Europees Parlement wil kinderen indoctrineren met abortuscampagne

Foto: Amnesty Nepal

Het Europees Parlement is gestart met een campagne om abortus te promoten onder de jongeren van het continent.

Op een recente interactieve conferentie genaamd “Mijn lichaam, mijn rechten” heeft een campagne met de naam “#AllofUs” toekomstige Europese leiders proberen te indoctrineren. De Fractie Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D) en de Alliantie van Liberalen en Democraten organiseerde het evenement voor de Europagroep (ALDE), de Groenen en Europees Unitair Links (GUE).

Het expliciete doel van de campagne is om “steun te verzamelen voor het recht op toegang tot moderne anticonceptie en tot veilige legale abortus” onder het mom van “seksuele en reproductieve gezondheid en reproductieve rechten”. Dit evenement werd omschreven als “het aanpakken van de uitdagingen met betrekking tot de seksuele en reproductieve gezondheid van jongeren.”

De conferentie omschreef zichzelf als volgt: “een kans voor deze tijd om verschillende strategieën te kunnen bespreken om jongeren toegang te geven tot informatie, anticonceptie en adviesdiensten door het ontwikkelen van jeugdvriendelijke gezondheidsdiensten en door ervoor te zorgen dat jongeren deel kunnen nemen aan de besluiten die van invloed zijn op hun leven.”

De advertentie verwees naar de recente herinvoering van het Mexico City-beleid door de Amerikaanse President Donald Trump, waardoor miljoenen dollars uit de internationale pro-abortus industrie werden afgenomen. Ze verwees ook naar de steeds toenemende steun voor pro-life bewegingen en pro-life leiders in heel Europa. Op de advertentie van de conferentie stond: “niet alleen in de VS, waar een ultraconservatieve vicepresident de tijd wil terugdraaien. Ook in Europa zijn wij getuige van een ernstige conservatieve verzet op het gebied van de seksuele en reproductieve gezondheid en reproductieve rechten, bijvoorbeeld in Hongarije, Polen, het Verenigd Koninkrijk en andere landen.”

Met het begrip “youth empowerment” werd gesuggereerd om verder te gaan dan het reeds controversiële recht van jongeren tot vrije abortus.

De Wereldgezondheidsorganisatie en haar lopend regionaal overleg over de ontwikkeling van het Europese actieplan voor seksuele en reproductieve gezondheid en reproductieve rechten 2017-2021 citerend, noemde het ontwerpprogramma van de conferentie het “belang van te investeren in een uitgebreide en adequate seksuele voorlichting voor kinderen beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen.” Het meldt “de noodzaak om kinderen en jongeren en hun ouders hierbij te betrekken door middel van een inclusieve Europese beleidsstrategie die het belang van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten behartigt.”

Samen met vertegenwoordigers van abortusgroepen namen enkele leden van het Europees Parlement actief deel aan de conferentie. Onder deze leden waren Terry Reinkte, een Duits lid van de Groene Partij, Malin Björk, een Zweeds lid van het Europees Unitair Links, en Maria Arena, een Belgisch lid van de Fractie Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D).

Terwijl hun aanwezigheid het blijvende engagement van Europees links voor de bevordering van abortus als een mensenrecht aantoont, is het vermeldenswaard dat elk van hen zetelt in het Europees Comité voor de rechten van de vrouw en gendergelijkheid (FEMM).

Op een aanvraag van FEMM heeft het directoraat-generaal voor het interne beleid van het Europees Parlement onlangs een studie over “seksuele en reproductieve gezondheid en rechten” gepubliceerd.

Vorige week heeft een jonge Franse politica, Marion Maréchal-Le Pen, weerwerk geboden door te zeggen dat abortus niet kan worden beschouwd als een vorm van “empowerment”. Bij een toespraak in het Franse Parlement heeft Maréchal-Le Pen een nieuw wetsvoorstel veroordeeld dat de vrijheid van meningsuiting van het Franse volk wil inperken door een verbod op anti-abortus websites. Met een persoonlijke conclusie, zei ze dat ze blij is om “als ongeluk” geboren te zijn.

Artikel van Marianna Orlandi voor Lifesitenews: European Parliament Abortion Campaign Seeks to Indoctrinate Children
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

1 commentaar op “Europees Parlement wil kinderen indoctrineren met abortuscampagne

  1. Hoe meer europa tegen God ingaat hoe harder zij hun ondergang zullen bewerkstelligen

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht