Recensie ‘Ik keer terug naar mijn Vader’

Nog niet zo lang geleden las ik het boekje “Ik keer terug naar mijn Vader”. Het gaat over een vrouw die van thuis uit katholiek was opgevoed, maar gaandeweg de toer van het occulte is opgegaan. Door een hele bijzondere reeks bovennatuurlijke gebeurtenissen – en uiteindelijk een bijzondere bekering – keerde ze de loge van de Rozenkruisers de rug toe en werd ze opnieuw katholiek. Heel toevallig ken ik die vrouw, maar ik maak haar naam niet bekend, uit discretie.

Het boekje leest heel vlot en is op een heel eenvoudige manier geschreven, zodat het voor iedereen heel begrijpbaar is. Jill (pseudoniem) vertelt heel eenvoudig haar levensverhaal, hoe ze opgroeide, welke studies ze deed en hoe ze haar man leerde kennen. Ze vertelt hoe geleidelijk aan haar geloof verwaterde en ze meer en meer aangetrokken werd tot het occultisme, mede door haar man en diens familie. Zo rolde ze binnen in de loge van de Rozenkruisers, waar men zich bezig houdt met het occulte. Al snel ging het bergaf, en deed ze mee aan meditatiesessies waarbij ze onder meer eens vervelende buren vervloekte, en op die manier verjoeg (wat effectief ook werkte). Maar het ging ook verder. Ook beschrijft Jill, vanuit haar huidig geloof, de valstrikken en de misleidingen in de leer van die Rozenkruisers, o.a. het geloof in reïncarnatie. Ze ontmaskert als het ware hun dwalingen en hun valsheid. Zij heeft er middenin gezeten en weet dus wel waar het over gaat.

Vervolgens vertelt ze over hoe Onze Lieve Vrouw begon in te grijpen, en een ommekeer in haar leven teweegbracht. Heel bijzonder en soms ontroerend. Zij heeft meerdere malen écht Onze Lieve Vrouw mogen zien. Maar het was ook nodig. En dan vertelt ze hoe, toen haar bekering bezig was (want dat verliep niet van een leien dakje, en ging niet van de ene dag op de andere), de Satan uitzinnig werd van woede en hij dit op haar uitwerkte. Het scheelde geen haar of ze was naar de loge teruggekeerd, uit wanhoop, maar gelukkig heeft een goed priester haar tegengehouden.

Ze vertelt haar verhaal heel mooi. Het blijft boeien tot de laatste bladzijde.

Een aanrader. En het boekje kost niet veel geld.

Te bestellen via Amazon UK; Amazon Fr en Bol.com

identicon

Auteur:dmji

3 commentaren op “Recensie ‘Ik keer terug naar mijn Vader’

  1. Op Radio Maria is regelmatig een Mevrouw te horen die ongeveer 30 jaar bezig geweest is met allerlei esoterische theorieën en pseudo-godsdiensten. Tot ze bij het katholicisme terecht gekomen is, de enige godsdienst die de volledige waarheid en alle beschikbare genademiddelen aanbiedt. Maar elke bekering loopt weer anders. Denk niet zomaar dat de Heilige Maagd je gaat verschijnen. Dat is een heel zeldzame genade die je slechts zeer uitzonderlijk te beurt kan vallen.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht