Nieuwste innovatie in de cultuur van de dood: de euthanasie-sarcofaag

Foto: Het Laatste Nieuws

Maak kennis met de nieuwste trend in de cultuur van de dood: de euthanasie-sarcofaag, tot u gebracht door de Nederlandse designer Alexander Bannink en de Nederlands-Australische arts Philip Nitschke (70), ook bekend voor zijn rudimentaire euthanasie-machine “deliverance” (1996), en zijn pro euthanasie-beweging Exit International (1997). Hoe werkt de killer-sarcofaag? Wel nu,  u gaat erin zitten en u vervangt langzaam het tijdelijke door het eeuwige aan de hand van een ongezonde dosis stikstof. De euthanasie-sarcofaag heeft een esthetisch, vlot design en kan daarna ook nog als laatste rustplaats dienen. Hij kan ten slotte opgebouwd worden aan de hand van een 3D printer. Modern en ingenieus. Hebt u de sarcofaag in gebruik genomen en bedenkt u zich toch nog? Geen dood, eu nood:  het elegante toestel beschikt over een noodvenster en -knop, zodat u in geval van paniek toch nog frisse lucht kunt happen. De euthanasie-sarcofaag is speciaal ontworpen voor oude Mei 68ers, hippies en babyboomers die na een leven van rebellie tegen het geloof en de burgermoraal een laatste stijlvol anti-Christelijk statement willen maken. Niet iedereen is namelijk kunstzinnig genoeg voor het in elkaar knutselen van gekruisigde koeien uit polystyreen.…

Bron: hln.be

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

7 commentaren op “Nieuwste innovatie in de cultuur van de dood: de euthanasie-sarcofaag

 1. Schitterende innovatie met aandacht voor de noden van de milieubewuste hipster die sinds jaren zijn vervuilende dieselwagen ingeruild heeft voor een elektrisch model. Nu hoeft men zich geen zorgen meer te maken om een grote ecologische voetafdruk achter te laten wanneer men uit het leven stapt. (Alhoewel er natuurlijk oplossingen bestaan met een nog lagere milieu-impact, maar die zijn een stuk minder stijlvol en maken het vaak lastiger voor de medemens…) Leve de productontwerpers die een antwoord weten te bieden op hedendaagse morele vraagstukken!

  Maar… Zo’n kunststof doodskist, zal die geen giftige dampen bij crematie veroorzaken… 8-\ ?

 2. Deze doodscultuur vinden we ook terug in de islam . Euthanasie is niet de wil van God en is geen promootmiddel voor de kerk!

  1. Dit soort ‘oplossingen’ komen voort uit de moderne wijze van leven. Er is geen olie in de lampen voor het laatste stuk wachten op de Heer. Ik kan uit ervaring spreken, dat geliefden te verliezen d.m.v. de ‘goede dood’ na zo’n afscheid zeker niet goed is of voelt. Dat draagt men mee totdat men zelf ontslaapt.

 3. Wat een futuristisch design; die moet naar Galaxypark! Dan wordt exoderen pas echt een feest. Mega Mindy zou er jaloers van worden..

  Als doodskist vind ik de module een beetje te pompeus en wat minder geslaagd: de gemiddelde flower-power-hippie kan zo’n hoge instap niet eens meer aan.

 4. – Heerlijke ironiserende stijl in dit artikel van Katharina G.
  – Spijtig dat dit in werkelijkheid in-droevig is, een manifestatie van de cultuur van de dood, waarbij de mens herleid wordt tot een geleerd beest, dat alleen maximaal moet “profiteren” tot aan de dood, zonder roeping voor de eeuwigheid en zonder enig besef van een scheppende en verlossende God.

 5. ☩JMJ☩

  Men behoort te sidderen bij de vaststelling dat het soort klinkende zotten die dergelijk microgolfachtig zelfmoord-machien in elkaar geknutseld hebben niet alleen los rondlopen, maar zich het ‘intellectueel’ leiderschap menen te kunnen toe-eigenen over de volksmassa zonder daarvoor afgestraft te worden.

  Het zijn diezelfde achterlijke hippies die in laboratoria met genetica aan het prutsen zijn.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht