Italië: Moslimmoeder sheert het hoofd van haar dochter kaal, omdat ze weigerde een hoofddoek te dragen

Foto: Breitbart

Een moslimmoeder in Bologna heeft het hoofd van haar 14-jarige dochter kaalgeschoren, omdat ze vernomen had dat het kind haar hoofddoek afdeed van zodra ze het huis verliet.

Het meisje zou naar verluidt haar hoofddoek terug opzetten net voordat ze terugging naar huis, maar haar bedrog werd afgelopen woensdag uiteindelijk ontdekt door haar moeder, die daarop al haar haren afknipte.

Toen het meisje donderdag kaal naar school kwam, informeerde haar leraren naar wat er gebeurd was, en toen ze het hen vertelde, besloot het hoofd van de school om de politie te informeren, die het meisje onder hun hoede nam.

Er zijn ondertussen beschuldigingen van mishandeling en misbruik ingebracht tegen de ouders van het meisje, die uit Bangladesh komen, en de zaak is overgedragen aan de lokale aanklager voor delicten met minderjarigen, met medewerking van de sociale diensten.

De burgemeester van Bologna, Virginio Merola, bekritiseerde de straf van het meisje als “een onaanvaardbare vorm van ouderlijke autoritarisme” en waarschuwde dat “degenen die naar Italië komen onze wetten en onze grondwet moeten volgen.”

De coördinator van de moslimgemeenschap in Bologna, Yassine Lafram, koos ook kant van het meisje in de zaak, en zei dat volgens de islamitische traditie “elke vorm van dwang de daad zelf ongeldig maakt.”

Al de voorschriften van de islam, van de Ramadan tot de bedevaart naar Mekka, “maken deel uit van een vrije keuze van de persoon en kunnen niet opgelegd worden, religieus gesproken”, zei Lafram.

Op hetzelfde moment zei Lafram dat het noodzakelijk is “om de familie te helpen, ook de moeder, en om te begrijpen wat de aanleiding was om deze daad uit te voeren.”

“Het is te gemakkelijk om haar te veroordelen en haar over te geven aan een mediacircus”, zei hij.

Artikel van Thomas D. Williams voor Breitbart: Italy: Muslim Mother Shaves Head of Daughter Who Refused to Wear Veil
Vertaling van Hiëronymus Saepinus voor het Katholiek Forum

Auteur:Hiëronymus Saepinus

"Licet nos aut angelus de caelo evangelizet vobis praeterquam quod evangelizavimus vobis, anathema sit." (Gal. 1, 8) "Non enim est occultum quod non manifestetur nec absconditum quod non cognoscatur et in palam veniat." (Lc. 8, 17)

2 commentaren op “Italië: Moslimmoeder sheert het hoofd van haar dochter kaal, omdat ze weigerde een hoofddoek te dragen

  1. in wezen is de islam zeer onverdraagzaam vooral het salafisme wat die moeder deed kan men niet goedpraten. Geloof opleggen onder dwang is verwerpelijk !!!!

  2. Het valt ten zeerste aan te moedigen dat vrouwelijke Christenen hun hoofd bedekken zoals westerse Christenvrouwen dit dikwijls traditioneel gedaan hebben doorheen de eeuwen, maar er bestaat geen enkel moreel gebod vanuit de natuurwet die dit verplichtend maakt. Het is slechts verplicht tijdens het bijwonen van de Heilige Liturgie.

    De Mohammedanen maken wetten die door God niet bevestigd worden, en het voorval van de bovenvermelde moeder met haar dochter toont aan wat voor onnodig leed dergelijke dweepzucht in gezinnen teweeg brengt.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht