Eerste genetisch gemanipuleerde menselijke embryo’s in de VS zijn een feit

Afbeelding: Koaa.com

Onderzoekers in Oregon hebben aangekondigd dat ze voor het eerst succesvol genen hebben gewijzigd in een menselijk embryo, maar Katholieke ethici waarschuwden dat de procedure moreel bezwarend was voor verschillende redenen.

“Er werden zeer jonge menselijke wezens gecreëerd in vitro en niet als dusdanig behandeld, maar als middel of onderzoeksmateriaal om bepaalde onderzoeksdoeleinden te bereiken, zo zei Vader Tadeusz Pacholczyk, Directeur van Educatie voor het Nationaal Katholiek Center voor Bio-ethiek in een verklaring tegen CNA.

“Hun waarde als menselijke wezens wordt zwaar gedenigreerd elke keer ze worden gecreëerd, er experimenten worden op uitgevoerd en ze dan gedood worden. Meer nog, indien zulke embryo’s zouden opgroeien, zoals ongetwijfeld zal gebeuren in de toekomst, zullen er waarschijnlijk ongewilde effecten zijn van het wijzigen van hun genen,” voegde Pacholczyk eraan toe.

Een team van wetenschappers geleid door Shoukhrat Mitalipov aan de Universiteit van Gezondheid en Wetenschap in Oregon kondigde deze week aan dat ze de technologie bekend als CRISPR hebben gebruikt om secties van het menselijk genoom te wijzigen, en deze procedure hebben toegepast op embryonale mensen. De technologie, die selectief gebieden knipt en verwijdert uit het genoom en het vervangt met stukken van het gewenste DNA, werd eerder al toegepast op volwassen mensen en bepaalde diersoorten.

Indien men de embryo’s zou laten uitgroeien tot volwassen personen, zouden die op hun beurt de genetische modificatie doorgeven aan hun nakomelingen door middel van hun eigen ei- of zaadcellen, waardoor er lijnen van genetisch gemodificeerde individuen zou ontstaan.

De Katholieke Kerk verbiedt overigens de immorele methoden van het wegnemen van spermatozoa en eicellen van het lichaam om een nieuw menselijk wezen te creëren door in vitro methoden omdat deze technieken de procreatie losrukken van de integrale persoonlijke context van de huwelijksdaad.

Bron: Catholic News Agency
identicon

Auteur:dmji

3 commentaren op “Eerste genetisch gemanipuleerde menselijke embryo’s in de VS zijn een feit

 1. Ja, de Schepping van de mens behoort God toe en niemand anders. Hier gaat men met behulp van een deel van Zijn Schepping, wijzigen tot levende wezens die helemaal niets gemeen hebben met God. Dus een menselijke manipulatie tot het bekomen van duivelse creaties die, op hun beurt, door middel van het doorgeven op één of andere manier, weer zulke creaties gaan voorbrengen.
  Zo ontstaat er een, tot nu toe, ongekende creatie van een bevolking die de afschuw zal verheerlijken en niet God. Deze bevolking zal dan geen gevoel meer hebben voor, zoals naastenliefde, medelijden, liefde, rechtvaardigheid enz… met alle gevolgen van dien.
  Nogmaals hier is dit onder de leiding van diegenen die God en Zijn volk haten op de hoogst mogelijke wijze. Daar de financiering hiervan handen vol geld kosten, kunnen we vaststellen dat het weeral vanuit dezelfde hoek komt en het de joodse bankiers zijn die zelf dit geld uit niets maken, er geen probleem mee hebben om miljoenen, ja zelfs miljarden er tegen aan te werpen.
  De cultuur van Satan in zijn synagoge draait op volle toeren.
  Schepselen maken zonder een ziel die zich kan verheffen tot God is het doel. De duivelse geest in een menselijk gemanipuleerd lichaam.
  O God kom ons snel ter hulp!

 2. Zeer terechte opmerkingen van de katholieke ethici. De waardigheid van de mens en zijn goddelijke roeping moeten in alle omstandigheden en alle levensfasen gegarandeerd worden.

 3. De mensheid is in veel gevallen niet bekend met een ziel ,laat staan een geest. Dit materialistische denken heeft geleid tot b.v. manipulaties met genen zoals in bovenstaand artikel. Rudolf Steiner zei al in zijn voordracht ” de val van de geesten van de duisternis ” , dat men zou ingrijpen in het menselijk wezen . Hij had het toen over vaccinaties. Hij zei :” De ziel zal men afschaffen door een farmaceutisch product. Vanuit een ‘ gezonde ‘ levensbeschouwing zal men een vaccin vinden, waardoor in het organisme dusdanig ingegrepen wordt, liefst zo jong mogelijk, als het kan na de geboorte,zodat dit menselijk lichaam niet tot de gedachte kan komen :” Er is een ziel en een geest.” En hij zei verder :” In dit materialistische tijdperk streeft men er in bepaalde kringen naar om de spirituele ontwikkeling van de mensheid te verlammen , onmogelijk te maken; om de mens zover te krijgen dat hij , gewoon door zijn zielsgesteldheid, door zijn karakter al, het spirituele zal verwerpen en het als flauwekul.als dwaasheid zal beschouwen. Deze tendens , bij sommige mensen is dat nu al te merken,zal steeds intensieverworden. Er zal een verlangen ontstaan , dat zal leiden tot het algemene oordeel dat het spirituele, het geestelijke , waanzin is.” Steiner schreef dat in de twintiger jaren ( hij overleed in 1925 ). Zover is de maatschappij nu gekomen. Op ” hoezithetnuecht” kan je veel informatie vinden die de staatsmedia je niet geven. Ook over propaganda over dat gedoe met genderneutraal zijn. Wat gaat er gebeuren op scholen ? Hoe gaan ze verder met kinderen indoctrineren ? En wat zijn de gevolgen ? Nog meer aangeprate homosexualitiet , geslachtsverandering, kinderen verwekken in laboratoria ??? Er zitten raakvlakken als je al dat nieuws bij elkaar brengt : verplichte vaccins ( ouders in Italiaanse steden zijn massaal de straat op gegaan maar daar berichten de staatsmedia niets over !) gendergedoe, chips die gaan komen. Allemaal luciferisch, afkomstig van Satan die O.l.v de Rothschilds ,de Rockefellers etc de boel in de klauwen heeft. Hoe kan het tij nog worden gekeerd ? Laten we blijven bidden. Er zijn gelukkig nog kerken waar nog met de grootste eerbied de H.Mis wordt opgedragen, en laten we gehoor geven aan de oproep van Maria van Fatima door de Rozenkrans te bidden dagelijks en op de eerste zaterdag van de maand de Mis bij te wonen. En natuurlijk jezelf op de hoogte houden .

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht