De kracht van de Rozenkrans: Sabotage van nucleaire wapens tijdens Koude Oorlog

Vandaag (11 februari) beginnen we een serie artikelen over de Rozenkrans, en meer bepaald getuigenissen over de kracht van dit gebed. In bijna al haar verschijningen beval de Heilige Maagd het bidden van de Rozenkrans aan als middel om het kwaad te verslaan, en ze vroeg de mensen om per dag ten minste één rozenhoedje (met 5 mysteries) te bidden. In Fatima openbaarde ze zich als ‘Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans.’ Om haar oproepen kracht bij te zetten, willen we een reeks getuigenissen brengen, die tonen hoe krachtig de Rozenkrans wel kan zijn.

Wie dat wenst kan via het bestelformulier folders van de rozenkrans bestellen, om uit te delen, alsook pakjes met daarin een foldertje, een Wonderdadige Medaille en een door een priester gewijde plastic rozenkrans.

“Er is geen enkel probleem, materieel noch geestelijk, nationaal of internationaal, dat niet kan opgelost worden door het bidden van de Rozenkrans en door onze offers. De Rozenkrans, gebeden met veel liefde en godsvrucht, zal Maria troosten en zoveel tranen drogen van Haar Onbevlekt Hart.”

Zuster Lucia Dos Santos – 26 december 1957

Sabotage van nucleaire wapens in de USSR

Tijdens de Koude Oorlog zijn er wel drie explosies geweest in de USSR, en één in de VS, welke zorgde voor de vernietiging van wapens en het uitbreken van een nucleaire oorlog afwendde, en dit alles gebeurde door… jawel, het bidden van de Rozenkrans.

In oktober 1960 pochte Nikita Chroesjtsjov, de toenmalige leider van de Sovjet-Unie, tijdens een VN-vergadering dat ze de VS zouden “begraven”. Chroesjtsjov wist dat zijn wetenschappers bezig waren aan een nieuwe nucleaire raket, en dat ze hem in november 1960 wilden voorstellen aan hem, ter gelegenheid van de 43ste verjaardag van de Bolsjevistische revolutie. Maar het liep anders dan gedacht.

Paus Johannes XXIII had het 3de Geheim van Fatima geopend en gelezen (maar jammer genoeg niet bekend gemaakt, zoals O.L.Vrouw uitdrukkelijk had gevraagd) en daarop beval hij de bisschop van Leiria (Portugal) om alle bisschoppen in de wereld een brief te schrijven en hen op te roepen om de pelgrims in Fatima te vervoegen in gebed, in de nacht van 12 op 13 oktober, voor de bekering van Rusland en het bekomen van de wereldvrede. In die nacht bevonden zich ongeveer een miljoen pelgrims buiten de Cova da Iria in Fatima, in gebed en boete vóór het H. Sacrament. Ze baden vurig de rozenkrans, ondanks een gietende regen. Tegelijkertijd vervoegden zich zo’n 300 bisdommen wereldwijd hen in het gebed. Paus Johannes XXIII gaf allen die deelnamen een speciale zegen.

Elf dagen later gebeurde iets merkwaardig in de USSR. Op 24 oktober 1960 mislukte de lancering van het prototype van een R-16 intercontinentale ballistische raket, waardoor die op het lanceerplatform ontplofte en meer dan 100 ingenieurs, technici en militair personeel de dood injoeg. Een elektrisch defect in de raket, die reeds volgetankt was met brandstof en op het lanceerplatform stond, was de oorzaak. Het ongeluk is bekend als de Nedelinramp, genoemd naar Maarschalk Mitrofan Ivanovich Nedelin, de opperbevelhebber van de Strategische raketmachten van de USSR, en die ook omkwam in de ontploffing. Nedelin was ongeduldig en beval de technici om het probleem te verhelpen, zonder de raket te ontdoen van de brandstof. Een fout radiosignaal veroorzaakte de afvuring van het tweede gedeelte van de raket, waardoor de raket ontplofte. Het was een zware klap voor de USSR en hun wapenprogramma. De ramp werd jarenlang geheim gehouden, en werd pas bekend in het Westen na de val van de USSR.

Op 13 mei 1984 was opnieuw een grote massa vergaderd in Fatima om te bidden en de verjaardag van de eerste verschijning van O.L.Vrouw te vieren. Op die dag begonnen ontploffingen van grote hoeveelheden munitie nabij de Marinebasis van Severomorsk, in het Noorden van Rusland, aan de Barentzzee. De ontploffingen, waarbij ruim 900 torpedo’s en raketten vernietigd werden, zo’n 2/3 van het totale arsenaal van de Noordelijke vloot, duurden van 13 tot 17 mei en werd later bekend als de Severomorskramp. Het was de ergste ramp voor de Sovjetmarine sinds WOII.

En in mei 1988 gebeurden nog twee rampen. Op 3 mei ontplofte in Nevada, in de VS, een installatie die ammoniumperchloraat fabriceerde, dat werd gebruikt in de raketmotor van de SS-24 raket. Twee weken later, op 15 mei 1988 ontplofte in Pavlograd in de USSR de enige fabriek die motors vervaardigde voor hun nieuwste intercontinentale nucleaire raket.

Origineel gepubliceerd op Crux Ave Spes Unica.


Te verkrijgen (via dit contactformulier)

Folders en pakketjes gratis – vrijwillige bijdrage

identicon

Auteur:dmji

3 commentaren op “De kracht van de Rozenkrans: Sabotage van nucleaire wapens tijdens Koude Oorlog

 1. Bidden

  Bidden is niet enkel knielen;
  ’t Is in ’t huis van onbeminden
  En in grauw mizerie-zielen
  Veel verborgen liefde vinden.

  Bidden is de bittere dingen
  Met een zacht gezeg vergoeden;
  ’t Is doorheen zijn tranen zingen
  En in alles ’t schoon vermoeden.

  Bidden is langs donkere paden
  Lampen van gevoel doen branden;
  Bidden is de schoonste daden
  Dragen op zijn eigen handen.

  Bidden is in stilte weten
  Weelde en weedom van elkander;
  Bidden is zichzelf vergeten
  Om te peinzen aan een ander.

  — Alice Nahon, Antwerpen 1896-1933, Vlaamse dichteres.
  — Bundel: “Op zachte vooizekens”

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht