Duits bisdom helpt bij het verkrijgen van een abortus

De beruchte brochure van het bisdom Limburg. (Foto: Katholisches info)

Het Duitse bisdom Limburg heeft een boekje uitgegeven met informatie over waar mensen terecht kunnen in noodsituaties. Het gaat over allerlei situaties. Op pagina 26-27 van de brochure staat dat zwangere vrouwen die hulp nodig hebben terecht kunnen bij ‘Die Caritas Beratung’. Een van de zaken die zij doen is een “raadpleging van het verstrekken van het adviescertificaat, dat voor abortus noodzakelijk is.”

In een officieel document van een Katholiek bisdom wordt dus openlijk hulp aangeboden om een abortus te kunnen krijgen. Ik hoop dat het voor iedereen duidelijk is hoe ongerijmd dit is. Deze brochure is overigens niet de enige aanwijzing dat het grondig fout gaat. Voor meer informatie kunt u terecht op Katholisches info.

Author: Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

4 thoughts on “Duits bisdom helpt bij het verkrijgen van een abortus

 1. Als de bisschoppen van duitsland de taal van Godsliefde niet begrijipen – begrijpen ze ook niets van de barmhartigheid aan de mensheid.

  Moeder Teresa haar woorden:
  Maar naar mijn gevoel is de grootste vernietiger van de vrede tegenwoordig abortus, omdat het een oorlog is tegen het kind, een direct doden van het onschuldige kind, moord door de moeder zelf. En als wij accepteren dat een moeder zelfs haar eigen kind kan doden, hoe kunnen we dan andere mensen vertellen elkaar niet te doden? Hoe halen wij een vrouw over geen abortus te plegen? Zoals altijd moeten wij haar overhalen met liefde en herinneren wij onszelf eraan dat liefde betekent dat je bereidheid bent te geven tot het pijn doet. Jezus gaf ons zelfs Zijn leven om ons lief te hebben. (..)

  Door abortus leert de moeder niet liefhebben, maar doodt zij zelfs haar eigen kind om haar problemen op te lossen. En door abortus wordt de vader verteld dat hij geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen voor het kind dat hij in de wereld heeft gebracht. Die vader zal waarschijnlijk andere vrouwen in dezelfde problemen brengen. Dus abortus leidt tot meer abortus.

  Elk land dat abortus accepteert, leert zijn volk niet om lief te hebben maar om geweld te gebruiken om te krijgen wat zij willen. Dit is waarom abortus de grootste vernietiger van liefde en vrede is.

  M.a.w. Elke katholieke kerk en priester dat abortus accepteert, leert zijn schapen niet om lief te hebben maar om geweld te gebruiken om te krijgen wat zij willen. Dit is waarom abortus de grootste vernietiger van liefde en vrede is. Amen

 2. Een bisdom dat gaat helpen voor het plegen van abortus hoever kan men eigenlijk vallen? Is het al niet erg genoeg in deze wereld dat al een geloofsgemeenschap abortus moet gaan bevorderen,schandalig gewoon, geen woorden voor !!

 3. Akkoord met Willy. Ik heb al verschillende keren de indruk gehad dat de Duitse kerk diep gevallen is. Hiermee wordt die indruk nog maar eens bevestigd. Hoever staan ze eigenlijk af van de recente Duitse paus, Benedictus XVI ?

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.