Amerikaans leger is geen transgender-kliniek: ex-trans veroordeelt “onwetenschappelijke” chirurgische aanpak

Toen President Donald Trump einde juli besliste om transseksuelen niet langer te laten dienen in het Amerikaanse leger, leidde dit tot een storm van protest in holebi, trans en progressieve kringen. Trump’s beslissing had namelijk niet enkel een impact op de professionele toekomst van transseksuele militairen, maar ook op de geslachtsoperaties die ze gratis  in het leger konden ondergaan.  Deze dure medische ingrepen waren voor vele Amerikaanse burgers een doorn in het oog, vooral omdat heel wat terugkerende oorlogsveteranen met zware verminkingen en/of psychologische problemen door de regering aan hun lot worden overgelaten, zonder enige hoop op een degelijke medische of psychosociale opvolging.  Velen geraken hierdoor in de marginaliteit of worden dakloos. 

Toch waren er personen in de holebi  en trans-gemeenschap, die instemden met de beslissing van Trump. Een voorbeeld was Walt Heyer, auteur en oprichter van de site sexchangeregret.com. Heyer onderging zelf een geslachtsoperatie, leefde 8 jaar als vrouw, kreeg spijt van zijn beslissing en besloot alsnog zijn identiteit als man te aanvaarden. Het leger is bedoeld om vijanden uit te schakelen en niet om als transgender-kliniek te dienen, aldus Heyer. Niet alleen kost deze radicale en zwaar verminkende procedure tot  $130,000 per persoon aan de Amerikaanse staat, benadrukte hij in een interview met de Dailysignal.com. Er is geen aanwijzing dat een geslachtsoperatie de patiënt daadwerkelijk helpt.

Studies in Libanon en de US hebben inderdaad al aangetoond, dat transgenders van in het begin al een hogere kans hebben op zware psychiatrische aandoeningen, die vaak gepaard gaan met verslavingsziekten en zelfmoord. Deze psychiatrische aandoeningen worden er niet beter op na de geslachtsoperatie volgens een Zweedse studie, gebaseerd op meer dan 300 transgender mannen en vrouwen. Integendeel, ze zijn er om te blijven en worden soms zelfs erger. De Zweedste studie concludeerde dat geslachtsoperaties geen volledige oplossing vormen voor de transgender-problematiek en dat een psychiatrische opvolging bijgevolg nodig blijft.

Op zijn website sexchangeregret.com betreurt Heyer de obsessie van homo- en trans- activisten met geslachtsoperaties. “Hoe getalenteerd een chirurg ook is, de operaties kunnen enkel cosmetisch van aard zijn. Ze zijn onomkeerbaar, zwaar verminkend en veranderen niet echt het geslacht van de betrokkene”, aldus Heyer. “Bovendien zijn de diagnosetechnieken om over te gaan tot een geslachtsoperatie verre van objectief, laat staan wetenschappelijk. Het resultaat is dat vele transseksuelen, tot 20%, er na hun operatie spijt van hebben.” Kandidaten voor een geslachtsoperatie zouden “extreem voorzichtig” moeten zijn en zich eerst laten evalueren door een psycholoog zonder banden met het transgender-lobby, concludeerde Heyer.

Interessante sites:

sexchangeregret.com

tranzformed.org

Auteur:Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.

4 commentaren op “Amerikaans leger is geen transgender-kliniek: ex-trans veroordeelt “onwetenschappelijke” chirurgische aanpak

 1. >> De “geslachtsverandering” is eigenlijk een illusie, die in stand gehouden wordt door veel hormonen te slikken, een operatie aan de geslachtsorganen te ondergaan (die de cellen op fundamenteel niveau niet verandert) en de kledij van het andere geslacht over te nemen. Men moet daar niet aan meewerken, en het afraden aan mensen die het overwegen. Als ze al problemen hebben vóór de “geslachtsverandering”, dan hebben ze erna gewoonlijk nog meer problemen.

  >> Dat de Kerk hier maar eens wat duidelijke en grondig gemotiveerde uitspraken over doet. Tot nu toe zijn er alleen wat uitspraken geweest van sommigen.

  1. Paus Benedictus XVI heeft zich destijds erover uitgelaten. Maar hij werd ontzettend verguisd. Enkele maanden later kondigde hij aan dat hij het ambt zou neerleggen of is het slechts een tijdelijke terugtrekking?

 2. we hebben een lady boy met lul acht jaar in het witte huis gehad ,Obama is gay en nog veel meer ,zie je het voor je Michelle Obama ,gewoon een enorme neger . zieke wereld

  1. Heeft u soms een you tube filmpje gezien die beweren dat Barack Obama een homo zou zijn en Michelle Obama van man naar vrouw is gegaan, dus een transgender, door haar stevige en ietwat mannelijke uitstraling. Ik weet niet of ik dit allemaal moet geloven. Wel is het een feit dat de voormalige president Obama toestemming heeft gegeven het homohuwelijk in meerdere staten toegelaten heeft.. Maar juist van Obama had ik die toestemming niet verwacht, omdat ik ervan uit ging dat hij gelovig was, hij heeft zowel een christelijke- als een moslim achtergrond.
   Zou dit allemaal waar is, valt het wel extra te verklaren dat hij toestemming gaf. Verder begon ik hem later meer als een ‘clown’ te zien. Hij leek in zijn presidentschap, vooral op het einde ervan, steeds minder serieus te doen.

   De video(‘s) van You Tube over het echtpaar Obama doen geloven dat zij manlijk lijkt qua lichaamsbouw.
   Vergeet niet dat men met al de moderne technieken de boel behoorlijk kunnen verdraaien en op deze manier iemand behoorlijk kunnen demoniseren. Kwaadspreken over anderen is geen goede eigenschap en kan grote schade aanrichten. Maar toch verschrikkelijk wat ze allemaal niet kunnen plaatsen en hoe!??

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht