Bisschoppen smeken de Heilige Maagd Maria om Venezuela te bevrijden van de “klauwen van het communisme”

venezuelaawareness.com

Terwijl Venezuela steeds dieper wegzinkt in de chaos en het geweld, hebben de bisschoppen de Heilige Maagd Maria gesmeekt dat ze het land zou bevrijden uit de klauwen van de Communistische dictatuur.

De Venezolaanse bisschoppenconferentie heeft gesmeekt voor de tussenkomst van de Maagd Maria en postten hun gebed op hun Twitter account samen met een afbeelding van de Maagd van Coromoto (een bedevaartsoord in Venezuela) en een Venezolaanse vlag.

Het gebed luidt als volgt: “Meest Heilige Maagd, Moeder van Coromoto, hemelse Patrones van Venezuela, bevrijd ons vaderland van de klauwen van het communisme en het socialisme.” De tweet werd gepost terwijl de Venezolanen naar de stembus gingen om nieuwe leden te kiezen voor een “constitutionele raad”, die de grondwet van het land moet herschrijven.

President Nicolás Maduro riep de raad bijeen op 1 mei temidden van toenemende gewelddadige anti-regeringsprotesten, en argumenteerde dat het herschrijven van de grondwet “verzoening en vrede” zou promoten. Activisten van de oppositie beschuldigen de socialistische president van een machtsgreep en vrezen dat hij de bijeenkomst zal gebruiken om zijn eigen positie hard te maken en vast te houden aan de macht.

De Venezolaanse bisschoppen hebben de vergadering verworpen als “ongrondwettelijk” en als “onnoodzakelijk, ongelegen en schadelijk voor het Venezolaanse volk.”

Foto: NYTimes
Bron: Catholic Herald
identicon

Auteur:dmji

7 commentaren op “Bisschoppen smeken de Heilige Maagd Maria om Venezuela te bevrijden van de “klauwen van het communisme”

 1. Het is zoals de auteur terecht weer geeft een zeer gevaarlijke situatie in dat land. Dat de bisschoppen een beroep doen op de Maagd Maria is bemoedigend zeker als we denken aan de geheimen van Fatima !!!

 2. De bisschoppen moeten zich niet schromen om de hulp van Maria in te roepen. Ze doen dat heel terecht.

  De heilige Johannes Paulus II wist maar al te goed hoe verkeerd het communisme was. Eigenlijk onvoorstelbaar dat er nog aanhangers zijn van die heilloze, aftandse en misdadige leer.

  1. “De heilige Johannes Paulus II … ” Hoezo heilige? Weet je dan niets over zijn afschuwelijke daden om de Kerk verder af te breken, zoals de gebedsbijeenkomst met afgodsdienaars in Assisi, de bezoeken aan Joodse synagogen, verklaringen aan de islam dat wij dezelfde God aanbidden, enz … de list is heel lang hoor. Dan zijn er vele “heiligen” volgens uw normen hoor.

 3. Hallo Peeter,

  – Als heilige beschouw ik iemand die door de katholieke Kerk officieel heilig werd verklaard. Dit betekent nog niet dat alles wat die persoon ooit deed, perfect was. Denk aan de heilige Augustinus, vóór zijn bekering.

  – Als afschuwelijke daad noemt u : het bezoeken van een synagoge. Daar is toch niets afschuwelijks aan ? Door dat bezoek wordt toch niet gezegd dat de katholieke Kerk fout is ? De joodse gelovigen zijn in zekere zin met ons verbonden omdat hun geloof via het oude testament deels samenvalt met het onze. Wel gaat het onze verder, door de komst van Christus.

  – Ik denk dat elk mens goede betrekkingen moet onderhouden met iedereen, ook al ben je van een andere mening. Als je anderen wil bekeren zal dat niet gaan door zich in te graven en geen contact te willen, zo denk ik.

  Vriendelijke groeten, AGS

 4. De Kerk is terecht begaan met de Venezolaanse bevolking. Het is echter niet zo eenduidig, een strijd van “goede” oppositie tegen “slechte” communisten. Er zijn ook gewapende groepen bij de oppositie en er zijn al veel niet gewapende agenten gedood. Maar daar hebben onze media het niet over.. Pater Maes noemt in een vorige brief Venezuela bij de CIA-interventies. Een Color Revolution dus. Uiteraard kan er geen Color Revolution plaatsvinden als er niet een groot ongenoegen bij de bevolking heerst. Dat is zeker het geval in Venezuela. Maar Westerse NGO’s steunen de oppositie logistiek en leiden groepen op als flash mobs. Je kunt nu denken dat de Color Revolution in Venezuela een goed doel dient (in tegenstelling met die in Syrië en in de “Arabische Lentes”) maar dat is wellicht wishful thinking. Color Revolutions dienen het “verdeel en heers”-spel van de globalisten. Bovendien is Venezuela zeer olierijk (zoals Libië, een ander object van “Color Revolution”). De ironie is dat Trump dreigt met inmenging in Venezuela maar in feite zelf slachtoffer dreigt te worden van een Color Revolution van zijn eigen deep state, de media, Hollywood en de “progressieven” die openlijk aandringen op een staatsgreep tegen hem. Hopelijk komen de Venezolanen tot bezinning en kan de Kerk helpen bij onderhandeling.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht