Het hellend vlak van abortus: de visie van een toonaangevend lid van de ethische commissie van de Britse Artsenunie

Wendy Savage, Foto: Dailymail

Vrouwen zouden hun baby’s moeten kunnen aborteren enkel omdat ze een “verkeerd” geslacht hebben, zei een toonaangevende ethica van de Britse Artsenunie.

Professor Wendy Savage, lid van de ethische commissie van de British Medical Association (BMA), heeft gezegd dat vrouwen een abortus zouden moeten kunnen hebben in elk stadium van hun zwangerschap voor welke reden dan ook, zelfs wanneer het kind zou kunnen overleven buiten de baarmoeder.

Ze zei ook dat abortuspillen online verkrijgbaar zouden moeten zijn zonder de noodzaak om een arts of verpleegkundige te zien.

Er is een groeiende bezorgdheid geweest in Groot-Brittannië dat een toenemend aantal vrouwen abortus zouden willen enkel en alleen omdat ze geen meisjes willen, waardoor sommige ziekenhuizen besloten hebben te weigeren om de ouders het geslacht van hun baby’s te vertellen.

Maar Professor Savage zei aan de Mail on Sunday: “vanwege dit soort angst vertellen ze op sommige plaatsen de vrouw niet wat het geslacht van de foetus is, wat schandalig is. Het is haar lichaam en haar foetus, dus ze zou die informatie moeten hebben… Als een vrouw geen foetus van een bepaald geslacht wil hebben, dan zal haar dwingen [om door te gaan met de zwangerschap] niet goed zijn voor het uiteindelijke kind, en het zal ook niet goed zijn voor de geestelijke gezondheid [van de moeder].”

Ze heeft al eerder verontwaardiging veroorzaakt na ondertekening van een brief waarin beweerd wordt dat een abortus om een bepaald geslacht niet te krijgen geen ‘genderdiscriminatie’ is, omdat dat alleen van toepassing is op “levende mensen”.

Ze heeft dan deze standpunten nog extra benadrukt door te beweren dat het ongeboren kind geen echte persoon is.

“De foetus is een potentiëel mensenleven in dat stadium [in de baarmoeder]; het is geen werkelijke menselijk leven… Ik denk dat je je moet concentreren op de [rechten van de] vrouw. ”

Pro-Life actievoerders hebben haar opmerkingen veroordeeld als zijnde “volkomen weerzinwekkend”. De conservatieve MP Mark Field heeft daarover gezegd: “dat iemand als Wendy Savage met haar extreme standpunten in het hart van de BMA zit, is een zeer verontrustend signaal. De meerderheid van de mensen in dit land, zelfs de voorstanders van abortus, vinden dat abortus om een bepaald geslacht niet te hebben een stap te ver is.”

“We hebben tegenwoordig effectief abortus op verzoek, en al de beveiligingen die we dachten te hebben worden met de voeten getreden”, voegde hij hieraan toe.

Artikel van Nick Hallet voor Breitbart: Let Women Abort Babies for Being the Wrong Sex, Says Top Medical Ethicist
Vertaling door Hiëronymus Saepinus van het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

3 commentaren op “Het hellend vlak van abortus: de visie van een toonaangevend lid van de ethische commissie van de Britse Artsenunie

  1. We blijven de verkeerde kant opgaan de mens die centraal staat los van God !

  2. Zou het een zonde zijn om dit manwijf te doden ? Het spijt me echt maar ik kan zulke figuren niet als menselijk omschrijven.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht