Boek: Eucharistische mirakelen van Nederland en België

Sinds de zomer van 2017 ben ik bezig geweest aan een tentoonstelling over Eucharistische mirakelen van Nederland en België, en heb daaromtrent heel wat opzoekingen verricht. Ik stootte op mirakels die totaal vergeten waren, zoals o.a. de twee mirakelen van Gent. Op vraag van mensen ben toen ook aan een boek begonnen. Dit boek is nu eindelijk af en verkrijgbaar. 

Doorheen de hele kerkgeschiedenis zijn er meer dan 150 Eucharistische mirakelen gebeurd, in alle hoeken van de wereld. Ook in België en Nederland vonden er in de loop van de eeuwen verschillende Eucharistische mirakelen plaats waaronder in Herentals, Bois-Seigneur-Isaac, Brussel, Gent, Middelburg, Amsterdam en Boxmeer. In dit boek worden maar liefst 18 mirakels belicht. Opvallend is dat de meeste van deze mirakelen plaatsvonden in de middeleeuwen, in de periode net vóór de Reformatie in 1517. Als om de gelovigen te herinneren aan de Werkelijke Tegenwoordigheid, aan de waarde van de H. Eucharistie, voordat die grote ramp, die kerkscheuring en de loochening van de H. Eucharistie door velen, zou plaatsgrijpen. Moge dit boek ertoe bijdragen dat onze Eucharistische mirakelen weer de aandacht krijgen die ze verdienen, en mogen ze ons herinneren aan het Wonder dat het Sacrament van de Eucharistie zelf is.

Het boek, groot formaat met harde kaft, 56 blz. en ruim 80 kleurfoto’s is te bestellen via uitgeverij JEANNE D’ARC.

Ideaal om bvb. ook als cadeau te geven!

Enkele indrukken:

Het boek is hier te bestellen.

identicon

Auteur:dmji

5 commentaren op “Boek: Eucharistische mirakelen van Nederland en België

 1. Het ziet er een mooi boek uit. Mooi van Michaël dat hij dit allemaal uitpluist en op papier zet. Bij dit alles is het wel belangrijk kritisch te zijn, en onderscheid te maken tussen betrouwbare gegevens en minder betrouwbare zaken of verdichtsels. Want lezers redeneren als volgt : als er een aantal onbetrouwbare verhalen tussen zitten, zal alles wel onbetrouwbaar zijn.

  1. Wel AGstinus, als u schrijft: “Bij dit alles is het wel belangrijk kritisch te zijn, en onderscheid te maken tussen betrouwbare gegevens en minder betrouwbare zaken of verdichtsels.”
   Schrijft u dat om weer twijfel te zaaien?
   Denkt u nu dat u hier in deze Eucharistische Mirakels een oordeel kunt vellen? Deze zijn kerkelijk goedgekeurd, en Michaël is wel groot en wijs genoeg, zonder uw loge-twijfel-advies, om een gezond werk samen te stellen. U bekritiseert hier een boek dat u nog eens niet gelezen hebt, laat staan een rede hebt om één of ander Mirakel in twijfel te trekken. Wij zijn dat echter gewoon van u hier op dit forum, maar ik zou mij echt schamen in uw plaats. Echter voelt u dat niet.
   Uw; “…minder betrouwbare zaken of verdichtsels.” waar zijn die? Toon ze eerst aan of schrijf niet op deze wijze. Uw verdediging van het Katholieke geloof is zoek.
   en als: “Want lezers redeneren als volgt : als er een aantal onbetrouwbare verhalen tussen zitten, zal alles wel onbetrouwbaar zijn.” dan hebben ze groot gelijk.

 2. Stinus, Michaël doet formidabel goed werk, niet alleen levert hem dat persoonlijke genade op maar hij is als een distributiepunt van zegen voor velen. Dat wil ik wel eens door eender welke ‘wetenschapper’ zien benaderd worden, want dat kunnen ze niet, op geen 1000 kilometers na!

  Stinus, over het verschil tussen ‘wetenschappen’ en Liefde:
  http://www.bloggen.be/levend_geloof9/archief.php?ID=3133806
  Zijn jullie klaar om in Mijn voetstappen te treden? — 21-12-2018
  een diep in uw ziel gravend stukje — Liefdes-psychologie — zoals ik het nog nooit eerder las, en dat ook voor u, Stinus, een omwenteling kan betekenen.

 3. Proficiat Michael ! Als men Jezus van Nazareth, levende Zoon van de levende Goede God – het Vleesgeworden Woord – liefheeft in zijn wezen ( gelaat ) en in Zijn Eucharistische aanwezigheid , kan men zo een boek alleen maar toejuichen. Ik ben er zeker van dat het Hem troost en dat je daardoor veel genade ontvangt ! Een waar eer-herstel en trouwens een aanmoediging om ter plaatse te gaan om alzo ware bedevaarten te ondernemen! Ik ga het boek bestellen – na de drukke postbode periode. Het ga je goed Michael! Een zalige Kerstmis en Nogmaals proficiat.

 4. Hallo Peter en Eric,
  Ik geloof vast en zeker in eucharistische mirakels, en ik heb er goed wat documentatie over. Maar men moet opletten de mensen geen verdichtsels aan te smeren. Want dan geloven ze ook niet meer in de goed gedocumenteerde gebeurtenissen.
  AGSt.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht