Over homofobie, politieke correctheid en “anders zijn”

Gisteren zag ik hoe heel wat mensen, inclusief priesters, hun profielfoto op Facebook omvormden tot de regenboogvlag. Dit gebeurde om te protesteren tegen de brutale en zinloze moord op een homo in Beveren. Het slachtoffer, David Polfliet, 42,  werd op zaterdag via een dating-app door drie tieners in de val gelokt. Hun homofobe daad zou in geen geval uit het niets komen. Volgens de media vormen de culturele “diversifiëring” en de invloed van maatschappelijk conservatieve denkwijzen, vooral bij jonge mannen, de belangrijkste oorzaken van het groeiend aantal homofobe incidenten. 

Eén feit is zeker: ondanks alle propaganda gevoerd in de media en het onderwijs, blijft homoseksualiteit voor velen, die in klassieke mannelijke en vrouwelijke rollen geloven, “storend”. Toch mag het geloof in traditionele maatschappelijke normen geen excuus worden voor geweld tegen hen die niet in een klassiek vakje horen. Ondanks de vele politiek geladen “wetenschappelijke” theorieën rond holebi’s, zijn de oorzaken rond hun geaardheid nog onvoldoende bekend. Hoe meer men dit gaat onderzoeken, hoe meer complexiteiten er aan het licht komen. 

Wat misschien onvoldoende geëxploreerd wordt, is hoe men in onze samenleving omgaat met “anders” zijn. Het politiek correcte denken gaat hiermee om, door alle mogelijke geaardheden en levensstijlen als “normaal” te gaan beschouwen, wat in mijn ogen leugenachtig is. Zijn afwijkingen tegen de norm dan enkel tolereerbaar, indien we ze gaan negeren? Is dit geen hypocriete ontkenning van de trieste realiteit, dat “anders zijn” voor onze innerlijke oermens nog steeds onaanvaardbaar is ?  Hiertegenover staat er de Christelijke naastenliefde naar het voorbeeld van Jezus Christus. Hij had de melaatse, de persoon met een beperking, de meermaals gescheiden vrouw, de gekwetste mens lief, zonder hun situatie als “normaal” of “ok” te gaan beschouwen. 

Bij Jezus bestaat er geen schijnheiligheid. Hij durft de zaken op een ongezouten manier te benoemen zoals ze zijn, maar Hij brengt ook steeds hoop op genezing van de ziel en bekering. God heeft voor ons het plan opgesteld van een maatschappij, gebaseerd op het levenslange heteroseksuele huwelijk, het gezin, een vredevolle maatschappij. Dit sluit echter niet uit dat wij als Christenen geroepen zijn tot onvoorwaardelijke naastenliefde voor allen, ook zij die niet passen in het voor sommigen perfecte plaatje van huisje, boompje en kindje. Mensen die afwijken van de norm mogen geen excuus worden, om toe te geven aan haat. Integendeel, deze mensen vormen voor ons een uitnodiging om onze “oerinstincten” tegen “anders zijn” opzij te zetten, zodat wij de naastenliefde kunnen beleven zonder politiek correcte plichtplegingen, zonder normalisering van de “alles kan, alles mag-maatschappij”, maar ook zonder uitzondering.

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

46 commentaren op “Over homofobie, politieke correctheid en “anders zijn”

 1. Iedere geaardheid is voor de politiek normaal. Geweld en haat tegen mensen met een andere geaardheid is crimineel en zondig. Een andere geaardheid dan een heteroseksuele geaardheid is voor een Rooms Katholiek niet aanvaardbaar. Dus wat een ander zijn geaardheid ook is, dat is ieder zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar een andere geaardheid dan een heteroseksuele geaardheid behoort niet tot een Rooms Katholiek zijn morele bagage.

 2. @Josep,
  Voor élke gemeenschap van mensen zijn er regels. Dat geldt voor bijv. sportverenigingen en dus ook voor de R.K. Kerk. Men mag in álle vrijheid bepalen of men lid wil worden.
  Ieder heeft de persoonlijke vrijheid om wel of niet in God te geloven + ieder heeft de persoonlijke vrijheid om het gedrag wel of niet daaraan aan te passen. Wie in alle vrijheid (!) aan de kerkelijke regels voldoet, die ontvangt alle daarbij behorende titels.

  1. in alle vrijheid bepalen? Derks. Kinderen worden zonder inspraak van het kind gedoopt. Hoezo vrijheid? Nog niet zo heel lang geleden bepaalde de maatschappelijke druk of je gedoopt werd. Een kind wat niet gedoopt was kon niet begraven worden. Het gezin werd door de gemeenschap met de nek aangekeken..Er was geen sprake van vrijheid. Die er nu gelukkig wel steeds meer is.

 3. @Josep,
  Zo heeft U en Uw eventuele partner óók regels.
  Als iemand zich daar niet aan wil houden, dan is men bij U niet in Uw huis welkom;
  wil men zich wél aan Uw regels houden, dan is men wél in Uw huis welkom.
  Dit alles is conform Úw recht + conform ieders persoonlijke vrijheid.
  Zo zit dat ook met élke gemeenschap van mensen; daar is werkelijk niéts bijzonders aan.

 4. Het is juist dat God en Jezus toen hij hier op aarde was, voor een heteroseksuele relatie was en zeker voor het huwelijk was en is. Want Jezus woorden hebben eeuwige waarden. Het probleem zit bij het oordelen. Mogen we mensen die anders zijn ‘ beoordelen’ op hun anders zijn? Heb je naaste lief zei Jezus. Maar God heeft ons wetten gegeven die we mogen naleven. God verplicht niemand. Homo haat met een religieuze achtergrond is verwerpelijk. God vraagt niet om iemand te doden om zijn of haar ‘ anders’ zijn. Daar zal God wel over oordelen!!!

 5. O.L. Heer heeft geen homo’s geschapen. Hij schiep man & vrouw. Het homogevoel komt van Satan. Het zijn bezetenen. Zij kunnen zich laten helpen door een priester, een goede exorcist.
  In de dierenwereld vind je ook geen beestjes of beesten, die met hetzelfde geslacht sex hebben.
  Heb medelijden met deze mensen en wijs hen de juiste weg.

  1. Wat de Heer al dan niet geschapen zou hebben, daar zou ik voorzichtig mee zijn. Leest u Job eens? Een tamelijk belangrijk stuk.

   1. @Raphaël,
    Dit is een totaal onzinnig antwoord. God vindt homofilie letterlijk ’n gruwel (zie meerdere plaatsen in de bijbel).

    1. Ook dat is een onzinnig antwoord. De schrijvers van de bijbel zeggen dat God dat een gruwel vindt. En dat is uit overlevering.

  2. Dat is een leugen. Het vindt wel degelijk plaats in het dierenrijk.

 6. Marie-Elisabeth, U schrijft; “In de dierenwereld vind je ook geen beestjes of beesten, die met hetzelfde geslacht sex hebben.”

  ???

  Doe eens een beetje opzoekingswerk a.u.b… Bij zowat ALLE dieren komt sex tussen dezelfde geslachten voor.

 7. @ Kurt
  Ik heb er nooit naar gezocht, maar inderdaad, je hebt gelijk.

  1. Marie-Elisabeth,

   Weet dat er veel gelogen wordt, controleer alles zelf, zelfs het ‘internet’ kan behoorlijk liegen. Past op voor te snelle conclusies.

 8. De homo-ideologie propageert verschillende justificaties (rechtvaardigingen), die allemaal vals zijn. Hij gedijt op de twee dogma’s van biologische veroorzaking ofwel van “zo-geboren-zijn” (born-that way) en van de onveranderlijkheid van de stoornis. In feite is de biologische theorie nooit bewezen.

  Deze biologische mythe is doorgeprikt. Homoseksuelen hebben normale hormonen, genen en hersenen. [V] Zelfs het pro-gay Britse Royal College of Psychiatrists (het Britse professionele orgaan dat verantwoordelijk is voor onderwijs en opleiding en het stellen en verhogen van normen in de psychiatrie) verklaarde in 2014 dat homoseksualiteit geen aangeboren variant van seksualiteit is.

 9. Marie-Elisabeth: ik weet niet of dat klopt wat je zegt over Onze Lieve Heer. Ik denk dat God voor alles een reden heeft, ook als je als homoseksueel zou geboren worden! Maar, ik vermoed vooral dat grotendeels van de homo’s door pijnlijke gebeurtenissen homoseksueel zijn geworden.

  De meeste steken dat ook niet onder stoelen of banken. Vele zijn seksueel misbruikt, komen meestal niet uit een warm gezin of uit en gezin waar ze liever een dochter dan zoon hadden gehad of liever een zoon als een dochter, en dan spreek ik nog niet van geweld, alcohol en scheidingen wat dit met een kind kan doen. Het probleem ligt niet bij de homo, maar in onze maatschappij: de opvoeding in het gezin, in school, in jeugdverenigingen, in de kerk, enz hebben een aandeel in hoe een kind opgroeit. Worden ze gezonde volwassenen of blijven ze steken in hun pubertijd of in hun pijnlijke ervaringen? Ook media, films, computer enz maken vele kinderen en jongeren kapot. Vele worden geïndoctrineerd of zijn volgzaam aan een slechte groep waar ze met toeval in terecht komen. Je kunt er niet zomaar de vinger op leggen waarom jongeren in bepaalde milieus terecht komen..

  En hoeveel kinderen denk je die seksueel misbruikt zijn door de kerk zijn homoseksueel geworden? Ik denk heel veel, en is dat de schuld van het kind? Nee, dat de schuld van die viezeriken van de kerk. En die viezeriken lopen spijtig genoeg overal rond, niet alleen in de kerk.

  Er kunnen zoveel redenen zijn waarom mensen niet gezonde volwassen kunnen worden. In het leven moet je als kind of jongeren ook wat geluk hebben dat je in een goed gezin, bij goede vrienden en in goede milieus terecht mag komen. En in deze tijd wordt dat voor vele kinderen en jongeren moeilijker en moeilijker.. Want, de media, de opvoeding in scholen, verenigingen … zijn zeer seksueel en egocentrisch gericht, gezonde liefde, over de deugden, over gezonde moraal, daar wordt amper nog over gesproken, alles kan en moet kunnen, met nadelige gevolgen voor onze jongeren.

  Hoe meer onze jongeren geïndoctrineerd worden met boodschappen dat alles kan en alles mag, boodschappen die ze nu overal door hun keel krijgen, zal zo’n groepen als homo’s, maar ook andere groepen, groepen van geweld, depressies, eetstoornissen, verslavingen enz meer en meer aangroeien, ook al zijn ze als geliefde Godskinderen geboren, door onze maatschappij en opvoeding raken vele de weg van de Ware Liefde kwijt!

  Volwassen worden in een maatschappij zonder de liefdevolle blik van Jezus en Maria, is in mijn ogen onmogelijk, zonder deze onmetelijke grote liefde, groeien mensen op naar een valse liefde die zeer egocentrische gericht is.

 10. @lotje,
  U zou mijn broer of zus kunnen zijn. Ik ben het 100% – met élk woord – eens met U.
  Alleen zou U nog als reden kunnen opgeven, dat vele homoseksuelen als kind binnen het gezin (dus door vader/moeder/broer of zus) seksueel misbruikt zijn.

 11. Bij Lotje lees ik: “Vele zijn seksueel misbruikt, komen meestal niet uit een warm gezin of uit en gezin waar ze liever een dochter dan zoon hadden gehad of liever een zoon als een dochter, en dan spreek ik nog niet van geweld, alcohol en scheidingen wat dit met een kind kan doen”.

  Bij Marie-Elisabeth lees ik; ” Het homogevoel komt van Satan. Het zijn bezetenen. ”

  Bij Derks lees ik: “Alleen zou U nog als reden kunnen opgeven, dat vele homoseksuelen als kind binnen het gezin (dus door vader/moeder/broer of zus) seksueel misbruikt zijn.”

  Tjonge, wat een gigantische bullshit allemaal!

  Het is niet omdat er op een gay-parade een stelletje “uber-jeanetten” in een roze string op een praalwagen mekaar staan af te likken, dat het overgrote deel van de homo’s zo zou zijn.
  Da’s net hetzelfde cliché als beweren dat alle hetero mannen beesten zouden zijn waarvoor geen vrouw veilig zou ziin.

  Ik ken persoonlijk een aantal homo’s. Ze komen stuk voor stuk uit een warm nest, geeneen is misbruikt, maar ze wisten al héél vroeg dat ze anders waren, en ze beseften al héél vroeg dat ze niet aangetrokken werden door het andere geslacht. Het zijn integere, eerlijke kerels, waarvan de meesten een hekel hebben aan de gay-parade en heel dat opgeblazen LGBT wereldje. Zij willen gewoon een normaal leven opbouwen met een (vaste) partner en verder met rust gelaten worden.

  Als homo wordt je wel degelijk geboren. Als Katholiek kan je dat zien als een beproeving. Een kruis dat je te dragen hebt, ééntje om tegen te vechten. Hoeveel hetero mannen zijn er niet die hun vrouw bedriegen? Zijn zij dan zoveel beter dan een homo die zijn leven lang voor een vaste partner kiest? Iedereen krijgt zijn deel in beproevingen in het leven. De één voelt zich aangetrokken tot drank, de ander is een gepatenteerde leugenaar, nog een ander kan het niet laten naar porno te kijken, en hoeveel zijn er die compleet onverschillig door het leven gaan? (Mss nog het ergst van al)

  Wat me telkens opvalt is dat de meest uitgesproken mening komt van mensen die enkel homo’s kennen vanuit de standaard clichébeelden die ons door de media en een paar overhitte LGTB kopsukken. Ook ik erger me aan dat soort LGTB-activisme.
  Doch de meeste mensen die homo’s in hun familie (broer? zus? zoon? dochter) of kennissenkring hebben weten beter dan dat en zullen dan ook niet snel dit soort idiote uitspraken doen.

  Is homo-sex zondig? Tuurlijk. Dat is zelfbevrediging ook. Dat is ‘vreemdgaan’-sex ook. Dat is ook alle sex buiten het huwelijk. Porno kijken is ook zondig. Roddelen ook. Veroordelen ook…

  Oordelen en veroordelen is toch zo makkelijk. En het wordt nog gemakkelijker als je niet eens weet waarover je het hebt.

  PS: Derks, je hoeft niet te reageren, ik weet wat je zoon indertijd heeft doorgemaakt.

  Ikzelf ben 300% hetero, maar ook ik had en heb bekoringen waar ik dagelijks tegen moet vechten. In die zin ben ik geen haar beter dan een homo.

  1. Kurt, gij hoeft niet te vechten als u uw zaligheid in de goede God legt. Alleen Hij kan bepalen of iets goed is of niet. Laten we ons wél aan de regels der natuur houden en onze perversies onder ogen durven zien.
   Verder is het onnodig om te oordelen over iemands geaardheid. Maar laten we beschaafd zijn en onze capriolen niet teveel etaleren? Men doet maar. Wel zouden we iewat ‘vreemde’ sexuele manieren los moeten zien van ons leven, vooral als daar de politiek bij betrokken is. Politici en dus ook priesters, die geestelijk onevenwichtig zijn zouden tegen zichzelf beschermd moeten worden. Het zou veel leed schelen op aarde.

  2. Kurt je moet mijn bericht opnieuw lezen, je zat in overdrive en je hebt de helft niet goed gelezen. Want, ik heb het in de tweede helft over alle groepen, dus niet over homoseksuele alleen.

   Overal vind je gelukkig nog goede mensen, maar vele volwassen zijn in hun jonge leeftijd verknoeid door de maatschappij, hun leefomgeving, vriendenkring, school, enz.. ook homoseksuele. En in onze tijd wordt het alleen maar erger want wat krijgen ze nu allemaal in hun strot geduwd via media, en zelfs via de school en in verenigingen?

   De Zalige Carlo had hier een antwoord op.
   We worden geboren als unieke exemplaren, maar vele sterven als een fotokopie.

   En dat wil zeggen dat vele zijn geïndoctrineerd of gekwetst zijn geweest met de jaren, waardoor ze een leven leiden die niet van hun is. Vandaar keer terug naar God… en dat geld ook voor homoseksuele, vele leven een leiden dat niet van hen is, maar gecreëerd is door anderen.

 12. Als jullie zelf een homo-zoon of lesbische dochter zouden hebben, dan zouden jullie wel anders praten. Ooki homo’s en lesbiennes zijn tenvolle Gods kinderen..

  1. Jullie-woord-gebruik vind ik onbeschoft en kinderlijk, beste Robbe. Dat woord alleen al. Hier zijn GEEN jullie!

  2. @Robbe,
   Ook de dieven en moordenaars zijn ten volle Gods kinderen (ten vólle, want God levert nimmer half werk).
   Maar of zij in Gods Koninkrijk komen, is een ánder onderwerp.

   1. Ik heb uit een soort vreemde interesse alweer eens een paar uur op dit Forum gelezen, en éérlijk P. Derks, het allerlaatste wat ik wil is om ooit in ‘Gods Koninkrijk’ te moeten komen. Als ik lees hoe jullie hier al met mekaar omgaan…

 13. Een heel aantal nobele reacties! Als een vermogende oudere man via een dating-app in de val gelokt wordt om hem te beroven en uit te schakelen dan komt dat nauwelijks in het nieuws. Een moord uit homofoob motief wel. Is de ene moord erger dan de andere?
  Wel komt deze moord op het juiste moment om een zaak te promoten. De moord of Floyd in de VS in de vorige zomer heeft ook gediend om een zaak te promoten, nl. de zaak van het antiracisme en te zorgen voor een uitlaatklep van de Corona-frustraties en die tegen Trump en zijn kiezers te richten. De familie van Floyd krijgt 27 miljoen, horen we vandaag.
  De werkelijke elite van deze wereld heeft alle belang bij zaken zoals dit. Verdeel en heers. Zet de ene groep op tegen de andere, gay tegen straight, blank tegen zwart, zwart tegen Aziatisch, transgender tegen feminist, allochtoon tegen autochtoon. Dan zijn er enkel nog horizontale conflicten en blijft het verticale conflict (volk tegenover werkelijke elite) uit. Zo kan de elite ongestraft (in deze wereld!) zijn gang blijven gaan.

  1. Inderdaad, beste Andries Termote: verdeel en heers. Wie niet verdeeld wil worden die mijdt de media als de pest. Het is meestal propaganda en bijna niemand kan zich er tegen verweren, schat ik, behalve anders dan er niet naar te kijken. Dus ga die info dan vooral niet doorgeven hier, want dan werkt u er zelf aan mee.
   Inderdaad zet men mensen tegen elkaar op.
   Echter een analyse van een probleem is nog steeds geen oplossing ervan. Daarna zal er werk aan de winkel zijn.
   We zien dat de corruptie en de ziekte van de overheersing al verregaand gevorderd zijn. En ze gaan maar door. Ook de ‘Kerk’ schijnt er aan mee te werken, dus daar is geen steun meer van te verwachten. Men laat het masker al vallen. Dus we zullen zelf moeten werken aan de betere wereld.
   De Bijbel leert over het kopen en verkopen dat door de satan gebruikt wordt om de mensen te knechten. Dat weten we dus al. Wat te doen? Ruilen om te beginnen? Samenwerken?

 14. @Kurt,
  Het is al ruim 6 jaargeleden, dat mijn homofiele zoon zelfmoord gepleegd heeft.
  Het leed dat hij veroorzaakt heeft (dat is uitdrukkelijk niet die zelfmoord), zijn z’n broers en ik nú nog steeds geestelijk aan ’t verwerken.
  Zoals U zult opmerken, is het discussiëren over homofilie waarlijk ’n zwaar offer voor mij.

  1. Ik begrijp je volkomen P. Derks. Ook al was je zoon geen homo, het verlies om je kind draag je levenslang in je rugzak mee. Dit onderwerp moet wel erg pijn doen. In april is onze schoonzoon (eveneens door zelfdoding) 3 jaar geleden overleden. Mijn dochter is een gans jaar maar enkele uurtjes gaan werken, kreeg wel haar volle loon, maar dat bracht haar geliefde niet terug. Nog nooit heb ik het bij een overlijden het zo moeilijk gehad: tijdens het eerste jaar van rouw was ik tegen het middagsuur volledig uitgeput. En nu heb ik het er nog erg moeilijk mee. Ik rouwde om het verlies van die lieve schoonzoon, rouwde om het verdriet van mijn dochter, rouwde om het verdriet van haar schoonouders. En ik draag nog een heel zwaar kruis: dochter heeft een kerel leren kennen, voor de kerk gehuwd, gescheiden met 2 kinderen. Ik denk dat je het verhaal kent. Doodzonde! Ik bid en vraag aan de H. Monica en de H. Augustinus, O.L. Vrouw Onbevlekte Ontvangenis … Ik hoop dat ze terug het rechte pad op gaat.

   1. @Marie-Elisabeth,
    Ik zal Uw dochter meenemen in het dagelijks gebed.
    Nu zult U ook beseffen, waarom de kerken steeds leger worden.
    Dat heeft namelijk helemaal niets met seksueel misbruik te maken, maar met misbruik van het eigen geweten.
    De slechtste dief is echter degene die van zichzelf steelt.

 15. Een samenvatting van @Jean Marie op 3 december 2020 op deze site:

  Een mensenleven draait alleen om
  1. liefde naar God én naar de medemens +
  2. nederigheid naar God toe.

  Op het einde is alleen Gód onze Rechter.

 16. Waarheid schuilt meestal in diepe eenvoud, en wereldse wetenschap kan het niet onderscheiden want eenvoud is hen te min.
  Mensen met een zekere graad van gevoelsarmoede voelen zich vlot aangetrokken tot mensen met een zekere graad aan gevoelsrijkdom.
  Een gevoelsarme jongen met een gevoelsarme moeder zoekt in de eerste plaats innerlijk geluk bij een gevoelsrijke schoolkameraad. Beiden zijn zich niet erg bewust van hun innerlijke leefwereld en door de jaren groeit een hechte vriendschapsband. Dat is de zeer eenvoudige aanleiding tot homofilie. Ik denk zelfs dat het niet nodig is verder te gaan zoeken.
  Ook bij heksen gaat het volgens mij op die wijze. De reeks heksen die ik in de loop van mijn leven moest ondergaan zijn allen gevoelsarme wezens. Dat geeft tevens een andere kijk op empathie en het bezitten van geestelijke vermogens. Op youtube wordt uitgebreid gesproken over “empaths” en “narcisists” en altijd valt het op dat men nooit of nimmer godsdienstige inzichten heeft. Zonder God leeft men in een duister dal.

  1. Eric, met je uitleg: “Een gevoelsarme jongen met een gevoelsarme moeder zoekt in de eerste plaats innerlijk geluk bij een gevoelsrijke schoolkameraad. Beiden zijn zich niet erg bewust van hun innerlijke leefwereld en door de jaren groeit een hechte vriendschapsband. Dat is de zeer eenvoudige aanleiding tot homofilie.”, duid ook jij aan geen bal te snappen wat homofilie inhoudt. Homofilie heeft te maken met seksuele aantrekkingskracht. Zowat alle homo’s hebben/hadden vooral meisjes als vriend op school. Ze voelen zich van nature uit aangetrokken tot de leefwereld van meisjes, veeleer dan die van jongens. Hub gevoelsrijke schoolkameraadjes zijn dus quasi nooit jongens. Het is duidelijk dat ook jij nooit ‘normale’ homo’s hebt gesproken of hebt gekend. Ook jij hebt dus overduidelijk geen benul waarover je praat.
   Zeer dikwijls ben ik geraakt door wat je schrijft, en je laatste zinnetje klopt inderdaad. Maar over homofilie ben je duidelijk even onwetend als vele anderen op dit forum…

  2. Kurt, je vergeet even onderscheid te maken tussen de botte dierlijke verlangens van gevoelsarmen en de complexe betovering waarin de gevoelsmens terecht komt. Hemelsbreed verschil.
   Gevoelsmensen denken er over na en kunnen zeer diep geraakt worden zonder dat zij zich aan beestigheid overgeven. Wanneer een goddeloos geworden gevoelsmens erotiek gaat cultiveren ontstaat een blijvend schuldgevoel, dat is eigen aan gevoelsmensen. Zij kunnen afstand nemen en hun leven anders inrichten. Gevoelsarmen echter blijven gefixeerd en ontkennen alle gevoelens.
   Mijn broer en ik hadden een jeugdvriend die volle vrijheid genoot omdat zijn beide ouders werkten. We waren zowat 14 toen hij me lichamelijk aantrekkelijk vond. Een bijzondere katholieke broeder van de school, een man met grote talenten, wist het op fijnzinnige wijze op te lossen. Goddank! In die tijd hadden we heel veel lichamelijk contact al spelende en in sport, hij en mijn broer wilden tijdens de vakanties altijd voortdurend worstelen en voetballen. Beiden hadden zij veel vriendinnen voordat zij huwden. Van uit een klein jobje heeft hij zich weten op te werken tot een groter inkomen, verliet zijn gezin en leeft samen met een jongere vrouw. Kortom, geld en sex. Mijn broer heeft een vrouw die in staat is hem aan te kunnen, dat scheelt een hoop onrust. Indien we stedelingen waren van de sixties dan zaten we nu allen heel zeker in diepe problemen, maar wij zijn nog van de fifties op het eerder harde platteland.
   Later in Antwerpen kwam ik via een neef in contact met een homofiel koppel. De man die de leiding had toonde mij een boek waarin hekserij onder mannen beschreven stond. Gelukkig begreep ik toen nog niets van hekserij. Hij was gevoelsarm (narcist), zijn vriend gevoelsmens (empatisch). Hij wilde misschien zonder meer zijn vriend ruilen voor mij, tenzij hij misschien meerdere mannen tegelijk aankon zoals sommige heksen dat naar verluid zouden doen in een soort orgie. In Antwerpen viert het socialisme hoogtij en daar heb ik 20 jaren lang heel wat te maken gehad met hun zeer luchtige moraal. Daar kun je gemakkelijk mensen observeren zonder deelgenoot te worden aan hun goddeloze innerlijke pijnigingen.

 17. @ eric-b-l
  Met je laatste zin “Zonder God leeft men in een duister dal.” sla je de nagel op de kop.

  1. Zonder God leeft men in een duister dal..
   Deze zin omvat alles..
   Zo waar @Eric-b-l

 18. God heeft beslist dat de endeldarm onderdeel is van het spijsveteringssysteem en niet van het voortplantingskanaal. Het is trouwens gemakkelijk empirisch te bewijzen dat via hetero betrekkingen procreatie mogelijk is maar onmogelijk via holebi paring. Dat zijn objectief-correct constateerbare feiten voor wie geen politiek-correcte censuur paardenbril torst.

 19. Ik heb geen enkel probleem met iemand anders geaardheid maar men moet mensen ook niet verplichten om alles te aanvaarden en goed te keuren. Wanneer een man of vrouw morgen halfnaakt over straat loopt noemt de wet dit zedenschennis maar als holebi´s halfnaakt een parade houden zouden we allemaal moeten staan juichen. Zij hebben hun vrijheid om te doen wat ze willen maar niet wanneer ze ons dan onze vrijemeningsuiting ontzeggen. Met al die linkse wereldverbeteraars glijden we steeds sneller af naar een fascistische dictatuur. Binnen enkele jaren volstaat het dan men een gewone man of gewone vrouw is, liefst ook met blanke huidskleur om een gele ster opgespeld te krijgen en afgevoerd te worden naar de kampen.
  En waarom worden wij, echte belgen, weer geviseerd? Het is algemeen geweten welke bevolkingsgroep problemen heeft met onze samenleving waar iedere mens vrij is om te zijn wat ie wil.

 20. Homofilie is een afwijking waaraan de mensen die eronder al dan niet gebukt gaan niets aan kunnen, of soms niet willen doen. Het blijft een afwijking. Dat het ook voorkomt bij dieren doet daar niets van af. Zoals kannibalisme en het doden of toetakelen van concurrenten (herten, hanen, zeeleeuwen en nog veel meer) ook geen voorbeeld of excuus mag wezen om dergelijk gedrag voor de mens aanvaardbaar te maken. Want dan zijn we ver van huis. Dat het begrip “afwijking” werd vervangen door “geaardheid” is een gegeven om te verdoezelen waar het in werkelijkheid om gaat. Dan is een blinde een anders visueel geaarde, een dove een auditief anders geaarde, een kreupele of lamme een mobile anders geaarde. Zelf heb ik een dochtertje gehad met een hartafwijking. Ik heb dat meisje evengoed, en zelfs liever gehad dan mijn andere kinderen. Had ik een kind moeten hebben met een seksuele afwijking dan had ik dat ook zonder problemen aanvaard. Tenminste wanneer het niet zou meelopen in die vulgaire gay-parades of met zijn/haar afwijking niet manifest te koop te lopen.

 21. Mijn antwoord?
  De ROMEINENBRIEF Hoofdstuk 1
  Bij JEZUS CHRISTIU is VERLOSSING en Hij is het antwoord!
  Verder is mijn bescheiden mening dat iemand als de heer Bonny, die het dan toch blijkbaar beter weet dan de H. Schrift, beter dan zijn ambt neerlegt en mee gaat rijden op zo een kar door de straten…

 22. Juist het VTM-nieuws gezien en ik moet zeggen dat ik geschokt was dat een bisschop tegen het Evangelie ingaat!
  DIKKE PROFICIAT aan de huidige Paus, al ben ik geen Katholiek! Mijn advies aan de heer Bonny is dat hij nog ne keer de Romeinenbrief hoofdstuk 1 goed moet bestuderen! Mogelijks weet ie niet eens wat daar staat geschreven? Als hij zich daarmee niet akkoord kan verklaren? Dat hij dan consequent is en aftreed als bisschop. Dat hij dan ook maar een string aandoet en mee rijd op een kar door de stad. Zo iemand daar kan ik maar moeilijk bisschop tegen zeggen! Eigenlijk moesten ze die man dadelijk uit zijn ambt als bisschop ontzetten! Dat is mijn gedacht daarover en verder doet ieder wat ie wil! Gelukkig is er nog de vrije meningsuiting…

 23. Gezien van mij nooit iets wordt gepubliceerd, mag u mij gerust uit jullie database schrappen! Dank u!
  De Strijcker Wilfried

 24. Goede vrienden,
  Laten we even terugkeren naar het basisartikel.
  Vanaf het eerste uur werd ons land – inclusief de regeringsleiders – op z’n kop gezet door de verontwaardiging over de gruwelijke moord op de 42-jarige David.
  Misschien druk ik me verkeerd uit. De verontwaardiging werd niet geuit omwille van de feiten maar omwille van het gegeven dat het slachtoffer, toevallig (of niet), homo was. Het kot was te klein en is nog te klein zoals mag blijken uit allerhande officiële en minder officieel georganiseerde acties.
  Nu, 3 weken later, is er – ondanks het (over)ijverige zoeken en hengelen – nog steeds geen enkel objectief element naar voor gekomen waaruit blijkt dat het werkelijk een moord uit homo-haat betreft.
  Als men de aandacht die aan deze gruwelijke feiten wordt voorbehouden, vergelijkt met andere gelijkaardige feiten, dan verbleken de andere soortgelijke drama’s.
  Het publieke debat draait hier vooral om veronderstelde of gesuggereerde, maar nog steeds niet aangetoonde, drijfveren van de daders.
  Enkele dagen geleden heeft er nog een verschrikkelijk gezinsdrama plaatsgehad in ons land Volgende week spreekt niemand daar nog over.
  Waar gaat het dus om?

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht