Apostolaat door middel van pers
Het gaat slecht in de wereld omdat er een tekort is aan godsdienstig onderricht! De kerken zijn verlaten en de plaatsen tot werelds vermaak propvol! Het enige middel om nog tot vele zielen door te dringen is het goede boek! Het binnenbrengen van een goed boek in een familie, het aan te raden, het uit te lenen, of te schenken, is een uitgelezen daad van naastenliefde! Satan, die de vrucht van religieuze lectuur kent, spant valstrikken om het apostolaat van de goede pers te verhinderen. Men heeft tijd en geld in overvloed voor slechte romans en gevaarlijke tijdschriften; maar men heeft een afkeer en verveling tot het lezen van informatieve godsdienstige lectuur.
Zij, die aan bepaalde ongodsdienstige of onverschillige gezinnen een goed boek doen toekomen, als geschenk, of langs de post, zonder weten van deze gezinnen, zijn werkelijk lovenswaardig! Het is een optimale zaak, wanneer u zich het financieel kunt veroorloven, om in uw huis enkele informatieve godsdienstige volkswerkjes in voorraad te hebben, die u te lezen kunt geven aan familieleden, buren en vrienden. Om ze bij gelegenheid ook weg te schenken. Wie kan het goede meten dat zo’n apostolaat kan bewerkstelligen? Over een goed boek moet men zich steeds het volgende voor de geest houden:
Een goed boek is ‘licht’, omdat het de geest verlicht en de duisternis van fouten en dwalingen verwijdert. Een goed boek is een ‘opbeuring’, omdat het de ziel in contact stelt met het bovennatuurlijke, en ze kracht en vreugde brengt. Een goed boek is een ‘voorzorg’, omdat God zich ervan kan bedienen om een zondige ziel tot ‘berouw’ te roepen, of om een ziel vordering te doen maken in de vervolmaking. “Hebt ge een ziel gered?… Dan is de uwe reeds voorbestemd!…”, dit is een uitspraak van de heilige Augustinus, Kerkleraar. Wie goede boeken verspreidt, kan een groot aantal zielen redden. In het andere leven zal God u belonen voor het goede dat gij door dit werk verricht hebt.
Uit: Hostiezielen – Offerzielen, p. Tomaselli.
Goede boeken zijn heden niet meer makkelijk te vinden. In de meeste religieuze boekhandels zijn eerder boeken van de meer ‘modernistische’ trant te vinden: slappe boeken die de katholieke ruggengraat missen. Vandaar wil ik een goede katholieke uitgeverij promoten (waar ik zelf aan bijdraag) met boeken die nergens anders te vinden zijn:
LS, goed artikel, mooie boeken en mooie site van de author, een aanrader.
Ook een aanrader: Uitgeverij De boog.
Uitsluitend Katholieke boeken van prima kwaliteit. Zeker een bezoekje waard!
https://www.deboog.nl/
Vanuit België zijn de meeste boeken te bestellen via DIDOC.
http://www.didoc.be/nl/
Als niemand ooit interesse er in heeft en altijd kritiek levert op mijn manier van uiten. Zo bang ben ik geworden van al die negatieve reacties erop, dat ik het nooit durfde geven ook. Het lukt mij zelfs niet mijn overtollige boeken te slijten aan het parochiebestuur alhier.
Het zou mooi zijn als iemand hetzelfde boek leest en dat we het er samen over kunnen hebben. Maar er zijn zoveel boeken in omloop. Teveel. Door de bomen ziet men het bos niet meer. Ook op religievlak is inderdaad zoveel.
Ik ga een kijkje nemen op de door uw genoemde website.
inderdaad goede geloofsopbouwende boeken vinden we niet zoveel meer!!
Hallo Mirmar,
Ik neem jou wel serieus. Heb zeker interesse in echte goede boeken van religieuze aard. En inderdaad is er vandaag de dag heel veel verwarring, zodat je gewoon niet meer weet hoe je het goed moet doen en …. welke boeken nog wel goed zijn om te lezen. Ik loop hier ook tegenaan.
Lieve groet van Agnes
De Boog is inderdaad een goede. Er is ook nog ” De blauwe tijger “, voor bewustwording op maatschappelijk en religieus gebied. Bv over chemtrails maar ook over het belang van her katholieke geloof,( ” De bouwmeesters van Europa, de geboorte van een beschaving uit de katholieke kerk) het verval van de beschaving, de oorlogsdagboeken van pater Daniels,over hoe oorlog misleiding is en bedrog,over de media ( gekochte journalisten, door Udo Ulfkotte).
Recent heb ik ook een goed boekje gekocht en gelezen uitgegeven bij uitgeverij halewijn. Namelijk “Het verhaal van een Mariaverschijning”, geschreven door Gilberte Degeimbre, indertijd de jongste van de zienertjes in Beauraing. Heel interessant, en Gilberte schrijft rechtuit, eerlijk en zonder franjes.