Canadese bisschoppen weigeren niet-gevaccineerden toegang tot H. Mis

Niet-gevaccineerde Katholieken uit de Canadese bisdommen van Toronto en Grand Falls zullen voortaan niet meer mogen deelnemen aan de H. Mis. Dit beslisten twee Canadese bisschoppen: Thomas Kardinaal Collins van Toronto en Bisschop Robert Anthony Daniels van Grand Falls. Deze laatsten noemden dit een “daad van liefde” geïnspireerd door Paus Franciscus, ook een grote voorstander van Covid 19-vaccinaties.

Volgens herderlijke brieven willen de bisschoppen met deze maatregel “de toegang tot de eredienst vrijwaren” in een land dat sinds het begin van de pandemie de strengste Coronamaatregelen heeft gehanteerd, inclusief lockdowns, reisbeperkingen, gedwongen quarantaineopnames en megaboetes. Canadese kerkgangers moeten dus voortaan hun Covid 19-vaccinatiepas laten inscannen aan de ingang van de kerk om toegang te krijgen.  Een ongehoorde maatregel, aangezien het doopsel voldoende zou moeten zijn om de sacramenten te mogen ontvangen. Bovendien is de regelmatige deelname aan eucharistievieringen voor Katholieke gelovigen een plicht. Critici noemden de beslissing van de twee bisschoppen een “Apartheidsmaatregel”, die niet-gevaccineerden de facto excommuniceert.

Volgens Lifesitenews werd de maatregel om niet-gevaccineerden uit kerken te weren niet opgelegd door de Canadese overheid, die enkel vrijblijvende gesprekken voerde met religieuze leiders. De bisschoppen namen deze beslissing volledig op eigen initiatief. Ook in ons land waren Katholieke kerkleiders er met de kippen bij om Corona-maatregelen zo streng mogelijk uit te voeren, inclusief een maandenlange schorsing van de openbare eredienst.  Wordt de 21ste eeuw het tijdperk dat Katholieke gelovigen door hun eigen herders verraden en verjaagd worden? De gedachte doet me eerlijk gezegd huiveren. Met zulke “leiders” hebben we geen kerkvervolgers meer nodig…

Bron: Katholisches info, Lifesitenews

 

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

12 commentaren op “Canadese bisschoppen weigeren niet-gevaccineerden toegang tot H. Mis

 1. @.@.@.

  Wij in Nederland hoeven over dit bericht “niet” verontwaardigd te zijn daar wij ook zo ’n soort (verraders) type hebben, namelijk kardinaal Eijk, die ook een voorstander van vaccineren is.. met alle gevolgen voor de “goed” gelovigen.
  Als “goed” gelovigen op zijn aanraden de prik nemen en daardoor ziek worden of zelfs sterven is hij schuldig mede verantwoordelijk.

  Andere gelovigen hebben hem gewezen op de tegenargumenten..hij moet dus beter weten, zoals ook wij weten. ..De profetieën op YouTube verkondigen dat men géén vaccinaties moet nemen, ook geen griepprik en geen testen; ze willen trouwens ook verschillende vaccinaties in een prik combineren.

  Onlangs kreeg ik een bericht dat ik mij kon laten vaccineren tegen Pneumokokken ..omdat ze zo bij zo al niet te vertrouwen zijn zal ik dat zeker niet doen.
  Het is niet uitgesloten dat de kardinaal een vrijmetselaar is.

  Zie de volgende link __https://www.henrymakow.com/2021/10/Andrew-Moulton-MD.html?_ga=2.210380892.876913784.1635198700-673938601.1635198700__wat betreft dat je zelfs eigenlijk geen enkele vaccinatie tot je moet nemen.
  Op de site van martinvrijland • nl wordt dat uitgelegd.

 2. Het contrast met de zojuist gepubliceerde brief van Mgr.Vigano op lifesitenews kan niet groter zijn.
  Vigano is geïnformeerd. Deze bisschoppen, zoals vele anderen niet.
  In dit informatietijdperk is jezelf niet informeren een keuze. Wanneer begint het tot de massa door te dringen? Zou het nog gebeuren? Ik vrees dat er eerst zware onderdrukking gaat zijn voordat men het licht binnen laat.

  1. Mgr Vigano is geinfomeerd? Misschien wel maar hij is wel heel slecht geinformeerd…Jezelf afsluiten voor andere geluiden…

 3. Uhmmm… dus er zijn wel voorwaarden toegestaan om de sacramenten te ontvangen…..Vreemd..

 4. Je mag dus niet naar de H. Mis gaan als je niet gevaccineerd bent. Ze worden dus uitgesloten uit de katholieke kerk in Canada onder goedkeuring van deze paus. Jezus kwam altijd op voor die mensen die werden uitgesloten in de maatschappij van toen, melaatsen, armen, zieken en ouderen. Ze waren ook de niet gevaccineerde van toen. Jezus dronk wijn met tollenaars en hoeren, en wat zeiden de mensen? Dat kan toch niet de Messias zijn? Wij mensen staan altijd met een oordeel klaar, en sluiten mensen uit.

  1. Toch eerst even nadenken . . .

   Men mag het niet voorstellen alsof “wijn drinken met tollenaars en hoeren” bedoeld is als feesten. Men gaat niet op bezoek bij hatelijke vijanden tenzij daar een potentieel schaapje aanwezig is dat hongert en dorst naar het Blijde Nieuws van Jezus. Men mengt zich niet onder wolven wanneer niet nuttig of noodzakelijk.

   Wanneer men voor de communiebank knielt om de Hostie te ontvangen van een gevaccineerde priester dan is het absoluut te hopen dat u er zeker van bent dat u een waarachtig kind van God bent, indien u daar aan twijfelt is het nodig eerst een goede biecht te doen en Jezus met heel uw hart om vergiffenis te smeken.

 5. Bisschoppen dienen zich bij voorbaat vanuit hun positie op de hoogte te houden over de voor en tegens van de gebeurtenissen..er is geen excuus.
  Ook de volgende 2 reactie op de site restkerk • net tonen dat aan.

  Marrie op 26/10/2021 om 21:43 Beantwoorden
  Ik kan niet anders denken dan dat hij een vrijmetselaar is.
  In het begin van de hoax heb ik hem geschreven dat er geneesmiddelen zijn zoals HCQ plus Azytromicine en zink in een vroeg stadium, en Ivermectine in een later stadium ,maar dat deze geneesmiddelen verboden werden omdat het vaccin/ genmanipulatie erdoor heen gejast moest worden. Dat kon alleen als er geen geneesmiddelen zijn. Verder heb ik de “ great reset” besproken en dat het lichaam van Christus een geneesmiddel is dat als zodanig niet met een tang,pincet of lepel zou moeten worden opgepakt. Alsof het te vies is om aan te pakken.
  Ik heb hem toen echt gevraagd waar zijn geloof in de aanwezigheid van Christus was en dat ik dit vond getuigen van weinig vertrouwen.
  Niks op gehoord natuurlijk: de hoogmoed.
  Toen begon ik mij af te vragen of hij soms ook een vrijmetselaar zou zijn.
  Dat staat voor mij nu wel vast,temeer dat hij de kerken wil terugbrengen tot een pover aantal.
  Nou, kardinaal de spuit komt er bij mij nooit maar dan ook nooit in. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben!

  6
  Silvanus op 26/10/2021 om 23:03 Beantwoorden
  Zijne Eminentie is medeverantwoordelijk voor de dood van tenminste 325 ongeboren kinderen:
  https://bpoc2020.nl/news/vaccineren-zwangere-vrouwen/

  1. Als je toch denkt dat het een hoax is… waarom heb je het dan nog over geneesmiddelen? Vreemd.. hoax betekent toch zoals als verzonnen etc…En die geneesmiddelen zijn niet verboden. Alleen worden ze niet in gezet door de meeste artsen op corona (ohja was een hoax he)

 6. Herderlijke brieven van ongeestelijke bisschoppen die geen herders meer zijn, daar hoeft niemand rekening mee te houden. Te meer daar modernisten zich letterlijk alles laten wijsmaken vanwege socialisten die van geen God willen weten. In Amerika wordt het duidelijk dat linkse ‘democraten’ een zeer diepe put voor zichzelf aan het graven zijn. En voor onze geestloze bisschoppen gaat het dezelfde richting uit: recht naar beneden. God’s genade komt nooit zonder gerechtigheid, wanneer gaan ze dat eens overdenken?

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht