Jemen: Islamisten schenden de graven van zusters die door IS vermoord zijn

Foto: Katholisches info

In de afgelopen dagen zijn er graven geschonden in het Christelijke kerkhof in Jemen Aden. De vandalistische daad was in het bijzonder gericht tegen de graven van de Missionarissen van de naastenliefde, die gedood zijn bij een aanval door IS.

Op 4 maart 2016 vielen jihadisten de nederzetting in Aden aan van de zusters van de door Moeder Theresa gestichte Katholieke orde voor vrouwen. De zusters verzorgden daar een verpleeghuis. Een van de vijf zussen heeft het overleefd omdat ze op dat moment weg was. De andere vier zussen werden vermoord, evenals twaalf leken die in de nederzetting woonden of werkten. Haar brief die kort tevoren naar het moederhuis gestuurdwerd , werd haar geestelijke erfenis.

Pater Tom Uzhunnalil, een Indische Salesiaan die zorgde voor de geestelijke begeleiding van de nonnen, werd ontvoerd door de terroristen. Pas na 18 maanden werd hij op 12 september door diplomatieke bemiddeling van Oman en India weer vrijgelaten.

Het bericht van de ernstige ontheiliging werd gemeld door Mgr. Paul Hinder, een Zwitserse Kapucijn die als apostolische vicaris de bisschoppelijke jurisdictie uitoefent op het Arabische schiereiland.

In maart 2015 namen de sjiitische rebellen de hoofdstad Sana’a over. Sindsdien is Aden de zetel van de regering van president Abed-Rabbo-Mansur Hadi. In 2015 werd de laatste Christelijke kerk van Jemen vernietigd.

De economische, sociale en humanitaire situatie in Jemen “is dramatisch”, vertelde bisschop Hinder aan AsiaNews.

“De aanvallers, wier identiteit voorlopig onbekend blijft, hebben de kruisen beschadigd en de grafstenen omgegooid”, zei de bisschop.
Bisschop Hinder benadrukte wat een grote schande het is om een kerkhof te ontheiligen.

 

Artikel van Giuseppe Nardi voor Katholisches Info: “Islamisten schänden Gräber ihrer Opfer
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum.

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

3 commentaren op “Jemen: Islamisten schenden de graven van zusters die door IS vermoord zijn

  1. De “politieke correcte” instellingen binnenkort ook zo zoals in de gemeenteraad van Oldham (Manchester GB).
    https://youtu.be/DYmoCuUIQ2o
    Dan is de scheiding van kerk en staat niet meer het geval aldaar? Als we dit ook moeten verwachten in onze gemeenteraden, wie gaat dan opstaan en de waarheid zeggen?
    Domme politiekers, ze verkopen hun ziel aan de islam.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht