Fake news: VRT op heterdaad betrapt

In Washington stapten vorige vrijdag vele tienduizenden mensen in een ijzige kou op in de Amerikaanse “Mars voor het Leven”. Het was voor de zesenveertigste keer dat deze mars door de straten van Washington trok. Zij vindt elk jaar plaats om het omstreden arrest van het Amerikaanse Opperste Gerechtshof aan te klagen, dat abortus wettigde. Onder hen, heel veel jongeren en ook de Amerikaanse vice-president Mike Pence en zijn echtgenote. Iets van gehoord op onze VRT staatsomroep?

Al het nieuws dat door de VRT over de Verenigde Staten wordt verspreid, lijkt wel een kopie van wat door de Amerikaanse Democraten en hun communicatiekanalen wordt voorgekauwd. Niet te verwonderen, wanneer men weet dat een van de twee VRT-verslaggevers, Michiel Vos, de schoonzoon is van een van de boegbeelden van de Democraten, de rabiate Nancy Pelosi. Zo wordt steeds beweerd dat de meerderheid van de jongeren van minder dan 34 jaar volledig achter de Democraten zou staan, wanneer het gaat om de verdere liberalisering van abortus. Een studie van Students For Life of America heeft nu echter aangetoond dat de meerderheid van de Amerikaanse jongeren het oneens is met de plannen van de Democraten en dat 42% zelfs resoluut  gekant is tegen abortus. Een andere studie van Marist Poll bevestigt deze cijfers en geeft aan dat 74% van de Amerikanen voorstander zijn van belangrijke beperkingen inzake abortus. Hebt u daar al een bericht of commentaar over gehoord op de met uw belastinggeld gefinancierde Vlaamse staatszender?

Een “sensationeel” nieuwsfeit daarentegen  werd gebracht door de journalist-activist en Trump-hater Björn Soenens, die in de VS eveneens als correspondent  voor de VRT werkt: Nog voor zijn verkiezingsoverwinning zou President Trump aan zijn voormalige advocaat Michael Cohen opgedragen hebben om tegenover het Congres te liegen over een deal die hij met  de Russische president Poetin zou gesloten hebben over de financiering van een te bouwen Trump toren in Moskou… En vanzelfsprekend zou dat volgens de VRT journalist aanleiding geven tot een procedure van afzetting van de president (de zoveelste die hij al voorspeld heeft)….een surrealistisch verhaal.., dat verspreid werd door BuzzFeed , een Amerikaans internet-nieuwsbedrijf, op basis van “geruchten” van federale agenten, die”zouden” beweerd hebben dat het mogelijk was dat… enz… Al heel snel bleek het hier om nep-nieuws te gaan, dat verspreid was om President Trump te schaden ( in België wordt deze strategie eveneens tegenover politieke tegenstanders toegepast ..!) Björn Soenens en de hele meute linkse journalisten hebben dat fake news onmiddellijk klakkeloos overgenomen en verspreid. Denkt u dat er daarna excuses kwamen of tenminste een rechtzetting van dit leugenverhaal?…

Zondag vond in Parijs naar jaarlijkse gewoonte eveneens een Mars voor het Leven plaats. Zij waren met zo’n vijftigduizend om op te stappen voor de bescherming van het leven en tegen abortus. Iets van gehoord op VRT radio- of televisie? Neen, dat past gewoon niet in hun ideologisch concept en dus mag de brave Vlaming het niet weten…hij zou misschien eens kunnen  gaan nadenken?… Wanneer echter enkele duizenden gehersenspoelde en over het klimaat gek gemaakte scholieren spijbelen en naar Brussel trekken om er slogans te schreeuwen over dingen waarvan zij eigenlijk niets afweten en die volledig uit hun verband werden gerukt, dan wordt dit maximaal uitvergroot, om toch maar de rood-groene lobby te promoten…

Het kan niet dat met ons geld een propagandamachine wordt in het leven gehouden, waarover geen enkele democratische controle bestaat.In de DDR was dit normaal, maar bij ons? Dat bepaalde partijen dit laten begaan, terwijl het duidelijk de bedoeling is hen maximaal te schaden, is onbegrijpelijk en getuigt van grote politieke zwakheid en naïviteit.

Auteur:Veroon ter Zee

11 commentaren op “Fake news: VRT op heterdaad betrapt

 1. Zeg maar gerust dat alle partijen laten begaan.
  Het is zelfs nog erger: tegen abortus wordt ook gemanifesteerd door de vijand. Deze vijand richt zelfs anti-abortus manifestaties in!

  Uitspraak van Abraham Lincoln: “Indien men de vijand niet kan overwinnen volstaat het hem tot vriend te worden.”
  Hier is blijkbaar de duivelse Slang zelf aan het woord!

  Dan luidt de vraag: moet men meedoen met anti-abortus manifestaties die door de vrijmetselarij zijn ingericht?

 2. Waarom moeten katholieke geestelijken oordelen over sexualiteit en gevolgen. Zij zijn ook geen ervaringsdeskundigen . Een enkeling daargelaten die de grenzen van het celibaat niet konden hanteren. Een beetje zielig verhaal over aandacht tekort en dan de media de schuld geven. Pro-Life manifestaties zijn er elke dag wel. Helaas vinden deze plaats in een land waar men wel de levens mag nemen van anderen en dan hypocriet tegen abortus te hoop loopt. Ik vind abortus, omgeven door goede richtlijnen/wetten, toegestaan. Maar het moet ook geen supermarktproduct worden.

 3. “Ik vind abortus, omgeven door goede richtlijnen/wetten, toegestaan.” ???
  Wanneer begint volgens u het menselijk leven beste Erik? In de zoveelste week van de zwangerschap? Bij de geboorte? Laten we er vanuit gaan dat het leven begint bij het begin. Men moet geen ervaringsdeskundige zijn om je over goed en kwaad uit te spreken. Daartoe dient kennis over het door God gegeven leven en Zijn bedoeling daarmee. Juist een geestelijke MOET zich daarover uitspreken.

 4. Fake nieuws is een echte ziekte aan het worden, en we zien nu dat de linkse VRT er lustig aan mee doet , zou het niet tijd worden om die verziekte omroep te verkopen???

 5. Hallo Erik,
  Je schrijft : “Ik vind abortus, omgeven door goede richtlijnen/wetten, toegestaan.” Dat is een absoluut anti-katholiek en immoreel standpunt. Het leven is tenslotte een gave van God, en de mens heeft niet het recht dat leven te vernietigen. Als abortus toegelaten is, is moord ook toegelaten.
  Vriendelijke groet, A. G. Stinus

 6. Erik,weet je wel waarover je het hebt ?! Lees het artikel geplaatst op 18 dec 2018 op deze site en huiver hoe abortus in zijn werk gaat !

 7. ☩JMJ☩

  Mensen die op vrouwen abortussen uitvoeren en die publiekelijk abortus aanmoedigen moeten de doodstraf krijgen. Een ongeboren kind, ofschoon het nog niet tot misdadigheid bekwaam is, wordt hier in het Westen met het ja-knikken van het politiek racaille vermoord, maar de zwaarste criminelen laat men in leven terwijl men naar satanische ‘mensenrechten’ verwijst. Hypocrisie van het ergste soort.

  De kogel voor dat smerig infanticidaal krapuul.

  De rode rat, John Crombez, was ook weer onzin aan het uitbraken. Hij wil kinderen ‘beschermen’ tegen prostitutienetwerken doormiddel van… abortus! Vernietig de drugs-en-mensenhandel en arresteer de leiders ervan in plaats van kinderen te doden; iedereen met kennis van zaken weet trouwens dat die gehele handel (zoals ook de abortusindustrie) door de maçonnieke sekten bestuurd wordt waar onder andere ook de regeringsleiders en politiekers lid bij zijn. Moge God ons weldra verlossen van die bloeddorstige parlementaristische debielen die voortdurend conspireren om de kroost van de bevolking op te vreten. Een maatschappij die haar eigen kroost kannibaliseert kan niet staande blijven.

 8. De uitspraak van Eric is van een zieke geest dat besmeurd is door fake nieuws en dat nog niet het licht heeft gezien. Want, eens je de Liefde van God kent dan kan je het woord abortus zelf niet meer uitspreken..

  1. in het vervolg wordt het dan Eric-B.L. i.p.v. Eric, er is al teveel verwarring.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht