6 commentaren op “De consecratie tijdens de H. Mis

 1. Afgelopen zondag heeft onze kardinaal een flyer laten uitdelen met een gebed om roepingen. Ik dacht “Tja…zou dat helpen? Ik vrees ervoor. Moest hij een voorbeeld nemen aan juist die parochies en gemeenschappen waar ze de draad van de traditie weer oppakken, daar waar ze hem in de jaren 60 en 70 met veel jolijt hebben weggezwierd, dan komen de roepingen vanzelf. Maar nee, hijzelf gooit de traditie het land uit dus…Ach…pfff…Ik heb het flyerke maar laten liggen.

  1. ☩JMJ☩

   Laat de seminaries die door de Belgische bisschoppen als circustenten gebruikt worden maar leeg geraken, Bart. Wanneer zij zelfs geen clowns genoeg meer zullen hebben om hen in het bisschopsambt op te volgen, dan kunnen de grote mensen opnieuw de teugels overnemen.

   En, wie weet, misschien zou een eventueel invoeren van een vrouwelijke ‘diakenwijding’ tijdens de Amazonesynode binnenkort wel eens de laatste druppel kunnen zijn die de emmer doet overlopen, waardoor een open brief van aanklacht voor ketterij verschijnt, deze keer niet vanwege priesters en lekentheologen, maar vanwege kardinalen en bisschoppen. Hoe het ook zij, het krankzinnig clerico-liberalisme zal zichzelf vernietigen. De huidige impasse kan en zal niet blijven duren.

  2. Een priesterroeping is een verheven roeping. Ja zeer verheven!

   Maar in onze B en NL contreien is de opleiding tot het priestersschap context dan zo slecht, o.a. door een verregaand modernisme en bovendien met al om te beginnen een slechte NL vertaling van het Onze Vader ” breng ons niet in beproeving” dat het – spijtig genoeg – beter is er niet aan te beginnen.

   De flyer is weeral verloren geld, net zoals de honderdduizenden euro’s weggesmeten geld voor het opdringen van die bewuste slechte NL vertaling . Wat een ijver is er toen daarvoor geweest! En fier dat De Kesel en konsoorten zijn! Tegenstand werd – en wordt – nog steeds niet geduld. En zeker niet in de opleiding.

   Het filmpje hierboven spreekt hun niet aan.

   Hun gebed wordt verhoord: zij komen geenszins in beproeving. Zij zijn modern.

   Dat de huidige seminaries maar leeg lopen . Hoe vlugger hoe beter.

   Ik doe alleszins de Paris Chartres bedevaart – waar o.a duizenden jongeren gaan meedoen in de juiste context en onder de zeer hoge bescherming van Onze Hemelse Moeder. En waarbij zeker en vast vele roepingen gaan voortvloeien. Van ‘ flyers’ gesproken.

 2. Zeer mooi!
  Bedankt Michaël.

  De houding van Moeder Maria in de film!
  Als we allemaal zo nederig als Maria ons voor het Heilig Misoffer zouden neerwerpen dan ga je spontaan door je knieën, je kan niet meer blijven rechtstaan!
  Een hele kerk vol nederige zielen, stuur daar maar eens een bende opstandige jongeren naar, het zal hun niet onberoerd laten en er zullen snel terug roepingen komen die met veel vreugde Jezus willen navolgen.

  Maar, alles komt toch terug goed, eens zal dit ooit gebeuren!
  Want, God is Almachtig, niet de opstandige mens.

  1. ☩JMJ☩

   Citaat Lotje: “Want, God is Almachtig, niet de opstandige mens.”

   Zo is dat! De H. Kerk is de vlekkeloze Bruid van Christus, en niet het privé-eigendom van stervelingen hier op aarde; corrupte prelaten zullen haar niet eeuwig kunnen gegijzeld houden. Hij zal de trotse leviathan vernederen, storm en woeste baren der zee doen bedaren.

 3. Recent heb ik de film “Passion of the Christ” nog eens herbekeken. Indrukwekkend, en waarschijnlijk realistisch in beeld gezet. Met heel wat gruwelijke scenes, maar een kruisiging is nu eenmaal geen familiefeestje.

  Er is naar verluidt een vervolgfilm in de maak, die de wonderlijke gebeurtenissen na de verrijzenis in beeld brengt. Ik kijk er naar uit.

  Om de reële aanwezigheid van Christus in de Eucharistie (met lichaam, bloed, goddelijkheid en mensheid van Jezus aanwezig) aan te nemen is er geloof nodig. We kunnen het niet echt of volledig begrijpen. Gelukkig gebeuren er af en toe eucharistische wonderen (ook in recente jaren), zodat ons geloof gesterkt wordt.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht