Kruitvat Nieuw-Caledonië: omvolking en anti-blank racisme

De staatszender VRT berichtte in zijn middagnieuws vorige woensdag, dat de Franse president Macron niet op de herdenkingsplechtigheid voor de twee, enkele dagen eerder vermoorde cipiers aanwezig kon zijn, omdat hij in’ het buitenland’ was. Dat het brave meisje, dat dit vanop haar scherm voorlas, niet beter wist, verwondert mij niet. Hoe kon zij weten dat dit ‘buitenland’ eigenlijk geen buitenland was, maar een overzees Frans grondgebied, Nieuw-Caledonië, als dit niet op haar voorleesscherm stond?…Intussen is de Franse president terug van zijn blitsbezoek . Zoals wij intussen weten, was zijn bezoek tevergeefs, veel wind en woordenkramerij zoals gewoonlijk, maar geen echte daden, die het probleem kunnen oplossen.

Nieuw-Caledonië, dit grote, paradijselijke eiland van 18.575 km2, gelegen op 16.468 km van Brussel, in de Stille Zuidzee, tussen Australië, de Fiji eilanden en Nieuw-Zeeland, beleeft sinds twee weken een ware nachtmerrie. Oorspronkelijk leek het om gewone onlusten te gaan, maar al gauw werden het plunderingen en brandstichtingen, tot moordaanslagen van gefanatiseerde Kanaken op de ‘Caldoches’, de blanke bewoners van het eiland.

Nieuw-Caledonië is immers het archetype van een multiculturele maatschappij, die ongeveer 280.000 inwoners telt. Verschillende gemeenschappen leven er samen: de Kanaken(41,21% van de bevolking ), de <Caldoches>, Nieuw-Caledoniërs van Franse oorsprong(24,12%), de halfbloeden(11,33%), de inwijkelingen uit Wallis en Futunea(8,3%), de Aziaten en inwoners afkomstig uit Tahiti en Ni-Vanuatu. Een mozaïek van culturen, die alle herauten van de diversiteit zou moeten doen jubelen…

De zwarte Kanaken wilden eigenlijk al langer de onafhankelijkheid uitroepen, maar in drie opeenvolgende referendums, stemde een meerderheid van de bevolking steeds tegen de onafhankelijkheid en voor het behoud van het eiland als deel van Frankrijk, de laatste keer zelfs met 97 procent. Tot nu toe mocht slechts dat deel van de blanke bevolking aan verkiezingen deelnemen, dat reeds in 1998 op het eiland woonde, om de bevoorrechte positie van de Kanaken te vrijwaren, maar nu is een wetsvoorstel ingediend om komaf te maken met deze discriminatie van de Blanke Franse bevolking. Door een herziening van de grondwet, zouden ook de Fransen, die al tien jaar op het eiland wonen, aan de verkiezingen mogen deelnemen. Dat heeft de situatie doen ontploffen.

Opgehitst door linkse partijen en organisaties in Frankrijk zelf, zijn radicale Kanaakse splintergroepen begonnen met plunderingen en brandstichtingen op grote schaal. Vooral blanken worden geviseerd, zodanig zelfs dat Sophie Backès, gouverneur van de zuidelijke provincie en partijgenoot van Macron, stelde dat antiblank racisme de drijfveer van het geweld is. De slogan die het meest gehoord wordt , luidt immers: < Keer terug naar huis, vuile Blanke! Als je niet vertrekt, krijg je een kogel in je hoofd.>

Intussen zijn er al zes doden…Kenmerkend is dat de opstandelingen financieel gesteund worden door het islamitische Azerbeidzjan, dat in de Armeense enclave Nagorno-Karabach een bloedige etnische zuivering uitvoert. Een soort wraak dus, omdat Frankrijk het naburige Armenië met wapenleveringen steunt…

Het meest opmerkelijke is dat links om zuiver ideologische redenen, namelijk omdat voor haar het kolonialisme van het verleden de enige grote absolute zonde is, nu verklaart dat er een omvolking bezig is, waarvan de Kanaken het slachtoffer zijn. Alleen de voormalige gekoloniseerden hebben het recht om hun identiteit op te eisen en te beschermen, niet de blanke bewoners. Alle democratische spelregels worden daarbij weggewuifd. Degenen,die het felst opkomen voor de identiteit van de Kanaken, zijn dezelfden, die zich het felst afzetten tegen elke oproep om de identiteit van Europa te beschermen.

Hier komen wij bij het woord <omvolking>, dat door de woke-fanatici en hun volgzame deugmensen met banbliksems wordt overladen…

In tegenstelling immers tot wat het linkse kamp en haar medestanders in media en politiek steeds beweren, namelijk dat er geen <omvolking> bestaat en dat het louter een complottheorie is, zijn zij nu de eersten om te beweren dat de culturele identiteit van de Kanaken bedreigd wordt door de toename van de blanke bevolking en door het nieuwe kiesrecht…zij doorprikken aldus hun eigen onsamenhangend en leugenachtig verhaal.

Eigenlijk is het alleen de diepgewortelde vijandigheid voor alles wat blank en westers is, dat links drijft. Of het nu het conflict in Gaza is, de zuiveringen in Nagorni-Karabach, het stemrecht in Nieuw-Caledonië of het Europese immigratiebeleid, er is maar één drijfveer, één leidraad: de diepgewortelde vijandigheid voor alles wat blank en westers is, liefst nog gekoppeld aan de haat tegen het christendom, met al zijn eeuwenoude, diepgewortelde tradities, die het volk met zijn identiteit verbinden.

 

PS: Nogmaals een dringende oproep aan de commentaarschrijvers op dit Forum:

1. Geef commentaar op de inhoud van het artikel en ga niet op esoterische wolken zweven. Dit heeft geen enkele meerwaarde en stoot lezers af, die wel op de inhoud reageren.

2. Geen venijnige en zelfs vijandige ping-pong spelletjes. Wie dat wenst begint zelf maar met een forum of blog, waarop hij al zijn boodschappen kan verspreiden, in de hoop lezers te vinden.

3. Tracht in uw commentaren positief te zijn en niet steeds negatief.

Wie, na deze herhaalde oproepen, nog steeds niet door heeft waarover het gaat, wordt “gemodereerd”.

 

Auteur:Veroon ter Zee

118 commentaren op “Kruitvat Nieuw-Caledonië: omvolking en anti-blank racisme

 1. 1. Geef commentaar op de inhoud van het artikel en ga niet op esoterische wolken zweven. Dit heeft geen enkele meerwaarde en stoot lezers af, die wel op de inhoud reageren.

  Dat moet je tegen het Vaticaan zeggen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Heeft het door het Vaticaan gefinancierde wetenschappelijke team de laatste dagen van Christus bekeken en vastgelegd?

  The Looking Glass

  Zo zag Jezus eruit

  https://youtu.be/314GYp0E38w?si=jh_ckNaX59apBXgL

  En hij is blank !

  1. Wie wil weten hoe Jezus er ECHT uitzag kan beter afgaan op de lijkwade van Turijn, waarvan bewezen is dat Jezus erin gelegen heeft. Alles komt overeen met de beschrijvingen in de Bijbel met nog de aantekening dat Jezus ook zijn neus had gebroken, waarschijnlijk bij een val tijdens de kruisweg.
   Een voorbeeld. In het jaar 944 werd de lijkwade vanuit (het inmiddels mohammedaanse) Edessa overgebracht naar Constantinopel, de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk, en daar met een plechtige processie binnengehaald. In het jaar daarop werd een munt geslagen met de afbeelding van Jezus’ gelaat, die afweek van die op eerdere munten, maar was overgenomen van de lijkwade. Opvallend was een haarlok in de vorm van een 3 midden op het voorhoofd. Dit bleek een bloedspoor te zijn, dat veroorzaakt werd door een doorn van de doornenkroon, dat niet als zodanig herkend was.
   hf****@te*****.nl

   1. @Herman Boon

    Al is de Lijkwade het kleed dat op Christus lag, het is een verbeelde Christus! de Echte Christus kan men pas zien als men Volmaakt Christusgelijk Lief Heeft want dan vindt nergens nog menselijke zelfrechtvaardiging van de persoon die ziet, noch van anderen die niet zien! Dat is het zelfde als dat de zonverduistering plaatsvondt tijdens het sterven aan het kruis van Christus. en waar niet over geschreven wordt dat ook alle sterren niet meer licht gaven. Mensen hebben totaal geen idee hoe sterk zelfrechtvaardiging is is en welke gevolgen er plaats vinden. Ze weten niks van de magie van zelfrechtvaardiging die er mee gepaard gaat! Ze verstaan het niet omdat het voor hun niet zondig is in hun ogen! daarom blijven ze hangen in verborgen zonden! Het is als een ongeluk op straat waarbij er een van links komt en geen voorrang heeft en waar zij rijden wel. Zeg maar eens teen zo’n mens dat die mede verantwoordelijk is voor een ongeluk, je krijgt het er niet in omdat men denkt dat nederlandse verkeersregels rechtvaardig zijn!

    Dus al is de Lijkwade waar het is nog steeds niet de werkelijke weergave van de Volmaakte Christus, deels ja, deels nee! Dat heet niet dat men dan moet ontkennen of aan heiligheid moet afdoen, men hoort het de Goddelijke Waarde er van Te Kennen en zo weer geven zonder de Geheiligde waarde af te doen!
    Als men vast en bidt en verzinkt in God is het niet dat men niet meer vast en bidt het vasten en bidden naar een veel hoger niveau, het is naakt in de ziel zonder werelds “kleed”/”harnas” tegen de hel, vasten en bidden!
    dat is nog heel veel anders dan in de kou naakt staan, of in een vuur naakt verbranden! Dat is pijn aan de buitenkant van je ziel zonder dat je ziel verbrandt en brandt! Zo is het met de Lijkwade ook. En de 14 statiën ook en met heiligenbeelden ook in de kerk: het zijn verbeelde trapleuningen die de weg naar boven helpen om daarmee om hoog te begeleiden en houden ook een keer op en moet men leren verder omhoog te gaan zonder! Het is als leren lopen van een kind, eerst aan beide handen en dan met één hand en dan zonder handen! Zo is de Lijkewade ook en zo hoort men om te gaan met de Lijkwade: Het is niet om stil te blijven staan en er te blijven hangen, het is tijdelijk om op de weg te begeleiden naar de Volmaakte Oase!

   2. Ik wil me best aan de regels houden en bij het onderwerp blijven, en daarbij nog positief proberen te zijn ook.
    Maar het ontgaat mij een beetje wat een doek uit de veertiende eeuw, en waarvan de Katholieke Kerk de verering toestaat als een kunstzinnige voorstelling van Jezus, maar niet erkent als een authentieke relikwie, daarmee te maken heeft.
    Trouwens, door Koolstof-14-datering van het doek gaan de meeste wetenschappers uit van een vervalsing en blijft de discussie zeer controversieel.

    1. De doek is uit de eerste eeuw en de koolstof-14 methode is de mist ingegaan omdat monsters genomen zijn waarin herstellapjes uit 1534 waren opgenomen. Dan is de uitkomst ergens tussen de eerste en de zestiende eeuw in, in dit geval de periode 1260-1390. Maar in 1195 was er al een afbeelding in miniatuur die details weergaf dei alleen maar van de echte lijkwade konden komen.

 2. Hopelijk wordt deze reactie niet als “trollen” of “venijn” beschouwd. Steekt men in Zuid-Caledonië “kruiden” in een vat? Ach… het buskruit uitvinden is niet ieders ding.
  Linguïst

  1. Iedereen maakt wel eens taalfoutjes. Vergevingsgezind zijn is belangrijker. In dit geval geeft het wel een lekkere geur.

 3. Vindt u dat normaal dat de West-Europese staat Frankrijk een provincie bezit aan de andere kant van de wereld? Is dat “anti-blank racisme” daar bedenkingen over te hebben?

  1. Valt het als normaal te beschouwen dat zoveel narcisten in vrijheid blijven ?
   Volgens mij is dat probleem onoplosbaar.

  2. Inderdaad. En die vraag mag je gerust ook stellen over Frans-Guyana in Zuid-Amerika, Guadeloupe en Martinique in het Caribisch gebied, en Réunion in de Indische Oceaan. Over de Nederlandse gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba in het Caribisch gebied, evenals Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
   En de Britse gebieden zoals Bermuda, de Kaaimaneilanden, de Falklandeilanden en Gibraltar.

   1. Mijn reactie was aan u gericht, Teraspol. Die rare interventie van Eric kwam daar toevallig tussen.

   2. @Frank

    definieer normaal, naar wie en naar welk recht? wie is oorspronkelijk? wanneer spreek je van oorspronkelijk, hoeveel generaties?

    Uw en Terasol kunnen daar geen sluitend antwoord geven. Dan kunt het ook niet in vraag stellen want elk antwoord die u geeft is betwistbaar omdat uw recht geen basis heeft in leven in algemeen noch specifiek want u heeft geen sluitend bewijsbaar bewijs.
    Wat een mens vindt of een wetenschapper denkt zogenaamd bewijst heeft slechts een tijdelijke rechtsbasis. Dat is met dictatuur, democratie noem maar op. Dat kan je zien aan de wisseling van de macht en sterven van de natuur(waaronder de mens)

  3. Narcisten willen nu eenmaal veroveren, wereldwijd en zonder blozen.
   Maar er bestaan altijd nog veel grotere ‘verborgen’ narcisten die nog veel hogere politieke niveau’s weten te scheppen. Moeten we dat dan wel aanvaarden ?

   1. @Eric

    En Eric, vindt een Christen zich niet beter dan een niet-Christen? En heeft de Traditionele kerk niet zelf bloed aan hun handen? Bidden zij geweldloos? belijden zij geweldloos? Is hun excommuniceren geweldloos? Uw modereren? Is een menselijk leven geweldloos?

    Helaas Eric, u moet beter leren definiëren!

    1. @Henk Gadellaa,
     Een christen is NIETS beter dan een niét-christen.
     De Traditionele kerk (lees: de R.K. kerk) heeft NIETS te maken met moord.
     Geloof en geloven heeft NIETS te maken met intelligentie.
     Geloof en geloven heeft NIETS te maken met modereren.
     Bidden is ÁLTIJD geweldloos.
     Belijden is ÁLTIJD geweldloos.

     Helaas Henk, u moet beter leren definiëren vanaf niveau basisschool.

     1. @P.J.T. Derks

      -Een Christen is uiteindelijk beter dan een niet Christen want die gaat, als die volbrengt naar de Hemel, een niet-christen die niet Christus aanneemt zoals Goddelijke gedefinieerd is, gaat naar de hel.
      -De Traditionele Kerk naar Goddelijke definitie, doet niet aan moord, de menselijke wel degelijk want die maakt vruchten van Goed en kwaad en kwaad is moord!, hoe klein het aandeel kwaad ook is het is altijd moord en geweld
      -Geloof en geloven heeft alles te maken met In-tel-ligentie (volmaakt mete, wegen, tellen en berekenen), En volmaakt vervuld geloven = volmaakt Godgelijk = Christusgelijk Weten
      -Modereren heeft alles met Geloof te maken want vooraf aan modereren is be-/oordelen en be-/oordelen kan niet geheel Goed gedaan worden zonder Gods Oordeel!
      -Volmaakt Bidden in de Volmaakte Taal is geheel geweldloos, elk anders bidden is deels gewelddadig want de mens en natuur gebruikt er diens wereldse taal en gedachte en die kan men niet uiten als men er niet voor betaald met leven want het is ene vrucht van Goed en kwaad. en het deel kwaad is moord en geweld!
      Volmaakt Belijden = Vol-Profetisch = Christusgelijk = Godgelijk Belijden = Volmaakt Getuigen als Volmaakt Ooggetuige!

      Helaas Derks, als u Goed wilt Definiëren moet men daar heen gaan waar Volmaakt Te vinden en Verkrijgen is: Godsgericht, De Hemel, De Tuin van Eden(=7e Kamer van de Ziel) en het Vagevuur!

      Daarom schreef ik Eric dat die kan leren van Satan over Nederigheid want wil Satan Gods recht Krijgen in het Godsgericht dan kan dit als enige verkrijgen als die De Waarheid Spreekt en Gods Oordeel Vol Aanvaard!! Nou daar kunnen Eric, u, Waramund, uw traditionele kerk, elke andere Christelijke kerk, Frank en heel veel hier nog een dikke punt aan hun nederigheid zuigen!

      Men kan zien dat u en al die anderen Satan niet echt kennen en veel over “hem” zwetsen en brallen! Daarom komt u en hen ook niet van “hem” af en blijft u ziende blind en krijgt u die zonde niet vergeven!
      Leer te zwijgen als u niet Godgelijk Zeker Weet, en leer te vasten en te bidden zoals het hoort, en spreek en schrijf pas als u Vol-Profetisch bent geworden, dan verkrijgt en behoudt u, bij elk anders verliest u van Satan, want u weet niet als eerste Geheel Geheiligd te worden, noch Geheel Heilig Zonder zonden te staan!

      1. @Henk Gadellaa,
       Geen enkel mens (behalve ons aller Moeder Maria) is geheel zonder zonden.
       Anders gezegd: wij mensen worden allemaal (behalve ons aller Moeder Maria) GEheiligd.

     2. Aanvulling

      Zonder een Gods Oordeel is men dwaas om zich over een onderwerp uit te spreken want men is voorbarig. Pas Met een Gods Oordeel is alles openbaar en daarmee als men Goed Mee Oordeelt niet voorbarig, wacht men echter Met Godgelijk Mee Oordelen of te veranderen is men nalatig! want men geeft kwaad de ruimte om door te gaan terwijl de Maat van Barmhartigheid Vol Is!!!!!!!!
      Voor hen die nog niet alles weten is vragen verstandig en heel voorzichtig, met liefdevol gepaste terughoudendheid te benadrukken, een mening uiten en als mening neer te zetten in vragende vorm en als de Tollenaar, Overspelige en Moordenaar aan het kruis, gelijktijdig aldurend: “Heer Jezus Christus, wees mij zondaar genadig”, te bidden en versterven

      1. @Henk Gadellaa,
       God weet álles, Maar er staat nérgens geschreven dat alles voor het grote publiek openbaar wordt gemaakt.
       Er is maar één Rechter: God.

 4. Ik heb natuurlijk een veel beter beeld van Jezus

  Ik geloof de heiligen nonnen vooral

  De eerste verschijning, die zuster Faustina van Jezus mocht ontvangen, was te Plock (Polen) op 22 februari 1931. Zij verhaalt als volgt:” Toen ik ’s avonds in mijn cel was, aanschouwde ik Jezus, gekleed in een wit gewaad. De rechterhand had Hij opgeheven om de Zegen te geven, met de andere raakte Hij zijn kleed aan ter hoogte van Zijn Hart. Uit het kleed, dat bij het Hart een weinig was geopend, schitterden twee stralenbundels: de ene was rood, de andere wit. Stil schouwde ik op naar de Heer. Mijn ziel was beangst, doch tevens opgetogen van vreugde. Na enkele ogenblikken zei de Verlosser mij:” Vervaardig een beeld van Mij, gelijk gij Mij nu aanschouwt met het onderschrift:” Jezus, ik vertrouw op U! Ik wil dat dit beeld vereerd wordt, eerst in uw kapel en daarna in geheel de wereld.” Haar opdracht wordt het de barmhartigheid van Jezus over de gehele wereld te verbreiden. Alle priesters moeten verkondigen hoe groot de barmhartigheid van Jezus is.

  In februari 1938, enige maanden voor haar dood, kreeg Maria Faustina een verschijning van de Heilige Maagd Maria. Zij verscheen haar in een groot licht, gekleed in het wit en omgord met een gouden ceintuur. Op Haar sluier droeg zij een gouden kroon. Op Haar arm droeg Zij het Kind Jezus. De Heilige Maagd keek haar aan en zei: “Ik ben de Moeder van het Priesterschap”. Daarna legde Zij Haar Kind op de grond neer, hief Haar rechterarm ten hemel op, keerde zich naar Maria Faustina toe en zei: “Mijn God, zegen Polen, zegen de Priesters”. Zij keerde zich daarna tot de kloosterzuster en zei: “Zeg tegen de priesters, wat je zojuist hebt gezien”.

 5. De synagoge van Satan beheerst de media !

  De oorlog tegen blanken in de reclame

  De massamarketing van interraciale relaties, in het bijzonder blanke vrouwen met zwarte mannen, is zo alomtegenwoordig en zo militant geworden, dat zelfs de minst oplettende leden van onze cultuur het beginnen op te merken.

  Wandelend door een winkelcentrum zag ik onlangs drie grote marketingafbeeldingen van paren in drie verschillende winkels. Twee van de drie waren interraciale paren, die een blanke vrouw en een zwarte man verbeelden, het derde paar was blank. Wat me misschien het meest opviel was het feit dat in de stad waar ik aan het winkelen was, blanken ongeveer 97 procent van de bevolking uitmaken, zwarten zijn minder dan 2 procent. Ik vroeg me af of het doel van “diverse” reclame was om meer producten te verkopen, of om te indoctrineren, te conditioneren, en het uitstralen van hoe “progressief” ze zijn.

  Als men zich zou baseren op deze weergaven, zou men kunnen veronderstellen dat de helft of meer van alle verhoudingen interraciale relaties betreft. Als iemand die geen informatie over de VS of Europa heeft onze televisie, tijdschriften, billboards en winkelreclames zou zien, zou hij kunnen denken dat er vrijwel geen normale blanke mannen te vinden zijn. De combinatie van blanke vrouwen met zwarte mannen is by far, het meest voorkomende mengelmoeskoppel dat in de reclame wordt afgebeeld;

  Ik dacht na over de kans dat twee van de drie advertentiekoppels die ik zag in het winkelcentrum die middag toeval waren. Tussen mannen en vrouwen, blank, zwart, Spaans, Aziatisch en “overig”, zijn er 25 mogelijke combinaties van paren. Twintig daarvan zijn interraciaal. Hier zijn de mogelijke rassencombinaties:

  Als de “diversiteit” in reclame echt bedoeld was om het grootste aantal klanten of potentiële klanten aan te spreken, lijkt het tonen van blanke vrouwen met zwarte mannen in zulke aantallen, een zeer vreemde strategie. Zoveel van één combinatie, en zoveel andere negeren – dan moet er gewoon een ander doel zijn dan het verkopen van goederen.

  Uitkomsten

  Er is een opmerkelijk en interessant onderzoek naar rassenverhoudingen en huwelijken, het is op geen enkele wijze uitputtend, maar we kunnen de beschikbare gegevens samenvatten om een nauwkeurig beeld van dergelijke relaties te vormen. Pew Research 2012 heeft een groot onderzoek gedaan naar interraciale huwelijken dat een aanzienlijke hoeveelheid gegevens oplevert. Sinds 1980 is het totale percentage interraciale huwelijken gestegen van 3,2% naar 8,4%. Van de nieuwe huwelijken steeg het percentage van 6,7% naar 15,1%. In 2010 was het meest voorkomende huwelijk blank / hispanic, 43,3%, andere gemengd, 30,4%, blank / Aziatisch, 14,4% en wit / zwart, de minst voorkomende, 11,9%. Niet alle interraciale relaties zijn natuurlijk huwelijken, maar we kunnen de huwelijksgegevens gebruiken om de informatie op een redelijke manier te extrapoleren naar de bredere samenleving en relaties.

  Vanaf 2010 trouwden de blanken gemiddeld het minst buiten hun ras, minder dan 10% , terwijl Latijns-Amerikanen, zwarten en Aziaten alle twee tot drie keer zo vaak interraciaal trouwden.[1]

  In termen van inkomen van interraciale huwelijken, verdiende de zwarte echtgenoot met witte vrouw het laagste bedrag van elke andere combinatie. De combinatie van zwarte man en blanke vrouw was ook het laagst opgeleid. Van de rassencombinaties bleken de huwelijken tussen blanken en zwarten het minst stabiel en het meest waarschijnlijk te leiden tot echtscheiding. Het scheidingspercentage is hoger in alle interraciale huwelijken voor blanke vrouwen ten opzichte van een blank huwelijk.[2]

  Een studie van meer dan twee miljoen online dating interacties toonde verschillende rassenvoorkeuren tussen groepen. Blanke vrouwen reageerden het vaakst op blanke mannen, en het minst vaak op zwarte mannen.[3] In het licht van deze gegevens is het des te bizarder dat de combinatie van een blanke vrouw met een zwarte man in de reclame zo vaak voorkomt.

 6. Is kritiek op overzeese Frans (neo)kolonialisme “anti-blank”? Hoe zouden jullie reageren als China een overzeese provincie bezat in Europa, bv. Corsica, en dat begon te bewapenen? Zou je dat laten passeren? “Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden”, is dat niet een christelijke regel?

 7. Aan Henk, Derks en anderen:

  Ik wil nog een keer reageren met alle respect voor iedereen maar nu lees ik van Henk als antwoord op een juiste reactie, vind ik althans, van de Hr. Derks het volgende: Een Christen is uiteindelijk beter dan een niet Christen want die gaat, als die volbrengt naar de Hemel, een niet-christen die niet Christus aanneemt zoals Goddelijke gedefinieerd is, gaat naar de hel. Ik vraag mij af Henk hoe jij zo over een ander durft te oordelen en te veroordelen tot de hel. Dat maakt allereerst God alleen uit – als de hel bestaat tenminste – en denk je eens in: een eeuwige straf dat is nogal wat en is dat in overeenstemming met een God die Liefde is? Kan het niet zijn dat ieder weer een nieuwe kans krijgt in een volgend leven tot wij uiteindelijk allen zalig worden? Natuurlijk weet ik dat niet maar het lijkt mij een betere en hoopvollere gedachte dan iemand naar de hel verwijzen.

 8. De grote macht van het christen-zijn ligt in de mate waarin de ziel al haar dagelijkse beproevingen vrijwillig en van harte TEGEN de duisternis weet te keren door haar eigen spontane en protestloze keuze voor oprechte aanvaarding van deze beproevingen.

  Het ware christen-zijn is de beleving van de volheid van Gods Waarheid via de ontsluiting en toepassing van het Verlossingsmysterie in het eigen leven. Dit betekent het nemen van beslissingen en het bepalen van keuzen via dewelke de ziel automatisch de Verlossingwerken van Christus aanvult, dit wil zeggen hun effecten ontsluit en deze werkzaam maakt in de concrete omstandigheden en situaties van het leven.

  http://blog.seniorennet.be/levend_geloof/archief.php?ID=2602014

  — 1. Waarom zouden we ons zorgen maken om politieke problematiek —
  — 2. want dat gaat alleen de duisternis van de wereld aan —
  — 3. De beproevingen ontvluchten is de wereld omhelzen —
  — 4. Wereldse mensen zijn altijd op de vlucht voor waarheid —
  — 5. In de VSA worden pro-life activisten als zware misdadigers behandeld !!! —
  — terug naar 1. —

 9. Eric.

  1. Waarom zouden we ons zorgen maken om politieke problematiek —
  Omdat wij als christenen verplicht zijn te streven naar een betere wereld voor iedereen.
  2. Want dat gaat alleen de duisternis van de wereld aan —
  Moeten we dan onze verantwoording voor elkaar naar anderen afschuiven?
  3. De beproevingen ontvluchten is de wereld omhelzen —
  Juist op dit Forum staat dikwijls dat wij als christen het moeilijke smalle pad moeten volgen i.p.v. de brede gemakkelijke weg
  4. Wereldse mensen zijn altijd op de vlucht voor waarheid —
  Hier wordt weer een gemakkelijk oordeel geveld.
  5. In de VSA worden pro-life activisten als zware misdadigers behandeld !!! —
  Omdat zij de achtergrond van iemand die daartoe besluit, niet altijd kennen en die kan heel tragisch zijn.
  Ik ben niet alleen als Rk maar vooral ook als mens absoluut tegen abortus maar mag ik mijn mening zo rücksichtloos
  aan anderen opdringen?

  5. In de VSA worden pro-life activisten als zware misdadigers behandeld !!! —

  Beantwoorden

 10. @ J.A.W. van Ettinger, (JvE)

  1. Waarom zouden we ons zorgen maken om politieke problematiek —
  JvE: Omdat wij als christenen verplicht zijn te streven naar een betere wereld voor iedereen.
  > Alleen indien alle mensen aan God zouden willen gehoorzamen kan de wereld beter worden. Want Het Eerste Gebod zegt : Bovenal bemin de Ene God. En Hij zond Jezus naar de aarde om ons het meest perfecte voorbeeld te geven. Hoe kunnen politici ooit de waarheid nastreven? Onmogelijk!

  2. Want dat gaat alleen de duisternis van de wereld aan —
  JvE: Moeten we dan onze verantwoording voor elkaar naar anderen afschuiven?
  > Wereldse heersers die Jezus als Koning aanbidden en Hem willen volgen zijn er in onze tijd niet meer. Zij werden of vermoord of zij gaven zich over aan de loges.

  3. De beproevingen ontvluchten is de wereld omhelzen —
  JvE: Juist op dit Forum staat dikwijls dat wij als christen het moeilijke smalle pad moeten volgen i.p.v. de brede gemakkelijke weg
  > De weg naar de hemel is het opklimmende steile smalle pad, alle wereldse wegen leiden bergaf naar de duisternis.

  4. Wereldse mensen zijn altijd op de vlucht voor waarheid —
  JvE: Hier wordt weer een gemakkelijk oordeel geveld.
  > Mensen die openlijk de waarheid verkondigen, binnen of buiten de kerk, worden in de kortste tijd opgepakt en veroordeeld. Dat was het voorbeeld van Christus Wie wij trachten te volgen.

  5. In de VSA worden pro-life activisten als zware misdadigers behandeld !!! —
  JvE: Omdat zij de achtergrond van iemand die daartoe besluit, niet altijd kennen en die kan heel tragisch zijn.
  Ik ben niet alleen als Rk maar vooral ook als mens absoluut tegen abortus maar mag ik mijn mening zo rücksichtloos
  aan anderen opdringen?
  > De Amerikaanse overheid onder leiding van Joe Biden dwingt groepen ambtenaren alle christenen te bespioneren en hen allen als potentiële terroristen te beschouwen. Zoals Maria in Fatima voorzegde zal de hele wereld communistisch worden. Geen enkele ernstige christen zal nog veilig zijn. Bovendien is abortus en euthanasie moord en lgbtq leidt tot zware verminking van jongeren die later in diepe depressie zelfmoord plegen. Tijdens de Franse revolutie kon men nog het land uit vluchten, heden kan niemand meer vluchten. Jezus vluchtte ook niet maar gehoorzaamde de Goddelijke Opdracht : toon aan iedereen wat ware liefde is.
  > en zo komen we weer terug bij 1.

  1. Eric,

   Ik vind de opmerking van Henk dat U spontaan de weg kwijt zou zijn, ongepast.
   Dat hoort niet op dit forum.

   En over de vijf punten: ik kan daar ver in mee gaan wat Uw antwoord betreft maar alleen de opmerking:
   dan zijn we weer terug bij Een, snap ik niet. Ik ben misschien optimistischer en blijf geloven in een betere wereld
   waaraan we gezamenlijk moeten blijven werken.

   1. @J.A.W.
    de Amerikaanse hippie-protestanten in Amsterdam 1976 gebruikten bij gelegenheid straffe taal : alle werk van mensenhanden, louter ten dienste van het (maatschappelijk) systeem, stinkt. Het Woord van God in de bijbel moedigt aan alles wat men doet ter ere van God te doen, dat komt uiteindelijk op hetzelfde neer. De wereldse mens rent rondjes zonder einde en zonder uitzicht op de hemel. Traditionele kloosterlingen breken daarom zoveel mogelijk met die nutteloze en tijd verspillende tredmolen. Voor ernstige christenen is het tegenwoordige wereldse leven in zekere zin adembenemend, geestelijk verstikkend.

    1. Eric,
     Om nog een keer op de vijf punten terug te komen die U plaatste. U schrijft als antwoord dat alle werk van mensenhanden louter te dienste van het (maatschappelijk) systeem, stinkt …. Ik heb altijd aangegeven dat mijn streven om een steentje bij te dragen aan een betere wereld, gepaard moet gaan met geloof in God. Maar mensen die vanwege hun opvoeding bijvoorbeeld niet met het christendom zijn opgegroeid en zich toch inzetten voor een betere wereld, waarom zou dat minder zijn dan wat christenen doen? En zal dat minder zijn in de ogen van God? Laat staan dat het stinkt.

     1. J.A.W., wanneer iemand aanleg heeft om werkelijk belangeloos zich in te zetten “voor een betere wereld” dan kan men verwachten dat zijn Engelbewaarder hem vroeg of laat met de ware aard van het christendom zal doen kennis maken. Iemand met en dergelijke ingesteldheid zal ook zeker interesse vinden in levensbeschrijvingen van katholieke heiligen. Daarbuiten is er enkel de verdwaasde of verblinde wereld zonder zinvol doel, de slavernij van de duivel. Bedenk gewoon wat er gebeurde na de uitvinding van de stoommachine. Dat was het begin van een onafwendbare reeks uiterst zware beproevingen van het christendom, hetgeen voor de anderen — bewust of onbewust goddelozen — enkel tot nog zwaardere slavernij en misleiding leidde. Het ‘modernisme’ is een ultieme beproeving en selectie van zielen, en dat duurt slechts beperkte tijd want de weldra aantredende wereldheerser geeft geen milligram om het zeer valse idee van “vooruitgang” of wereldse wetenschappen.

 11. Beste Henk Gadellaa,
  In het artikel poneert de schrijver een visie op een actueel gebeuren.
  En vraagt daarbij om reacties ‘op dat thema’.
  Met een uitdrukkelijk verzoek om bij dat thema te blijven (dat is niet moeilijk te begrijpen), om niet in allerlei esoterische wolken te zweven (dat is voor sommigen quasi onmogelijk), om niet in onderlinge heen en weer twistgesprekken te vervallen (idem) en om positief te blijven. (Dat laatste ligt natuurlijk moeilijker voor wie het niet met de inhoud van het artikel eens is).
  Op basis van die criteria wordt er gemodereerd. Dat vind ik logisch en daar heb ik al vaak zélf om gevraagd. Recent nog.
  Uw fixatie ter zake op Eric is én ongegrond, én getuigt van een paranoïde ingesteldheid.
  U citeert doorlopend dezelfde Bijbelteksten ( iedereen kent ze ondertussen) om over gelijk welk onderwerp vanuit UW interpretatie van die teksten, niet om aan de discussie bij te dragen, maar om elke discussie monddood te maken. En daarbij schuwt u de beledigingen en verwensingen allerminst.
  Tja, dan moet een intellectueel als u toch snappen dat gelijk welk Forum daar vroeg of laat een rem op moet zetten, toch?
  Vriendelijke groet.

 12. Herstel aub? Een iets betere tekst:
  “In tegenstelling immers tot wat het linkse kamp en haar medestanders in media en politiek steeds beweren, namelijk dat er geen bestaat en dat het louter een complottheorie is, zijn zij nu de eersten om te beweren dat de culturele identiteit van de Kanaken bedreigd wordt door de toename van de blanke bevolking en door het nieuwe kiesrecht…zij doorprikken aldus hun eigen onsamenhangend en leugenachtig verhaal.”.
  Ik begrijp wat er met deze in wordt bedoeld. Men praat hoe het uitkomt, lijkt het dus: “zij doorprikken aldus hun eigen onsamenhangend en leugenachtig verhaal.”. En deden ze dit maar zonder reden, dan was het al erg genoeg. Maar ik vrees dat ze het mét reden doen. Met reden wordt ‘new-speak’ of wellicht moet ik zeggen ‘woke-praat’ gebezigd, en dit op een geraffineerde doortrapte manier. De bedoeling is niet de waarheid te spreken, maar de waarheid en de leugen te mixen. Men lijkt dit -naar mijn idee- te doen om verwarring te zaaien; men zegt het ene en doet het andere, men zegt onzin dingen en pretendeert dat het de waarheid is, men gebruikt sofismen die de doorsnee mens in verwarring brengen, mede omdat er een dubbele boodschap mee wordt gegeven. Hierdoor is het lastig deze mensen aan te vallen op hun -in mijn beleving- immoreel gedrag. Dat men met dubbele tong spreekt en zo een dubbele boodschap geeft is verwarrend in die zin, dat als anderen hen zouden zeggen dat de politiek in Nederland ook aan omvolking doet, dan verweren zij zich met non-argumenten en aanvallen zoals dat ‘wij’ ons zouden moeten schamen voor (bijvoorbeeld) ‘ons’ wangedrag tijdens de slavernij, of dat ook ‘wij’ schuldig zouden zijn aan de misdaden begaan in de tweede wereldoorlog of dat ‘wij’ koloniën zouden hebben gebruikt om rijk te worden. Dat ‘wij’ (wie is wij?) die slavernij helemaal niet op ons geweten hebben, en we ongeveer wel weten wie daar wel verantwoordelijk voor zijn, wordt er niet bij vermeld en dat kunnen wij maar beter ook niet zeggen, want daar wordt uiteraard toch niet naar geluisterd. Men houdt zich dom en men is vaak -als uitvoerder van het kwaad- blijkbaar ook niet uitgekozen om het bezit van teveel eruditie of teveel wijsheid, laat staan op het bezit van Wijsheid, dus er zinvol mee spreken of schrijven is er niet bij. (Een van de gruwelijkste zonden lijkt me een ander mens te negeren als ware die lucht.) Maar dat men het presteert om met slangentong te spreken is voor een onwetend mens zó gruwelijk brutaal en zó vreselijk en niet te geloven vernederend, zodat een normaal mens werkelijk sprakeloos staat bij het zien van zulk een misdaad. Men is met stomheid geslagen om zoveel onbegrijpbare slechtheid. Wie immers puur slecht is, overwint op argeloze zielen maar ook goede mensen worden overwonnen door de macht van de leugen en bewust gebruikte wartaal; een zonde tegen de geest, de ongelofelijke en onredelijke kracht van het beest in de ongetemde mens. Heiligheid lijkt weerloos tegen het beest. Zij wordt vertrapt door de overmacht van de blijkbaar gek geworden natuur. De Heiligheid vergaat niet, zij buigt mee in de storm van de waanzinnig geworden mens.
  Dus we moeten uiterst goed oppassen voor de zondaars die zich te goed doen aan de misdaden tegen de geest! We moeten ons verweren tegen hen die één van de mooiste giften aan de mens tegen diezelfde misbruikt. Maar we moeten de misleide woke-zielen ook niet in de steek laten. Dat is het dubbele ervan. Je zou er bijna nog medelijden mee krijgen ook. Medelijden met de vijand. Een gruwelijk dilemma. Wee de smeders van deze misdaden. Maar zelfs de meest hopeloze domme mensen moeten we toch proberen niet verguizen. Maar het moet wel eens stoppen met die ellende. Nu hebben de aanstichters vrij spel. Die verdomde media is in de grijpgrage handjes van slechte mensen en die kunnen het volk wijsmaken wat ze ook maar willen. (Tot zover, want ik kan er wel een boek over schrijven, doch dat is niet de bedoeling van dit blog.)

  1. Wie niet leerde op God te vertrouwen en daar ook verder niet toe bereid is kan zich nu als veroordeeld weten.
   Slechts weinig tijd rest hen om tot bekering te komen.
   Maar eerst moet er nog een veel zwaardere beproeving komen.

 13. Graag nog even over het onderwerp:
  “Eigenlijk is het alleen de diepgewortelde vijandigheid voor alles wat blank en westers is, dat links drijft. Of het nu het conflict in Gaza is, de zuiveringen in Nagorni-Karabach, het stemrecht in Nieuw-Caledonië of het Europese immigratiebeleid, er is maar één drijfveer, één leidraad: de diepgewortelde vijandigheid voor alles wat blank en westers is, liefst nog gekoppeld aan de haat tegen het christendom, met al zijn eeuwenoude, diepgewortelde tradities, die het volk met zijn identiteit verbinden.”.
  Ik ben het met de conclusie in deze twee zinnen oneens. Het is geen haat tegen blank en Westers, het probleem lijkt mij de puur zakelijk politiek, bedreven door een groep mensen. Men wil volgens eigen zeggen heerser van de totale wereld worden of blijven en men verzint de ene list na de andere om deze positie te verkrijgen en/of te versterken. Er is onder leiding van een relatief kleine groep een zeer grote groep intellectuelen, technici en ander werkers bezig om diverse listen te verzinnen en uit te (laten) voeren om de agenda van de dames en heren van de top van de wereld uit te voeren. Hier wordt denk ik geen onderscheid gemaakt tussen blank of zwart, bruin of geel als ware het een rassenkwestie dat zou spelen, op wellicht wat uitzonderingen na. De wereld zoals de top hem ziet is er een van natuur en een grote groep mee-eters daarop; de volkeren, ‘schapen’. En die volkeren vindt men blijkbaar te groot van omvang, er wordt teveel energie gebruikt, er wordt te veel aanslag op de (hun, vinden zij, het is hun eigendom geworden, gekocht met veel geld) natuur gepleegd, het klimaat zou zelfs veranderd worden door het gedrag van de volkeren. Dat men zelf sterk voor die industrialisatie heeft gezorgd en er zeer goed aan heeft verdiend en verdient, dat wordt er niet bij bij vermeldt.
  Daarom lijkt (o.a.) het Westen gedeïndustrialiseerd te moeten worden, dom gemaakt, woke gemaakt, voorzien van mensen die de taal niet machtig zijn en de cultuur niet kennen en zich dus minder kunnen verweren tegen onrecht, enzovoorts. De haat tegen het Christendom is er wellicht omdat Christenen (en sommige andere geloven ook, meen ik) zich wellicht bewust zijn van het kwaad dat men aanricht, gewaarschuwd daarvoor in de opleiding en wijs gemaakt door de vele preken en zuiver gehouden door een zuivere levenswandel. Wanneer men immers het kwaad door onderricht kent, dan herkent men het wellicht ook. Christenen bijvoorbeeld beseffen (als het goed is) wat een heilig huwelijk betekent. Wie daar geen boodschap aan heeft maar de wereld wil beheersen ondergraaft het bestaan van de familie. Men stelt de familie ter discussie en ondergraaft de moraal met immoreel makende propaganda en verzonnen verhalen, aangeprate seksuele afwijkingen enzovoorts. Met alcohol, drugs, pornografie, oorlogsfilms, vechtfilms, en nog erger dan ik liever onbenoemd laat. Dus die migratiestromen zijn er niet om geld aan te verdienen, noch omdat men kleur belangrijk vindt, noch godsdienst. Men wil heersen, denk ik, naar het mij doet aanzien. En wanneer het Christendom wordt aangevallen dan kunnen wakkere Christenen wellicht weten wie daar achter zou kunnen steken. Mensen van de wereld, die naar steeds meer geld en macht streven. De zucht naar geld en dus macht kan tot vele vormen van kwaad leiden, lees ik. Dát lijkt er volgens mij achter te zitten. Zeer veel kwaad. (Het is ook wel begrijpelijk. De kloof tussen arm en rijk groeit met de dag.)

 14. Als mensen iets niet begrijpen gaan de zwakke geesten je altijd Gaslichten

  Ik dacht dat dit een katholieke site was

  het Vaticaan doet het altijd——————ik heb dat al eerder laten zien .

  MYSTERIE VAN HET NUMMER 13 MET PAUS FRANCIS: TOEVAL?

  Ik hou het kort

  Iedereen die paus Franciscus op de voet heeft gevolgd weet dat het getal 13 een constante is geweest vanaf de dag dat hij paus werd op 13 maart van het dertiende jaar van het nieuwe millennium. We weten dat hij tot nu toe de rol van ‘leraar’, van ‘nieuwe Christus’ heeft vervuld, omdat er heel weinig aandacht is besteed aan Onze Lieve Heer. Het enige waar de media over praten is hem als de ‘vernieuwer’, het ‘nieuwe voorbeeld’. En de innovatie begint op 13 oktober 2014, de verjaardag van de laatste verschijning van Onze Lieve Vrouw in Fatima. Op die dag, precies in het midden van de familiesynode van 2014, besluit Jorge Mario Bergoglio een verandering in de visie van de Kerk op homoseksualiteit aan te kondigen.
  Interessant genoeg was de eerste passage die ik in de Bijbel vond Johannes 13:13, waar staat:
  ‘Je noemt mij ‘Leraar’ en ‘Heer’, en terecht, want dat ben ik.’
  Het is zelfs nog interessanter als we weten dat een dergelijke passage direct na het volgende komt:
  ‘Toen hij klaar was met het wassen van hun voeten, trok hij zijn kleren aan en keerde terug naar zijn plaats. “Begrijp je wat ik voor je heb gedaan?” vroeg hij hen.’
  Nu weten we hoeveel opschudding paus Franciscus heeft veroorzaakt door zijn twee opeenvolgende controversiële ‘voetwasrituelen’. In 2014 waste hij de voeten van verlamde mensen, bijna als teken van de onbeweeglijkheid van een nieuwe Kerk die niet in staat is om onder zijn nieuwe invloed te evangeliseren.
  Laten we niet vergeten dat we in Johannes 13 (Johannes 13:18) leren over het verraad van Jezus:
  ‘Ik heb het niet over jullie allemaal; Ik ken degenen die ik heb uitgekozen. Maar dit is om deze passage uit de Bijbel te vervullen: ‘Hij die mijn brood deelde, heeft zich tegen mij gekeerd’. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de naam Judas Iskariot 13 letters bevat.

  rare mensen die katholieken—ik ben er zelf 1

  1. Edwin,
   Het Vaticaan is niet meer katholiek.
   De Rooms Katholieke Kerk is voorlopig beperkt tot de kleine Restkerk.
   Buiten die kleine Restkerk zijn er nog wel ernstige christenen, ook enkele protestanten, die wel de Traditie van het onveranderlijke Woord van God respecteren en dat zal tot uiting komen zodra het Vaticaan weer katholiek wordt.

   Edwin, je was in een modern klooster en je doet dingen die niet aanvaardbaar zijn.
   Neem afstand van het modernisme en van de nieuwe supermoderne manier van denken.

    1. AntiSoof,
     ik moet na zoveel jaren stap na stap reconstrueren wat ik vroeger niet kon bevatten of niet begreep. Reeds in het lager onderwijs deden zich vreemde dingen voor en dat werd mij dus duidelijker sedert 2012. De eerste echt pijnlijke en onmiskenbare gebeurtenis was de eerste moderne ‘mis’ in het college in 1962. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat men het Missaal snel even ruilde voor dat miezerige “Mao-boekje” dat werkelijk ondermaats was. En nu vraag ik me af waarom de nog resterende ernstige katholieken niet in opstand kwamen. Maar dat betekent nu juist dat de oppervlakkigheid bij het volk al zeer ver gevorderd was.
     AntiSoof, het verbaast me dat je dat niet zelf zo ervaart, want we weten nu dat de loges al lang op voorhand klaarstonden om het Vaticaan in te palmen. Wat de Mis betreft al sedert 1948.

 15. Ik ga op retraite, ik ben moe ,pipo wagen gehuurd tot veel later .

 16. Uw geloof, Henk, en uw bijhorende bekeringsdrang, is gefundeerd op de Tora, de Wet van Mozes, te vinden in de eerste vijf boeken van het Oude Testament, en op de Nevie’iem (Profeten), de boeken waarin profeten optreden of die op naam van profeten staan.
  De manier waarop u die teksten leest, interpreteert, inhoud geeft en aan anderen verklaart en uitlegt is UW geloof, UW inspiratie, UW metafysische existentie.
  Wie ben ik om dat niet te willen respecteren?
  Waar ik het lastiger mee heb, is dat u dat geloof, inclusief uw invulling daarvan, aan anderen nogal drammerig wilt opleggen als de Enige Grote Waarheid voor iedereen in het verleden, het heden en de toekomst, en dat u dat als enige basis ziet voor élk juist ethisch handelen.
  Het argument dat anderen dat ook proberen te doen met hun eigen Enige Grote Waarheid verandert daar voor mij niets aan.
  Dat u in de praktijk vaak veel milder bent dan anderen in uw oordeel over mensen vind ik fijn, maar daarom hoef ik nog niet mee te gaan in uw Geloof.

 17. Frank ,heb je je niet door welk level ik ben de 11 dimensies

  1. Als je met de heilige geest films kijkt

   Ik zal binnenkort een bijdrage plaatsen ——————–daarna moet uw de gehele wapenuitrusting van god dragen of u bent er geweest !

 18. Ik had een antwoordje gestuurd aan Eric.
  Maar omdat er zoveel andere bijdragen tussen staan, voor de zekerheid hier nog een keer.

  Eric,
  Om nog een keer op de vijf punten terug te komen die U plaatste. U schrijft als antwoord dat alle werk van mensenhanden louter te dienste van het (maatschappelijk) systeem, stinkt …. Ik heb altijd aangegeven dat mijn streven om een steentje bij te dragen aan een betere wereld, gepaard moet gaan met geloof in en steun van God. Maar mensen die vanwege hun opvoeding bijvoorbeeld niet met het christendom zijn opgegroeid en zich toch inzetten voor een betere wereld, waarom zou dat minder zijn dan wat christenen doen? En zal dat minder zijn in de ogen van God? Laat staan dat het stinkt.

  1. U zou dat zelfs niet eens hoeven uit te leggen, meneer van Ettinger.
   Hoe verwaand en naïef kan iemand zijn om te denken dat alleen mensen uit de Rooms-katholieke Restkerk ethisch juist kunnen handelen en kunnen bijdragen aan een betere maatschappij en geluk voor hun medemensen.

 19. “Eigenlijk is het alleen de diepgewortelde vijandigheid voor alles wat blank en westers is, dat links drijft. Of het nu het conflict in Gaza is, de zuiveringen in Nagorni-Karabach, het stemrecht in Nieuw-Caledonië of het Europese immigratiebeleid, er is maar één drijfveer, één leidraad: de diepgewortelde vijandigheid voor alles wat blank en westers is, liefst nog gekoppeld aan de haat tegen het christendom, met al zijn eeuwenoude, diepgewortelde tradities, die het volk met zijn identiteit verbinden.”

  Waarom zou ik in godsnaam vijandig staan tegen alles wat blank en westers is? Ik ben geheel en al blank en westers en ik voel geen enkele zelfhaat. Waarom zou ik? Omdat ik me soms (vaak) schaam over de haat die ik hier wel voel tegen alles wat niet blank en westers is? Omdat ik denk dat élke mens gelijkwaardig is? Omdat ik discriminatie en rassenhaat afschuwelijk vind? Omdat ik ook vragen heb bij de geschiedenis van ons koloniale verleden? Omdat ik liever praat met mensen die ik niet ken en die me vreemd zijn, dan dat ik er op klop of er voor vlucht?

  Waarom zou ik het christendom haten? Ik ben in die religie en cultuur gepokt en gemazeld. En ik heb binnen die religie de ‘menselijke’ kantjes leren zien, met schade en schande. Het machtsmisbruik, het immense superioriteitsgevoel, de afstand met de gewone mens, de verweving met de macht en het autoritaire gedrag. Ik heb de pogingen gezien om dat van binnenuit te veranderen, en terug tot de essentie te komen. Ik heb gezien hoe verschrikkelijk moeilijk dat allemaal verloopt. Ik stel me daarover honderd en één vragen. Haat ik daarom het christendom?

  Historisch gezien maken alle religies deel uit van een cultuur en zijn ze verbindend. Op hele grote delen van de wereld spelen die wortels nog wel enige rol, maar het belang daarvan begint overal te verdampen. Er zijn nog maar weinig landen met ‘alleen maar’ praktiserende gelovigen, tenzij in die landen waar iedereen daar toe gedwongen wordt. En dan nog. Iedereen kan zich nu verplaatsen van gelijk welk deel op Aarde naar gelijk welke andere plaats. Virtueel zeker, en almaar meer ook fysiek. Die klok valt nooit meer terug te draaien. Wat zal het worden: vechten tegen de bierkaai tot we er bij dood vallen, of verbinding zoeken?

  Ik snap ten volle de heimwee, maar het streven naar één volk, met één identiteit, vanuit de eigen diepgewortelde tradities in één natie. Maar dat roept bij mij hele nare denkbeelden en herinneringen op. Zijn christelijk gezien niet ALLE mensen Gods schepselen?

  1. Frank,
   wel een zeer vreemd toeval dat u spreekt als een sarcastische vrijmetselaar die spreekt over machtsmisbruik en superioriteitsgevoel en die goed weet dat het uitsluitend kwam van de ‘ingevoegde’ schijnpriesters zoals er nu zeer velen zijn en zij zelfs het Vaticaan in bezit namen. Dat heb ik sedert 2012 eindelijk gaan begrijpen, vooral door mijn herinneringen aan het klein-seminarie van Sint-Truiden. Hun klok zal spoedig tot stilstand komen en de RKK zal volledig hersteld en groter worden dan voorheen als logisch gevolg van het begrip dat zovele misleide mensen kregen, juist omdat zij deze misleidingen moesten ondergaan. Wie denkt u hier nog verder te kunnen misleiden?

 20. Beste Frank, ik wilde duidelijk zijn want dacht dat Eric mij verkeerd begrepen had.
  Maar het blijkt helaas inderdaad geen nut te hebben. Jammer. Jammer ook voor Eric want hoe kortzichtig kan men zijn.
  Vriendelijke groet,
  Hans van Ettinger.

 21. Henk heeft er gewoon plezier in lange teksten vol onzin te plaatsen.
  Doen alsof hij er niet is, gewoon negeren.

 22. Heer Derks en Eric om antwoord te geven op Uw vragen: allereerst ken ik Frank niet maar ben het niet altijd maar wel dikwijls eens met zijn opmerkingen. Verder voel ik mij zeker niet machtig om mijn mening als zaligmakend door te drukken. Ik vind het alleen jammer dat U beiden zo krampachtig vast blijven houden aan het RK geloof van voor Vat. II alsof die periode zo zaligmakend was. Voor de manier zoals ik nu geloof, zou ik U beiden willen verwijzen naar een artikel in Katholiek Nieuwsblad over bisschop Bätzing die een inkijkje geeft over zijn manier van geloven. Hij zegt daarin onder andere dat hij zich typeert als ‘goed conservatief’ en katholiek tot op het bot. Als kind al wilde Georg Bätzing priester worden. Maar inmiddels bisschop van Limburg en voorzitter van de bisschoppenconferentie staat hij ook kritisch tegenover het geloof en de Kerk. Zelf heb ik de Kerk altijd als ondersteunend ervaren, zegt de in 1961 in het Westerwald geboren bisschop. Het geloof van mijn ouders was nooit bevooroordeeld, nooit bekrompen en ze stelden altijd vragen. De kerk ziet hij als zijn thuis maar er is geen huis dat een thuis zou blijven zonder er kritisch naar te kijken. Verder vraagt heer Derks of ik wel ‘ter kerke ga’ … Het zal een jaar of wat of langer geleden zijn dat heer Derks een oproep deed op dit forum om te bidden voor een familielid van hem die in moeilijkheden was geraakt. Ik mailde hem toen dat ik dit zeker zou doen en dat ook zou doen tijdens de H. Mis die elke zondag bezoek en ook nog dikwijls door de week. U antwoordde daarop dat ik de enige was op dit Forum die positief op Uw vraag antwoordde en mij daar dankbaar voor was.

  1. @J.A.W. van Ettinger,
   Allereerst bedankt voor het uitgebreide antwoord.
   Het Katholiek Nieuwsblad is mij sinds de indiensttreding van de hoofddirecteur (journalist Anton de Wit) véél te modern. Hetzelfde geldt voor de H. Missen en priesters in Duitsland.
   Gebed had ik gevraagd voor mijn beste kennis, een mevrouw van 92 jaar; haar lichamelijk lijden wordt naarmate de tijd voortschrijdt, steeds zwaarder; naast he bijwonen van de wekelijkse eucharistievieringen bidt zij het grootste deel van de dag. (Dus een écht lief mens.) Zij kan gebeden goed gebruiken voor haar gebeden (ook inzake haar eigen gezondheid). Mijnheer Van Ettinger, hartelijk bedankt voor Uw gebeden.

 23. Wat er zich afspeelt in Nieuw-Caledonië is onvermijdelijk. Wij hebben als “zondaar” niets in de hand. Wil men iets NUTTIGS doen dat goed is voor de hele ”Levende Aarde” inclusief de Mensheid, laten we dan beginnen met wat onderaan het artikel mooi geschreven staat:

  ”Tracht in uw commentaren positief te zijn en niet steeds negatief”

  Dat lijkt op het eerste zicht niet zo moeilijk maar de meesten onder ons slagen daar gewoonweg niet in. Vele reacties en teksten zijn geschreven in mooie woorden maar wat het in wezen ”uitstraalt” is zelfbeklag. Zelfbeklag is absoluut menselijk en kan vergeven worden, maar geen kind ter wereld is er mee gediend.

  1. @ P.J.T. Derks
   Beste Heer Derks,

   “Niémand leest zo’n compleet boekwerk”,

   schreef U onlangs als reactie op een tekst van mij.

   Hoewel ik helemaal niet geneigd ben om U “persoonlijk” nog iets te schrijven (wegens compleet zinloos) is er toch iets dat absoluut “MOET” gezegd worden 🙏

   Eerst even dit: Ik geloof dat in al wat leeft een kern van Waarheid zit. Het kan niet anders, want God is Overal. De vraag is vooral of we ons daar wel voldoende BEWUST van zijn. Want hoe kunnen we de Hemel verdienen als we ons niet eens bewust zijn van de “kern” die ook in ons zit? God huist niet alleen tussen en boven de mensen maar ook IN de mens. Zonder bewustzijn hiervan zijn we niet meer waard dan een dier of plant.
   Daarom mag een mens zichzelf niet zomaar verwaarlozen. Wie zichzelf verwaarloost, verwaarloost de kern, allicht zonder het te beseffen.
   Wil men van enige betekenis zijn of een “licht” zijn voor een ander, dan kan men niet anders dan te beginnen met een licht te zijn voor zichzelf.
   Dat is alleen maar mogelijk als men zichzelf klein acht, heel klein… Zo klein als bet kleinste deeltje van eigen lichaam om dat lichaam en al het overige te kunnen waarderen en God te kunnen ”ervaren”. Dan kan men “heb uw naaste lief als uzelf” evengoed omdraaien en zeggen “heb uzelf lief als uw naaste” omdat God Centraal staat.

   Wie overal bedrog kan zien moet even makkelijk overal ”waarheid” (Waarheid) kunnen zien. Jammer genoeg is dat niet zo. Niet voor niets spreken we vaak over de Duisternis.
   Waarheid heeft een kern. Dat is wellicht makkelijker te begrijpen. Ook in bovenstaand artikel zit op z’n minst een kern van Waarheid. Er is geen enkele plek binnen de Kosmos waar geen kern van Waarheid is. Dat horen we natuurlijk niet graag, want hoe kan nou een “kern” van Waarheid zitten in een “Dutroux”?
   Misschien moeten we eens beginnen met ons af te vragen wie hem “gemaakt” heeft? Hij heeft zichzelf niet gemaakt. En leeuwen en krokodillen hebben zichzelf ook niet gemaakt. Waarmee ik niet wil zeggen dat God de Aarde niet geschapen heeft.
   Laat het duidelijk zijn: Geen enkele aardbewoner heeft de Kosmos geschapen. Er is dus wel degelijk “Iets” of “Iemand” ” bóven de mens.

   Hoe komt het toch dat wij GOD niet kunnen ervaren zoals we zouden willen: nl. TENVOLLE. Omdat we beïnvloedbaar zijn !! En daarom ook afgedwaald !! Maar vooral ook omdat we niet goed weten wat “Gods ALOMTEGENWOORDIGHEID” juist betekent.
   Het “niet-weten” kan onschuldig zijn, maar het kan ook een ware gruwel zijn: “Heer, vergeef hen want ze WETEN NIET wat ze doen” (Jezus).
   Één ding moeten wij goed beseffen: Als zelfs de grootste gruwel kan vergeven worden, mits berouw, dan leven wij in een Absolute Sfeer van Zuivere Liefde, waar we ons ook bevinden op aarde. Die Zuiverheid mag dan onbestaande of onzichtbaar lijken voor de gewone mens, maar wat Onzichtbaar is zal Zichtbaar worden, althans voor een ware Christen die gelooft dat het “leven op aarde” méér betekent dan wat we met onze zintuigen op het eerste zicht kunnen waarnemen.

   Beste Heer Derks,
   Ooit hebt U geschreven dat het beter is de zaken niet “ERGER” te maken dan ze reeds zijn. Ik had het toen over “pantoffelhelden”.
   Inderdaad, ook in Uw schrijven zie ik een kern van Waarheid. Alleen drukt U zich verkeerd uit, en niet een klein beetje.
   Zoals uw woorden : “Niémand leest zo’n compleet boekwerk” terwijl U eigenlijk had moeten schrijven: GEEN MENS ter wereld wil mijn boekwerk lezen, terwijl het tóch gelezen wordt.
   Dit is geen kritiek op U want ik ben de eerste om toe te geven dat ik me ook vaak verkeerd uitdruk. Zo schreef ik ooit (niet naar U): “Wees jezelf, zoals Jezus ons meegaf”, waarmee ik eigenlijk wilde verwijzen naar Jezus woorden “Wie niet wordt als een kind…” maar ik werd compleet verkeerd begrepen. Zich juist uitdrukken in woorden is dus bijzonder moeilijk en we kunnen ons afvragen of dit wel kan op een volmaakte manier. Jezus werd zelfs door Zijn discipelen niet begrepen. Liefde heeft zijn eigen taal en ik zal dit blijven herhalen.
   Trouwens, hoeveel mensen denken niet “Had ik het maar anders geschreven”, nadat ze geschreven hebben. En hoeveel mensen denken op het einde van hun leven niet “Had ik maar…”.
   Elkaar leren “AANVOELEN”… Daar gaat het in de eerste plaats om. Niet “aanvoelen” vanuit het verstand of vanuit wat ons aangeleerd werd, maar rechtstreeks !!
   En het zal niet meer lang duren of we zullen niet anders kúnnen dan “rechtstreeks aanvoelen”. Elkaar negeren zal niet meer mogelijk zijn, want alles en iedereen zal een ware betekenis krijgen. De Kracht van God zal rechtstreeks op ieders aangezicht merkbaar zijn. Het gevoel “uniek” te zijn zal compleet verdwijnen.

   Zich verkeerd uiten is geen “schuld” (Jezus heeft álle Schuld op Zich genomen) maar het kan wel een bron zijn van onnoemlijk veel ellende.
   Ellende is het lijden in de wereld. Dat komt niet van God. Het is iets dat we onszelf aandoen.

   Elke mens maakt fouten. Het NIET WILLEN toegeven van zichtbaar gemaakte fouten is iets anders. Dat is KOPPIG-heid, en koppigheid is allesbehalve Heiligheid. Tenzij men “koppig” is als Jezus. Hij was koppig, niet vanuit Zijn “ego” (want dat had Hij niet), maar vanuit Zijn Hart.
   Wie of wat we ook zijn, als een schaap of als een leeuw, koppigheid is eigen aan elke mens. De vraag is niet zozeer HOE koppig wij zijn… De vraag is “Hébben wij ons hart wel op de juiste plaats?

   Aanvankelijk hadden wij een goede band. Ik eerbiedigde U en U eerbiedigde mij. Het was goed zoals het was. Elke lezer kon (kan) dat vaststellen. Wij waren een voorbeeld naar anderen toe. Had ik U als gebuur, dan zou dat naar mijn gevoel zonder enig conflict zijn. Mensen die begaan zijn met de zwaksten der zwakken (het ongeboren kind) draag ik in mijn hart. Alleen moeten we goed “beseffen” wat we “doen” in ons dagelijks leven.

   WAT IS ER MISGELOPEN? Wat is het keerpunt geweest of vanaf welk moment is het fout gelopen tussen U en mij?. En waarom zien we bijna overal hetzelfde: Het verloopt goed tussen mensen… tot het misloopt: Collega’s onder mekaar, vrienden onder mekaar, broers en zussen onder mekaar, buren onder mekaar, partners onder mekaar. etc., etc. Waarom komen wij als “mens” niet overeen?

   Twee gegevens:
   (1) U hebt zoals de meeste mensen een beperkt aantal “dierbaren” (vrienden, geestesgenoten, helden of hoe je het hen ook noemen wil)…Ook dat kunnen we “waarnemen”. Op zich is dat heel mooi. Het is goed mensen te hebben die men ten zeerste eerbiedigt.

   (2) Vanaf het MOMENT dat een van uw dierbaren zich gekwetst voelde (= innerlijk diep geraakt) door mijn schrijven, bent U mij beginnen wantrouwen. Niet een klein beetje, maar extreem hevig, met woorden als: “U lijkt op een glimlachende wolf”, etc.

   😔🙏 Laat mij dan zien welke woorden of zinnen van mij zo wolfachtig zijn ‼️

   Of bent U een der zovelen die slechts ”beaamt” wil worden in uw schrijven?

   Soit, ik vraag niet om te krijgen. Het zal trouwens niet veel uithalen. Wat ik ook probeer of doe, het is blijkbaar een breuk die ik niet meer hersteld krijg. Tenzij ik mij op een of andere manier zou “verontschuldigen”. Maar zeg me eens, beste Heer Derks… Wat hebben uw dierbaren en U mij te bieden? Het Eeuwig Leven? Wees nou toch eens eerlijk. Dat weet U toch niet met zekerheid? Kan iemand die zichzelf “zondaar” noemt Eeuwig Leven geven ???

   Wantrouwen is geen aangenaam gevoel. Het is wat het is. Alleen God kan het wantrouwen tussen mensen wegnemen.
   Het wantrouwen aanvaarden en ermee om kunnen gaan in liefde, DÁÁR begint het zuiver-christen zijn. In liefde omgaan met iemand wil zeggen in Verbondenheid met God die Alomtegenwoordig is.
   Ik aanvaard uw argwaan omdat ik maar al te goed besef dat we als mens “beïnvloedbaar” zijn, waardoor we vaak spontaan emotioneel worden… Emoties die U duidelijk liet zien. Emoties zijn menselijk maar gaan steeds gepaard met kortzichtigheid. Wat we graag horen vinden is mooi en goed en ál het overige is dat niet.
   Kortzichtigheid is een onbewustzijn van de Waarheid: Niet goed “weten” wat Goed en Kwaad betekenen. Maar nogmaals, onbewust of onwetend zijn is niet per se kwaadaardig. Alles hangt af van hoe oprecht we zijn. Zijn we werkelijk “van goede wil” zoals we laten uitschijnen, of zijn we dat niet?

   Ik ben hier niet gekomen om vanuit mijn verstand koppig mijn “eigen” gelijk te halen, Ik ben gekomen als vechter tegen WAANZIN, zonder mij te laten misleiden. Als waanzin synoniem staat voor de CHAOS in de wereld, dan maken wij ALLEN deel uit van die waanzin. Alleen wie zichzelf hiervan kan bevrijden heeft orde. En dáár zou ieder mens zich op moeten focussen, wil hij iets nuttigs doen. Dat is wat anders dan vechten ter behoud van eigen “ego”.
   Een reactie als “breng eerst de chaos (in je hoofd) in orde en kom dan terug”, is geen eerlijke reactie. Het is zichzelf letterlijk als God achten, want God = Volmaakte Orde. Onvoldoende beseffen wij dat onze reacties niet redelijk zijn maar emotioneel.
   Maar nogmaals, emoties zijn niet per se slecht. Ze tonen aan dat we niet gevoelloos zijn maar menselijk van aard. Echter, willen we werkelijk iemand “zijn” in positieve zin, dan moeten we in feite onze emoties kunnen ”bedwingen”.
   Hoe meer een GEVOELS-mens in staat is zijn emoties te “bedwingen”, des te groter zijn geloof in de Alomtegenwoordige Goedheid van God. Dat is niet iedereen gegeven. Velen zullen zeggen dat “emoties bedwingen” in wezen een onmogelijkheid is. Maar ik zeg jullie: Neen, met God is alles mogelijk. Zo staat het immers in de Bijbel.
   Psychopaten lijken “specialist” te zijn in het bedwingen van emoties maar dat zijn ze uiteraard niet. Zij zijn zo goed als “gevoelloos”. Zij zijn als een roofdier, onwetend van de ware pijn die ze aanrichten. Deze “wreedheden” vindt men in alle lagen van de bevolking, tot aan de top. Vaak hebben ze een aantrekkelijke en goddelijke uitstraling. En zo lopen vele mensen in de VAL, want de “kalmte” die ze uitstralen is een valse kalmte. Omdat ze vaak verafgood worden zijn ze logischerwijs zo goed als onbewust van het gevaar die ze zelf zijn. Wie een gevaar is voor zichzelf is dat ook voor de andere en loopt rond als een levende ”bom”. Dan is er geen sprake meer van “menselijkheid”.

   Alleen wie werkelijk menselijk is (gevoelig, begaan, genadig,…) ÉN volkomen begrijpen kan, is ongevaarlijk van aard en tot zuivere-vergeving in staat.
   Wie NIET volkomen begrijpen kan is dat niet. Hij kan dan wel het omgekeerde beweren, maar wat is zijn vergeving waard? En wat is de vergeving waard van iemand die niet begrijpen WIL? Wat is de vergeving waard van iemand die zichzelf zondaar noemt maar tegelijk KOPPIG is en blijft?

   Begrijp me niet verkeerd: Zichzelf “zondaar” noemen is prachtig, want het is oprecht. Maar dan moeten we oppassen met wat we zeggen en doen, want vóór we het beseffen hebben we heel wat moois of dierbaars vernietigt.

   Zonder zichtbare wonderen is wat we “doen” niet Hemels maar werelds. Een mis is een werelds gebeuren, geen Hemels gebeuren. Men mag het beschouwen als “Grenzend aan de Hemel”, maar het is en ”blijft” een werelds gebeuren.
   Jezus heeft ons niet “meegenomen” maar “achtergelaten” (“Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten…”). En de vraag is vooral: Begrijpen we wel wat we te horen krijgen? Wat is de ware betekenis van “de uitstorting van de Heilige Geest”? En wat betekent het woord “MIS”?
   Mis betekent niet alleen “plechtige bijeenkomst in een katholieke kerk”. Het betekent ook “fout” (= niet zoals het hoort).
   Het hoorde eigenlijk anders te zijn: Wij (mensheid) hadden ons massaal tot God moeten keren, maar we KONDEN het niet. “Wij” waren TE verbonden met elkaar, TE werelds. En we zijn het nog steeds. En recht tegenover de “Wereld” staat de Hemel, of “God die toekijkt”.
   We moeten eerst en vooral goed beseffen dat niet een gemeenschap maar de HELE mensheid deel uit maakt van de “Mis” omdat elke mens op aarde daar welkom is.
   De “Heilige Mis” grenst weliswaar aan de Hemel, maar we moeten ook kunnen zeggen dat we allen deel uitmaken van de “Fout” binnen de “schepping”, een fout die alleen God ongedaan kan maken. Velen zullen het gek vinden maar de “Ware Schepping” moet nog komen.
   De “Heilige Mis” is geen zonde, want het Komt van Jezus. En tóch moeten we kunnen zeggen dat het allesbehalve ideaal is, omdat het maar een kruimel groot is ten opzichte van het Rijk Gods. Het Mooie is dat diegenen die hun hart op de juiste plaats hebben onmiddellijk geheel vergeven zullen worden.

   Kortom, “bemin uw vijand” blijft de kern, en niets anders. Wij moeten genadig zijn en elkaar kunnen vergeven.

   Niet makkelijk natuurlijk want het vergeven moet zuiver zijn. Zuiver-vergeven is ten VOLLE vergeven, zoals Jezus. Dat gaat gepaard met wonderen. En ik zeg jullie: We staan niet ver van een tijdperk van Nieuwe Wonderen.
   Een wonder is wat een gespecialiseerde arts niet begrijpen kan. Maar op de Dag van Wederkomst niet anders zal kúnnen dan begrijpen.

   Wat ben ik mijn ouders dankbaar dat ik nooit mishandeld ben geweest door hen als kind. Een mishandeld kind (fysiek of mentaal) is een beschadigd kind, en het is God alleen die de schade ten volle kan herstellen. Ieder mens kan voor zichzelf nagaan in hoeverre hij (zij) beschadigd is (geweest) door vader, moeder of voogd, en in hoeverre dat zijn (haar) leven beïnvloed heeft. Opgelopen trauma’s zijn de oorzaak waarom het zo slecht gaat in de wereld.
   Kindermishandeling is de gruwelijkste vorm van mishandeling. Een kind “plagen” voor de grap is ook mishandeling. Onvoldoende beseffen wij de gruwel van ons eigen “bestaan” als mens.

   U bent een generatie ouder dan ik. In leeftijd had ik dus uw kind kunnen zijn.
   Zoek eens de Stilte op en probeer dan eens die Stilte te “horen”. Wie de Stilte kan “horen” is niet alleen in staat zijn vijanden te verdragen maar kan hen ook ten volle “begrijpen”

   Tenslotte nog dit:
   Een agent dient redelijk te zijn, zo niet wordt hij ontslagen.
   Hij moet de regels respecteren en elke burger hierop wijzen. Hij kan dus niet zomaar zaken door de vingers zien. Bovendien moet hij steeds kalm en beleefd blijven en mag hij nooit partij trekken voor iemand in geval van een conflict. Hij mag geen “bah” expressies uiten en/of een persoon compleet negeren ten voordele van iemand anders.
   Overigens heb ik een “Katholieke politieagent” altijd heel erg vreemd gevonden. Men kan niet een pistool in de ene hand hebben en God in de andere. Dat mag voor U de normaalste zaak van de wereld zijn (en ik eerbiedig dat), maar voor mij is het pure waanzin.
   Ee “politievrouw” is in zekere zin nog erger (of moet ik zeggen “nog zieliger”?). Want het mooiste en machtigste beroep blijft nog steeds de (onbetaalde) huisvrouw in alle Eenvoud, juist omdat het onbetaald is !! Maar dat kan alleen maar begrepen worden indien men ”iets” van Liefde in zich heeft.
   Wij leven in een tijdperk van TOTALE dwaling. De atoombommen zijn daar het bewijs van. Stel, een vrouw die alle macht heeft en alle wapens. Wat is een dergelijke ”vrouw” waard ten opzichte van de MENSENZOON die begaan was (IS) met het armste kind ter wereld en Grote Wonderen verrichtte?
   Begrijp me goed: Zelfs de grootste zondaar ter wereld kan vergeven worden indien hij (zij) berouw heeft.
   Dit alles om te zeggen: Wij dienen ons diep, diep te schamen en diegenen die zichzelf ”christen” noemen in de eerste plaats. Zij die zich DOOD-schamen als mens staan het DICHTS bij God, samen met de ALLER-kleinsten.

   Voor alle duidelijkheid: Wees gerust, Heer Derks, ik eerbiedig U en zal geen bekeuringen geven. Ik ben geen agent en zal het ook nooit zijn. Meelevend en genadig, dat ben ik wel. Maar laat ons eerlijk zijn: Heeft dat nog enige betekenis? Wat betekent “onze naaste GENADIG zijn” in een wereld van kindermoordenaars? Zo goed als niets !! Het woord GENADE wordt niet meer verdragen, zeker niet uit de mond van een “arme man” want het klinkt hypocriet.
   De mens als “enkeling” moet verstoten worden.

   Het is OFWEL de machthebber (Overheden, etc.) TENVOLLE vertrouwen !!
   OFWEL zich (in groep) tégen de machthebbers keren.

   BLINDELINGS VERTROUWEN of… PROTEST !!

   DÁT is de wereld van vandaag, wil men “erbij horen” en niet Alleen zijn op de Wereld.

   Laat ons niets wijsmaken: Geweldloos protest bestaat niet, TENZIJ men is als Jezus die zich toonde als WONDER-baarlijk. Hij was (IS) de Eerlijkheid en Heerlijkheid Zelf, COMPLEET geweldloos en Zichzelf Gevende, helemaal ÉÉN met de Geest die Heilig is.

   Juist dáárom werd Hij gezien als een (duivelse) rustverstoorder door DIEGENEN die van zichzelf “DACHTEN” God te vertegenwoordigen.

   Ieder mens heeft de mogelijkheid om zuiver-eerlijk te zijn, net als Jezus. Men moet het alleen WILLEN doen. Dat begint vanuit het BESEF dat God geen “onafhankelijk IETS” is, ver weg van ons, maar MIDDEN onder ons is en… COMPLEET geweldloos !! Immers, Hoe kan de GEEST die HEILIG is geweld plegen?

   Wat “wij” (mensheid) allemaal (durven) uitkramen is niet geweldloos, maar gewelddadig. Zelfs al lijkt het geweldloos, dan nog is het gewelddadig. En zelfs al lijkt het geweldig, dan nog is het gewelddadig. Eigenlijk is dit “lachwekkend”.
   Onze wereld, hoe verschrikkelijk tragisch ook, is niets anders dan een schouwtoneel. “ORDE” binnen het toneel is ongewenst, want dan stort het in mekaar. Er MOET chaos heersen, want zo wilt “men” het !!

   Wees voorbereid in Stilte 🙏 op wat komen zal.
   Als U berouw heeft, dan zult U vergeven worden 🙂

   Ik “lach” niet omdat ik het schouwtoneel fijn vind maar omdat ik ABSOLUUT geloof dat een ARM KIND, dat intens GELEDEN heeft en sterft, in liefde gedragen wordt door GOD. Mijn hart heeft geweend, heel heel intens, maar nu niet meer.

   Een mensenleven is niet meer dan een “grap”. En in elke grap zit een kern van Waarheid… De “kern” (niet groter dan een zaad) als enige hoop voor de ”volwassen” mens

   Of er ook Waarheid zit in mijn schrijven? Dat zal de toekomst uitwijzen. En als dat niet zou blijken, dan zijn jullie allen… GOD 🤔🙄😅

   1. J.M.,

    Je dit maal (gelukkig) iets kleinere tekstje dan gebruikelijk, was wel niet aan een ieder gericht, maar toch neem ik, als u het mij toestaat, de vrijheid wat kleine opmerkinkjes van mij, als het u althans dus niet al te zeer ontrieft, en ze zijn eigenlijk maar als gebbetjes bedoeld, te plaatsen. Zo wel, laat ze dan als niet geschreven zijn.

    Ga je -na je warrige commentaar vol foutjes, maar dat terzijde, aan iemand- die mens nu ook nog aanspreken in de meervoudsvorm? En hem (hun?) (eventueel) na je tekst als ‘onWaar’ te hebben ingezien, tot god te verheffen? Ik denk dat je de draad van je betoog misschien kwijt bent geraakt.

    En waarom vind je het zo belangrijk dat iemand, een agent nog wel, jou aardig vindt? En waarom ben je gekwetst als die andere onvriendelijke woorden gebruikt? Dan lees je ze toch niet?

    Maar, als het goed is wordt jouw totaal of-topic tekst, zo ervaar ik dat tenminste, toch weggeveegd, dus dat scheelt. Men heeft het toverstokje inmiddels ontdekt, mede op aanwijzing van deelnemende ‘vrienden’ alhier. En je weet; geef de kleine man een beetje macht en het wordt al minder met die mens. Integriteit is geen geloof, dat is een talent.

    1. @ AntiSoof
     Beste,

     U schrijft dat u “denkt” dat ik de draad van mijn betoog mogelijk kwijt ben geraakt.

     Tja… Dat zegt genoeg.
     U weet het dus niet met zekerheid. Wie niet zeker weet, ziet mogelijk alles verkeerd, Want er is een hemelsbreed verschil tussen de draad wél of niet kwijt zijn. Men loopt verdwaald of men loopt niet verdwaald.

     Ik kan alleen maar zeggen dat u de hele tekst verkeerd begrepen hebt, inclusief de laatste zin. Écht begrijpen doet men niet enkel vanuit het hoofd. Vraag het maar aan de vrouwen. Een kind dat zich niet kan uitdrukken kan niet begrepen worden met verstand alleen. Het is de moeder van het kind, zij in de eerste plaats, die zich het beste kan inleven, daarom ook begrijpen kan. Liefde heeft zijn eigen taal. Hopelijk kunt u dit beamen, niet voor mij, maar in de eerste plaats voor uzelf. Dat zou mooi zijn voor de wereld.

     U schrijft:
     “Waarom vind je het zo belangrijk dat iemand, een agent nog wel, jou aardig vindt?”

     Belangrijk of niet, daar gaat het niet om. Ik neem waar en constateer. En wat ik geconstateerd heb, heb ik neergeschreven. That’s it.

     U schrijft:
     “En waarom ben je gekwetst als die andere onvriendelijke woorden gebruikt? Dan lees je ze toch niet?”

     Wie zegt dat ik gekwetst ben? Waar staat dat geschreven? En wie zegt dat ik bepaalde woorden als onvriendelijk heb ervaren? Een emotie is altijd zuiver-eerlijk.
     De oneerlijkheid van iemand ligt niet aan zijn (haar) gevoel of emotie maar aan diens koppigheid.

     Het zal U misschien verbazen maar geen enkele emotionele reactie “raakt” me nog.
     I don’t care. Dat wil niet zeggen dat ik gevoelloos ben geworden, integendeel.
     Deze toestand van “beleving” of “bewustzijn” zonder ergernis krijgt men niet zomaar cadeau. Men moet geleden hebben en de Geest die Waait waarheen Hij wil gevonden hebben. Dan pas is men in staat om door iemands woorden heen te kijken, met passie en compassie. Wie zich blindstaart op woorden kan zich alleen maar ergeren.

     Ja, ik spreek soms in de meervoudsvorm. Dat komt door die passie en compassie, de verbondenheid met het Geheel. Met “verstand alleen” kan geen mens begrijpen wat ik bedoel.

     U heeft zich naar mijn gevoel te veel vereenzelvigd met “denker” Plato. Eigenlijk zie ik geen verschil tussen U en hem. Dat mag u als een compliment zien, of juist niet. Het doet er niet toe. Want complimentjes zijn niets waard ten opzichte van de “twee” waarover Katholieken het steeds hebben: Die Ene “mens” en “zijn moeder” 2024 jaar geleden. Die twee, neen, hun Heiligheid 😇 heeft wat met de wereld gedaan hè.

     U schrijft:
     “Integriteit is geen geloof, dat is een talent”

     Ook u drukt zich verkeerd uit. Want eigenlijk zegt u: Integriteit is ongeloof. Ja, ik begrijp het wel. Als u “geloof” slechts ziet als een soort “verlangen zonder inhoud”, dan is daar niet veel integers aan. Maar geloof kan ook betekenen Kracht.
     Kracht en integriteit horen samen.

     Graag ook nog dit: Wat bedoelt u met de “kleine man”? Dat deze “sowieso” verlangend is naar geld en aanzien? U moet oppassen met wat u zegt. De “kleine man” kan ook “eenvoud” betekenen, zonder enige vorm van ambitie of pretentie.
     Aan wie schrijft u eigenlijk? Schrijven vraagt energie en uw woorden zijn niet voor niemand bestemd. Voor wie dan wel? Voor uw geliefde? Voor uzelf? Voor de “wereld”? Voor God? Voor de leiders van de wereld? Is het niet in de eerste plaats voor de “kleine mens” of voor “iemand die u begrijpen kan” dat u schrijft? Waarom dan plots zo’n argwaan jegens “de kleine man”?

     Ik vraag geen antwoorden. Ik vraag helemaal niets. Maar u moet wel weten wat u schrijft, anders heeft het geen zin. Als er geen logica in zit, dan is het maar wat schrijfsel zonder inhoud.
     In uw schrijven lijkt het alsof u mij verdedigt als geen ander, maar anderzijds alsof u mij niet verdragen kan. U bent “specialist” in wereldanalyse maar u beseft blijkbaar niet dat de chaos van de wereld ook in uw hoofd zit.

     Ten slotte nog dit:
     Van wie is deze website?
     Als er wat “weggeveegd” wordt, dan is dat hun volste recht, ook al worden teksten uit de bijbel mee weggeveegd, hoe onrechtvaardig we dat ook mogen vinden.
     Echter, NIETS is zonder reden en “slechte” redenen bestaan niet. Of het wegvegen terecht of onterecht is, elke discussie hieromtrent is een zinloze discussie. Deze website is niet van u, noch van mij. Hoe ga ik er mee om? Hoe ga ik om met mijn naaste? Dat is de essentie. Alleen daarin kunnen we ons bewijzen of niet bewijzen als christen,
     Dank voor uw aandacht 🙏

     1. Beste Jean Marie,

      Heel erg bedankt voor je antwoorden. Ik voel me vereerd, maar daarom geneer ik me voor mezelf dat ik mij wel overschreeuwde en een érg grote broek aantrok om je woorden te nemen in interpreteren zoals ik ze meende te lezen. Wat ik daarin meende als fouten te zien, zijn waarschijnlijk een gebrek aan kennis en inzicht mijnerzijds. Ik hoop dat je mij die vrijpostigheid vergeeft?

      “In uw schrijven lijkt het alsof u mij verdedigt als geen ander, maar anderzijds alsof u mij niet verdragen kan.”. Wanneer het ene het andere ene ontmoet is het wellicht verbaasd en blij dat het minder alleen is?
      “”U bent “specialist” in wereldanalyse maar u beseft blijkbaar niet dat de chaos van de wereld ook in uw hoofd zit.”. Waar, op dat “specialisme” na dan, dat is teveel eer. Ik interesseer mij wel voor de wereld, en alles wat daar op is. Dank je voor je verdere analyse.
      Het meest wijze lijkt mij jouw: “Ik vraag geen antwoorden. Ik vraag helemaal niets.”. (Mee eens dus.)

      Nogmaals dank voor je heldere antwoorden.

      1. Hartelijk bedankt voor uw antwoord, AntiSoof.

       “Wanneer het ene het andere ene ontmoet is het wellicht verbaasd en blij dat het minder alleen is”

       Dat is mooi geschreven !! Ik zie degelijk wel Schoonheid in die “vrijpostigheid” van u.
       Daar waar Schoonheid is, daar wordt men spontaan vergeven. Anders gezegd: Ik moet er geen moeite voor doen.

       Ook ik voel me vereerd met uw antwoord. Ik heb onnoemelijk veel fouten en stommiteiten begaan in mijn leven… maar er tevens uit geleerd.

       Fouten zijn er om gecorrigeerd te worden!

       Jean Marie 😉🙏

     2. @Jean Marie

      “Als er wat “weggeveegd” wordt, dan is dat hun volste recht, ook al worden teksten uit de bijbel mee weggeveegd, hoe onrechtvaardig we dat ook mogen vinden.
      Echter, NIETS is zonder reden en “slechte” redenen bestaan niet. Of het wegvegen terecht of onterecht is, elke discussie hieromtrent is een zinloze discussie. Deze website is niet van u, noch van mij. Hoe ga ik er mee om? Hoe ga ik om met mijn naaste? Dat is de essentie. Alleen daarin kunnen we ons bewijzen of niet bewijzen als christen”

      Hoezeer het een volste recht mag lijken, God veegt nooit, want Die Vergeet Nooit. Er kan Meestal Vergeven Worden dat heet niet dat het Nooit Gebeurd Is. God Geeft Altijd Volmaakt Wederwoord waar onrecht gedaan wordt! Daarbij kan men er van leren, bij wegvegen kan men niet leren welke onrecht gedaan is en Hoe Het Wederwoord Was!

      “Ik vraag geen antwoorden. Ik vraag helemaal niets.”

      Die Zijn Oog niet Open Heeft Ziet ook niet Aankomen Waar God Vooruit Geeft, al denkt u niet te vragen, zolang een mens Volmaaktheid Nog Niet Gevonden Heeft Vraagt uw geest en lichaam wel want die bevindt zich niet in Volmaakte Vrede want er is verschil tussen het volmaakte deel van uw Ziel!

      1. Dag Henk. Ik ben geneigd om te zeggen dat wat u schrijft helemaal klopt, maar men mag zich niet focussen op woorden alleen. Met “volste recht” bedoelde ik gewoon dat God ons “vrij laat”, niet een beetje, maar volkomen. Waarmee ik niet wil zeggen dat we elkaar zomaar mogen neerschieten met woorden. Niets wat geschreven is blijft zonder gevolg, las ik onlangs, Ja. Anderzijds moeten we toch steeds menselijk blijven. Van mensen die zichzelf “zondaar” noemen moeten we geen volmaaktheid verwachten.
       Ik begrijp wat u bedoelt maar vergeet niet dat het steeds moeilijk blijft om zich op een “correcte” manier uit te drukken. Dat schreef ik duidelijk in een vorig schrijven.
       Warme groet.

  2. @Jean Marie

   een goed kritisch bericht is ook “positief” en constructief, een correctie van een fout ook. Het zijn zij die De waarheid niet recht in de Ogen Wil Kijken, die altijd omdraaien: positief naar negatief, direct waarheid schrijven: schelden en onbeschoft! Onderscheiden scheiden in veroordelen… en ga zo maar door!

   en op uw tweede schrijven: Er is nog wel het een en ander aan schaaf werk nodig om uw berg en dal te slechten…want als de kern er is is er ook volmaakt en ook volmaakt mogelijk en de liefde is wel “veel” meer dan heb uw naaste lief gelijk u zelf en ook u zelf lief hebben!

   1. Dank voor uw reactie, Henk

    U hebt het over “De waarheid”.

    Laat ons beginnen met het woord “iemand”.
    Iemand niet in de ogen durven kijken… Ik heb er lang last van gehad, heel lang zelfs.
    Ik “weet” wat het is. Tussen twee mensen is er steeds één die dominant is. Dat ben ik nooit geweest. T.t.z dat was mijn overtuiging. Een overtuiging is geen waarheid.
    Een ding moeten we goed beseffen: NIETS IS WAT HET LIJKT..
    Zij die zich uiterst klein en zwak voelen zijn onnoemelijk veel sterker dan ze denken.
    (en omgekeerd).
    Verder hen ik geen commentaar op uw reactie 😉

    1. @Jean Marie:

     “Een ding moeten we goed beseffen: NIETS IS WAT HET LIJKT..”
     Daar moet u onderscheidt maken tussen het menselijk oog en geest, En de Ziel. Daar is een plek waar alles zo is als het Gezien wordt anders zou men niet absoluut volmaakt God kunnen Herkennen en Kennen

     en ook hier moet u onderscheidt maken:

     “Tussen twee mensen is er steeds één die dominant is.”

     Waar echte Nederigheid is, is geen dominantie want het gaat om volmaakt vrije wil en keuze verbonden met volmaakte consequentie!

     1. “Waar echte Nederigheid is, is geen dominantie want het gaat om volmaakt vrije wil en keuze verbonden met volmaakte consequentie!”

      Klopt, en de vraag is vooral of dat “Nederig-Zijn” wel mogelijk is een huwelijk tussen twee mensen. Neen, niet naar mijn gevoel. Ik “zie” het nergens.
      “Alleen” op de Wereld moet men zijn, in Verbondenheid net “het Geheel”.

      1. @Jean Marie

       het voorbeeld huwelijk van man en vrouw zijn de ouders van hen die men de H.Maagd Maria noemt H. Joachim an H. Anna. van hen die in zonden verwekt zijn. Al kan ik er hier niet over schrijven, helaas want het wordt als ketters beschouwd, En als je de Theologie van H.Teresia van Avila leeft over de ziel, is de 7e kamer naar Christus zo volmaakt en daarmee ook alle 7e kamers van ziel naar elkaar, van hen die de zonde tegen de H.geest niet heeft begaan! Zulk Nederig is te Vinden en te Zien, gedurende het leven! Het probleem is dat al is H.Teresia van Avila Kerklerares, zulke mystiek zit in de kerker van de blinde orthodoxen, Augustinus en Thomas van Aquino staan vele malen hoger, maar ja dat zijn ook mannen…..en al mag een vrouw een non worden, er is niks hoger dan hun priesterschap want zij zijn de biecht ouder(vader), een vrouw heeft daar geen toegang….., en zo is het ook met priesterschap…, kunnen nog veel leren van vrije protestanten en anglicanen.
       Gek, bij de Joden is de vrouw de dragen van het Jodendom, bij orthodoxen christenen, die het voor het zeggen hebben want zij zijn de elite, die willen niet veel meer dan een zwijgende of hooguit vragen stellende baarmoeder……

       1. @Henk Gadellaa,
        Ik heb niet onmiddellijk geantwoord op uw laatste reactie omdat het tot een discussie zou kunnen leiden die noch u, noch ik wil.
        Maar uiteindelijk maakt het voor mij niet veel uit of een huwelijk nou wel of niet een “voorbeeld” kan zijn. Met “huwelijk” bedoel ik dan wel het “samen zijn” van twee personen (samen leven). Dat kan onmogelijk “Hemels” zijn, omdat wij nou eenmaal leven in een onvolmaakte wereld. Hemels “geluk” tussen twee mensen in een wereld van doodgaan is eigenlijk puur egoïsme, tenzij men dat geluk zou kunnen delen, wat een onmogelijkheid is, gezien het “huwelijk” dat niet toelaat.
        Als een huwelijk daarentegen onbeschrijfelijk tragisch is, waarvan de ene zich compleet onbegrepen voelt door de andere maar tóch alles doet om het huwelijk te behouden uit verbondenheid met de hele Schepping, dan geloof ik dat dat een “voorbeeld” van een huwelijk is.
        Dus eigenlijk heb ik niets aan te merken op uw commentaar.
        De vraag “hoe” de absolute Heiligheid er “gekomen” is 2024 jaar geleden is voor mij een zinloze vraag. Iedereen mag wat dat betreft denken wat hij wil.
        Net zoals de vraag of bepaalde verhalen uit het OT nou wel of niet echt gebeurd zijn. Wij dienen eerst en vooral Jezus’ woorden “Ik ben de Alfa en Omega” au sérieux te nemen, vooraleer het over iets anders te hebben. Wie aan deze woorden van Christus twijfelt is allesbehalve een Christen.
        Ik ben geen “bijbelkenner” zoals u en ben ook niet gehecht aan de Bijbel. Dat hoeft niemand te zijn. Willen wij iets nuttigs doen, dan beginnen we best met een paar kernvragen:, niet alleen voor onszelf maar vooral ook om een goed antwoord te kunnen bieden aan diegenen die het Christendom weglachen.
        Wat is Christelijk geloof?
        Wat is “Christen-zijn”?
        Wat is Profetisch zijn?
        CHRISTELIJK GELOOF is een geloof vanuit het besef ZONDAAR te zijn.
        Immers, wie kan van zichzelf zeggen “De Weg” te zijn, net als Jezus?
        De Weg naar Eeuwig Geluk… Velen op aarde doen zich voor alsof ze die Weg zijn, maar helaas… De Weg moet Zuiver zijn en gepaard gaan met grote Wonderen… En dat zien we zo goed als nergens. Elke vorm van innerlijke woede en/of fysiek geweld jegens de andere is tevens woede jegens “De Andere” (het Goddelijke). Want als God wil dat we elkaar Liefhebben zoals Hij ons liefheeft, dan is agressie, van welke aard ook, nooit goed te praten. Het leven (Leven) op Aarde is er niet mee gediend.
        Ik ervaar uw schrijven niet als agressief en zeker niet als woedend, wel als een “ongelooflijke” verbondenheid met het OT, meer bepaald verbondenheid met bepaalde “Profeten”, alsof u een van hen bent. Dat kan absoluut, maar laat ons niet vergeten dat Jezus in zekere zin “komaf” heeft gemaakt met het OT, waarmee ik wil zeggen dat GEEN ENKELE PROFEET van zichzelf moet denken “meer waard” te zijn dan het armste kind ter wereld, hoe “Zuiver-Verbonden” met God hij ook was of is.
        En u weet dat maar al te goed want niet voor niets schrijft u dat u slechts de laatste plaats wenst in de Hemel. Ik geloof u daarin volkomen. Uw schrijven “zie” ik in tegenstelling tot vele anderen niet als “vals”, wel als gefocus op datgene waarop we ons niet meer hoeven te focussen. Wij dienen te focussen op onszelf met slecht één vraag: Dwaal ik af of dwaal ik niet af?
        Jezus heeft ons nooit gezegd dat we ons moeten voorbereiden op de komst van Nieuwe Profeten. Hij heeft ons gewaarschuwd voor valse profeten, mensen die zich voordoen als één met God maar dat in wezen niet zijn. Tevens heeft Hij gezegd dat Zijn Wederkomst zal aanvoelen als een Dief in de Nacht.
        Een dief is een crimineel, geen softie of zachtaardig iemand. En de Nacht is de Duisternis waarin wij ons bevinden terwijl we “denken” in het licht te leven.

        Velen onder ons zeggen dat het volstaat het hoofd gericht te houden naar het Kruis. Welk Kruis? Voor elke christen op aarde is dat natuurlijk het Kruis van “eigen” geliefde Kerk. Neen, oppassen moeten wij dat we geen verkeerd Kruis aanbidden. De schone schijn ophouden met een kruis rond de hals kan iedereen.
        Laat ons vooral niet vergeten dat het woord “God” het meest misbruikte woord is ter wereld. Logisch natuurlijk, want als God synoniem staat voor Liefde en Goedheid, dan is het uiteraard verleidelijk dat woord te gebruiken.
        Ik gebruik niet om te gebruiken. Mijn schrijven is slechts een weergave van mijn gevoel. En elke mens mag ervan denken wat hij wil.
        Velen zien mij als “dwalend”. Maar u weet ook dat wie het niet laten kan “de andere” als dwalend te beoordelen zélf dwalend is, wegens niet in staat zijn tot liefhebben.
        Dat blijken ze hier niet of nauwelijks te beseffen.
        Wie werkelijk liefheeft oordeelt niet maar heeft lief. Hij doet wel en ziet niet om. Hij gaat dus zijn eigen gang zonder anderen te veroordelen.
        Iedereen mag mijn schrijven beschouwen als één groot oordeel of veroordeling maar eigenlijk is dat niet correct, gewoonweg omdat ik helemaal geen behoefte heb om te oordelen. Een drugsverslaafde is een drugsverslaafde, een verkrachter is een verkrachter en een inbreker is een inbreker. WIE is de grote Schuldige? Jezus die ALLE Schuld op Zich heeft genomen? Of is er toch nog ergens een (andere) ware Schuldige?
        Als “wij” als christen beweren Jezus (of God) in ons HART te hebben, dan zit Satan OOK in ons hart, wegens niet in staat zijn tot liefhebben zoals Jezus liefheeft. Ook dát beseft u maar al te goed. Slechts hij die de “Satan” in zichzelf OVERWONNEN heeft, is vrij van (zelf)bedrog, dus Zuiver naar zijn naaste toe. En IEDER mens kan voor zichzelf nagaan in hoeverre hij deze “de bedrieger” (nog) in zich heeft. Het is vooral HIER dat men zich laat kennen als zondaar: Men wilt dat helemaal niet nagaan !! Hoevelen zeggen of denken niet “Ik draag JEZUS in mijn HART” !! Maar Satan ??… Die zit natuurlijk in iemand anders hart. Anders gezegd: “IK ben GOED, de andere is SLECHT”. Hoeveel mensen zijn er niet die zo door het leven gaan? Het toppunt van kortzichtigheid !! En met wat u allemaal schrijft kunt u niet anders dan dit beamen.
        Geboren worden is voor elk kind pijnlijk, en sterven (dat veel, veel vroeger begint dan we denken) is ook pijnlijk, voor elke mens !! Vaak vergeten mensen dat ze veel meer op hun vijand gelijken dan op Diegene waarin ze geloven.

        CHRISTEN ZIJN heeft met het “zijn” te maken. Daar mag GEEN ENKEL greintje valsheid in zitten jegens Christus, want al wat vals is, is tégen HEM. En de vraag is natuurlijk of dat wel mogelijk is. Wij worden immers tot het uiterste getest en wie kan van zichzelf zeggen nooit eens gevloekt te hebben? Bovendien is de lijst van “valse dingen” enorm. Terwijl we zouden moeten weten dat het “Rijk Gods” een toestand is van absolute Zuiverheid: Geen valse glimlach, geen valse tanden,… niets !! Alleen maar Echtheid.

        En toch zeg ik JA, Een Ware Christen bestaat. Dat is iemand die Jezus volkomen begrepen heeft (en dat is méér dan Zijn woorden alleen).
        Wat gaat er om tijdens de laatste seconden van iemands leven? Als iemand bij zichzelf zegt “Mijn NAAM is niets, absoluut NIETS waard ten opzichte van Hij die voor mij gestorven is” en daarbij GEEN WOORD nog gezegd krijgt naar de Wereld toe, omdat hij de DIEPSTE SPIJT heeft van wat hij als mens geweest is, zijn HELE leven lang, en daardoor in een toestand verkeert van complete berusting waarin GEEN MENS ter wereld, zelfs niet zijn grootste vijand, hem nog kan kwetsen, dan is dat voor mij een ware christen, een kind van God.

        En zo zal de de “mensenzoon” (Messias) komen…. Zonder naam. Volledig Anoniem, niet als een afgetakeld individu, maar als Één Grote Levende Kracht.
        Zijn “Zichtbaarheid” zal pas komen op het gepaste Moment. Hij zal komen “met de Wolken” en geen Aramees maar de “huidige taal” van de Wereld spreken, omdat Hij ALTIJD, op ieder moment van de dag, MIDDEN onder ons is geweest sinds het Allerbegin.

        De “mensenzoon” is méér dan de gewone mens of aardbewoner.
        Maar dan moet men wel weten wat het woord “mens” betekent:
        Elke mens heeft een verhaal. Of beter gezegd elke mens “IS” een verhaal. Dat verhaal (of de mens) kan aangenaam zijn of lelijk, gruwelijk eng of uiterst zielig.
        Naast die ontelbaar vele verhalen zijn er nog de “dierenverhalen”, “plantenverhalen”, enz. Een ongelooflijke “bibliotheek”.
        Voor een ware christen is er maar EEN verhaal dat WAAR is: Het Verhaal van Christus. waar nog steeds over gesproken wordt. Deel Twee van dat Verhaal moet nog Komen.
        Dat alles is het verhaal van “De Tijd”.

        Dan is er nog het Verhaal van Datgene waar het om gaat: Het verhaal dat geen verhaal is omdat het in GEEN WOORDEN te omschrijven valt: het verhaal van de Eeuwigheid, ook wel “Rijk Gods” genoemd, of “Utopie” (voor diegenen die er niet in geloven).
        Alleen wie de “inhoud” van de Eeuwigheid ten VOLLE Kent, kan Weten wat Hemel en Hel betekenen.
        De vraag of men God kan Kennen kan dus niet zomaar met JA of NEEN beantwoord worden, omdat geen enkel woord uit onze woordenschat (dus inclusief de woorden uit de Bijbel) daar mooi genoeg voor is. Dat Jezus onze woordenschat gebruikte om zich uit te drukken was niet omdat Hij deze schat of een deel van deze schat mooi of goed vond maar omdat Hij niet anders kon, anders zou men Hem geheel niet begrepen hebben.

        Wij bevinden ons dus in “de Tijd”, tussen miljarden boeken, waarvan slechts één Levend Boek, het Boek dat nog niet ten volle begrepen kan worden, niet zozeer omdat Deel Twee ontbreekt, maar omdat we nog niet weten wat die “Eeuwigheid” ten volle betekent.

        Gelovig zijn wil zeggen geloven dat de Liefde (God) zal WINNEN. Eigenlijk komt het hierop neer: God “MOET” zich maar bewijzen als God, anders is Hij een Leugenaar. En als we “dood” zijn, dan MOET hij ons maar opvangen omdat we in Hem “geloofd” hebben, anders is Hij oneerlijk. Zo simpel is het, maar zo ziet u tegelijk hoe “egocentrisch” de mens leeft en hoe “uiterst klein” het geloof is. Blijkbaar zien de meesten God eerder als een soort “naaste” die zich “naast” ons bevindt, en… Die we zelfs mogen “bevelen”, indien we zouden twijfelen aan Zijn Bestaan, bijvoorbeeld wegens ondraaglijk lijden. God niet als ONEINDIGE Groot BÓVEN de mens maar als een soort “vriend” gelijkwaardig aan de mens. Velen spreken over Nederigheid en Overgave, maar als iemand werkelijk zo zou zijn zou hij Zicht hebben op de Hemel en geen woord nog gezegd krijgen. Of… hij zou bijna letterlijk doodvallen van schaamte, want een Zuiver Nederige schaamt zich ten volle voor de Hel van de wereld Hier en Nu die hij mede-gecreēerd heeft.
        Een Zuiver Nederige toont geen agressie of misprijzen maar heeft zijn naaste lief zoals God ons liefheeft.
        Nogmaals, ik zeg niet dat u agressief bent naar uw medemens (de mens-zelf) toe. Ik zeg wel dat U agressief bent naar meningen van mensen en daarmee mensen “pijnigt”. Ook mijn schrijven is niet altijd zonder “pijniging”. Terecht of onterecht, dat is geen discussie waard. Wij dienen eerst en vooral onszelf in vraag te stellen: Hebben wij het hart op de juiste plaats? Een dwalende heeft dat niet. Ik zie degelijk wel logica in wat u allemaal neerschrijft, maar ik “zie” ook een ongelooflijk extreem gevoel van “onbegrepen” zijn. Ik zie uw verstand dat “prima” werkt maar uw hart daarentegen dat “huilt”. Hoewel u niet ongeliefd bent kan ik niet geloven dat u ten volle begrepen wordt in uw dagelijks leven, noch door uw vrienden, noch door eigen familie. Daardoor bent u wat ik steeds geschreven heb: “alleen” op de wereld. Net als ik trouwens en de rest van de mensheid. We zijn dat allemaal, en de vraag is: Hoe gaan we met dat “alleen-zijn” om? Ik betwijfel of iemand volkomen kan begrijpen wat ik bedoel met “alleen-zijn”. Dat heeft iets ongelooflijks Moois, maar om het “Mooie” te kunnen “zien” moet men in een toestand van complete “onwetendheid” verkeren, net om te kunnen “begrijpen”. Ja, zo gek is het.

        Alleen wie ten VOLLE begrijpen KAN, kan iets betekenen voor de Mensheid in positieve zin. Ik heb helemaal niet het gevoel dat u mij begrijpt.
        Hoewel ik uw schrijven ervaar als “zacht en steunend” (ja, gek genoeg), merk ik anderzijds dat OOK U, net als anderen, mijn teksten niet of nauwelijks verdragen kunt.
        Tja, ik schrijf nou eenmaal vanuit een extreme Diepte, en ik geef toe: Dat is allesbehalve om fier op te zijn (en tóch is het een goede plek).
        Alleen wie sterk genoeg is, is in staat om mijn teksten te verdragen. En alleen wie verdragen kan, kan ten volle “begrijpen”.
        De sterksten der aarde zijn diegenen die MENTAAL de sterksten zijn en dat zijn eerst en vooral de armsten der armen die de Liefde van God in zich hebben, tevens de meest nederigen. De meesten onder ons zeggen begaan te zijn met de armsten maar ze zouden geen twee dagen kunnen doorbrengen met hen wegens onverdraaglijk.
        Vaak begeef ik mij tussen hen. Ik “weet” dus hoe zij leven. En ik zeg u: Diegenen die mijn teksten niet kunnen verdragen kunnen, kunnen de armsten der armen niet verdragen, want het is vooral voor hen dat ik schrijf.

        Hoe kunnen Putin, Trump, Xi Jinping, Biden en zovelen andere “machtigen” de sterksten zijn? ÉÉN stommiteit van hen zou hun vernietiging kunnen betekenen, samen met de rest van de mensheid. Daarom zijn ze uiterst zwak. Want hoe GEHECHT zijn ze toch aan wat hen gegeven is, incl kernmacht. Pak het af en ze zijn de zwaksten der zwakken. Alleen wie ONTHECHT is kan sterk zijn in positieve zin.

        De meeste mensen begrijpen maar weinig van wat hen overkomt in het leven (ziekte, huwelijkscrisis, conflict met buren, noem maar op…). Velen begrijpen niet eens hun eigen taal. Daarom is de wereld er zo erg aan toe.
        “Satan” betekent in de eerste plaats “Bedrog”. Bedrog is een illusie. Het bestaat niet “echt”. In de tweede plaats is het een Onbewustzijn, maar dan wel een heel “bijzondere”: een onbewustzijn gepaard gaande met de hoogste graad van Intelligentie, de absolute “Top” van intelligentie: AI (= Artificiële Intelligentie), wat eigenlijk betekent “valse” intelligentie. Bedrog dus. Bedrog komt vanuit de geest die zegt: “KIJK eens wat ik KAN”, de geest van een “knoeier”.

        Daartegenover staat de Wijsheid die van Boven Komt, Goddelijke Intelligentie, de Geest die zegt: “IK BEN”. Geen “onbewustzijn” maar een Bewustzijn, datgene waarmee we ons zo graag vereenzelvigen. Elke mens denkt van zichzelf “Bewust” door het leven te gaan. De vraag is alleen hoe ZUIVER is dat bewustzijn? Als dat niet zuiver is, dan zien wij alles wazig, onduidelijk, onhelder… De wereld als één grote Duisternis.

        Christen zijn betekent door het Bedrog heen kunnen kijken. Bedrog is geen klaarheid maar geknoei, chaos. We moeten door de chaos heen kunnen kijken, wat eigenlijk wil zeggen door de wereld heen, want de Wereld = Chaos. Dan pas heeft men zich op God (Hemel), het Ware Leven, een Zuivere Kosmos.
        Chaos is wat wij “zélf” veroorzaakt hebben.
        Ongetwijfeld zult u beamen dat de “Kosmos op zich” geen bedrog is, noch chaos, maar Orde (Overzichtelijk, zoals het Hoort, zoals het Bedoeld is…). Alleen moet het nog gezuiverd worden, niet een beetje, maar compleet !! Het vuil moet weg, opdat we zouden krijgen wat God Wil: een Kosmos die Zuiver is, een Hemelse Kosmos, het Rijk Gods.
        Overigens, Is het niet merkwaardig: Elke dag opnieuw Diezelfde Zon die opkomt, al dan niet verdoken. En elke nacht opnieuw diezelfde Maan, die exact even groot lijkt als de Zon en net als de Zon duidelijk iets te zeggen heeft, maar toch zwijgt. En dan nog al het overige waarvoor geen woorden mogelijk zijn: Sterren, De Levende Aarde, Regen, Regenboog, enz., enz….. Ik KAN het NIET GELOVEN ‼️ dat zoiets mogelijk is !!!! Juist daarom geloof ik, omdat ik niet anders kan. Want die Orde is een zichtbaar Feit en ik ben er met mijn neus op gedrukt. Ik kan niet anders dan geloven in Datgene of Diegene, gelijk aan Orde.

        Wij staan niet ver van een “Nieuwe Wereldorde”, zeggen velen. Dat lijkt inderdaad het doel te zijn voor de “Rijke Elite” en het zal gepaard gaan met AI. Deze “orde” of deze “intelligentie” staat lijnrecht tegenover de Goddelijk Intelligentie van de Kosmos..
        Twee “Intelligenties” tegenover elkaar: Een Valse en een Ware.
        En elke mens, dood of levend, zal ermee te maken krijgen. Een “dode” is niet iemand die “weg” is, maar “opgeslagen”. Niets of niemand kan zomaar “verdwijnen” in het niets. Wat wij in wezen “zijn” is geen “materie” maar onbeschrijflijk veel méér dan dat.
        Vele mensen vragen zich af wat we hier eigenlijk “doen” op aarde.
        Nogmaals, zoals ook u laat merken: Onbegrip is de kern van het probleem. De meeste mensen begrijpen niet eens wat ze zelf uitkramen. Erger, velen beseffen niet of nauwelijks wie of wat ze aanbidden. Dat klinkt pretentieus van mij maar dat is het niet. Het is een “waarneming”. Maar om goed te kunnen waarnemen moet men zichzelf kleiner achten dan het armste kind ter wereld (= medemens).
        Op Facebook kan men foto’s bekijken van gruwelijke geboren afwijkingen, verminkte lichamen, kinderen met misvormd aangezicht, etc. Met als commentaar: “Today is my birthday. I hope to get some love here”. De reacties zijn ENORM: “God bless you”, “Happy birthday”, “amen”, etc. etc. etc. Honderdduizenden reacties van mensen die hun “goed hart” willen tonen. Maar ze lopen allemaal in de val, want vele foto’s zijn gemaakt via AI. Vele views = veel geld !! En zo zijn de zgn. “gelovigen” zich compleet onbewust van wat of wie ze in wezen aanbidden: Niet God maar de Mammon, de “geldduivel” die hen recht in het gezicht uitlacht !!

        Dit alles om te zeggen: Ik voel me diep verbonden met u, maar tegelijk voel ik een ONBESCHRIJFELIJKE afstandelijkheid. Dat gevoel heb ik eigenlijk continu, waar ik me ook bevind in de wereld. Het is mijn gevoel voor al wat leeft, mijn gevoel voor de HELE “Schepping”. Velen zullen denken. Dat gevoel van “verbondenheid” is niet mogelijk met een slang of mug. Toch wel. Deze schepsels zijn dan wel afschuwelijk “ontaard”, maar ze zijn er niet zonder reden. Ze maken deel uit van “het Geheel” dat heel “Goed” in mekaar zit.

        Ik schreef:
        “Een ding moeten we goed beseffen: Niets is wat het lijkt”.
        U antwoordde:
        “Daar moet u onderscheidt maken tussen het menselijk oog en geest, En de Ziel. Daar is een plek waar alles zo is als het Gezien wordt anders zou men niet absoluut volmaakt God kunnen Herkennen en Kennen”.

        Ja, dat klopt, en dat is nou net wat ik bedoel met “onbeschrijfelijke afstandelijkheid”. Wat u hier zegt is wat ik al drie jaar lang hier op dit KF probeer duidelijk te maken, weliswaar compleet anders uitgedrukt, maar u ziet het blijkbaar niet, of u ziet het anders.
        U ziet mij niet zoals ik “ben”. Een mens kan niet “én goddelijk én monsterlijk” tegelijk zijn. Het is één van de twee. Of… de mens is een dier.
        Wat u vooral “toont” (naar mijn gevoel) zijn gemengde gevoelens. Bovendien voelt uw reactie aan alsof ik op vlak van wereldkennis nog heel veel te leren heb en veel, veel te weinig “inspanningen” gedaan heb in mijn leven om te vinden wat u “gevonden” hebt. M.a.w. “mijn schrijven is maar half waar, daarom onwaar, want alleen de volle waarheid kan waar zijn”…. Zo voelt uw reactie aan.
        “Zoek en je zult vinden” staat er Geschreven. Inderdaad, maar vergeet niet dat een lijdend kind ook “zoekend” is. Wees daarom voorzichtig met het woord “inspanning”.
        Men kan iets ongelooflijk waardevols “krijgen” zonder het gevraagd te hebben. Dan heeft men ook “gevonden”.
        Ik hoef je niet te zeggen dat woorden als “zoeken, streven, willen, etc…” ook (extreem) gevaarlijk kunnen zijn. Zoeken moet op een “correcte” manier gebeuren, dan pas is Vinden mogelijk.
        Wanneer is men “volwassen”? En wat gaat er om in het hoofd van een lijdend kind? Elk kind heeft verstand. Wat is gezond verstand? Hoeveel ouderen geraken niet vastgeroest in hun denken? Is dat gezond? En hoeveel mensen lopen niet rond met de gedachte “Kinderen zijn snotneuzen”, alsof zij dat niet zijn?
        Als iemand vindt dat ik op bepaalde vlakken een kleuter gebleven ben, dan zeg ik: Is daar iets mis mee? Trouwens, welke mens kan van zichzelf zeggen zuiver-volwassen te zijn? Stommiteiten begaan is van alle leeftijden, niet?
        Uw woorden zijn wat ze zijn. Ze komen alleszins authentiek over, vanuit uw denkwereld. Het “denken” op zich is geen kwaadaardigheid, althans niet voor mij. Tenzij er sprake is van onredelijkheid en koppigheid. Hoewel u zo overkomt bij velen, zie ik het echt wel anders. U schrijft niet om uzelf financieel te verrijken, en helemaal niet om anderen te plagen, maar vanuit een vaste overtuiging. En dat mag. Ik eerbiedig dat ten volle 🙏
        Het verschil tussen u en mij is dat ik geen behoefte heb om iemands mening af te breken. Een foute mening vernietigt zichzelf wel.

        Als mensen van zichzelf vinden de Geest van God te vertegenwoordigen, laat hen dan gerust zou ik zeggen en ga uw eigen gang. Doorheen de geschiedenis zijn er steeds mensen geweest die zich vereenzelvigd hebben met Christus. Ze hebben zich állen bewezen als vals. Zich vereenzelvigen met de “Kerk” is nog iets anders. Maar ook hier zou ik zeggen. Laat hen doen. Want als iemand er ÉCHT van overtuigd is dat zijn bedoelingen goed zijn, kan er dan nog sprake zijn van kwaadaardigheid? Een overtuiging “op zich” is geen kwaadaardigheid. Illusie of niet, daar gaat het niet om. De vraag is: Is de mens in wezen slecht of goed? Ik zie slechts kwaadaardigheid in het gedrag van mensen. En ik ben de eerste om te zeggen dat dit gruwelijke vormen kan aannemen. Kwaadaardig gedrag is nou eenmaal eigen aan de wereld. Het is het gedrag dat goedheid (Goedheid) negeert. Gedrag heeft met daden te maken. “Vergeef hen want ze weten niet wat ze DOEN” zei Jezus.
        Door de goedheid (Goedheid) te negeren “misdoet” de mens voortdurend, laat dat duidelijk zijn. Maar de ergste mis-daden, zoals kidnapping, zijn te vinden daar waar de armoede (= lijden) het grootst is en dus helemaal niet binnen dit Katholiek Forum.
        Tegenover de “DADEN” van de mens staat niet het DENKEN van de mens, maar de Daden van Jezus.
        Daarom moeten wij door het leven gaan met steeds dezelfde vraag, op elk moment van de dag: “Is hetgeen ik DOE goed of slecht?”
        Is het slecht, laat mij dan zien waar het slecht is en geef een uitleg die Goed en Rechtvaardig is voor de HELE Mensheid, een antwoord waarmee de HELE Levende Aarde gediend is.
        Elk antwoord dat begint met “Je bent…” Of “Je moet…” Of “Je zult…” is een te makkelijk antwoord. Gemakzucht is geen moeite willen doen om te begrijpen. Dat is onredelijk. Erger, gemakzucht is luiheid, een hoofdzonde, zegt de Katholieke Kerk.
        Maar ik geef toe, uw teksten houden steek.
        Daarom ervaar ik uw woorden niet als vernederend of krenkend. En gelukkig maar, voor ons beiden.
        Anderzijds heb ik nog nooit iemand ontmoet die van zichzelf zei: “Neem me alstublieft niet au sérieux want wat ik uitkraam is pure onzin”. Blijkbaar vindt ELKE mens van zichzelf dat zijn levensverhaal logisch in mekaar zit.

        Tenslotte dit: Onlangs las ik op internet: “Forum sluit na grof Katholiek gescheld. Van debat was weinig sprake meer, er werd vooral geruzied op het forum van RKNieuws.net. De redactie heeft het forum gesloten”.
        Dit kan ook hier gebeuren. Het is bijna een mirakel dat de redactie het nog kan volhouden. Het is niet te geloven wat sommigen hier durven neer te typen. Daarom moeten wij goed beseffen dat elke dag van het KF de laatste kan zijn.
        En ja, er wordt weggeveegd. Terecht of onterecht, daar gaat het niet om. Waar het om gaat is de liefde van God. Het Katholiek Forum is geen Volmaaktheid. Kunnen wij met die onvolmaaktheid om of niet? Daar gaat het om.
        Als het Forum er morgen niet meer zou zijn, voor wie hebt u dan geschreven?
        Dan is het alleen maar te hopen dat op z’n minst één iemand u volkomen begrepen heeft. Wie maar half begrepen wordt, wordt niet begrepen. Dat zien we genoeg binnen het huwelijk, met alle gevolgen van dien.
        Ja… “Er is altijd Iemand die mij begrijpt en dat is “God”, denken vele mensen. Hierop kan ik slechts zeggen: Beseffen wij wel voldoende dat “God” niet zozeer een “individu” is maar oneindig veel meer dan dat? Een individu is een afzonderlijke mens, een schepsel, en dat is wat God NIET is (waarmee ik niet wil zeggen dat Hij dat nooit “geweest” is).
        GOD is een Overwinnaar, de Geest die waait als een wind.
        Het is makkelijk te zeggen zich “begrepen” te voelen door “God als een Mee-Voelend Persoon”. Maar wie kan van zichzelf zeggen zich begrepen te voelen door de “Geest die waait waarheen Hij Wil”?

        Jean Marie 🙏😔

        1. @Jean Marie

         U schrijft een lang betoog.

         U schrijft:

         “Ik ervaar uw schrijven niet als agressief en zeker niet als woedend, wel als een “ongelooflijke” verbondenheid met het OT, meer bepaald verbondenheid met bepaalde “Profeten”, alsof u een van hen bent. Dat kan absoluut, maar laat ons niet vergeten dat Jezus in zekere zin “komaf” heeft gemaakt met het OT, waarmee ik wil zeggen dat GEEN ENKELE PROFEET van zichzelf moet denken “meer waard” te zijn dan het armste kind ter wereld, hoe “Zuiver-Verbonden” met God hij ook was of is.
         En u weet dat maar al te goed want niet voor niets schrijft u dat u slechts de laatste plaats wenst in de Hemel. Ik geloof u daarin volkomen. Uw schrijven “zie” ik in tegenstelling tot vele anderen niet als “vals”, wel als gefocus op datgene waarop we ons niet meer hoeven te focussen. Wij dienen te focussen op onszelf met slecht één vraag: Dwaal ik af of dwaal ik niet af?
         Jezus heeft ons nooit gezegd dat we ons moeten voorbereiden op de komst van Nieuwe Profeten. Hij heeft ons gewaarschuwd voor valse profeten, mensen die zich voordoen als één met God maar dat in wezen niet zijn. Tevens heeft Hij gezegd dat Zijn Wederkomst zal aanvoelen als een Dief in de Nacht.
         Een dief is een crimineel, geen softie of zachtaardig iemand. En de Nacht is de Duisternis waarin wij ons bevinden terwijl we “denken” in het licht te leven.”

         Er staat geschreven:

         12 Nog veel heb Ik u te zeggen, maar gij kunt het nu niet verdragen. 13 Wanneer Hij echter komt, de Geest der waarheid, zal Hij u tot de volle waarheid brengen; Hij zal niet uit zichzelf spreken, maar spreken al wat Hij hoort en u de komende dingen aankondigen. 14 Hij zal Mij verheerlijken, omdat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft. 15 Ik zei dat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft, omdat al wat de Vader heeft het mijne is.
         22 Zo zijt ook gij nu wel bedroefd, maar wanneer Ik u zal weerzien, zal uw hart zich verheugen en uw vreugde zal niemand u kunnen ontnemen. 23 Op die dag zult gij Mij over niets ondervragen. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wat gij de Vader ook zult vragen, Hij zal het u geven in mijn Naam. 24 Tot nu toe hebt gij niets gevraagd in mijn Naam. Vraagt en gij zult verkrijgen, opdat uw vreugde volkomen zij. 25 In beelden heb Ik hierover tot u gesproken; er komt een uur, dat Ik niet meer in beelden tot u zal spreken, maar Mij onomwonden tegenover u zal uiten omtrent de Vader. 26 Op die dag zult gij bidden in mijn Naam;(John 16)

         Dat is een tekst die voor alle teksten in op de rand en buiten de Bijbel geldt! En zo zijn er nog een paar. Ik haal die niet zomaar aan. Net zoals die over de Volmaakte Taal gaat en dat iedereen naar Profeet en Profetie hoort te streven en Christus De Wet en profeten niet afschaft ook niet als Die Vervuld heeft, en het kind in het midden.

         Die teksten zijn de Heiligste Teksten in de Bijbel want ze leren hoe je Geheel Goed zonder zonden Oordeelt. Die heb je nodig om Christus te vinden, in de wereld te leven, om door de hel heen te komen en in de Hemel aan te komen en om te kunnen je zelf en anderen beleren en leren!

         Ik houdt die niet voor, noch wijs er naar, om mee te slaan of te schoppen, zeker niet om te kleineren. Ik wijs er op opdat die leiding denken te kunnen geven niet zomaar moeten denken dat ze de H.Geest hebben en ook niet dat ze zomaar in alles Geheiligd zijn! En dat is echt niet om hun af te wijzen. Ze horen precies en nauwkeurig te zijn en wel zo dat alle ruimte van Barmhartigheid gegarandeerd is en waar niet men zonder geweld afwijst zoals Christus afwijst.

         Als ik iemand corrigeer dan is dat omdat het innerlijk niet met het uiterlijk past: u schrijft over huwelijk naar aanleiding van mijn schrijven over hoe een huwelijk hoort te zijn. Al mag uw schrijven diep zijn, het gaat voorbij aan de oorsprong van de mens en ook aan het kunnen verwekken van kinderen zonder ons opgelegde erfzonden en hoe een relatie naar iedere naaste hoort te zijn. Een Vol-Profetie is ook een “Kind” zonder erfzonden! Men vergeet dat elk handelen en niet handelen een seksuele handeling is want men plant voort! Elke gedachte, elke hartslag, een hand geven, een glimlach, een boze blik, alles! Alle wordt Gemeten, Gewogen, Geteld en Brekend! Dat heet niet dat men zwaarmoedig moet toe laten, dat heet dat men voorzichtig is en dat er ook Geheiligd is. Dat Geheiligd niet heet: “We zijn er”!
         Uw schrijven over huwelijk haalt u de Hemel niet, het lijkt aardig en mild zoals een moeder haar kinderen tot naastenliefde verzoekt zoals de kerk onderwijst naar verschillende kloosterordes: strijdt niet om wie de beste is, blinkt uit in naastenliefde. Daarmee houdt je verkeerd klein. Je stopt groei en verbetering en dat er uiteindelijk maar één orde hoort te zijn! Men blijft hangen in dat er vele wegen naar Rome zijn en vergeet de Volmaakte Weg. Onder mensen mag dat een oplossing zijn, naar vijanden, als Satan en farizeeërs en schriftgeleerden werkt dat niet want men kan niet Goddelijke Binden en Ontbinden!

         Eric schrijft de hele tijd tijd over de kleine rest en die gaat hopeloos ten onder tegen Satan en de anti-christ want die noch die kleine rest kan Godsoordelen(Volmaakte Gods Rechtspraak) beoefenen. dan kan die ook niet zichzelf noch anderen met Die Echte Christus beschermen! Die heeft nog nooit een echt gevecht gehad met Satan, zoals Christus in de woestijn! Die denkt en u denkt deels ook zo dat zijn en uw denken u er wel uit redt en dat is niet zo want u en Eric geven Christus niet de Volmaakt Vrije Hand om u en hem te verdedigen. De Volmaakt Vrije Hand Heeft Christus pas als men Eén en Al-Eén, God Is Eén, Met Christus wordt! Dan is er geen Geheiligd Meer. Die strijdt vindt plaats op de Drempel van de Hemel! Er is in de Hemel geen ander dan als enige De Volle Waarheid zonder enige zonde!

         En laten we eerlijk zijn! Bij elke Geheiligd moet Christus, naar Goddelijke Definitie Stervend Uitboeten, ooit eens zelf gedaan? Ooit eens zelf een Wonder aan de Hemelpoort gehaald….? En Verkregen? Dat is Verstervend Uitboeten! Doe het maar eens en dan moet u het voor uw eigen ziel eens doen!
         Nogmaals ik zeg niet dat men geen gebruik mag maken van Heiliging, ik zeg denk er eens over na welke betekenis in Heiliging ligt! Ik zeg niet dat men zwaarmoedig moet worden, ik zeg wees liefdevol gepast nederig, wees voorzichtig want uw tegenstander is Satan en die snijdt echt precies waar die mag snijden en die haalt echt alles op! En zo zijn er ook andere vijanden!

         De strijdt hier op het forum is ook van de zotte! Ipv dan men goed luistert en goed onderzoekt rijdt men diens eigen blind paard! Ze hebben niet meer dan een deels/geheel blind aangeleerde leer en als je over goed onderzoek begint knuppelen en zwepen ze met twijfel en geen hoger en groter geloof dan blind geloof….., terwijl als ik het over goed onderzoek heb dan komt twijfel niet eens de deur in, want men hoort altijd uit te gaan van een ander spreekt de volle waarheid, tot het tegendeel is bewezen met Godsbewijs. Het gaat niet om blind geloven onderuit te halen, het gat er om om Mede Oogetuige te worden! Dat men Vol Ziend Weet dat de ander de Volle Waarheid spreekt, want waarom anders zou Christus op Het Vol Worden in de H.Geest wijzen bij de Apostelen? Waarom daar op wijzen als blind geloven genoeg zou zijn? Het gaat om Goddelijke Binden en Ontbinden, en men kan dat niet blind doen want blind betekent dat men Geen Ooggetuige is en daarmee ook niet kan Getuigen en Binden en Ontbinden want daarvoor moet men Ooggetuige Zijn! Hoe denkt u dat Satan Godsrecht krijgt? Omdat die blind aanklaagt?

         En zo is het met elk geschreven betoog en Nieuws hier!

         Wil men niet in farizeïsme en schriftgeleerdheid vallen en vervallen dan kan men niet om die Ene Volmaakte Christusverschijning heen en alles Die Die Verschijning naar Verwijst en Aanhaalt: Er is niet één steen doe losstaat van elke andere steen! Niet één onderwerp dat losstaat van Het Geheel! Een een Moderator hoort daar Voorbeeld in te geven, niet door te vegen maar door te corrigerend schrijven! Opdat allen er van kunnen leren! Hoe uitgewijd ook want een Gods Oordeel wordt ook alles Gemeten, Gewogen, geteld en Berekend en op elke kromheid en Rechtheid!

         U mag diep schrijven, dan hoort de omschrijving er van ook gepast te zijn! Het mag in uw ogen lijken dat u niet begrepen wordt, als woorden niet passen bij de inhoud dan dan is de beker van binnen deels schoon zijn, naar buiten toe is die nog niet schoon!

         Als u schrijft:

         “Hoewel ik uw schrijven ervaar als “zacht en steunend” (ja, gek genoeg), merk ik anderzijds dat OOK U, net als anderen, mijn teksten niet of nauwelijks verdragen kunt.
         Tja, ik schrijf nou eenmaal vanuit een extreme Diepte, en ik geef toe: Dat is allesbehalve om fier op te zijn (en tóch is het een goede plek).
         Alleen wie sterk genoeg is, is in staat om mijn teksten te verdragen. En alleen wie verdragen kan, kan ten volle “begrijpen”.
         De sterksten der aarde zijn diegenen die MENTAAL de sterksten zijn en dat zijn eerst en vooral de armsten der armen die de Liefde van God in zich hebben, tevens de meest nederigen. De meesten onder ons zeggen begaan te zijn met de armsten maar ze zouden geen twee dagen kunnen doorbrengen met hen wegens onverdraaglijk.
         Vaak begeef ik mij tussen hen. Ik “weet” dus hoe zij leven. En ik zeg u: Diegenen die mijn teksten niet kunnen verdragen kunnen, kunnen de armsten der armen niet verdragen, want het is vooral voor hen dat ik schrijf.”

         Hoe denkt u dat Christus u aan zou spreken? Dat u waar correctie nodig is voorbij laat gaan zonder aanspreken? Dacht u dat Christus op de Drempel van de Hemel u zo zou toelaten in de Hemel? Mijn graadmeter is niet de leer van een kerk, mijn Graadmeter is Die Ene Volmaakte Christusverschijning.

         U schrijft:

         “Velen zien mij als “dwalend”. Maar u weet ook dat wie het niet laten kan “de andere” als dwalend te beoordelen zélf dwalend is, wegens niet in staat zijn tot liefhebben.”

         Er zijn er zeker die anderen als dwalend beoordelen, zelf dwalend zijn, Er Zijn Er Ook Die Anderen Als Dwalend Beoordelen en Zelf Niet Dwalend Zijn! Liefhebben is meer dan u weer geeft! Liefhebben is niet beoordelen en oordelen zolang men Niet Godgelijk met God Kan en Wel Beoordelen en Oordelen als men Godgelijk Met God Kan! want hoe anders kan men Zoeken, Vinden en Verkrijgen en Verantwoording Vragen en Afleggen?!!!!!!!!

         Ja het zou mooi zijn als u scherp en liefdevol wordt als het Zwaard van Michaël! En dat geldt voor iedereen hier die Daar aan Ontbreekt, waar die Ontbreekt!

         1. @Henk Gadellaa
          Ik “schrik” meestal van uw reacties, heel erg zelfs. Reageren als een automatische robot kan ik niet. Wat hevig is moet ik eerst wat laten bezinken… tot alles “weggeëbd” is.
          Ik schrik niet zozeer van de inhoud, maar veeleer van uw gedrevenheid, uw overtuigingskracht, uw hele zijn, steeds gepaard gaande met dat ene woord “Vol-Profetie”. Staat dat woord in de Bijbel? Heeft Jezus dat woord ooit uitgesproken?
          Als u daarmee bedoeld “Zuiver-Verbonden met God”, dan wil dat eigenlijk zeggen dat uw plaats in de Hemel gegarandeerd is, ook al wenst u slechts de “laatste” plaats.
          Dat dit niet verdragen wordt is absoluut logisch. U bevindt zich niet aan de rand van de wereld, maar eerder middenin de wereld, terwijl u blijkbaar ook nog eens vlakbij God bent. Dat kan alleen maar vanuit een denk-wereld. Vanuit het hart is dat niet mogelijk.
          Is het hart is slecht, dan doet men slechte dingen. Is het hart is goed, dan kan men niet meer functioneren “binnen” de wereld omdat men de totale waanzin ervan inziet. Wees dan niet verbaasd dat uw woorden niet verdragen worden.

          De Woorden van Jezus die u aanhaalt “Nog veel heb Ik u te zeggen, maar gij kunt het nu niet verdragen…” zijn eigenlijk ongepast omdat er GELD aan jou kleeft. Van geld weten we dat het stinkt en dat er bloed aan kleeft. Jezus sprak niet vanuit een goede positie binnen de wereld. Hij was geestelijk volledig BUITEN de wereld.

          U blijkt te weten wat anderen denken en deels ook wat ik denk, enz. Oh dear… Dat gaat te ver. “Deels” bestaat niet voor God. Het is JA of of het is NEEN. Daar was Jezus zeer duidelijk over. Anders gezegd: U kunt onmogelijk weten wat ik “denk”. Of beter gezegd: U kunt onmogelijk weten wie of wat ik “ben”.
          U bent niet meer dan een “schepsel”, net als iedereen. En elke mens kan voor zichzelf nagaan in hoeverre hij “zichzelf” is zoals Jezus Zichzelf was (IS).

          Omdat u niet weet wie of wat ik “ben” weet u ook niet wat woorden als Huwelijk, Heiligheid, Hemel, Hel e.d. voor “mij” betekenen. Uw “denken” te weten is geen weten.

          U schrijft:
          Wil men niet in farizeïsme en schriftgeleerdheid vallen en vervallen dan kan men niet om die Ene Volmaakte Christusverschijning heen en alles Die Die Verschijning naar Verwijst en Aanhaalt: Er is niet één steen die losstaat van elke andere steen! Niet één onderwerp dat losstaat van Het Geheel! Een een Moderator hoort daar Voorbeeld in te geven, niet door te vegen maar door te corrigerend schrijven! Opdat allen er van kunnen leren!

          Wij zijn ÁLLEN verantwoordelijk voor wat gaande is in de wereld en dus niet alleen de moderator van het KF. Zelfs kleine kinderen dragen verantwoordelijkheid, meer bepaald naar diegenen die nog kleiner zijn. Maar omdat ze goedgelovig zijn naar de “volwassen” mensen zal hun “schuld” onmiddellijk vergeven worden. Zij staan vlakbij God, samen met de geestelijk reeds gestorvenen.

          U hebt het over “Christus de Volmaakte vrije Hand geven”.
          Nogmaals, de vraag is niet: “Hoe kunnen wij Hem de vrije Hand geven”. De vraag is: “Hoe kunnen wij als Christus “zijn”?

          U schrijft:
          “Ja het zou mooi zijn als u scherp en liefdevol wordt als het Zwaard van Michaël! Edat geldt voor iedereen hier die Daar aan Ontbreekt, waar die Ontbreekt!”

          Maar denkt u werkelijk dat indien elke mens op aarde als het “Zwaard van Michaël” zou zijn (wat uiteindelijk uw wens is, omdat u zegt “het zou mooi zijn…”) DAN PAS God “gediend” zou zijn?
          God wil helemaal niet “gediend” worden, noch wil hij dat we Hem “gehoorzamen”.
          God wil dat wij elkaar liefhebben zoals God ons liefheeft. En met “God” bedoel ik de God van Jezus en geen andere.
          Maar dan moet men de bergrede ten VOLLE kunnen begrijpen. Dat kan alleen iemand die als een “GESTORVENE” leeft. Dat is dus geen “gewaardeerd” iemand die zich midden in de wereld bevindt, goed functionerend en geld verdienend.

          Wie zich houdt aan de bergrede heeft de bergrede volkomen begrepen en leeft bijgevolg in het “Hier en Nu”. Als geen ander beseft hij dat GELOOF en ONGELOOF samengaan. In GOD geloven wil zeggen NIET-GELOVEN dat GOD onbestaande is. Daarom dienen wij de “niet-gelovigen” dankbaar te zijn want het is dankzij hen dat er GELOOF is. Het is niet omdat iemand zichzelf ongelovig noemt dat hij dat in wezen is. Dat is de grootste fout die mensen maken: Andermans woorden of taal letterlijk nemen !!
          Alleen vanuit dit bewustzijn is in het “Hier en Nu” leven mogelijk.
          Vanuit het “Hier en Nu” is geen ergernis meer mogelijk. Zonder ergernis kunnen Rust en Vrede heersen in het hart, in Verbondenheid met het Geheel. Wie zich toch nog ergert bewijst zichzelf niet in het “Hier en Nu” te leven.

          Mijn geloof en/of ongeloof Hier-en-Nu is mijn Verbondenheid met God. En daar waar Verbondenheid is, daar is medeleven en bijgevolg zuiver Geloof.
          Als u mij zegt dat u niet schrijft om mensen te kleineren, dan GELOOF ik ten volle dat dat waar is. En als u zegt mensen te willen “corrigeren”, dan GELOOF ik dat u dat niet doet met kwade bedoelingen. De vraag is alleen: “Wat heeft Jezus gezegd?” Dat wij elkaar moeten “corrigeren”? Of heeft Hij gezegd LIEFHEBBEN? Liefhebben kan niet zonder berouw naar God toe, compleet! Wat is dat “corrigeren” waard als u met eigen zintuigen kunt vaststellen dat het “pijniging” betekent? U gaat me toch niet wijsmaken dat “pijnigen” hetzelfde betekent als “liefhebben”?
          Er zit iets “onmenselijks” in uw schrijven. “Abnormaal” voor de wereld is dat niet. De wereld is zodanig “ontaard” dat wat “niet-menselijk” vaak als Goddelijk aanzien wordt.
          Vergeet niet dat de wereld gedomineerd wordt door “psychopaten” (geestelijk zieken), niet door Menselijkheid of Gezond Verstand. Het zijn de psychopaten die de psychiaters domineren, niet omgekeerd.
          Wie “niet-menselijk” is en tegelijk gevoelloos, is psychopatisch van aard en dus allesbehalve “goddelijk”. Hebt u voor uzelf eens nagegaan hoe gevoelig (of ongevoelig) u bent jegens uw naaste?
          Uw woorden RAKEN mij. Ze raken zelfs mijn allerdiepste-zijn. Ik ben dus geen psychopaat. Maar ik GELOOF NIET dat u begrijpt wat ik bedoel met “raken”. Dat blijkt uit uw “automatisch” terugkomende slagzinnen en bijbelcitaten die u ook naar mij richt, alsof ik nog HEEL veel te leren heb wil ik “zijn” waar u “bent”.
          Indien u mij werkelijk zou begrijpen zou u anders reageren en niet als vanuit uw hoofd alleen.
          Een zuiver antwoord is een antwoord dat totaal is, een antwoord vanuit hoofd + hart en dus niet vanuit het verstand alleen.
          Een persoon die reageert vanuit zijn verstand alleen is een gehecht persoon. Hij grijpt steeds terug naar datgene waar hij gehecht aan is.
          En dat is ook bij u zichtbaar: U bent gehecht aan WOORDEN, meer bepaald de voor u “heiligste woorden” uit de bijbel. Prachtig, maar die “bijbelversen” hebben geen enkele waarde als u de KERN negeert. En de kern is de bergrede van Christus. Daar ligt de Ware Boodschap van Jezus voor de Hele Mensheid.

          Ware liefde is MÉÉR dan woorden alleen en heeft met onthechting te maken. Alleen een onthecht iemand is in staat mij te begrijpen en tevens de heiligste woorden: “LIEFDE HEEFT ZIJN EIGEN TAAL”.
          Vele mensen denken wellicht: “Dat staat zo niet in de Bijbel”. Toch wel: Het staat zelfs OVERduidelijk in de Bijbel: In het OT wordt ontkend dat God een echte naam heeft: hij is daar veel te hoog verheven voor.
          Als bijvoorbeeld de profeet Mozes ernaar vraagt, antwoordt God mysterieus: ‘Ik ben die ik ben”. Dat is geen naam.
          En zo zal de Wederkomst zijn. Als een Naamloze zal Hij Komen. Helemaal Anoniem.
          “GOD” staat synoniem voor Hemel, Hemel op Aarde, Heiligheid, Heilige Geest, Eeuwigheid, Hemelse Vreugde, Rijk Gods en zoveel meer. Dat is niet niets. Het betekent “Alles”. En voor dat Alles zijn geen woorden mogelijk. De Liefde heeft dus degelijk zijn eigen Taal.

          U stelt mij een achttal “persoonlijke” vragen maar Ik GELOOF NIET dat u verlangend bent naar een antwoord hierop. Uw reactie begint immers met “U schrijft een lang betoog”. U bent dus logischerwijs niet wachtend op een nóg langer betoog.
          Daarom krijgt u geen antwoord van mij op uw vragen. Immers, noch u, noch ik, noch de mensheid zouden daarmee gediend zijn.

          Ziet u wat ik bedoel? Ik heb zowel GELOOF als ONGELOOF, allemaal vanuit het “Hier en Nu”. Het is mijn verbondenheid met God, wat tevens betekent mijn Verbondenheid is met de Hele Schepping. Wie zich Verbonden voelt, zwijgt niet maar SPREEKT, zonder mensen te kwetsen. Mijn woorden maken geen lawaai want ze zijn geschreven in Stilte. Voelen mensen zich toch gekwetst door mijn stille woorden, dan zal ik mij als een lam gedragen en mijn andere wang aanbieden, omdat ik maar al te goed de WAANZIN (‼️) besef van “oog om oog, tand om tand”, datgene waar Jezus in zekere zin komaf mee gemaakt heeft. Ik zeg niet dat “oog om oog, tand om tand” slecht of kwaadaardig is. Ik zeg wel dat “oog om oog, tand om tand” geen kruimel waard is ten opzichte van de Hemel die wij kunnen verdienen.

          Zichtbaar voor iedereen “pijnigt” u uw naaste, zonder enige vorm van schaamte, alsof u blijven hangen bent in het OT en niet weet wat het NT inhoudt.
          Hier laat u zich kennen als zondaar, omdat u de KERN negeert: DE ANDERE WANG TOEKEREN.
          “Dat is niet mijn job” denkt u allicht. Dat recht hebt u absoluut: ELKE mens die zich niet in staat voelt de andere wang toe te keren heeft het recht om zo denken. Echter, waar haalt u het recht vandaan uzelf als “Goddelijk” te beschouwen terwijl de “andere” dat niet is? Vanuit de profetische geest van het Oude Testament?
          Dan dient u zich vragen te stellen bij die steeds terug komende “Christusverschijning” van u.
          Het hele OT is een afhankelijkheid van Christus: Hij die voor u gestorven is, de Alfa en Omega. Zonder Hem was (IS) het OT niets waard.

          Kortom, neen, neen, neen, beste Henk. U begrijpt me niet en dat is wat ik bedoelde met de “onbeschrijflijke afstandelijkheid” tussen u en mij.
          Wat niet wil zeggen dat ik pessimist ben. Ik GELOOF in Zuiverheid. Wat Zuiver is, is Wonderbaarlijk. Elkaar zuiver eerbiedigen (= liefhebben) en zuiver begrijpen in Verbondenheid met het Geheel… Ja, dat is mogelijk naar mijn gevoel. De Wereld is geen blijvend sprookje noch een blijvende nachtmerrie. De wereld is gedoemd om te eindigen omdat het vals (bedrog, illusie) is. Alleen wat Wonderbaarlijk is BESTAAT.

          1. @Jean Marie

           laat ik uw schrijven in gedeeltes beantwoorden:

           U schrijft:

           “Ik “schrik” meestal van uw reacties, heel erg zelfs. Reageren als een automatische robot kan ik niet. Wat hevig is moet ik eerst wat laten bezinken… tot alles “weggeëbd” is.
           Ik schrik niet zozeer van de inhoud, maar veeleer van uw gedrevenheid, uw overtuigingskracht, uw hele zijn, steeds gepaard gaande met dat ene woord “Vol-Profetie”. Staat dat woord in de Bijbel? Heeft Jezus dat woord ooit uitgesproken?”

           Mijn schrijven is nooit bedoeld om te schoppen of te slaan. Dat mag zo mogelijk overkomen doordat ik recht toe recht aan schrijf en “paard en wagen noem”, dat is nooit bedoeld om te kleineren. De Volle Waarheid draait er niet om heen of pakt het in: Ja is Ja, Nee is Nee!
           Nee, u vindt het woord Vol-Profetie niet in de Bijbel. Als men de Bijbel Leest zoals Het Naar de Volle Waarheid Hoort, ziet men verschil in profetie.
           Laat ik 3 voorbeelden geven:
           1) Jona die krijgt de opdracht om naar Ninivé te gaan ten de inwoners te waarschuwen dat de stad door God vernietigd zal worden om hun zonden. Het volk en de Koning luisterde en ging in vasten met als resultaat dat God spijt krijgt en niet doet zoals Die versproken heeft.

           2) Als je nu kijkt naar het Liefdes Gebod dan staat er in de Bijbel dat men diens naaste hoort lief te hebben zoals God en Christus hun naaste liefhebben met als opdracht: Wees Volmaakt zoals God Volmaakt Is!

           3)John 16:

           12 Nog veel heb Ik u te zeggen, maar gij kunt het nu niet verdragen. 13 Wanneer Hij echter komt, de Geest der waarheid, zal Hij u tot de volle waarheid brengen; Hij zal niet uit zichzelf spreken, maar spreken al wat Hij hoort en u de komende dingen aankondigen. 14 Hij zal Mij verheerlijken, omdat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft. 15Ik zei dat Hij aan u zal verkondigen wat Hij van Mij ontvangen heeft, omdat al wat de Vader heeft het mijne is.
           22 Zo zijt ook gij nu wel bedroefd, maar wanneer Ik u zal weerzien, zal uw hart zich verheugen en uw vreugde zal niemand u kunnen ontnemen. 23 Op die dag zult gij Mij over niets ondervragen. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wat gij de Vader ook zult vragen, Hij zal het u geven in mijn Naam. 24 Tot nu toe hebt gij niets gevraagd in mijn Naam. Vraagt en gij zult verkrijgen, opdat uw vreugde volkomen zij. 25 In beelden heb Ik hierover tot u gesproken; er komt een uur, dat Ik niet meer in beelden tot u zal spreken, maar Mij onomwonden tegenover u zal uiten omtrent de Vader. 26 Op die dag zult gij bidden in mijn Naam;

           tesamen met: 1Kor 4

           1 Men moet ons dus beschouwen als helpers van Christus, belast met het beheer van Gods geheimen. 2 Welnu, van een beheerder wordt geëist, dat hij betrouwbaar blijkt. 3 Mij is echter niets gelegen aan uw oordeel of dat van enige menselijke instantie. Ik oordeel niet eens over mijzelf. 4 Want al ben ik mij van niets bewust, daarom ga ik nog niet vrijuit. De Heer is het die over mij oordeelt. 5 Oordeelt dus niet voorbarig, voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt.

           Hoe weet je nu of hetgeen in de Bijbel staat het Ja Is Ja en Nee Is Nee, Het zonder wijzigingen Gods Woord is?
           Daar geeft de Bijbel zelf antwoord op in John 16 en 1Kor 4 Leer Vol in de H.Geest te worden en ga naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning waarbij Die Beide Eén Zijn: er is geen Vol in de H.Geest zijn zonder Die Ene Volmaakte Christusverschijning want de volle Waarheid is Eén en Al-Eén God is Eén: Wie de Mij Ziet, Ziet De Vader en Wie de Vader Ziet, Ziet de H.Geest! ga er maar Heen en Ga Kijken! men kan God, Christus, De H.Geest, Hemel, Tuin van Eden, Vagevuur, Satan en demonen Zien zoals Die en die werkelijk Zijn als men niet Christusgelijk Liefheeft. Elk verschil met Christusgelijk Liefhebben doet Het Volmaakt Lief Hebben veranderen omdat men de vrucht van Goed en kwaad begaat want lek minder dan God Gelijk is deel/geheel kwaadaardig en doet men aan verbeelden met deen deel/geheel zelfrechtvaardiging die kwaadaardig is!

           ga je nu naar het verhaal van Jona en leert Christusgelijk Lief te hebben dan weet men dat het verhaal niet overal Christusgelijk Profetisch is want God komt niet terug Op Diens Woord en God doet niet aan geweld! Daarmee blijkt dat Jona Gods Woord deels door niet Christusgelijk Liefhebben veranderde in deels zijn versie van Gods Woord.

           Er blijkt in de Bijbel verschillende niveau’s van profetie te zijn, Die Geheel Christusgelijk is en die deels Christusgelijk zijn! Om dit onderscheid te duiden is De Profetie Die Geheel Christusgelijk is Vol-Profetisch omdat Christus Gods Vol-Profeet Is: “Koning Der Profeten” En laat ik anderen voor zijn: God is Vol-Profetisch, Verlosser Zijn Is Vol-Profetisch en daarom is het ook De Wet en de Profeten naar Christus en Het Liefdesgebod Gezien: De Wet en de Vol-Profeten! En Vol-Profetisch in in Volmaakte Taal(2Kor 12;4)

           u schrijft:

           ” Als u daarmee bedoeld “Zuiver-Verbonden met God”, dan wil dat eigenlijk zeggen dat uw plaats in de Hemel gegarandeerd is, ook al wenst u slechts de “laatste” plaats.
           Dat dit niet verdragen wordt is absoluut logisch. U bevindt zich niet aan de rand van de wereld, maar eerder middenin de wereld, terwijl u blijkbaar ook nog eens vlakbij God bent. Dat kan alleen maar vanuit een denk-wereld. Vanuit het hart is dat niet mogelijk.
           Is het hart is slecht, dan doet men slechte dingen. Is het hart is goed, dan kan men niet meer functioneren “binnen” de wereld omdat men de totale waanzin ervan inziet. Wees dan niet verbaasd dat uw woorden niet verdragen worden.”

           Een mens is pas van de Hemel verzekerd als die in de Hemel is en men kan pas in de Hemel treden als men het aardse leven geheel heeft afgesloten want op de drempel van de Hemel bij binnentreden wordt eeuwig en overal en in alles geldend en onveranderlijk Woord gegeven zo te zijn en te verblijven zoals de Hemel is: men Bindt zich onlosmakelijk met God: men kan nooit meer vallen want men legt die vrijheid vrijwillig af! Elke Tijd daarvoor kan men vallen: Als heb Ik een bijzondere relatie met Christus, ik heb nog geen plek in de Hemel! Daarom zegt Christus ook tegen H.Anthonius de Grote: Houdt uw geest in de hel en wanhoop niet! De “Wedloop” is pas gelopen als men in de Hemel Voor Altijd, Is!

           u schrijft:

           “Dat dit niet verdragen wordt is absoluut logisch. U bevindt zich niet aan de rand van de wereld, maar eerder middenin de wereld, terwijl u blijkbaar ook nog eens vlakbij God bent. Dat kan alleen maar vanuit een denk-wereld. Vanuit het hart is dat niet mogelijk.
           Is het hart is slecht, dan doet men slechte dingen. Is het hart is goed, dan kan men niet meer functioneren “binnen” de wereld omdat men de totale waanzin ervan inziet. Wees dan niet verbaasd dat uw woorden niet verdragen worden.”

           Uw woorden zijn niet scherp als Het Zwaard van Michaël Scherp Is!
           Om te weten waar men is en Is moet men de Mens van de Tuin van Eden Kennen Zoals Christus Kent en weten welke gevolgen de zondeval in de Tuin van Eden Had, en men zo is als men nu is en Is, dan kan men bepalen waar men is en Waar men Is.
           Ik zou het u kunnen vertellen, het zou hier door de moderator weggeveegd worden omdat het als ketters beschouwd wordt als esoterisch of gnostisch of een andere valse duiding.
           Laat ik de woorden duiden die niet scherp genoeg zijn:
           denk-wereld, hart, “binnen” de wereld, totale waanzin. Uw woorden zijn te ongenuanceerd. Het is als ik het woord vuur gebruik terwijl er verschillende vormen zijn zoals vuur ontstaan door een brandstof, vuur als vurig denken, voelen, Vuur van de H.Geest verbeeld in tongen van vuur en Volmaakt Liefhebben dat in het geheel geen vuur is en ook niet uit ziet!
           Als men goed wil duiden dan kan het niet anders dan Volmaakt Genuanceerd en Omschreven Zijn!

           U schrijft:

           “De Woorden van Jezus die u aanhaalt “Nog veel heb Ik u te zeggen, maar gij kunt het nu niet verdragen…” zijn eigenlijk ongepast omdat er GELD aan jou kleeft. Van geld weten we dat het stinkt en dat er bloed aan kleeft. Jezus sprak niet vanuit een goede positie binnen de wereld. Hij was geestelijk volledig BUITEN de wereld.”

           Om zo’n beoordeling te geven als u geet kan u niet om Die Ene Volmaakte Christusverschijning en Christusgelijk Liefhebben, Heen, want pas dan ken u Christus zoals Christus Werkelijk Is en zo is het ook om wie dan ook Geheel Goed Te Kunnen Beoordelen! Elk anders is voorbarig beoordelen! Wil men Geheel Goed Kunnen Beoordelen moet alles Gods Oordeel Openbaar Zijn met God Bewezen Godsbewijs!
           Velen en elke Christelijke Kerk, ook de RK beweren dat dit gedurende het leven op aarde niet mogelijk is! Daarom hoog in hun krom vaandel: Oordeel niet want dan wordt ge niet geoordeeld! Korm omdat elke getuigenis, oordelen is en die niet voor Christus getuigt, Christus niet zal weder getuigen voor die niet getuigt! En getuigenis is niet een blinde geloofsgetuigenis, een echte getuigenis is een ooggetuigenis! En niet zomaar één zoals de wereld hanteer: Het hoort een Volmaakt Gods oordeel te zijn: Gods Ooggetuigenis!
           En dat is op het eksteroog getrapt bij blinde orthodoxen, die de macht hebben! Want zij hebben niet meer dan een blind aangeleerde leer en traditie! Zij zouden het voor hunzelf mogen geloven, zij kunnen en horen dit niet uit te dragen want zij weten niet of het Vol-Waar Is! En niet weten doet niet vrij spreken! En de Leer en Traditie hoort Geheel Zuiver te zijn en niet weten betekent niet Vol Zuiver want men kan geen Gods Oordeel Vellen omdat men geen Gods Ooggetuige Is!

           Daarom hebben zij een satan’s hekel aan echte Mystici en Vol-Profeten want Die Kunnen Wel en dat betekent dat zij hun stoel(machtspositie en -handelen) onrechtmatig in bezit hebben en die zouden moeten verlaten! En waar moeten zij dan heen? De wereld wil hen niet want het zijn in hun ogen verkeerde extremisten! En aangezien ze met hun handen niks kunnen, kunnen ze ook geen “varkenshoeder” worden!

           U schrijft:

           “U blijkt te weten wat anderen denken en deels ook wat ik denk, enz. Oh dear… Dat gaat te ver. “Deels” bestaat niet voor God. Het is JA of of het is NEEN. Daar was Jezus zeer duidelijk over. Anders gezegd: U kunt onmogelijk weten wat ik “denk”. Of beter gezegd: U kunt onmogelijk weten wie of wat ik “ben”.
           U bent niet meer dan een “schepsel”, net als iedereen. En elke mens kan voor zichzelf nagaan in hoeverre hij “zichzelf” is zoals Jezus Zichzelf was (IS).

           Omdat u niet weet wie of wat ik “ben” weet u ook niet wat woorden als Huwelijk, Heiligheid, Hemel, Hel e.d. voor “mij” betekenen. Uw “denken” te weten is geen weten.”

           Voor God bestaat wel degelijk deels! Als iemand niet in Alles, Overal en Eeuwig Volmaakt Spreekt/Schrijft, heet dat dat Alles een Gehele Leugen is. Er kan een deel zijn Die De Volle Waarheid Is en deels een leugen. Zolang de mens niet beweert dat Het in alles de Volle Waarheid Is, is het geen Gehele leugen! Het wordt pas een Gehele leugen als de mens beweert dat het de Volle Waarheid is en niet in Alles, Overal en Voor Eeuwig de Volle Waarheid Is want het deel leugen trekt het hele verhaal in onderste boven. Als men bij Die Ene Volmaakte Christusverschijning diens mening geeft dan zal Christus Laten Zien waar de Volle Waarheid is en waar niet en Hoeveel en hoeveel niet! Dus voor God en Christus bestaat wel degelijk deels: kaf en koren!
           Deels gaat niet te ver wanneer men Liefdevol Gepast Is! Deels kan ook Vol In Eén Onderwerp Zijn en de rest nog niet!
           En wel degelijk kan men weten hoe een ander denkt, als eerst en beste door Vol in de H.Geest en Gelijktijdig Ook In Die Ene Volmaakte Christeverschijning Te Zijn:

           1 Men moet ons dus beschouwen als helpers van Christus, belast met het beheer van Gods geheimen. 2 Welnu, van een beheerder wordt geëist, dat hij betrouwbaar blijkt. 3 Mij is echter niets gelegen aan uw oordeel of dat van enige menselijke instantie. Ik oordeel niet eens over mijzelf. 4Want al ben ik mij van niets bewust, daarom ga ik nog niet vrijuit. De Heer is het die over mij oordeelt. 5 Oordeelt dus niet voorbarig, voordat de Heer gekomen is. Hij zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder van God de lof ontvangen die hem toekomt. 1Kor 4 en ook te lezen in John 16 zoals al weergegeven en 1Kor 14:

           24 Maar als allen profeteren en er komt een ongelovige of buitenstaander binnen, dan wordt hij door allen terechtgewezen, door allen beoordeeld 25 en zijn verborgen gedachten worden blootgelegd; dan zal hij zich ter aarde werpen, hij zal God aanbidden en belijden dat God werkelijk in uw midden is.

           De pastoor van Ars, Jean Marie Vianney kon dat ook bij biechtelingen! Die is zelfs Patroonheilig van de biechtvaders!

           En als tweede: aan de vruchten herkent men de boom! Men moet wel Goed kunnen onderscheiden en scheiden en wil men Volmaakt Kunnen moet men Vol-Profeet Zijn.

           Laat ik het hier bij laten. Tot hier is uw diep is helaas niet diep genoeg en u laat zich ook ringeloren door satan. Uw antwoorden zijn niet beter dan Elifaz(Job) en kreeg een zware correctie van God en de farizeeërs en schriftgeleerden bij de overspelige door Christus.

           De rest van mijn beantwoording komt later.

          2. P.s

           nog even terugkomen op:

           “De Woorden van Jezus die u aanhaalt “Nog veel heb Ik u te zeggen, maar gij kunt het nu niet verdragen…” zijn eigenlijk ongepast omdat er GELD aan jou kleeft. Van geld weten we dat het stinkt en dat er bloed aan kleeft. ”

           De Kerk belijdt dat Christus een lichaam van vlees en bloed had, dan is geld dat ook een materie is niet met bloed bekleefd, het is hoe men verdient of er wel of geen bloed aan kleeft! Ik zeg dat niet. ik zeg dat geld en daarmee materie een vrucht van Goed en kwaad is, dus ja er kleeft bloed aan. Den toch staat er ook geschreven:

           Maak vrienden met te ongerechte mammon (Luc 16;9)

           en

           Christus betaalde tempelbelasting: Mat 17; 24-27

           En de Apostelen kregen geldelijke giften want een werker is diens loon waard!

           En Lazarus was ook een rijke en toch een hele goede vriend van Christus!

           Uw bewering is deels krom! Vol-Profetisch kan ook Geheel Geheiligd en Volmaakt Christusgelijk Liefhebbend gedurende het leven op aarde! Hoger is Geheel Ongeheiligd Heilig zonder zonden, dat heet niet dat Geheel Geheiligd en Christusgelijk Liefhebbend geen Volmaakt Gods Oordeel Kan Geven!

        2. Nog een aanvulling op “geld”

         er zijn nog meerdere teksten te vinden over geld en gelijke “artikelen” in de Bijbel te vinden: offer van de vrouw in de tempel, vrijkopen van eerstgeborene, offeren van duiven en schapen en rammen, stieren….., en hoe te denken van David?

         en een verduidelijking tav het lichaam van Christus en “mijn” uitleg: De Kerk leert dat Christus van vlees en bloed is en dat God vlees en bloed geschapen heeft, zie de scheppingsverhalen. Men belijdt dat Christus God uit God, Licht Uit Licht is en God is niet van materie want dan zou di met menselijke zintuigen Geheel vindbaar zijn en dat is God niet! God uit God Geboren niet geschapen betekent dat er geen verschil te vinden is tussen God en Christus dan is Christus in alle natuur ook niet verschillend van God en daarmee is Christus in Volmaakte Verschijning niet van vlees en bloed! dat is naar blind orthodoxe uitleg ketters hetgeen ik schrijf! ik heb hier al meerdere malen nog uitgebreider uitleg gegeven en is weggehaald. Mijn kritiek op hun is dat ze niet Daar Heen gaan waar men De Volmaakte Waarheid kan verkrijgen en Verstaan om “mijn” uitleg te controleren en ze overtreden elke keer daar waar elke mens tenminste recht op heeft: Gods eerlijk Oordeel: iemand spreekt de volle waarheid tot het tegendeel is bewezen met Gods Bewijs. Ze komen elke keer met valse beschuldigingen.

         En u gaat dezelfde kant op, helaas

         1. @ Henk Gadellaa
          Goeiemorgen Henk!
          Hoewel u niet vraagt om volgelingen kan ik u wel degelijk “volgen” in uw redeneringen. De vraag is alleen: Beseft u wel voldoende dat wij de redactie van het KF eerst en vooral dankbaar dienen te zijn? Dankbaar dat we MOGEN schrijven. U mag weliswaar niet alles schrijven, maar toch heel veel, zoals uw antwoord op mijn (lange) tekst.
          Er zit iets ONGELOOFLIJK hevigs in uw teksten maar tegelijk iets ONGELOOFLIJK geks: U maakt gebruik van een christelijke website maar lijkt uitsluitend valsheid te zien. En die valsheid moet dan afgebroken worden. Goed, u hebt daar bijbelse redenen voor en ik kan zelfs begrijpen wat u allemaal schrijft, maar wat ik mij toch ten zeerste afvraag is hoe u de Alomtegenwoordigheid van de Waarheid (God) ziet. Als u als christen geen waarheid (Waarheid) kunt zien in een christelijke site, dan zal dat allicht ook niet zijn in een boeddhistische, hindoeïstische, islamitische, atheïstische of welke site dan ook.
          Wat betekent eerbied voor u? Zonder respect of eerbied voor elkaar is er NIKS !!
          Begin eens met een vriendelijke begroeting zou ik zeggen. Lukt dat niet, doe dan al het mogelijke dat in u zit om op z’n minst “iets” van Schoonheid te zien. Lukt dat ook niet, beschouw dan de HELE website als COMPLEET onbetrouwbaar en ga uw eigen gang. Eerbied wil niet zeggen iemand gelijk geven, absoluut niet. Eerbied en respect is datgene waarover de meeste mensen op aarde spreken maar blijkbaar niet goed weten wat het werkelijk betekent.

          Over “diepte” gesproken. Men kan niet dieper vallen dan waar het leven GRENST aan de dood. Dat kan ook op jonge leeftijd. Velen springen van een brug. Er zijn er die de val overleven maar vervolgens zonder uitzicht (= zonder zicht) verder leven. Zij blijven dus in het donker leven.
          Echter, als iemand vanuit een toestand van totale hopeloosheid zichzelf geestelijk (verstandelijk) ten diepste in vraag stelt en bijgevolg een “switch” meemaakt in het hoofd (van totale duisternis naar klaarheid), dan zeg ik u: Zo iemand kan niet meer terug naar het “normale” leven, omdat hij de totale absurditeit er van inziet. Hij kan niet anders dan in alle eenvoud blijven waar hij zit, verbonden met het “Geheel”. Het absoluut dieptepunt is gek genoeg tegelijk een “hoogtepunt” hoe onzinnig het ook mag overkomen.

          Met uw “niet diep genoeg” zegt u eigenlijk: “U moet goed springen (fysiek dood zijn) en dan pas terugkeren”.
          Uw vragen uit uw voorgaand schrijven stralen iets gelijkaardigs uit, althans zo voel ik het aan: Zoiets als “Denk niet van jezelf dat je GOED bent want dat ben je niet”. Dat begrijp ik volkomen. Maar heb ik dat ooit van mezelf gezegd? Wat is Goedheid? God is Goed. Echter, als God zich ENKEL in het verleden of toekomst zou bevinden omdat het “hier en nu” allesbehalve als GOED is, wat zitten wij hier dan te doen? Dan kunnen we beter met z’n allen van een brug springen.
          Wie door het leven gaat met de gedachte “alleen een DOOD mens is een GOED mens” gedraagt zich als pantheïst. Zo gaan de meeste pantheïsten door het leven: Nul compassie met de lijdende mens. Ze doen wat ze willen en gunnen geen enkele naaste de hemel op aarde, tenzij ze er zelf aan mogen deelnemen natuurlijk, uiteraard zonder berouw.

          Over geld gesproken. Ook daar hebt u mij verkeerd begrepen, of beter gezegd verkeerd “aangevoeld”. U ziet veel minder dan mij het onderscheid tussen “De Tijd” en “De Eeuwigheid”. De Tijd is geen “stukje” van de Eeuwigheid. Tijd en Eeuwigheid zijn wel met elkaar “verbonden” maar het blijven twee afzonderlijke dingen. Met “geld stinkt” bedoelde ik gewoon dat de “Volmaakte Eeuwigheid” zou beginnen stinken indien daar “iets” van onvolmaaktheid zou zijn. Geld is geen volmaakt iets. Geld is bedrog.

          Tenslotte graag nog iets over uw “Volmaakte Christusverschijning”. Die Verschijning is inderdaad een Eenheid met de Heilige Geest en dus geen lichaam van vlees en bloed. Ik heb geen enkele behoefte om u daarin te bekritiseren of tegen te spreken. U ziet het goed. Maar wat ik me ook hier ten zeerste afvraag is hoe u de “Wederkomst” ziet. God is een Stille God. Hij spreekt ons voortdurend aan in Stilte. Dat kan niet anders want een Geest heeft geen lichaam, geen stembanden. En zo is dat ook met uw Volmaakte Christusverschijning.
          Op onnoemelijk veel manieren kunnen wij God ervaren of beleven in ons dagelijks leven. Zijn “Spreken” maakt echter geen indruk meer op de wereld (of mens) van vandaag, net zoals een sterrenhemel. Zo afgedwaald zijn wij als mens. Wij zijn niet meer verbonden met GOD, noch met de NATUUR maar wél met een SCHERM (= beeld, beeldscherm, bescherming, beschutting, schut, monitor). De onverschilligheid jegens het Ware Leven (God) of “het Geheel” is nog nooit zo groot geweest, vanwege deze verbondenheid met het BEELD. De Fysieke Kosmos wordt als een vanzelfsprekendheid beschouwd. Het maakt geen indruk meer.
          De STEM van een MENS daarentegen maakt wel indruk. We zien of horen niets anders meer op TV. En of het nou een echte stem is of geen echte, een echt mens of geen echt, het doet er zelfs niet toe. Zo verbonden (gehecht) zijn wij met het beeld. Een BEELD is geen waarheid (Waarheid) maar een ILLUSIE.

          Daarom graag deze bijbelpassage (die u en de meeste lezers allicht van buiten kennen):
          In die tijd zei Jezus tot zijn leerlingen: ‘Wanneer de Mensenzoon komt in zijn heerlijkheid en vergezeld van alle engelen, dan zal Hij plaats nemen op zijn troon van glorie. Alle volken zullen voor Hem bijeengebracht worden en Hij zal ze in twee groepen scheiden, zoals de herder een scheiding maakt tussen schapen en bokken. De schapen zal Hij plaatsen aan zijn rechterhand, maar de bokken aan zijn linker. Dan zal de Koning tot die aan zijn rechterhand zeggen: ‘Komt, gezegenden van mijn Vader, en ontvangt het Rijk dat voor u gereed is vanaf de grondvesting der wereld. Want Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven, Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen. Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed, Ik was ziek en gij hebt Mij bezocht, Ik was in de gevangenis en gij hebt Mij bezocht.’
          Dan zullen de rechtvaardigen hem antwoorden en zeggen: ‘Heer, wanneer hebben wij U hongerig gezien en U te eten gegeven, of dorstig en U te drinken gegeven? En wanneer zagen wij U als vreemdeling en hebben U opgenomen, of naakt en hebben U gekleed? En wanneer zagen wij U ziek of in de gevangenis en zijn U komen bezoeken?’ De Koning zal hun ten antwoord geven: ‘Voorwaar, Ik zeg u: al wat gij gedaan hebt voor een dezer geringsten van mijn broeders, hebt gij voor Mij gedaan.’ En tot die aan zijn linkerhand zal Hij dan zeggen: ‘Gaat weg van Mij, vervloekten, in het eeuwig vuur dat bereid is voor de duivel en zijn trawanten. Want Ik had honger en gij hebt Mij niet te eten gegeven. Ik had dorst en gij hebt Mij niet te drinken gegeven. Ik was een vreemdeling, en gij hebt Mij niet opgenomen, naakt en hebt Mij niet gekleed. Ik was ziek en in de gevangenis en gij zijt Mij niet komen bezoeken.’
          Dan zullen ook zij antwoorden en zeggen: ‘Heer, wanneer hebben wij U hongerig gezien of dorstig of als vreemdeling of naakt of ziek of in de gevangenis, en hebben wij niet voor U gezorgd?’ Daarop zal Hij hun antwoorden: ‘Voorwaar, Ik zeg u: al wat gij niet voor een van deze geringsten hebt gedaan, hebt gij ook voor Mij niet gedaan.’ En dezen zullen heengaan naar de eeuwige straf, maar de rechtvaardigen naar het eeuwig leven.’
          Matteüs 25:31-46

          Wie gaat deze woorden uitspreken? U alvast niet. Dat blijkt duidelijk uit uw schrijven.
          En HOE denkt u dat deze woorden zullen uitgesproken worden? Een Geest of Christusverschijning kan niet spreken zoals de mens spreekt. Een Geest kan alleen maar in Stilte spreken voor diegenen die in Hem geloven.
          God is meer dan “Geest” alleen. Vader (Geest) en Zoon hebben mekaar nodig om het Doel te bereiken. Het lichaam van de Zoon is niet wat de meesten onder ons “denken” dat het is.
          Het Lichaam is “overal en nergens”. Zo zal het zijn in het Rijk Gods.
          Maar onze wereld is allesbehalve het Rijk Gods en we staan niet ver van de Wederkomst. We zullen er niet naast kunnen kijken: De Verlosser MÉT een fysiek levend (kloppend) hart. Alleen als “Mens” kan God iets betekenen voor de mensheid.
          God heeft de Mens immers GOED geschapen, lezen we in de Bijbel.
          Bovendien, hoe kan een “verschijning” machtig zijn? Dat is onmogelijk. God is MÉÉR dan een “verschijning” alleen. Als er Iets of Iemand is die elke dag opnieuw genegeerd of bespot wordt dan is het net de Geest of Verschijning die Heilig is. Maar niet voor lang meer. De Mensenzoon zal machtig zijn zoals de huidige MENS. En Hij zal spreken zoals de huidige MENS. Hij zal elke aardbewoner aanspreken zoals De Geest het Wil. Geen enkele wetenschapper zal kunnen zeggen dat Zijn Stem vals is. Het zal de Stem zijn van de Grootste Wijsheid. En die Stem zal geen “gemaakte stem” zijn maar een ÉCHTE STEM, komende van een Menselijk lichaam en dus niet van en Robot of Computer, noch van de “Vader” of “Heilige Geest” maar van de Zoon met stembanden… De Zoon wiens “eigen” lichaam geen betekenis heeft omdat NIETS Zijn bezit is. Hij is immers Geheel Onthecht. En al wat Hij DOET is voor de Geest die dat zo Wil.
          Geest is Geest. Een zondaar is een zondaar. En de Zoon is de Redder.
          En elke mens op aarde die zich christelijk gelovig noemt dient voor zichzelf uit te zoeken hoe verbonden of afgedwaald hij (zij) is ten opzichte van de Mensenzoon.
          De grootste verbondenheid is een Eenheid. En de grootste afstand is een Eeuwige afstand.

          U blijft maar schrijven over over “Vol-Profeten”. Dat mag. Maar nogmaals, voor een Liefde-Volle God (en zo is er maar ÉÉN) zijn uw “Profeten” niet meer waard dan het armste kind ter wereld. De kleinsten en armsten staan het dichtst bij God. En als ik zeg dat het voor hen is dat ik schrijf, dan wordt dat niet verdragen. Wat is verdragen? Ik schrijf niet voor de rijksten, want dan zou ik “mezelf” niet kunnen verdragen. Uw profeten waren verdraagzaam en geduldig. Zij wisten maar al te goed dat een “Lam” zou Komen en Verstoten Worden, maar GEEN EEN van hen was in staat te DOEN wat Jezus gedaan heeft terwijl ze, gezien hun “wetendheid”, de grootste verantwoordelijkheid droegen. Daarom zullen zij pas als laatste “binnen geraken”, t.t.z. indien zij het hart op de juiste plaats hebben. En u “weet” dat maar al te goed.

          Naar wie schrijft ú eigenlijk? Toch niet naar uzelf? Dat geloof ik nooit.
          U bent naar mijn gevoel helemaal verenigd met de “correcte” denkers van het Oude Testament, zij die tevens “correct” konden oordelen, maar niet in staat bleken om Grote Wonderen te verrichten zoals Jezus Wonderen verrichtte. “Oog om oog, tand om tand” was correct in de tijd VÓÓR Jezus maar NIET MEER vandaag, al 2024 jaar lang. Het toppunt van “oog om oog, tand om tand” ziet men als de ene de andere duivels vindt, terwijl de andere net hetzelfde denkt, zoals we ook hier zien !!
          Is dát was Jezus bedoelde met “Wie niet wordt als een kind…” ?? Neen. Jezus heeft gezegd: “Heb uw vijand lief”. Dat is niet elkaar afmaken met woorden.
          Nogmaals, u bent blijven hangen in het Oude Testament. Ik ben zelfs geneigd te zeggen: U “bent” het OT. En dat testament ziet er niet echt hemels uit (jaloezie, wraak, noem maar op…)

          Maar ik geef onmiddellijk toe: Ik ervaar u niet alsof u de mens-zelf afbreekt. Mensen afbreken doet men vanuit het verstand, niet vanuit het hart. En ik blijf geloven dat u niet schrijft vanuit uw verstand alleen (al zijn er momenten dat ik twijfel).

          1. @ Jean Marie,
           een “verschijning” kan wel degelijk machtig zijn want mensen die een visioen krijgen ondergaan die geestelijke macht en geestelijke kracht.

           Henk overdrijft en maakt misbruik van het geduld van anderen, hij stelt zich op als een protestant, hij heeft altijd het laatste woord met veel te veel woorden alsof de website zijn eigendom was en weigert de Kerk van Jezus te aanvaarden, alleen zijn eigen mening TEGENOVER iedereen wil hij telkens laten gelden.

           Ook maakt hij geen onderscheid tussen modernisten en traditionelen hetgeen nochtans fundamenteel het probleem van de hele Kerk is.

           In tegenstelling met otheo.be (kerknet.be) kan hij hier vrij zijn gang blijven gaan tot ergernis van iedereen, op andere websites was hem al lang de toegang ontzegd.

           Door aldus te blijven aanhouden schept hij vijandschap want hij wil iedereen de mond snoeren.

           Hij moeit zich altijd in ALLE gesprekken van anderen.

           Zijn gedrag is in hoge mate narcistisch. Reusachtige eigenliefde. Sterk vermoeden dat hij ook een vorm van autisme heeft.
           Blijkbaar doet hij nooit aan zelfonderzoek, zoals het een christen toch betaamt te doen.

          2. @Jean Marie

           allereerst vond ik het droevig dat ons gesprek hiervoor werd weggeveegd en ja ik kan niet alles schrijven
           Dan op uw Bijbeltekst Math 25: 31-46
           en uw lezing:

           Wie gaat deze woorden uitspreken? U alvast niet. Dat blijkt duidelijk uit uw schrijven.
           En HOE denkt u dat deze woorden zullen uitgesproken worden? Een Geest of Christusverschijning kan niet spreken zoals de mens spreekt. Een Geest kan alleen maar in Stilte spreken voor diegenen die in Hem geloven.
           God is meer dan “Geest” alleen. Vader (Geest) en Zoon hebben mekaar nodig om het Doel te bereiken. Het lichaam van de Zoon is niet wat de meesten onder ons “denken” dat het is.

           Geen mens en natuurling gaat die woorden uitspreken. Die tekst is een verbeelde profetie want als Christus komt geldt als enige nog de Volmaakte Taal. de menselijke en natuurtaal kan niet meer uitgesproken worden want dat is een vrucht van Goed en kwaad en daar de Gods Maat van Herstel Vol Is, wordt er geen Leven meer vergeven aan mens en natuur om die om te zetten in een taal van Goed en kwaad.
           DAARBIJ, heb ik er al over geschreven dat zolang een mens en natuurling de zonde tegen de H.Geest niet heeft begaan meer goed dan kwaad doet door de werken van de 7e kamer van de ziel van de eigenaar. Hoe Die Werkt kan hier niet over schrijven want dat wordt als ketters beschouwd omdat het de hele kerkelijke christelijke theologie onderste boven gooit!! ja u leest het goed die van elke kerk is Farizeïsch en schriftgeleerderig! Noemt u maar een thema waarvan u denkt dat die Heilig zonder zonden is? Christus? Nee, Die men de H.Maagd Maria noemt? Nee, de Sacramenten? Nee. en niet omdat men die woorden gebruikt als zijn het verbeelde woorden, het gaat hoe men definieert. zou men bij elke Hoofdwoord naar Goddelijke definitie zou men duidelijk maken dat het Geheiligde woorden zijn en men doet niet. Ik verwijs niet om niet naar de Volmaakte Taal en het Wit van de Bijbel en dat Alles Eén en Al-Eén, God is Eén hoort te zijn!

           u schrijft:

           “” Naar wie schrijft ú eigenlijk? Toch niet naar uzelf? Dat geloof ik nooit.
           U bent naar mijn gevoel helemaal verenigd met de “correcte” denkers van het Oude Testament, zij die tevens “correct” konden oordelen, maar niet in staat bleken om Grote Wonderen te verrichten zoals Jezus Wonderen verrichtte”

           Hoeveel weet u van wonderen en van wanneer mogelijk en wanneer niet, hoe ze werken en waarom en van de grootste verdiensten Recht en Gerecht aflopend naar de kleinste? Over Gods Recht en Gerecht. U spreekt over het oude testament oog om oog, tand om tand, dan verstaat u Die “Wetgever” en die het van de Hemel haalde totaal verkeerd! oog om oog tand om tand gaat niet over kwaad met kwaad vergelden, het gaat over Loon naar Werken van de Wet en Profeten in Barmhartigheid uit boeten en vrijspreken en kwaad binden naar Gods Maat en Liefde! daar snappen christenen over het algemeen op een enkeling na, niks van! Die snappen niks van Het Godsgericht en Beslissingen die daar vallen! Niet over ziekte, dood, ongeluk, natuurcatastrofes oorlogs duur, strijd meningsverschillen en ga zo maar door! Als daar over begin loopt men gillend weg en zegt dat ik een satanische gnostieke mysticus (tovenaar) ben! Terwijl er geen één Goed onderzoek doet, u ook niet want dan had uw tekst uit de Bijbel echt begrepen en mij ook!!
           En dan heb ik die tekst nog eens tot in de puntjes uitgelegd wat ook weer niet kan want het is zoveel anders dan christelijke leer beweert!

           Is er hier niks Goeds? Nee er is wel Goed hier want Christus is ook Hier, kijk maar waar op men schrijft; Het Wit! Zijn alle mensen slecht hier? Velen snappen niks van Goed en kwaad want ze kennen satan niet van Aangezicht tot Aangezicht omdat ze Christus niet van Aangezicht tot Aangezicht Kennen! Dus ga maar eens zoeken wie naar Christus Aangezicht Gelijk Schrijft? Wie stelt echte vragen? Wie zoekt echt? Wie denkt dat die een leugen schrijft? Nou geef daar eens antwoord op! Kijk naar de reacties als ik zeg dat het KF een voorbeeld hoort te zijn in het Zoeken, Vinden en Verkrijgen van de Volle Waarheid en Eén Wording! Wie heeft dat Beaamt? Hoeveel?

           U schrijft:

           “Is dát was Jezus bedoelde met “Wie niet wordt als een kind…” ?? Neen. Jezus heeft gezegd: “Heb uw vijand lief”. Dat is niet elkaar afmaken met woorden.”

           Ik maak geen mens af, dat doen ze zelf als ze krom en kwaadaardig schrijven. En u zet ook twee uitspraken ategen overelkaar terwijl ze met elkaar horen te zijn met een aanvulling want heb uw vijanden lief heet niet dat als de Maat van Barmhartigheid Vol is men niet geweldloos hoort te Binden naar Gods Maat aan kwaad! en wie niet wordt als een kind wil niet kinderlijk zeggen, dat wil zeggen zo goed gelovig dat alles zoals er tegen hen gezegd wordt als volle waarheid laten staan en het kwaad uitboeten en in volmaakte taal terecht wijzen en uitboeten! U maakt het kind Die Jezus in het midden zette tot een ongeletterde halve imbeciel! U laakt diens zogenaamde naive(niet wetende) goed gelovigheid! ja het is mooi en ja het is ook vaak verkeerd. Ja het gaat verkeerd omdat de ouders en leraren niks van Christus begrijpen en het kind slaan als het een hand uit steekt om te helpen en het kind slaan als het geen hand uit steek omdat de ouders hulp willen en ze niet horen te krijgen!
           U moet eens rond vragen in de kerk leer waar het kind staat tav priesters? helemaal onderaan! Ze mogen geen Geheiligde Mis opdienen, geen biecht horen, niks, ze mogen als enige klakkeloos aanhoren en na volgen! Want ja ze zijn ongeletterd, terwijl ze direct voor Gods Aangezicht staan! Jokers die jullie zijn, niet een van die tegen mij schrijft staat daar! ga Kijken!

           U schrijft:

           “Nogmaals, u bent blijven hangen in het Oude Testament. Ik ben zelfs geneigd te zeggen: U “bent” het OT. En dat testament ziet er niet echt hemels uit (jaloezie, wraak, noem maar op…)”

           dan snapt u ook niks van mijn wijzing naar het Hoogste Gebod die alle Geboden in zich Heeft: Zoals De Vader mij lief heeft zo heb ik jullie lief heb elkaar lief zoals ik jullie lief heb en ook niet naar Goed Onderzoek en Die Ene Volmaakte Christusverschijning en Vol-Profetie! ik heb niks met wraak, jalousie noem maar op! Ik heb alles met Christusgelijk Liefdevol Recht en Gerecht, totaal geweldloos, Loon naar Werken naar Gods Maat en Volmaakte Barmhartigheid tot de Gods Maat Vol Is! Mozes sloeg niet uit wraak Egypte want die was zelf Egyptenaar geweest. Die Bond Egypte aan diens kwaad toen de Maat van Barmhartigheid Vol was en men niet wilde in en omkeren waar nodig was! U snapt niks van Vol-Profeten uit het oude testament! Die zijn niks anders dan Vol-Profeten in het nieuwe, waaronder Christus bij Christus verdorde een Vijgenboom: een beeldspraak voor Hoge Farizeeër en Sanhedrin lid die dood neer viel net als de soldaten en hun hoofdman bij Elia! dat was geen wraak dat was Volmaakt Binden aan kwaad daar de Maat van Barmhartigheid Vol was! zij kwamen met een moordopdracht en Elia Reflecteerde die Volmaakt, waardoor ze die zelf moesten dragen omdat de Hemel weigerde dat elia die moest ondergaan en versterven!

           U en velen die hier schrijven snappen hoegenaamd niks van Het Echte Christendom, niks van de Tuin van Eden, wie satan en demonen zijn, hoe zondenvallen in de Tuin van Eden te Zien zijn, wie de Echte Christus is! en als ik er over Openbaar en geen blind geloof aan mijn woorden en Goed Onderzoek vraag rammen zij oud-testementarisch er op los. kijk maar naar het Hoogste Gebod der Liefde en Vol-Profetie, Die Ene Volmaakte Christusverschijning en De Wet en de Profeten! Niet één zoals Christus is reageert, allemaal hebben ze hun eigen zeef die ze voor Vol Heilig verklaren klaar, u ook kijk maar naar uw uitleg wie niet wordt als een kind…. NEEN Jezus heeft gezegd…. u gaat niet naar Die ene Volmaakte Christusverschijning en vraag om uitleg van Bijbelteksten….neeeeeee, u “ramt” uw zeef en uw meel als Vol Ware Uitlegd op Het Wit! En dan moet ik dat Goed Heten? Zeker ik Bindt u niet aan uw kwaad want ook u heeft kromme leraren gehad en bent mishandeld, dat heet niet dat men geen Goed Zelf Onderzoek Hoort Te Doen, weet u nog NT:

           1Men moet ons dus beschouwen als helpers van Christus, belast met het beheer van Gods geheimen. 2Welnu, van een beheerder wordt geëist, dat hij betrouwbaar blijkt. 1 Kor 4!!!

           U legt Bijbelteksten uit dat zijn Godsgeheimen en er wordt van u GEEIST DAT U BETROUWBAAR BENT! Kunt u niet brandt uw vingers en niet aan. Niet ik Brandt uw vingers met Afwijzen en Corrigeren, nee uzelf doet dat! Zogoed als geen “hond” weet hier waar het werkelijk over gaat: Diens Ziel en Eeuwige Verdoeming in de hel of eeuwig verblijven in de Hemel! Daar is leven en dood slechts een peuleschil mee vergeleken! Jullie met jullie Roberts Long: “Jezus redt, Jezus redt, enkel met gebed”, en zoete broodjes en jullie wijwater!! ik zeg helemaal niet dat Geheiligd niet kan, ik zeg dat houdt op op de drempel van de Hemel en men moet oppassen met die air van wij zijn christenen en gered!

           En Christus kwam niet als enige om te verzamelen, Christus kwam ook om afbraak te Binden! En waar Volmaakte Liefde Is, Is Hart, Geest, Verstand, Ziel Lichaam, Kracht, Macht, Volmaakt Liefdevol, Volmaakt Eén en Al-Eén, God Is Eén Christus=Godgelijk! Daar Schrijf ik Vanuit!
           Ik heb niks met schoppen en slaan, niks met geweld, niks met vernederen, hoon, noem maar op!

           Moge het bestuur van KF wakker worden en de Moderator aan Goede Banden leggen, beter vrijheid van uiting dan verkeerd vegen. ja dat is soms moeilijk want schelden is niet altijd zo makkelijk te onderscheiden. Maar zelfs dat is beter met een Goed Weerwoord dan beide wegvegen!

          3. correctie:

           Ik maak geen mens af, dat doen ze zelf als ze krom en kwaadaardig schrijven. En u zet ook twee uitspraken ategen overelkaar terwijl ze met elkaar horen te zijn met een aanvulling want heb uw vijanden lief heet niet dat als de Maat van Barmhartigheid Vol is men niet geweldloos hoort te Binden naar Gods Maat aan kwaad!

           dat moet zijn:

           Ik maak geen mens af, dat doen ze zelf als ze krom en kwaadaardig schrijven. En u zet ook twee uitspraken ategen overelkaar terwijl ze met elkaar horen te zijn met een aanvulling want heb uw vijanden lief heet niet dat als de Maat van Barmhartigheid Vol is hoort MEN GEWELDLOOS te Binden naar Gods Maat aan kwaad!

          4. arme Eric gaat zich inmengen…..

           Hij schrijft:

           een “verschijning” kan wel degelijk machtig zijn want mensen die een visioen krijgen ondergaan die geestelijke macht en geestelijke kracht.

           Henk overdrijft en maakt misbruik van het geduld van anderen, hij stelt zich op als een protestant, hij heeft altijd het laatste woord met veel te veel woorden alsof de website zijn eigendom was en weigert de Kerk van Jezus te aanvaarden, alleen zijn eigen mening TEGENOVER iedereen wil hij telkens laten gelden.””

           Ten eerste maakt Eric geen onderscheidt in menselijke verbeelde verschijning, menselijk verbeelde Verschijning, en Volmaakt Onverbeeld Godgelijke Verschijning! De eerste is een kwaadaardige verschijning zoals satan zien in een menselijk figuur of engelenfiguur en de tweede deel Geheiligde en die raak je altijd kwijt en is een vrucht van Goed en deels kwaad want men verbeeld naar eigen liefde altijd minder is dan De Geheel Christusgelijke Volmaakte Liefde en de ziener doet met die verbeelding deels zichzelf rechtvaardigen, hetgeen niet het geval is bij De Volmaakt Onverbeeld Godgelijke Verschijning!

           Eric heeft geen verstand compleet en zondenvrij verstaan van verschijningen en Verschijningen. De geestelijke macht en kracht is pas bij de Laatste Geheel Godgelijk

           Eric die niet naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning gaat doet voorbarig oordelen, want pas Die Ene Volmaakte ChristusVerschijning kan men Godgelijk Oordelen en is men Vol In de H.Geest omdat dan alles openbaar is. En Eric is kwaadaardig omdat die diens oordeel als de Volle Waarheid neerzet en dat is die niet! Het is geen mening!
           Eric schuit me onder de noemer protestant, daar haal ik droevig mijn schouders over op want ja Christus was ook Protestants Joods. het verschil tussen Christus, mij en Eric is dat die als een ziende blinde rond zich heen mept, terwijl Christus Volmaakt Oordeelt en ik Die Volg. Een protestant is tegen de Conscratie, ik niet en er zijn “elementen” andere christelijke religies hoger zijn dan de rk, geen leer één is Volmaakt zonder zonden! Allemaal zijn ze farizeïsch en schrifgeleerderig en de Twee Profeten Snijden Geweldloos alle af van De Wijnstok! Niet een Leert Die Ene Volmaakte Christusverschijning en volgt Die!

           Eric schrijft:
           Ook maakt hij geen onderscheid tussen modernisten en traditionelen hetgeen nochtans fundamenteel het probleem van de hele Kerk is.”

           Eric liegt want ik maak wel degelijk onderscheidt tussen beide en fundamenteel gaan beide verloren want hun leer en traditie is niet Gebouwd Op Die Ene Volmaakte Christusverschijning, die is gebouwd op deels menselijke verbeelde interpretatie van Die Ene Volmaakte Christusverschijning die zij beide voor Volmaakt Zonder zonden verklaren terwijl ze niet Vol in de H.Geest zijn en die niet is

           Al is er onderscheidt tussen modernisten en traditionalisten beide zijn farizeïsch en schriftgeleerderig, waarbij modernisten naar Eric’s invulling, hoger dan zij want zij bereiken door volkstaal(Zie Pinksteren) ieder in diens moedertaal waardoor beter begrip mogelijk is! Beide maken dom en houden dom. Plaatjes is leuk, Plaatjes met uitleg in moedertaal beter dan Latijn want die is slechts voor hen die verstaan! Zeker Nederigheid, Deemoed en Intensiteit Kwantiteit en Kwaliteit Telt Ook voor een Goed Oordeel over beide kan men niet zonder Volmaakt Zondenvrij Oordeel: Die Ene Volmaakte Christusverschijning en dan nog gaan beide verloren zoals ze nu zijn en niet in en omkeren waar nodig!

           Eric schrijft:

           “In tegenstelling met otheo.be (kerknet.be) kan hij hier vrij zijn gang blijven gaan tot ergernis van iedereen, op andere websites was hem al lang de toegang ontzegd.”

           Eric liegt: ik kan hier niet vrij schrijven! Dat kon ik ook niet Rorate is hier de moderator ook niet vrij van kwaadaardig vegen, al is die wat beter dan die van Rorate, daar waren ze allemaal zwaar ziende blind orthodox!

           Eric schrijft:

           “Door aldus te blijven aanhouden schept hij vijandschap want hij wil iedereen de mond snoeren.

           Hij moeit zich altijd in ALLE gesprekken van anderen.”

           ook hier liegt Eric want ik heb geen macht om de mond te snoeren als anderen willen schrijven. dat ze weggaan of zwijgen/niet reageren is hun eigen beslissing! En Zeker De Volle Waarheid Heeft Gods Recht Zich met iedereen te Bemoeien want allen Gebruiken De Wet en de Profeten en allen gebruiken leven om te schrijven in de Breedste Zin naar Gods Recht en Gerecht!, waar en naar wie dan ook! En aangezien Eric en anderen hier niet naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning Gaan, hebben ze geen Gods Recht om Te Oordelen, ze zijn blinde horen van getuige en geen Christus Volmaakte Verschijning Ooggetuige. Ze zouden in het Godsgericht resoluut uit het Godsgericht Geweldloos Gezet Worden, zelfs satan Spreekt als enige daar in Volmaakte Taal en als Ooggetuige! Bij een Vol-Profeet wordt Eric als de Gods Maat van Barmhartigheid Vol Is Godgelijk Geweldloos en Godgelijk Gebonden aan diens kwaad en als die niet op past wordt diens hele huis leeg gehaald Waar die denkt te hebben en niet heeft en hijzelf gegeven aan waarvan die denkt dat die niet heeft, en heeft! Dat heet toekomstig eeuwig verdoemde met één mogelijkheid om er van af te komen: Naar Die Ene Volmaakte Christusverschijning Gaan en om Vergiffenis Smeken end e hele weg er heen geen verzachting(Genade) krijgt en wee diegene die onderweg toch geeft!

           Eric schrijft:

           “Zijn gedrag is in hoge mate narcistisch. Reusachtige eigenliefde. Sterk vermoeden dat hij ook een vorm van autisme heeft.
           Blijkbaar doet hij nooit aan zelfonderzoek, zoals het een christen toch betaamt te doen.”

           er is geen beter zelf onderzoek dan naar Die ene Volmaakte Christusverschijning Gaan want dan is over de persoon zelve alles openbaar! Daar is Eric nooit Geweest gedurende diens volwassen leven op aarde noch om een ander Helemaal Volmaakt Te Lichten met Die Christus! Eric is niet Oordeelkundig noch Oordeel Gods Rechtmatig!
           Als er een aan narcisme en eigenliefde lijdt is Eric en zijn kerk met hun ziende blindheid want ze vertrappen De Hoogste Schat in de akker en beweren ook nog dat God boven elk begrip der mensen gaat, daarmee sluit die zichzelf. en alle van die kerk, uit Gods Oordelen te kunnen geven!

           Ja ze zijn kwaadaardig want ze verkrachten en mishandelen, ja, vermoorden zielen der kinderen en geloofsvolk!

           En het is dat ze de zonde tegen de H.Geest nog niet begaan hebben dat ze nog een mogelijkheid hebben om in de hemel te komen!

 24. Antwoord aan Henk.

  Ik wilde op dit Forum alleen nog maar meelezen voorlopig want U schrijft dat ik nog zoveel argumenten kan aanvoeren maar ze worden toch afgedaan als onzin. Maar omdat U zich tot mij richt wil ik mijn visie nog wel een keer weergeven. Overigens niet om gelijk te willen hebben maar een Forum moet mensen toch aan het denken brengen. En dan laat ik het hierna echt bij.

  Ik wilde Eric en Derks niet laten weten dat ik het RK geloof wil veranderen maar medn moet zich durven aanpassen. Wil een religie levendig wil blijven moet men open staan voor veranderingen in de tijd. Anders wordt het RK geloof een dode letter. Neem het RK geloof in de periode dat geleerden zoals Copernicus en Galilei ontdekten dat de Aarde niet in het middelpunt van de Schepping stond. Bruno had zelfs al een idee dat er sterreneilanden moesten zijn. Het resultaat was dat die geleerden door de Kerk werden veroordeeld en vooral Bruno stierf een vreselijke dood op de brandstapel na gemarteld te zijn. Nu weten we dat de totale oppervlakte van alle zand woestijnen op aarde ligt in de orde van 25 miljoen vierkante kilometer. Dat betekent honderd triljoen zandkorrels (een één met twintig nullen). Het aantal sterrenstelsels in het ‘waarneembare’ heelal is ongeveer honderd miljard, en elk stelsel telt gemiddeld zo’n honderd miljard sterren. Wellicht nog veel meer. Dat betekent dat er naar schatting tien triljard sterren in het heelal zijn (een één met tweeëntwintig nullen). Dus veel en veel meer dan zandkorrels op aarde. Laat staan hoeveel planeten er dan wel niet moeten zijn die rond die sterren wentelen. (Bron: Govert Schilling). En dan hebben we het alleen nog maar over het waarneembare heelal want het licht wat daarachter, dus van verder vandaan komt, heeft ons nog niet kunnen bereiken. Hadden we dus star vastgehouden aan het RK geloof uit die tijd, waren we nooit verder ‘mogen’ komen dan te geloven dat de Aarde in het middelpunt van het heelal staat als bron van de Schepping samen met de mens waaraan alles onderhevig is. Doet dit trouwens wat af van God’s Schepping? Nee zeker niet. het tegendeel is veel eerder waar.

  1. JAW blijft uiteraard volhouden dat God moet buigen voor de mens want de ‘wetenschappers’ weten alles beter dan de Schepper van hemel en aarde.

  2. Beste Hans, (vergeef me de persoonlijke aanspreektitel, maar het schijnt dat we mekaar heel goed kennen)
   Ik denk dat Henk Gadellaa geen enkele moeite heeft met jouw vaststellingen. Hij kent de wetenschappelijke evoluties ter zake.
   Maar Henk discussieert op een heel ander niveau, dat heb ik eerder al uitgelegd. Hij praat vanuit zijn metafysisch wereldbeeld dat gebaseerd is op de Wet en de Profeten. Zijn bekeringsdrang is niet gericht tegen bepaalde moderne wetenschappelijke denkbeelden, maar tegen wat hij ziet als ‘zijn concurrenten’ in het Ware Geloof.
   Wat Henk wél gemeen heeft met zijn opponenten is dat hij wéét wat De Enige Juiste Waarheid is.
   Mensen die zoeken, die het nog altijd niet weten of die niet geloven dat er tot dusverre een onbetwistbare enige juiste waarheid gevonden is, of bestaat, tja, die mensen zijn in zijn/hun ogen respectievelijk fout, of gedoemd tot de eeuwige hel.
   Om de link te maken met het onderwerp van dit artikel (omvolking en anti blank racisme):
   Mensen die het grotere geheel zien beseffen hun eigen relativiteit. Wie denkt dat de evenaar van één klein planeetje in een onbegrijpelijk groot universum, door zijn eigen kont loopt, tja, die veroorzaakt ‘plaatselijke’ ongelukken.
   Fijn weekend.

  3. @J.A.W. van Ettinger,
   Vat. II heeft bijna NIÉTS van de eucharistie overgelaten.
   Wat is hetzelfde gebleven?: het kazuifel + de binnenkomst van de priester in de kerk + het vertrek van de priester uit de kerk.
   ÁL het andere is – zoals U het beweert – aangepast aan de tijd.

   Vóór die veranderingen kon een priester over de gehele(!!!) wereld een geldige H. Mis concelebreren (opdragen).
   NÚ kan een priester slechts een geldige H. Mis concelebreren (opdragen) in de eigen landstaal.
   ÉLKE gelovige kon vóór Vat. II over de gehéle(!!!) wereld een H. Mis volgen. Nú is dat letterlijk ÓNMOGELIJK.

   1. @ Eric
    de handenwassing ook, de handoplegging bij de consecratie ook, het onze Vader ook. Als is de buitenkant belangrijk, de binnenkant en houding is nog belangrijker:

    5 Wanneer gij bidt, gedraagt u dan niet als de schijnheiligen, die graag in de synagogen en op de hoeken van de straten staan te bidden om op te vallen bij de mensen; voorwaar Ik zeg u: Zij hebben hun loon al ontvangen! 6 Maar als gij bidt, ga dan in uw binnenkamer, sluit de deur achter u en bidt tot uw Vader die in het verborgene is en uw Vader die in het verborgene ziet, zal het u vergelden. 7 Als gij bidt, gebruik dan geen omhaal van woorden, zoals de heidenen, want deze menen dat zij door hun veelheid van woorden verhoring zullen vinden.(Mat 6)

    Die Volmaakt Bidt, Bidt niet anders dan de H.Geest en Die Bidt Het Kortst in vergelijk met een mens in menselijke woorden! Hoe mooi Latijnse missen zijn in veler ogen mogen zijn, ze zijn naar de H.Geest Gemeten een omhaal van woorden, hoe nederig men zich in de kerk gedraagt ze zijn veelal onbeholpen krom in vergelijk met de H.Geest! En dat kan je ook zien want Elia en Mozes zagen God van aangezicht tot Aangezicht in de woestijn omdat de wereld het niet toelaat, dan wel zeer moeilijk maakt: ga in uw binnenkamer!!!! Dat is heel veel anders dan blijf naar buiten kijken, horen, voelen en proeven, ruiken en denken!
    Nogmaals, ik zeg niet dat de buitenkant niet belangrijk is, ik zeg dat men eerst de binnenkant op orde moet hebben en de buitenkant dan vanzelf mee komt! want het innerlijk bepaald of u goede of slechte vruchten voortbrengt en hoeveel en of er Geheiligt moet worden en hoeveel en of er doordringt in de wereld

  4. “Wil een religie levendig wil blijven moet men open staan voor veranderingen in de tijd. Anders wordt het RK geloof een dode letter.”

   Een religie is pas echt Levend als Die Godgelijk Is! Die hoeft niet te veranderen want alles is daar Godgelijk Openbaar! Dat een religie op aarde moet veranderen is waar die nog niet in alles Godgelijk is! Als de religie daar niet verandert wordt ze een dode religie!

   U en Eric, beide, hebben niet Vol Godgelijk! Zeker de christelijke religie van elke kerk heeft te veranderen, en zeker niet overal! Alle Christelijke kerken zijn deels farizeïsch en schriftgeleerdheid, niet overal! De wetenschap kan niet meer dan met menselijke werktuigen de menselijk zichtbare wereld beoordelen, De Volle Waarheid Is Meer! Eric heeft gelijk dat de wetenschap hoort te buigen voor God en Eric heeft ongelijk als die denkt dat de wetenschap altijd heeft te buigen voor de kerk want de kerk bazuint ook veel onzin en heeft dat in het verleden ook gedaan! Dat heet niet dat de wetenschap niet moet denken dat ze in alles gelijk is aan Gods Wetenschap!!

   Als een kind meer Wijsheid kan Weergeven dan een geleerde, moet de geleerde zich eens achter diens oor krabben denk maar aan de uitspraken over Gods Wijsheid aan kleinen en het kind in het midden!

   U beide zouden zich nederiger op mogen stellen: Wetenschaps bewijs is niet zomaar een Synoniem voor God Bewijs! En een Kerk leer is ook niet zomaar een Synoniem voor Gods Leer! Leer Te Zien Zien Waar Wel en Waarom

 25. Bedankt Frank voor Uw antwoord maar helaas blijven mensen bij hun beperkte visie.
  Had ik wel verwacht trouwens maar ik vind dat nu eenmaal wel heel jammer.
  En inderdaad zijn er in de geschiedenis nooit zoveel H. Missen opgedragen als tegenwoordig op TV.
  Door de steeds betere techniek (waar Eric geen voorstander is) ook mooi en heel goed te volgen.
  U ook een heel goed weekend gewenst. Iedereen trouwens!

  1. Vroeger kon men op zondag twee Missen bijwonen en tijdens de Hoogmis zat de kerk boordevol maar ook tijdens het Lof in de namiddag was er behoorlijk veel volk. Iedere weekdag de vroegmis, moeders met kinderen en oudere mannen, zonder noemenswaardige verwarming in de winter, slechts een klein kolenkacheltje waaromheen de ouderlingen zaten. Niemand kwam met de auto, hooguit met de fiets, zelfs indien men een kilometer of meer moest lopen. Honderd hedendaagse TV-missen kunnen niet op tegen de volle kerken op zondag vroeger toen het Katholicisme nog echt waardevolle inhoud schonk.

  2. @J.A.W. van Ettinger,
   U ‘vergeet’ te vermelden, dat er tegenwoordig geen enkel missaal te koop is + U ‘vergeet’ te vermelden, dat de huidige priesters in het geheel geen Latijns beheersen + enzovoorts enzovoorts.
   @J.A.W. van Ettinger, lijdt U ineens aan een zware vorm van dementie???

   1. Heer P.J.T. Derks

    U kent uiteraard nog de Vijf geboden van de Kerk waarin op straf van doodzonde, de H. Mis op zon- en kerkelijke feestdagen bijgewoond ‘moest’ worden. (Overigens officieel nog steeds van kracht). Dan geef ik de voorkeur aan een kleinere groep gelovigen die uit overtuiging gaat dan een bomvolle kerk..

 26. Wat de meeste katholieken niet begrijpen

  Het is hun religie,———ze voeren alles uit in het occulte————-verborgene .

  op frontnieuws snappen ze ook geen reed van de Bijbel !!!!!!!!!!

  Toezien hoe Washington een nucleaire oorlog ontketent——–artikel dus ik reageer

  DE VIERDE RUITERMAN VAN DE APOCALYPSE RIJDT OP EEN GROEN PAARD (CHLOROS) – WAT KRIJG JE ALS JE BLAUW EN GEEL MENGT?

  Ook zijn naam betekent groen !!

  “Zelensky Zelensky is een Slavische mannelijke achternaam. De Poolse versie is żeleński (mannelijk) of żeleńska (vrouwelijk). De Russische versie (Russisch: зеленский) is Romanized Zelenski, Zelenskii, Zelenskiy of Zelensky, en is afkomstig van het toponiem Zelyonoe, wat betekent “groen”; De vrouwelijke tegenhanger is Zelenskaya of Zelenskaia. ”

  Dus wordt het 4e zegel geopend ?? Nou, we hebben zoveel toevalligheden dat het moeilijk is om het niet te zien !! Is dit Satan’s Playbook echter of van God ?? Omdat onthoud dat Satan probeert te verbergen wat God doet door ons te bedriegen met zijn shite !! Ook een ander ding dat mijn aandacht trok, was het symbool van Oekraïne dat erg lijkt op Anubi’s die de Egyptische god van de doden en de onderwereld of Hades is !! De Pale Horses Rider wordt “Death” genoemd en Hades volgt hem !!

  Openbaring 6: 7-8 ESV

  Toen hij het vierde zegel opende, hoorde ik de stem van het vierde levende wezen zeggen: “Kom!” 8 En ik keek en zie, een bleek paard! En de naam van zijn rijder was de dood en Hades volgde hem. En ze kregen autoriteit over een vierde van de aarde, om te doden met zwaard en met hongersnood en met pestilentie en door wilde beesten van de aarde.

  Als we de Strongs Concordance for Pale opzoeken, krijgen we “Chlóros” G5515, wat lichtgroen betekent.

  https://biblehub.com/greek/5515.htm

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht