De link tussen klimaatorganisaties en pro choice-activisme

Foto: Shutterstock

De miljardair en milieu-activist Tom Steyer wilde van klimaatverandering het belangrijkste punt van de congresverkiezingen van 2014 maken, maar in werkelijkheid waren slechts 3% van de mensen bezorgd om de kwestie. Dus hebben zijn campagnevoerders gepraat over abortus en schoon water. Dit was geen toeval. Er is een opzettelijke strategie om abortus met de groene beweging te verbinden.

De link tussen de klimaatbeweging en pro abortus-activisme komt niet uit het niets. In de wintereditie van 2006 van Policy Review bekloeg het Guttmacherinstituut, dat zich sterk inzet voor abortus, zich over de traagheid bij het vormen van een dergelijke alliantie. Ze verklaarden dat het een “ een gouden kans is voor de voorvechters van reproductieve rechten [abortus] en milieurechtvaardigheid om zich te verenigen rond gemeenschappelijke doelen.”

In datzelfde artikel verwelkomde Bruce Wood, een klimaatactivist, het idee: “Pro choice-groepen hebben uitgebreide ervaring in het organiseren van grootschalige, gerichte campagnes, en ze kunnen lokale milieu-activisten helpen om middelen te ontwikkelen om hun boodschap naar het grote publiek over te brengen.”

Een recente studie beweert dat een sleutel tot het tegengaan van klimaatverandering erin bestaat minder kinderen te hebben, en dat zal waarschijnlijk enthousiasme bij voorstanders van abortus opwekken.

De inzet van Steyer om abortus en de klimaatkwestie te verbinden is nog gegroeid. Vandaag heeft hij al meer dan 100 miljoen dollar geschonken om kandidaten verkozen te laten worden en gelijkgezinde organisaties te ondersteunen. Recentelijk heeft hij twee miljoen dollar ingezet om Ralph Northam, een pro-abortus kandidaat, te laten verkiezen tot goeverneur van Virginia.

Veel pro-lifers zijn bezorgd over het klimaat. Veel mensen geven echter geld aan milieu-organisaties die zich ook inzetten voor het legaal vermoorden van ongeboren baby’s in binnen- en buitenland. Dankzij het onderzoek van Nancy Gruber kunnen we beter weten welke organisaties voorstander zijn van abortus.

Een brief van 22 maart 2017 gericht tot Mitch McConnell, Charles Schumer, Paul Ryan en Nancy Pelosi bevatte een vurig pleidooi voor het behoud van de federale belastingfinanciering voor Planned Parenthood. De brief werd ondertekend door de volgende milieuorganisaties: Alaska Wilderness League, Green For All, Green Latinos, League of Conservation Voters, Natural Resources Defense Council, Oil Change International, Safe Climate Campaign, Sierra Club, The Climate Reality Project.

Greenpeace

De volgende citaten komen uit een blogpost van 6 mei 2013 van Rex Weyler, een directeur van de originele Greenpeace-stichting, uitgever van de eerste nieuwsbrief van de organisatie en medestichter van Greenpeace International in 1979:

“De organisatie kan de echte kansen die moeten genomen worden ontwijken door controversiële kwesties te ontlopen zoals universele vrouwenrechten, onderwijs van meisjes, abortusrechten, …”

“De conferentie van Caïro heef erkend dat zaken als abortus gezien moeten worden als een kwestie van de volksgezondheid om veilig moederschap te verzekeren.”

WWF (World Wildlife Organization)

Het volgende citaat komt uit een online artikel Empowering women and families to build healthy communities and a healthy planet, gepubliceerd op 8 augustus 2016 van C. Althea Skinner en Mariela Rodríguez.

“Als vrouwen hun recht kunnen uitoefen om te bepalen of, wanneer en hoeveel kinderen ze hebben, zijn vrouwen, hun gezinnen en de omgeving waar ze van afhangen voor hun onderhoud gezonder.”

[Verder geeft het artikel citaten uit de publicatie Healthy People, Healthy Ecosystems, A Manual on Integrating Health and Family Planning into Conservation Projects, van Judy Oglethorpe, Cara Honzak and Cheryl Margoluis.

Daarna worden nog andere milieu-organisaties besproken die minder bekend zijn bij ons. De link tussen de klimaatactivisten en pro choice-activisten is telkens sterk aanwezig. De organisaties die nog behandeld worden zijn Sierra Club, Center for Biological Diversity, NextGen Climate en World Watch Institute.

Vervolgens wordt er gesproken over een document dat uitgebracht is door verschillende milie-organisaties getiteld Green Investments, How Budget Cuts are Impacting Our Communities and the Environment: the Case for Reinvestment in FY17. Het document beklaagt de beslissing van de regering van Trump om de financiering van internationale groeperingen die ijveren voor abortus stop te zetten. Het is ondertekend door de volgende milieu-organisaties: American Forests, Association of Fish & Wildlife Agencies, Clean Water Action, Defenders of Wildlife, Friends of the Missouri Breaks Monument, IOOS Association, National Marine, Sanctuary Foundation, NERRA National Estuarine Research Reserve Association, NRDC Natural Resources Defense Council, Ocean Conservancy, OCEANA, PAI Impassioned Advocates for Girls and Women, Sea Grant, The Wilderness Society, en WWF.]

Artikel van Brad Mattes voor Lifesitenews: Top environmental orgs are pushing abortion…and nobody knows
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)