China bant Bijbels uit online winkels

Chinese Katholieken vieren de Kerstvigilie in Peking (Foto: Catholic Herald)

De Chinese overheid heeft de online verkoop van Bijbels via distributeurs zoals Amazon verboden.

Dit lijkt de nieuwste ontwikkeling te zijn in de maatregelen van China om de invloed van het Christendom in het land te beperken.

Bijbels zijn alleen legaal verkrijgbaar in kerkboekhandels, niet in boekwinkels. Dit maakt het Christendom de enige grote religie waarvan hun heilige boek niet vrij beschikbaar is. Online verkopers waren in feite een maas in de wet waardoor het voor mensen eenvoudiger was om Bijbels te kopen.

Discussie over Christendom op sociale media wordt ook ernstig beperkt. Daarentegen worden traditionele Chinese religies, waaronder boeddhisme en taoïsme, actief gepromoot.

Het verbod komt er doordat de Heilige Stoel en de Chinese overheid proberen een lang conflict op te lossen over de benoeming van bisschoppen. Katholieken zijn momenteel verdeeld tussen bisschoppen benoemd door de staat, maar geëxcommuniceerd door het Vaticaan, en bisschoppen benoemd door het Vaticaan die geen wettelijke status hebben en effectief ondergronds moeten opereren.

De hoop om een ​​voor beide partijen aanvaardbare oplossing te vinden lijkt deze week te zijn getorpedeerd, met een verklaring van een hoge regeringsfunctionaris dat China geen buitenlandse invloed zal toelaten in religieuze aangelegenheden in het land.

“Ik denk dat er geen religie is in de menselijke samenleving die staat boven de Staat”, zei de functionaris, Chen Zongrong, afgelopen dinsdag.

 

Artikel van David Barrett voor Catholic Herald: “China bans bible from online stores”
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

3 commentaren op “China bant Bijbels uit online winkels

 1. De vervolging van christenen in China is er nog steeds , men wil in China gewoonweg geen christenen en toch is het heel belangrijk dat ook daar en in Noord -Korea de blijde boodschap van onze Heer mag weerklinken, laten we daarvoor zeker bidden!

  1. China, is een communistisch land dat een enorme ontwikkeling heeft gekend, economisch en militair, die we nu kunnen aanschouwen.
   Dit land is een macht die door de bankierselite is opgebouwd, om als geopolitiek wapen te worden gebruikt om in het oostelijk deel van de wereld, zoals ook, de VS gesticht en opgebouwd is, als het geopolitiek wapen voor het westelijk deel.
   Deze twee zijn de stock achter de deur voor alle naties die zich niet willen onderwerpen aan de NWO en globalisering, dat de uitroeiing van alle Christelijke doelstellingen in de wereld tot doel heeft en willen vervangen door de doelstellingen van een grote leugen.
   Dit is nu eenmaal het beeld dat velen, ondanks de vele voorbeelden, die zich in deze tijden afspelen, niet kunnen opmerken.

 2. Droevig.
  … Verwaande communistische leiders die absoluut geen tegenspraak dulden. Zodanig erg dat men zelfs via internet niet aan godsdienstig materiaal mag geraken.
  … En dan te bedenken dat liefde een van de belangrijkste begrippen is in het christendom. Inderdaad, laten we bidden voor de mensen die in de laatste communistische “paradijzen” wonen.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht