Het criminaliseren van conservatieven in DWM

De betoging van uiterst rechts en tegenbetogers in Charlottesville zondag 13 augustus is uit de hand gelopen. De politie had de orders gekregen “stand down”, dus niet tussenkomen. De twee optochten werden zo vermengd, dat geeft ook de New York Times toe. In de herrie is een auto ingereden op een betoger.

Dit is de schimmige uiterst rechtse groep “Unicorn”.  Het is algemeen bekend dat de KKK en White Supremacy sterk door de FBI geïnfiltreerd is even sterk als de legale Communistische Partij van de VS tijdens de Koude Oorlog door de FBI genoyauteerd was. 

Dit zijn de Antifa’s, de antifascisten. Wat is het verschil tussen de Antifa’s en de “Unicorn” eigenlijk?  Uiterlijk weinig of niks. De Antifa’s en Black Lives Matter (BLM) worden door Soros gesubsidieerd. Of subsidieert/ manipuleert de diepe staat beide kanten? 

Vreemd aan de uiterst rechtse betoging is dat de organisator Kessler bekend was als een Obama-aanhangers destijds en tot in november 2016 nog meegewerkt heeft aan het linkse Occupy Wall Street http://www.zerohedge.com/news/2017-08-14/report-%E2%80%98unite-right%E2%80%99-organizer-jason-kessler-was-occupy-movement-obama-supporter-8-m . Wat heeft hem zo plots doen veranderen? Een bekering zoals bij Paulus? Hij vraagt een betoging aan in een Democratische stad, niet ver van Washington, van waaruit Antifa’s en BLM massaal gebust kunnen worden. Is Kessler een dupe van de diepe staat? Hopen ze de rellen die onvermijdelijk volgen na het terugtrekken van de politie zo op uiterst rechts en bij uitbreiding op alle conservatieven te kunnen afwentelen?  Alle conservatieven zo  te culpabiliseren? Het is een feit dat Hillary in haar campagne de weinig gebruikte term “Alt Right” (Alternatief Rechts) gelanceerd heeft om daarmee de Trump-aanhangers te kunnen demoniseren. Sindsdien hebben de mainstream media de term geconcentreerd op de White Supremacy, de blanke raszuiveraars. Ze maken zo een amalgaam van Trump-kiezers en KKK-freaks.

Na die rellen in Charlotteville met één dode orakelt journalist en huisfilosoof Thomas Decreus in De Wereld Morgen: “Het is dus een objectief feit dat de grootste terreurdreiging in de VS al sinds het begin van de jaren 2000 uitgaat van extreemrechts http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2017/08/14/de-terreur-in-charlottesville-komt-niet-uit-de-lucht-gevallen-ze-heeft-een-lange-geschiedenis . Bijzaak dus het radicaal islamitische terrorisme in de VS vaak verbonden met de Moslim Broederschap: 9/11, Fort Hood (militaire basis), Orlando (dancing), San Bernardino (personeelsfeest), Boston marathon. Allemaal bijzaak.

Thomas Decreus baseert zich op een artikel van een linkse site van “onderzoeksjournalistiek” https://www.revealnews.org/article/home-is-where-the-hate-is/ Daaruit blijkt dat van 2008 tot 2016 er meer extreem rechtse incidenten zijn dan radicaal islamitische. De ene kosten 79 mensenlevens, de tweede 90 (omwille van Fort Hood). Vreemd is de vermelding dat bij radicaal islamitische incidenten 48% “uitgelokt” is, dus een operatie van bijv. de FBI om een verdachte te betrappen. Wie kan op geheime politieacties nu een exact cijfer plakken? Een derde van de incidenten zou ook op het laatste moment verijdeld zijn. Het is duidelijk dat die lage cijfers van uitgevoerde acties, hoge cijfers van door de politie geïnfiltreerde en dan ook verijdelde acties een deel van de overheidspropaganda zijn en de bevolking moeten sussen: “We zijn bezig, we waken, we krijgen vat erop, we hebben een grotere aanslag kunnen verijdelen“. Hoe dikwijls hebben we dat in Europa niet gehoord de laatste drie jaar en weer de laatste drie dagen na de aanslag in Barcelona…

Waar komt dat hoge aantal slachtoffers van extreem rechts vandaan? Het wordt niet expliciet gezegd in de bron van Thomas Decreus maar daar zijn de zwarte slachtoffers van politiegeweld bijgevoegd. Racistisch geweld, wordt er vlug gezegd, en racisme is terrorisme.

Politieagenten zijn dus een belangrijk deel van  de potentieel extreem rechtse terroristen volgens Thomas Decreus, ook al zijn er bij hen veel kleurlingen en worden er ieder jaar meer politieagenten bij interventies en rellen gedood. Het proportioneel grootste aantal zwarten en latino’s wordt echter gedood door bendes in de wijken. Die bendemoordenaars kun je echter moeilijk “racisten” noemen als het over hun eigen groep gaat.

Wellicht nemen Thomas Decreus en zijn bron het stijgende anti-joods geweld ook op in hun rekening van extreem rechtse incidenten. Hier moeten we rekening houden met ensceneringen. Die kunnen uitstekend dienen om de Trump-aanhangers van antisemitisme te beschuldigen. De joodse ex-journalist Thompson (van de linkse The Intercept) bekende in juni een aantal valse bommeldingen in joodse scholen en gemeenschapscentra https://newrepublic.com/minutes/141105/former-intercept-reporter-arrested-making-threats-jewish-community-centers .

Kortom de cijfers van Thomas Decreus zijn een samenraapsel en zijn conclusie dat terrorisme in de VS vooral van extreem rechts komt is van de pot gerukt. Die conclusie dient om niet alleen uiterst rechts maar alles wat conservatief is te demoniseren. Hij bakt het helemaal bruin in datzelfde artikel als hij opmerkt dat de VS vroeger eigenlijk een ‘racistische dictatuur’ was en dat er pas vanaf de jaren 60 en vooral vanaf Black Lives Matter daar verandering in komt. Dat past in de antihistorische hetze van links. In het weekend van de rellen zijn in Baltimore ’s nachts standbeelden weggehaald van historische figuren van de zuidelijke staten omdat die slaven gehouden hebben. Er gaan ook stemmen op om standbeelden van Georges Washington, grondlegger en eerste president van het land, weg te nemen om dezelfde reden.

Als de geschiedenis maar begint met het moderne antiracisme, dan is het verleden enkel oude rommel. De Tien Geboden hebben deels de Amerikaanse Grondwet geïnspireerd, die grondwet is door vele landen als voorbeeld genomen omwille van zijn “gewichten en tegengewichten”, die is soepel gebleken met de amendementen die tot in de jaren 70 toegevoegd zijn. Het eerste amendement van de grondwet daterend van 1791 (vrijheid van opinie, vrijheid van religie, vrijheid van de pers) is sterk gebleken en heeft gemaakt dat een outsider als Trump in de verkiezingen niet monddood gemaakt kon worden ook al waren de MSM en het grootste deel van Wall Street tegen.

Deze linkse observatoren als Thomas Decreus, die zich ooit beriepen op hun (marxistische) historische bewustzijn, lijden aan narcisme. Een narcist wil liever niet volwassen worden omdat die schrik heeft voor het onzekere van de tijd, voor het maken van fundamentele keuzes en de confrontatie die dat meebrengt. Hij/ zij plooit zich terug op gelijkgezinden, verabsoluteert zijn eigen uitgangspunt en demoniseert al wie anders denkt. Conservatieven daarentegen hebben tenminste de verdienste dat ze tegen stroom moeten ingaan en dat sterkt het karakter. Ze durven keuzes maken en gaan de confrontatie die dat meebrengt, niet uit de weg.

Auteur:Andries Termote

Andries Termote studeerde Germaanse talen en werkte als docent. Interesse voor actualiteit en ook voor de christelijke mystiek. Een tegenwicht tegen het humanitaire moralisme dat in het christendom de hoofdstroom dreigt te worden.

3 commentaren op “Het criminaliseren van conservatieven in DWM

  1. De VS is aan het afglijden naar een meer linkse staat en dat heeft ook met de toestroom van vluchtelingen te maken en inwijkelingen met andere cultuur en opvattingen ook in Europa zien we hetzelfde gebeuren. Extreem rechts is in de VS een echte minderheid en als de evolutie zo verder gaat dan zou het wel eens kunnen dat de huidige president Trump de laatste blanke president van de VS kan zijn. Ook het antisemitisme neemt in de VS hand over hand toe door te islamisering die ook in de VS doorgaat !!!

  2. Dank u meneer Termote. Het is inderdaad zo dat je tegenwoordig al gauw in een duister extreem hoekje geduwd wordt als je met je gezond boerenverstand redeneert. De linkse flowerpowerverdwazing regeert nog altijd.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht