Hoe u wordt belazerd: historische hittegolven ten onrechte geschrapt door het KNMI

Het KNMI heeft drie jaar geleden ten onrechte een groot deel van de historische hittegolven (in de periode 1901-1951) uit de boeken geschrapt. Dat concludeert een team van vier onafhankelijke onderzoekers vandaag in het rapport Het Raadsel van de Verdwenen HittegolvenDe onderzoekers noemen de extreme temperatuurcorrecties van 1,9°C die het KNMI toepaste op warme tot zeer warme dagen (28 graden Celsius of hoger) “onverdedigbaar”.

De vier onderzoekers (Rob de Vos, Frans Dijkstra, Jan Ruis en Marcel Crok) presenteerden hun bevindingen op 7 maart Amsterdam tijdens de derde Ontgroeningsdag van Stichting de Groene Rekenkamer (https://ontgroeningsdag.nl/).

Aanleiding voor het onderzoek was de hete zomer van 2018 toen er twee officiële hittegolven plaatsvonden. Een hittegolf treedt op als het in De Bilt vijf dagen minimaal 25°C is waarvan drie dagen minimaal 30°C. Het KNMI stelde in de media dat hittegolven nu veel vaker voorkomen dan een eeuw geleden. Die claim gaat echter pas op na de temperatuurcorrecties (in jargon homogenisatie genoemd) die het KNMI in 2016 doorvoerde. Vóór de correcties vonden er 23 hittegolven plaats in de periode 1901-1951 tegenover 19 hittegolven in de aanzienlijk langere periode 1951-2018 en kwamen hittegolven dus juist vroeger vaker voor. Door de temperatuurcorrecties van het KNMI verdwenen er echter 16 van de 23 ‘oude’ hittegolven en werd de verdeling dus 7 hittegolven in de periode 1901-1951 tegenover 19 in de periode sinds 1951.

Lees hier het hele artikel: Clintel.nl


U las zonet wat de censuurdrift van globalistische elites u wil verzwijgen. Ontdek hier waarom inschrijving op onze nieuwsbrief u aan de juiste kant van de geschiedenis plaatst:

Nieuwsbrief – Katholiekforum.net

WWW.KATHOLIEKFORUM.NET
Volg ons op Twitter!
Ons tóch nog volgen op Facebook? Voeg dan Edri Florka toe als vriend! 😉
Lid worden van het Katholiek Forum? www.katholiekforum.net/lidworden

Wij zijn een VZW, zonder subsidies. De goede werking van onze vereniging is afhankelijk van uw financiële steun. Doneer daarom vandaag nog een gift op ons rekeningnummer BE16 7330 7330 7374 | Op naam van: Rooms-Katholiek Lekenforum VZW | Vermelding: Gift
Alvast bedankt en moge God u zegenen!

identicon

Auteur:dmji

6 commentaren op “Hoe u wordt belazerd: historische hittegolven ten onrechte geschrapt door het KNMI

 1. Het klimaat is steeds aan verandering toe, we hebben in de geschiedenis van het klimaat drie ijstijden gekend, de aarde is pas aan het opwarmen vanaf de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw, dus de meetreeksen zijn te kort om de kunnen inschatten wat klimaatverandering gaat worden in de toekomst, van één ding zijn we zeker hittegolven zullen toenemen en dat zien we reeds vandaag te dag met in Frankrijk met temperaturen in de schaduw van 45 graden Celsius een record voor Frankrijk. Paleo- klimatologen zijn op de koudste punt op deze aarde Antarctica ijsboringen aan het doen diep onder het ijs, dit is ook een gebeuren in de vele Oceanen wereldwijd , ook Antarctica is aan het opwarmen zeker het water rond Antarctica . dan iets over je artikel, hittegolven kwamen vroeger veel minder voor dat is een fout inderdaad van de klimatologische dienst van Nederland daar ben ik het volledig mee eens, echte hittegolven komen meer voor vanaf de vroege jaren negentig van vorige eeuw. Dus het raadsel van de verdwenen hittegolven is een fout van nog wat jonge klimatologen van die dienst en dat geldt niet voor het KMI of de Engelse Met office meteorologische dienst.

  1. Wat wilt U ons doen geloven, beste Willy, dat Antartica opwarmt ?
   Hoe verklaart U dan dat recente NASA gegevens tot de ontdekking hebben geleid dat het Antartica ijs oppervlak enorm is aangegroeid, veel meer dan de “krimp” van het ijs oppervlak van de Noordpool.
   Die ijs boringen op Antartica, ja daar is veel ruchtbaarheid aan gegeven enige tijd terug, maar over de uitkomsten wordt niet gesproken.

 2. Beste Jules : dit komt juist doordat het zeewater rond Antarctica warmer is geworden waarbij het ijs aangroeit dat is slechts een tijdelijk fenomeen en dat weet de NASA ook, trouwens ze gaan een drone sturen naar de maan van Saturnus om de atmosfeer daar te gaan bestuderen die uit methaan bestaat en waar zeewater stroomt in de vorm van methaan, ze hopen daar sporen van leven te vinden dat is de hoofdtaak van de NASA en het weer op de exo-planeten, alleen de astrobiologen houden zich bezig met aarde en planeten. Het weer en klimaat op aarde is niet te hoofdtaak van de NASA. En het onderzoek van de ijsboringen is goed aan het vorderen, maar we mogen nog geen voorbarige conclusies daaruit trekken, dan doen al die zogenaamde klimaatexperts die boeken schrijven en de mensen schrik aan jagen.

 3. Beste Jules : wat ik er nog vergeten bij te schrijven heb is het volgende : warmere en zoutere zeewater en zoete smeltwater zorgen voor afkoeling van het oppervlakte water waardoor eigenlijk ijsvorming ontstaat dus die ijsaangroei is juist het gevolg van het warmere zeewater rond Antarctica , dit zorgt er ook voor dat het zuidelijk halfrond langzamer opwarmt dan het noordelijk halfrond, dus die ijs aangroei lijkt een goede zaak, maar is in feite een gevaarlijke gevolg van de opwarming, trouwens de opwarming van de aarde kan zelfs leiden tot een nieuwe ijstijd als zoet en zout water zich verder vermengen .

  1. “………. ijsaangroei is juist het gevolg van het warmere zeewater.”
   Beste Willy, uw verklaring lijkt me tegenstrijdig ! Meerdere bronnen drijven juist de spot met dit soort beweringen. Het minder in fysica onderlegde publiek begrijpt er niks van, in tegendeel. Enkele jaren terug was het Noordzee water bij Scheveningen ook bevroren, en dat had niks te maken met zoet of zout, het zoute water was flink bevroren. Hopelijk begrijpt U onze scepsis. Ze hebben ons ook getracht wijs te maken dat smeltend zeewater het zee niveau zou doen stijgen. Nou, dat is niet zo. Probeer maar met een vol glas water met een drijvend ijsklontje. Ik hoop, beste Willy, dat U zich niet laat bedonderen, door goed betaalde, beroepsbedriegende weermannen en fysici.
   Tenslotte, de KNMI leiding heeft één van de directeuren ontslagen, omdat die zich niet kon verenigen met het georganiseerde bedrog op meerdere terreinen. Een heldhaftig verzetsman.

   1. Nog een nabrander, beste Willy.
    Kan me nog herinneren dat het Marsdiep, de zee engte tussen het eiland Texel en de marine haven Den Helder was dichtgevroren, ergens in de jaren 1960. Dus wat ze U hebben wijsgemaakt klopt niet. Ook het strooien met zout op de NL wegen, doet ijs en sneeuw smelten, maar als het harder gaat vriezen, vriest dat zoute smeltwater ook.
    Tenslotte, herinnert U zich nog op school dat het oude, historische Rusland altijd zocht naar ijsvrije havens. Want de te noordelijke Russische zeehavens vriezen dicht, evenals de Noorse fjorden.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht