Chinese overheid bant kinderen van het meegaan naar de kerk

(Photo by Ami Vitale)

In één van de meer draconische maatregelen, heeft de Communistische Partij verwittigingen uitgevaardigd, waarbij Christelijke ouders worden gewaarschuwd om hun kinderen niet mee te nemen naar de kerk, of ze zullen “hard aangepakt worden.”

In hun laatste aanval, hebben de autoriteiten meer dan honderd Christelijke kerken verteld dat kinderen verboden worden om deel te nemen aan kerkdiensten en het vervoegen van Christelijke groepen. Deze laatste zet is mogelijks een antwoord op een nieuwe studie van de Universiteit van Shanghai, die vond dat meer dan 60% van de studenten geïnteresseerd is om meer te weten te komen over het Christendom, en dat jonge catechumenen in officiële en ondergrondse Christelijke gemeenschappen gestadig in aantal aan het toenemen zijn.

De verwittigingen gericht aan de kerken stelden dat minderjarigen die het zouden pogen om een kerk binnen te gaan, weggestuurd zouden worden aan de deur, zelfs indien ze vergezeld zouden zijn van hun ouders. Ook schoolleraars worden verboden om nog de kerk binnen te gaan. Het Yonglin district gaf aan dat ” de hogere autoriteiten alle lagere en middelbare schoolleraars, studenten en peuters strikt verbieden om Katholieke of Protestante kerken te vervoegen.”

De Chinese autoriteiten rechtvaardigden hun actie door te beweren dat het bijwonen van een religieuze dienst de jonge mensen weerhoudt van een “correct wereldbeeld” en correcte “waarden” te ontwikkelen. Er zullen inspecties worden uitgevoerd om te zien of het verbod word nageleefd, zowel in ondergrondse gemeenschappen als erkende gemeenschappen. Ook christelijke zomerkampen worden hierdoor geviseerd.

Bron: Breitbart

identicon

Auteur:dmji

3 commentaren op “Chinese overheid bant kinderen van het meegaan naar de kerk

  1. Soms zie je op tv politieke vertegenwoordigers van China, en ze zien er gewoonlijk de liefste mensen ooit uit. In dit artikel van Michaël D. lezen we de rauwe realiteit. Nog steeds zijn er talrijke christenvervolgingen, waarbij nota bene het christendom dé godsdienst is waar er liefde voor de medemens gevraagd wordt.

  2. vrijheid van godsdienst bestaat ook niet in China . Dat kinderen niet meer naar de kerk mogen is erg, men wil niet dat kinderen Jezus leren kennen, gelukkig bestaat er in China ook nog een vorm van ondergrondse kerk!

  3. Kinderen hebben van nature een grote vrijheidsdrang. Als ze door hun ouders daarin gesteund worden zal deze actie van de Chinese overheid een averechts effect hebben.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht