Film: De wonderbare beeltenis van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe

12 december was het de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe. Bij deze presenteer ik graag een nieuwe kortfilm van ca. 25 minuten: “De wonderbare beeltenis van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe.” Het gaat over de verschijningen van O.L.Vrouw in Mexico in december 1531 en haar beeltenis die ze op wonderbare wijze naliet op de tilma van Juan Diego. Veel kijkplezier en verspreid deze video gerust!

 

identicon

Auteur:dmji

4 commentaren op “Film: De wonderbare beeltenis van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe

 1. De handelingen van Maria zijn zo hartverwarmend en ontroerend dat men er geen blijf mee weet, overweldigend.
  Gelovige aardbewoners zijn tegenover Goddelijke machten eigenlijk als honden en katten tegenover hun baasjes: nauwelijks of helemaal niet in staat hun liefde te uiten — zo klein zijn wij innerlijk!

  Tevens moet het me van mijn hart dat men wantrouwig staat tegenover diverse mystici die nochtans slechts door een selecte groep liefhebbers worden gelezen. Wanneer sommige mystiekers niet als Katholiek aanvaardbaar worden veroordeeld sta ik onbegrijpelijk te staren naar de waterval van leugens vanwege moderne misleiders die door alle media breed worden uitgesmeerd en die tot niets anders dan woede en wanhoop leiden bij een grotendeels ongelovig geworden bevolking.

  Voorzichtig noem ik hier slechts de naam van Vassula bijvoorbeeld. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat mystici op enigerlei wijze ooit publiciteit zouden maken van geestelijke liefde met tegelijkertijd de valse bedoeling iemand te misleiden. Socialistische bekrompenheid kan men volgens mij onmogelijk verdoezelen en mystiek bevindt zich op een veel hoger plan — ze kunnen onmogelijk samengaan.

  1. Aanvulling: te snel schrijven leidt tot woordspelingen die dan tot onbegrip leiden.
   Zo bijvoorbeeld hierboven:
   — niet als Katholiek aanvaardbaar worden veroordeeld
   >> als niet Katholiek aanvaardbaar worden veroordeeld
   — ze kunnen onmogelijk samengaan.
   >> ze kunnen onmogelijk ooit (of: niet) samengaan.
   Zo vindt men deze woordspelingen ook in mystieke teksten en dat hoeft echt niet tot wantrouwen te leiden.

 2. Mooie video Michael !
  Een zeer miraculeus bovennatuurlijk beeld , deze van Onze Lieve Vrouw van Guadeloupe!
  Een beeld dat nu al honderden jaren ongeschonden aan alle mensen van g o e d e wil getoond wordt en waardoor er ontelbare vele mensen tot het geloof gekomen zijn en nog zullen komen.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht