zich zwaar beledigd voelt.

 6. Wat is nog het verschil tussen abortus tot 9 maand na de zwangerschap, en brutale kindermoord als het kindje geboren is ? Afschuwelijke wet.

 7. Kardinaal Dolan ziet het niet zo zitten om Cuomo te excommuniceren.
  Nog zo’n “held”.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht