Staat Beieren laat kruisen plaatsen “als uiting van de Beierse identiteit en waarden”

Markus Söder – Bron: Twitter

De Duitse staat Beieren heeft besloten om kruisen te laten hangen aan de ingang van alle openbare gebouwen.

Premier Markus Söder (CSU) noemde de kruisen een “duidelijke uitdrukking van onze Beierse identiteit en Christelijke roots.” “Het kruis staat voor basiswaarden als barmhartigheid, menselijke waardigheid en tolerantie,” aldus Premier Söder. Hij ontkende dat de kruisen een bedreiging vormden voor de neutraliteit en postte een Twitter boodschap waarin hij een kruis plaatste in de Staatskanselarij te München. Critici beweren dat Söder hiermee een politiek signaal wil geven aan potentiële kiezers, die van plan zouden zijn te stemmen voor het rechts-radicale Alternative für Deutschland (AfD) als protest tegen de recente migratie-golven. 

Bron: BBC

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

6 commentaren op “Staat Beieren laat kruisen plaatsen “als uiting van de Beierse identiteit en waarden”

  1. Dit bestond vroeger ook al, maar het is een goed idee om in openbare gebouwen terug kruisen te hangen, bij ons is dat al zeer lang geschiedenis!!

  2. Goed idee, ook voor in onze streken. Maar of het er zal van komen is zeer onwaarschijnlijk, onze politici kennende.

  3. Het zijn niet zomaar “kruisen” die niets anders zijn als protestantse tekens, die er terug aan de muren moeten komen, maar wel kruisbeelden, waar het Allerhoogste Offer van Jezus Christus zichtbaar is en de zielen tot nadenken beweegt.

  4. Op Palmzondag heb ik 13 kleine palmtakjes nodig en plaats ik ze aan de 13 kruisbeelden in al de plaatsen van het huis,
    met een klein eerbiedig gebedje. De oude takjes worden in de haard verbrand
    Dure alarmsystemen zijn niet nodig, enkel de woorden met geloof uitgesproken : JEZUS IK VERTROUW OP U !

  5. Inderdaad een mooie gewoonte om met Palmzondag een palmtakje te plaatsen achter elk kruis, onder het uitspreken van een gebedje. Ik plaats gewoonlijk ook een takje in de auto. NB : Die palmtakjes beletten me toch niet de deuren ’s avonds op slot te doen.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht