Gezocht: getuigenissen

Reeds enkele maanden geleden kreeg ik het idee om een boek samen te stellen met getuigenissen van mensen, getuigenissen over hoe God hen heeft aangeraakt (bijzondere bekeringsverhalen, levensverhalen,…). Ik heb reeds enkele (soms straffe) getuigenissen kunnen verzamelen, maar nog niet genoeg om er een boek van te maken.

Ik zou dit dan bundelen in boekvorm en uitgeven via de uitgeverij JEANNE D’ARC – en het zal dan ook op Bol.com en Amazon enz verschijnen.

Wie zich geroepen voelt: aarzel niet om je verhaal neer te schrijven. Mensen kunnen hun verhaal (liefst in een word-bestandje) inzenden naar: michael punt dekee at mail punt com (niet hot- of g-mail!).

Verhalen mogen gerust ook anoniem, met bvb. een pseudoniem.

Op deze manier wil ik meer mensen de kans bieden om hun verhaal met de wereld te delen en misschien anderen hiermee te bemoedigen, en op die manier ook zielen naar God brengen. Getuigenissen kunnen heel veel doen!

Ik ben benieuwd…

identicon

Auteur:dmji

5 commentaren op “Gezocht: getuigenissen

 1. Waarom in een boek? Moet het geld kosten? Beter op een website, geeft de kans aan iedereen om te lezen…

  1. Claudia: een boek kan je cadeau geven aan iedereen ook aan ongelovigen, Je kan niemand in deze tijd dwingen om naar een website te gaan kijken. Als ze het boek cadeau krijgen gaan mensen die sceptisch staan tegenover het geloof het misschien een keer lezen uit nieuwsgierigheid. In deze tijd kunnen er niet genoeg boeken zijn om cadeau te geven. Het kan de drempel verlagen om terug te keren naar het huis van de God de vader of minstens meer begrip krijgen voor mensen die katholiek zijn. Je kan het dus ook op een andere manier bekijken, bekijken met wat meer Liefde.

 2. Ik ben zo iemand ,maar als ik het word aanraken hoort begin ik al te lachen .

  En de Heere zei: Simon, Simon, ziet, de satan heeft jullie zeer begeerd om te zeven als de tarwe” (Lukas 22:31).

  Het moet duidelijk zijn dat Satan alleen degenen die zijn werk bedreigen zoekt te zeven. Hij gaat achter de boom aan die in potentie de meeste vruchten kan dragen.

  Maar waarom wilde de duivel Petrus (Simon) zeven? Waarom was hij zo gedreven om Petrus te testen? Wel, dat was om het feit dat Petrus al drie jaar lang duivelen uitwierp en zieken genas. Satan had gehoord dat Jezus nog een gave aan de discipelen zou gaan geven, die van de Heilige Geest – kracht en vuur, en Satan schrok daarvan. De duivel hoorde toen Gods bedoeling met Petrus. Hij realiseerde zich al te goed dat de drie voorbije jaren niets zouden zijn in vergelijking met waar Petrus en de andere apostelen in staat zouden worden gesteld. Na Judas al succesvol omver gebracht te hebben, ging de duivel nu op zoek naar een plan om Petrus te laten falen en van zijn geloof af te laten vallen.

  Wellicht ben je op dit moment – net als Petrus toen – in de zeef van de duivel, hij schud en zeeft. Maar, je vraagt je af, waarom ik? En waarom nu? Ten eerste, wees blij dat je zo een reputatie hebt ten opzichte van de duivel. Satan zou nooit Gods toestemming gevraagd hebben je leven te ziften, te zeven wanneer je niet gehoorzaam was aan God. Waarom zou hij dan proberen je lastig te vallen? Je zou op dat moment geen gevaar voor God zijn. De duivel zeeft mensen die getuigen van God, die door de Heere apart gezet zijn om een krachtig getuige te zijn voor velen. God heeft je vrijgekocht en bereidt je voor op de eeuwigheid. Daar hoort het zeven bij. En hoe groter je liefde voor God en zijn dienst, des te heviger je door Satan op de proef gesteld wordt.

  Dal
  Wanneer iemand gaat door een dal, wanneer satan probeert diegene te zeven en van zijn geloof te brengen, wat moeten dan de mensen om diegene heen doen? Wat deed Jezus toen Petrus niet gehoorzaamde? Hij zei tot hem: “Ik heb voor je gebeden, dat je standvastig zult blijven in je geloof.” (naar Lukas 22:32).
  Kijkend naar dit prachtige voorbeeld van Christus’ liefde, realiseer ik mezelf dat ik vrijwel niets weet over het liefhebben van degenen die vallen. Natuurlijk is Petrus voor Jezus een “vriend die meer aankleeft dan een broer” (Spreuken 18:24). Hij zag zowel het goede als het verkeerde in Petrus en wist “Deze man wordt gered. Satan wil hem, maar ik wil hem meer.” Petrus hield van Jezus, en Jezus zei tegen hem “Ik heb voor je gebeden.” Jezus had dit al lang van te voren zien aankomen. Misschien had Hij het hier al met zijn Vader over gehad – over hoe Hij Petrus liefhad, hoe Petrus nodig was in het Koninkrijk van God, en van hoe grote waarde Petrus was als vriend.

  Heer, geef ons allemaal die liefde! Wanneer we broeders en zusters zien die moeilijkheden tegenkomen, aanvechtingen van de duivel, laat ons hen liefhebben op die manier dat we ze kunnen waarschuwen op een manier zoals Jezus Petrus waarschuwde. Dan zijn we in staat om te zeggen “Ik bid voor je.”

  Uiteindelijk is hier weer een duidelijk statement in de strijd tegen Satan. Het is dit: “Ik heb voor je gebeden, dat uw geloof niet zou wankelen.” Je kunt dan zeggen tegen de duivel, “je mag dan toestemming hebben gekregen om mij te zeven, om mijn geloof van me af te schudden, maar je moet dit weten: mijn Jezus bidt voor mij!”

 3. Ik heb juist een boek gelezen ” Sterker dan de haat” van Tim Guénard. Over bekering gesproken, het is soms niet te begrijpen of te geloven, hoe een mens God ontmoet in zijn bestaan. Het boek kan ik iedereen aanbevelen, u kan het bestellen bij http://www.betsaida.org
  Ik vindt het een goed idee om getuigenissen van bekeerlingen samen te vatten in een boek. Een boek die u dan kan doorgeven aan andere mensen. Lotje we staan achter uw idee. Michaël hopelijk lukt het u, hou ons op de hoogte.

 4. Beste Michaël,

  prachtig idee, ik kan alleen digitaal iets aanleveren, mogelijk steunt het je en kun je er weg mee, wordt in alle geval enthousiast, en wees zoals ik ervan overtuigd dat eens ‘iedereen’ Christen zal worden, Jezus zorgt er wel voor en zo te zien zijn we aardig op weg, ondertussen verbonden in gebed.

  https://www.youtube.com/watch?v=L3E3irPv2AA

  Wees niet bang!!!

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht