Italiaanse Aartsbisschop stelt dat Paus Benedictus XVI is afgetreden onder de “druk” van Obama

Mgr. Negri; Foto: Rimini 2.0

Een Italiaanse Aartsbisschop die dicht staat bij Paus Benedictus XVI heeft beweerd dat de Obama-administratie medeplichtig is geweest aan de “enorme druk”, die de voormalige Paus ertoe heeft bewogen in 2013 af te treden.

Het is “geen toeval” dat sommige Katholieke groepen “gevraagd hebben aan president Trump om een onderzoekscommissie op te richten om te onderzoeken of de administratie van Barack Obama druk heeft uitgeoefend op Benedictus,” zei Aartsbisschop Luigi Negri in een interview maandag, waarbij hij verwees naar andere onthullingen van Wikileaks over inspanningen van de Democratische Partij om de Katholieke Kerk in de Verenigde Staten van koers te laten veranderen.

“Het blijft voorlopig gehuld in een mysterie,” zei hij tegen de nieuwssite Rimini 2.0, “maar ik ben ervan overtuigd dat degenen die verantwoordelijk zijn, gevonden zullen worden.”

De Aartsbisschop verwees hiermee naar een brief die afgelopen januari geschreven werd door een groep Amerikaanse Katholieken aan president Trump om te vragen dat de administratie een onderzoek zou beginnen naar een mogelijke samenzwering van het trio Soros-Obama-Clinton achter het aftreden van Paus Benedictus XVI.

De brief verklaarde namelijk dat “wij redenen hebben om te geloven dat een ‘regimewissel’ in het Vaticaan ontworpen is geweest door de Obama-administratie.”

Ongeveer een jaar nadat een e-mailgesprek tussen de drie uitgelekt is via Wikileaks, hebben de auteurs  van de brief het volgende betoogd: “we vinden dat Paus Benedictus XVI onder hoogst ongebruikelijke omstandigheden afgetreden is en vervangen werd door een Paus wiens klaarblijkelijke missie eruit bestaat om een spirituele component te geven aan de radicaal ideologische agenda van de internationale linkse beweging.”

Uit opzienbarende onthullingen van oktober vorig jaar bleek dat de campagneleider van Clinton, John Podesta, namaak “Katholieke” organisaties gecreëerd heeft om kerkelijke leiders te gebruiken om een liberale agenda door het Congres te drukken en om de agenda van de Democratische Partij te promoten.

Onder de honderden e-mails van John Podesta die uitgebracht zijn door Wikileaks, zat een verslag van de Catholics in Alliance fort he Common Good, een valse Katholieke vereniging opgericht door Podesta om een revolutie in de Katholieke Kerk op gang te brengen.

De uitvoerend directeur van de organisatie, Christopher J. Hale, verwees naar de “afmattend voorbereiding voor de apostolische reis van Paus Franciscus naar de VS” van de groep.

Naast de inspanningen om te infiltreren in de hiërarchie van de Kerk, bleek de samenwerking tussen de organisatie en de Obama-administratie ook uit het verslag van Hale.

“Ik heb gisteren met het Witte Huis gesproken en zij verzekeren ons ervan dat het feit dat de media ons de ‘God Squad’ noemen niet slechts ledige woorden zijn, maar eigenlijk een eerlijke beoordeling van het wezenlijk verschil dat we maken in dit debat,” schreef hij.

De Aartsbisschop van Philadelphia, Charles Chaput, heeft een ontmoeting beschreven met twee leden van de andere “Katholieke” organisatie die Podesta beweert te hebben opgericht — Catholics United. In een gepubliceerde essay, heeft de Aartsbisschop een methodologie geschilderd die zeer hard leek op die van de Catholics in Alliance.

Chaput zei dat de twee mannen “duidelijk werkten voor de campagne van Obama en de Democratische Partij — wezens van een politieke machine, geen mannen van de Kerk,” die een opmerkelijk talent hadden voor het “slaafs navolgen van de partij”.

In een aparte verklaring klaagde het hoofd van de Amerikaanse Bisschoppenconferentie, Aartsbisschop Joseph E. Kurtz, over het team van Clinton, dat ze zich mengden in de innerlijke zaken van de Kerk voor “politiek gewin op korte termijn.”

Kurtz suggereerde dat de acties van Podesta waarmee hij “Katholieke” lobbygroepen voor de Democratische Partij gemaakt heeft een schending vormden van de godsdienstvrijheid, “een van de grondbeginselen van onze Republiek”, dat het recht van religieuze gemeenschappen verzekert op het “behoud van de integriteit van hun overtuigingen en van de mogelijkheid om zichzelf te besturen.”

In zijn interview van afgelopen maandag zei Aartsbisschop Negri dat hij Paus Benedictus XVI “meerdere keren” heeft bezocht sinds zijn aftreden in 2013. Negri nam vorige maand ontslag als Aartsbisschop van Ferrara-Comacchio omdat hij de leeftijd voor verplichte pensionering van 75 bereikt had. Dit mandaat was hem toegewezen door Paus Benedictus XVI.

Aartsbisschop Negri legde niet álle schuld voor het aftreden van Benedictus op de Obama-administratie, maar zei dat hij er zeker van was dat “de waarheid zal op een dag naar boven zou komen en de ernstige aansprakelijkheid zowel binnen als buiten het Vaticaan zou tonen.”

In het interview was Negri ook kritisch tegenover Paus Franciscus voor het niet beantwoorden van de dubia  van vier kardinalen over bepaalde leringen in de pauselijke exhortatie Amoris Laetitia, die voor velen in de Kerk onduidelijk lijken.

Amoris Laetitia moet worden verduidelijkt, maar helaas blijft de huidige leider van de Kerk nog steeds stil,” zei hij. “Ik denk dat de heilige vader moet reageren, hoewel hij besloten lijkt te hebben het tegendeel te zullen doen.”

Artikel van Thomas D. Williams voor Breitbart: Italian Archbishop Suggests Pope Benedict XVI Resigned Under Obama ‘Pressure’
Vertaling door Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

3 commentaren op “Italiaanse Aartsbisschop stelt dat Paus Benedictus XVI is afgetreden onder de “druk” van Obama

  1. Het zou kunnen maar wat belang zou moslim Obama daar mee hebben het blijft speculatie ? Paus Benedictus XVI heeft er weinig of zelfs niets over gezegd. dat er druk is uitgeoefend daar ben ik zeker van maar dan denk ik meer aan de loge van de Belgische oud kardinaal Danneels ?

  2. Zoals Judas Jezus heeft veraden, zo heeft Danneels de ware paus Benedictus XVI veraden.
    Door Paus Benedictus te veraden heeft Danneels ook zijn Heer en God Jezus ook nog eens veraden.
    Bijgevolg slaat hij niet Benedictus XVI op zijn gezicht, maar wel Jezus-Christus.

    Van Obama weten we dat zijn laatste eed aflegde op een occulte boek, wat duivels is, nochtans de halfbroer van Obama is een ras echt Christenen en moet niets hebben van zijn ex presidents halfbroer.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht