Kerken in Madrid aangevallen op Internationale Vrouwendag

Graffiti op de kerken Espíritu Sancto en San Cristóbal (Foto: Catholic Herald)

Verschillende kerken in Madrid zijn besmeurd met graffiti tijdens een “feministische aanval” als onderdeel van de Internationale Vrouwendag.

De kerken Espíritu Santo en San Cristóbal werden bedekt met pro-abortus leuzen, feministische symbolen en godslasterlijke berichten. Hierdoor heeft het Aartsbisdom van Madrid een sterke veroordeling van de “aanval op het erfgoed van de gelovigen” uitgevaardigd.

“Het Aartsbisdom van Madrid uit zijn verdriet en zijn krachtige veroordeling van deze daden die de sociale cohesie schaden,” zeiden ze in een verklaring en ze voegden eraan toe: “Ware gelijkheid is gebaseerd op respect voor alle mensen en hun overtuigingen.”

Graffiti op de kerk Espíritu Santo (Foto: Catholic Herald)

De tekst van de graffiti aan de zijkant van de kerk luidde: “Ja aan abortus”, “vrije abortus” en “Haal je Rozenkransen uit onze eierstokken”.

Graffiti op de kerk Espíritu Santo (Foto: Catholic Herald)

De Aartsbisschop van Madrid, Carlos Kardinaal Osoro, had zijn steun uitgesproken voor de ‘feministische aanval’ in de aanloop naar het evenement, en zei dat hij hun acties begreep en voegde er zelfs aan toe dat de H. Maagd Maria zich bij de stakers zou voegen.

Een van de slogans die op de kerk van Espíritu Santo gespoten werden, leek de woorden van de Kardinaal te vermelden: “De Maagd zou ook gaan”.

Graffiti op de kerk San Cristóbal (Foto: Catholic Herald)

 

 

Artikel van Catholic Herald: “Madrid churches attacked on International Women’s Day
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

4 commentaren op “Kerken in Madrid aangevallen op Internationale Vrouwendag

  1. Sommige vrouwen haten de kerk, omdat de kerk tegen abortus is, en waarom doen ze dat? Omdat ze de waarheid niet kunnen verdragen en de waarheid is zuiver abortus is en blijft moord ! Wel moeten we voorzichtig blijven in sommige gevallen kan abortus een noodzaak zijn wanneer het leven van de vrouw in gevaar alleen de Heer kan daar over oordelen!

  2. Begrijp ik nu goed dat de aartsbesschop zijn steun en begrip had geuit aan deze goddeloze bende vrouwen? Indien dit zo is, dan is dat intriest.
    Een orthodoxe Joodse vrouw zoals Maria was, zou zich zeker niet bij de stakers voegen. Wat een idee om zoiets te beweren. Er heerst een vreemd virus bij de kerkleiders; erg verontrustend allemaal.

  3. … Een aartsbisschop moet niet afkomen met de bewering “dat de H. Maagd Maria zich bij de stakers zou voegen”. Zulke beweringen doen afbreuk aan het geloof en de prachtige figuur van Maria.

    … Vrouwen moeten kieskeurig zijn in hun acties. Anders helpen ze hun eigen zaken achteruit in plaats van vooruit.

    … En zeker mogen de vrouwen abortus niet gaan afschilderen als een “recht” dat voortvloeit uit het “baas zijn over de eigen buik”.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht