Zweden wil Iraanse Christelijke bekeerlinge terug deporteren naar Iran, waar ze mogelijks verkrachting en doodstraf onder ogen ziet

Aideen Strandsson (rechts). Foto: CBN news.

Zweden wil een Christelijke Iraanse bekeerlinge terug deporteren naar haar thuisland en schendt daarbij een mensenrechtenverdrag van de VN. Aideen Strandsson zou bestraffing en gevangenis, mogelijks zelfs verkrachting en dood onder ogen zien, indien ze terugkeert naar de Islamitsiche natie, zo oppert de Barnabas Stichting van het Verenigd Koninkrijk.

De groep citeert de Conventie van de VN over Vluchtelingen, die stelt dat “een vluchteling niet zou mogen teruggestuurd worden naar een land waar ze ernstige bedreigingen voor hun leven of vrijheid tegemoet zien.” In het geval van Strandsson zou ze ongetwijfeld in de gevangenis gaan – en dat is een minimum – voor haar bekering tot het Christendom.

“In feite zijn de Iraanse gevangenissen in het bijzonder gevaarlijke omgevingen voor iedere vrouw”, zo stelt de organisatie. “Verkrachting werd wijd gebruikt tegen vrouwelijke gevangenen sinds de Iraanse revolutie van 1979, onder het voorwendsel dat vrouwelijke criminelen geen maagd mogen blijven, omdat dit ertoe zou kunnen leiden dat ze toegelaten worden tot het paradijs. Hierbij komt dan nog, naast het feit dat Strandsson nationaal bekend is als een actrice die in films en op tv verscheen, waarschijnlijk gezien zal worden als een significante vernedering voor de Iraanse overheid. In dit geval zal haar leven in ernstig gevaar zijn.”

De Barnabas Stichting zegt dat de actrice haar bekering ervoer nadat ze in Iran een video zag van een vrouw die werd dood gestenigd. “Op dat moment besloot ik dat ik geen Moslim meer wilde zijn,” zei ze. Kort daarna kreeg ze een spirituele ervaring. “Ik had een droom over Jezus. Hij zat naast mij en Hij nam mijn hand.” Maar zoals vele anderen verzweeg ze haar geloof, en liet enkel toe dat het bekend werd zodra ze in Zweden arriveerde. In 2014 vroeg ze voor een publiek doopsel. “Ik wilde gedoopt worden, omdat ik wilde zeggen dat ik niet bang meer was, ik ben vrij, ik ben Christen.”

Echter, Zweden bleek een verkeerde keuze te zijn geweest. De Zweedse overheid zei dat haar bekering “hun zaak” niet was. Ze hebben namelijk beloofd dat ze meer mensen zullen deporteren, zodus moeten ze de quota behalen. Ze negeren daarbij bewust de religieuze overtuiging van de asielzoekers, ze trekken zich er niks van aan.

Bron: WND
identicon

Auteur:dmji

2 commentaren op “Zweden wil Iraanse Christelijke bekeerlinge terug deporteren naar Iran, waar ze mogelijks verkrachting en doodstraf onder ogen ziet

  1. Herman Van Rompuy zou hier gerust iets kunnen ondernemen zonder iemands toestemming te hoeven vragen.
    Uiteindelijk zou zulke mooie daad zonder meer zijn populariteit dienen en in dit geval kan iedereen hem dat gunnen.

    Mijnheer van Rompuy ? Wat denkt u ervan?
    ( misschien durft hij nu niet meer )

  2. Er zijn vast en zeker veel moslims in Zweden die ze beter kunnen buitensmijten in plaats van deze dame. Als ze hun quota moeten halen, laat ze dan eens gaan vissen in de buitenwijken van de grote steden. Maar nee, dat doen ze niet. Om vooral niet toe te moeten geven aan de eigen Christelijke traditie sturen ze haar terug naar die hel. Weer een zoveelste voorbeeld van “heldhaftigheid” van onze westerse leiders. Lafaards en verraders zijn het.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht