Mgr. Schneider over Amoris Laetitia: “Situatie is nooit eerder gezien in de 2000-jarige geschiedenis van de Kerk”

Foto: Remnant TV.

Mgr. Athanasius Schneider gaf op 20 november een interview met de redactie van The Remnant Newspaper. Daarin vertelde hij uitgebreid over de crisis in de Kerk en de toestanden rond Amoris Laetitia.

De bisschop is onbuigzaam in zijn oppositie tegen de Communie voor hertrouwde gescheidenen. Hij is zo duidelijk in zijn overtuiging dat de paus limieten heeft aan zijn autoriteit, als zijn overtuiging van onze plicht om voor hem te bidden. Hij bevestigde dat de daden van correctie die gepubliceerd werden door kardinalen, bisschoppen, geestelijken en leken ware daden van liefdadigheid zijn tegenover de paus, en dat diegenen die deze correcties voorzien de enige ware vrienden zijn van Franciscus. Hij geeft ook toe dat ten tijde van het Tweede Vaticaans Concilie er een poging was tot scheuring, de indruk wekkend dat er een nieuwe kerk werd gevormd – “en dit is tegengesteld aan de geest van de apostelen, en van Christus en de hele traditie. De Kerk is altijd dezelfde. We kunnen niet zeggen: ‘Nu beginnen we een nieuw type Kerk.'”

Over Amoris Laetitia zei Mgr. Schenider dat er een “nieuwe situatie in de kerk” is, aangezien er in sommige landen overspeligen tot de communie worden toegelaten. Hij wijst erop dat dit nooit eerder gezien is “in 2000 jaar van de Kerk” en “een algemene aanval vormt op de Heilige Eucharistie”. Schneider voegt eraan toe dat degenen die uiting geven aan hun bezorgdheid over de verwarring in de kerk, de ware vrienden van Franciscus zijn en niet degenen die hem aanbidden.

Hij noemt het een “daad van naastenliefde” om Franciscus om duidelijkheid te vragen: “We moeten duidelijke woorden kunnen spreken zonder bang te zijn om gestraft of geïsoleerd te worden”. Het geloof is niet het privébezit van de paus, maar behoort tot de gehele Kerk, aldus Schneider. Een paus is “alleen beheerder”. Daarom kan een paus geen verkeerde doctrine opleggen: “We moeten dit geloven, ook al leven we tijdelijk in duisternis en ook al spreekt de paus tijdelijk niet over de constante en onveranderlijke waarheid van de Kerk”

Het volledige interview kunt u hier bekijken:

Bron: Gloria.tv & OnePeterFive

identicon

Auteur:dmji

3 commentaren op “Mgr. Schneider over Amoris Laetitia: “Situatie is nooit eerder gezien in de 2000-jarige geschiedenis van de Kerk”

  1. … Dank voor dit artikel, Michaël.
    … Uit de ganse gebeurtenissen in Fatima (1917) blijkt duidelijk dat God en Maria het grootste belang hechten aan het huwelijk en de onverbreekbaarheid ervan, en tevens aan de goede gesteltenis om de communie te ontvangen. Dan lijkt me “Amoris Laetitia” een gevaarlijk document.
    … Wanneer gaan de dubia-kardinalen (degenen die nog leven) tot meer uitgesproken actie overgaan ? De dubbelzinnigheden moeten verdwijnen.

  2. En weer zal deze paus niet luisteren ondanks het groeiend protest tegen zijn AL . Het huwelijk kan men niet zomaar verbreken en dat was ook Jezus zijn visie !!

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht