Kentucky kan de eerste staat in de VS worden zonder abortuskliniek

Demonstranten aan de abortuskliniek van Louisville. Foto: usatoday.

De Amerikaanse staat Kentucky zou wel eens de eerste staat kunnen worden waar geen abortuskliniek meer te vinden is. De politieke druk is toegenomen sinds de Republikeinen aan de macht kwamen in de regering van de staat en vrij snel nieuwe beperkingen op abortus doorvoerden. De Republikeinse gouverneur Matt Bevin verontschuldigt zich niet voor het voeren van een wetgevend gevecht tegen een kliniek in Louisville die de laatste overblijvende faciliteit in de staat is die abortussen uitvoert.

Afgelopen weekend was er opnieuw een manifestatie van Operation Save America, een christelijke organisatie die honderden activisten mobiliseerde om te protesteren tegen ‘EMW Women’s Surgical Center‘, de abortuskliniek van Louisville. De leiders van de organisatie stellen hun doel als uit één mond: Kentucky ontdoen van z’n laatste abortuskliniek. Sommige volgers van de groep werden gearresteerd tijdens een protest vóór EMW in het voorjaar. Een federale rechter besliste dat er een bufferzone moest komen om de betogers weg van de nabije omgeving van de kliniek te houden, om toegang te verzekeren tot de kliniek voor zij die een abortus willen.

“We hebben nog nooit zo onder vuur gelegen zoals nu,” vertelt Dr. Ernest Marshall, medeoprichter van de kliniek die sinds de vroege jaren ’80 open is. “We hebben nooit enige vraag gehad over of we zouden moeten bestaan.”

Aborteur Ernst zei dat hij zelf drie kinderen heeft en elke zondag naar de kerk gaat. “Sommige dingen die ik zie vóór onze kliniek, door de pro-life mensen, representeren niet het goede christendom. Ik denk niet dat Jezus mensen zou lastigvallen of mensen namen zou toeroepen of dokters moordenaars noemen,” aldus Ernst.

De organisatie Operation Save America roept de regering van Kentucky op om de beslissing van het Hooggerechtshof van 1973, Roe v. Wade, die abortus legaliseerde, te negeren. De activisten demonstreerden buiten de kliniek en elders in de stad, onder andere in de buurten waar de dokters van de kliniek wonen.

Eén van de nieuwe wetgevingen die in Kentucky werden doorgevoerd luidt dat een bekwaam iemand een echografie moet nemen van de foetus en die aan de zwangere vrouw tonen vooraleer ze haar toestemming mag geven voor een abortus.

Bovenstaande kaart uit 2016 toont het aantal abortusklinieken die sinds 2011 gesloten werden.
Bron: Religionnews.com
identicon

Auteur:dmji

11 commentaren op “Kentucky kan de eerste staat in de VS worden zonder abortuskliniek

 1. Aborteur Ernst, die naar eigen zeggen elke zondag naar de kerk gaat, vindt dat pro-life mensen niet mogen protesteren, en dat ze niet “het goede christendom” vertegenwoordigen.

  Hij zit er helemaal naast. De scheppende God wil niet dat beginnend menselijk leven gedood wordt. En daar mogen en moeten gelovigen tegenop komen, ook bij ons.

  Elk menselijk leven dient te eindigen met de natuurlijke dood.

 2. Abortus is en blijft tegen de wil van God en is een massamoord op de mensheid in zijn geheel !!

 3. Abortus is GEEN vrouwenrecht, zoals sommigen beweren. Wat doet een dier als die drachtig wordt? Een dier laat zijn kleintje(s) komen en zal geen abortus laten plegen door een soortgenoot.

  Ik neem dit keer de vergelijking met dieren, want men maakt graag een vergelijking met van mensen en dieren als het om homoseksualiteit gaat, en dat dieren dat ook zouden doen. Ik krijg de indruk dat men daarmee zichzelf probeert te rechtvaardigen.
  Vanmorgen was er voor radio NPO-1 een specialist-bioloog in Artis, zelf een homoseksueel, die beweert dat hij het ziet bij meerdere soorten dieren die vriendschap zoeken bij het eigen geslacht. Maar dat maakt dieren nog niet tot homoseksuele of lesbische dieren.

 4. Kindermoord is karakteristiek voor een maatschappij die in het slijk van barbarisme gedaald is. In een beschaving worden kindermoorders geëxecuteerd door de Staat, en in een barbaarse samenleving worden zij “dokters” genoemd en worden zij geëerd als gepretendeerde weldoeners. Dezelfde moderne geest die moeders er toe aanzet om hun eigen kinderen te massacreren, heeft gisteren ook de gijzelnemers van Charlie Gard er toe gedreven om zijn bloed wreedaardig te vergieten. Zijn misdaad? Hij had een genetische ziekte. Zijn straf? De dood. En zo zinkt de samenleving steeds dieper in dystopie en gruwel, tot dat een goddelijke hand de kroost van Adam wederom bij de kraag zal grijpen.

  Bloed, bloed schreeuwt ten Hemel om vergelding. Bloed van ongeborenen in de moederschoot verdelgd, bloed van heiligen en profeten die in de Oriënt afgeslacht werden, bloed dat hier in het Westen geofferd wordt aan de bafomet-beelden en minerva-uilenbeelden van de geheime sekten. Het bloed van Abel schreeuwt om wraak over deze hellekrocht waartoe het aardrijk verworden is. Alleen het Kruis kan het menselijk geslacht redden van zichzelf en van de helse vijand.

  Ave Maria!

 5. Wel, een veel voorkomend argument om de vrouw het recht te kunnen geven om tot abortus over te gaan en dat we regelmatig in de media horen, is dat de vrouw over haar eigen lichaam mag beschikken zoals zij wil.
  Als de vrouw wil zondigen met haar lichaam is dat haar zaak. Echter wanneer men hiermee bedoelt dat het kind in haar schoot haar eigen lichaam is, dan zijn ze er helemaal naast.
  Het DNA van het kind wijst aan dat het een deel van de vader en van de moeder heeft. Zodus is het niet haar lichaam maar dat van een ander mens. Als men dat zou ontkennen, kan ik haar evenzeer met de naam van haar moeder noemen, want dan lopen er twee dezelfde wezens rond. Er wordt nooit gesproken over het beslissingsrecht van de vader EN van het kind, alsof deze twee er voor niets in aanmerking zouden komen.
  Laten we maar zwijgen over de liefde van de moeder t.o.v. het kind EN van God.
  De cultuur van de dood is hiervoor volledig doof. Ik herinner mij nog heel klaar dat de wet vroeger abortus bestrafte met een niet al te malse gevangenisstraf, zowel voor allen die hierover beslist hadden evenals voor de dokters en verpleegsters die de moord hadden uitgevoerd.
  https://www.youtube.com/watch?v=Zqr57VHYZos

 6. Katholieken met hun onlogische onzin. Abortus is nodig, waarom? Omdat we al genoeg gehandicapten en mensen die ongewild zijn rondlopen, plus er zijn véél te véél mensen, als alle kinderen moeten geboren worden wat eigenlijk geen leven is in de eerste 5 maand, dan doe je meer kwaad dan goed om het te laten geboren worden. Wacht nog 20 jaar als de natuur (de echte god, levensloos die leven maakt, meer logica dan een sky- dad dacht ik waar het Katholieke nog eens 2000 jaar dood en verderf heeft gezaaid met leugens en onderdrukking) zal terugvechten met de uitroeiing van de mens, wat ben je dan met de idiote slogan ‘Abortus mag niet’? Nergens, want de mensheid zal uitgewist worden met deze over- overbevolking… dan zal je zien wie echt god is. Ze noemen ‘aarde, water, lucht en vuur… en daar zijn geen (pedofiele) pastoors of hemel en hel voor nodig om dit de waarheid te maken.

  1. “Er is genoeg voor iedereen op aarde, maar niet voor ieders hebzucht.” Dit zei Mahatma Ghandi. God hebbe zijn ziel. Als de mensheid al uitgeroeid komt, laat God het toe, vanwege onze zonden die steeds talrijker worden. Het is zelfs zo dat in onze tijd de zonde geen zonde meer genoemd mag worden. En dit is al jaren zo en dat betekent dat de achteruitgang en verval alleen maar verder voortschrijdt totdat God zelf zal ingrijpen.

   Niemand is goed, dan God alleen.

  2. Het Hitleritisch eugeneticistisch gespuis komt weer eens uit zijn riool gekropen. Het feit alleen dat u geen bestaansrecht gunt aan gehandicapten geeft u nog niet het recht om hen te extermineren. Als rotte kers op de taart haalt u zoals verwacht uw overbevolkingsmythe nog maar eens op tafel, die door krapuul zoals uzelf ad nauseam rondgeparotteerd wordt, niet omdat het op waarheid berust, maar enkel en alleen om uw arsenaal hersenloze propagandaslogans gevuld te houden. Gehandicapt zijn, of de vrucht zijn van ontucht, verkrachting of wat dan ook, is geen misdaad en verdient geen doodstraf. En zelfs al ware er “overbevolking” geweest, dan nog creëert dat geen recht om kinderen of ‘ongewenste personen’ te vermoorden.

   Ga eens beelden bekijken van een abortus, en zie met uw eigen ogen of het om een levenloze klomp vlees of om een menselijk, bezield kind gaat. Het is te hopen dat de realiteit van het massaal vergoten kinderbloed de krankzinnige dromen van uw begeerde übermensch zullen doorprikken, gij eerloze, verbitterde misantroop. Pas maar op dat God de natuur, die u achterlijk verafgoodt, niet tot zwaard zal nemen om uw (ik spreek niet tegen u alleen, maar tegen de abortuswereld collectief) waanzin te bestraffen, en het vergoten bloed te wreken in uw eigen bloed.

   En om dan over kinderschenders onder de clerus te spreken: Gij, vrijzinnigen, hebben die perverten in de seminaries en in de kloosters geïnfiltreerd. Zij komen uit uw kamp. Ga het maar aan de goddeloze Belgische politici vragen; zij kunnen u meer informatie geven. Had uw vuiligheid buiten onze Kerk gehouden, smeerlappen.

   U kent waarschijnlijk niets van de kerkelijke geschiedenis wanneer u woorden zoals “leugens, “dood” en “verderf” in de mond neemt. Hoe ironisch dat u spreekt over dood en verderf, terwijl u bijna in dezelfde ademtocht een eugeneticistisch exterminatieprogramma propageert! Met dit soort van gekribbel zijn er geen satirische schrijvers meer nodig. Meent u misschien dat de zotte Katharen het ‘recht’ hadden om kinderen te folteren, dat u klaagt over “onderdrukking” door de Katholieke Kerk? Gezien u een voorstander bent van infanticide, zou het in ieder geval consistent van u zijn. Kome weder de heilige onderdrukking!

   Moge de Allerheiligste Maagd Maria u redden, menshatende sukkelaar. U bent een typische atheïst. Veel geblaf, maar zonder argumenten en zonder waarheid. Maar hoe zou iemand die God, de schepping en het hiernamaals ontkent ook maar iets zinnig kunnen zeggen.

 7. Er bestaat ook een you tube filmpje van een gedrogeerde en zwanger geraakte jonge Zuid-Amerikaanse vrouw, die ondanks tegendruk haar kindje liet komen. Ze was katholiek. Een uitspraak van haar was deze: “Een vrouw is inherent sterk genoeg om een kindje ter wereld te brengen.” Zij was ondanks alles, toch heel blij met haar zoontje. Het is ondanks de positie van de vrouw bijvoorbeeld in de Islam opvallend dat zij hun moeder als zeer belangrijk zien en de persoon van Maria (Maryam) staat, ook al is het niet op de katholieke manier, hoog in het vaandel. In dit verband geloof ik zeker dat Maria moslims en christenen zal samenbrengen. ‘Fatima’, de verschijningsplaats van Maria in Portugal is ook een naam die al vroeg in de Islam voorkomt. Dat is niet zomaar.

 8. Tim, proficiat met je brute botte en ongenuanceerde reactie. Dit soort reacties hadden we nog nooit gehoord in de mainstream media… Ik heb beroepsmatig bijna dagelijks te maken met “gehandicapten”. Zij zijn doorgaans veel dankbaarder voor het leven dan het gros van de “gewone” mensen. Oftewel: hun “levenskwaliteit”, is, ondanks hun handicap, dikwijls verbluffend hoog, net door hun positieve, optimistische houding. Gefocust op wat wél allemaal mogelijk is met hun beperkingen, in tegenstelling tot de doorsnee westerling die de hele dag loopt te zeuren op wat allemaal fout loopt in zijn ogen. (Te weinig geld, te veel werk, te slecht weer, de vakantie te kort…)

  De natuur vecht altijd terug hoor, de vruchtbaarheid van de mannen is nu reeds met de helft gedaald, deze week nog in het nieuws. Volgens mij niet omdat we met “te veel” zouden zijn, wél door de manier waarop we met die natuur omgaan…

  En als de mens blijft verder gaan met zijn idiote nucleaire wapenwedloop, Er nog een paar Kim jong-uns, Trumps en Erdogans op staan, maakt de mens zichzelf wel kapot. Heel wat grote heiligen deden wat dat betreft heel wat rake voorspellingen over die eindtijd. Nogal wat heiligen waren ook door handicap of ziekte aan bed gekluisterd… Maar ja, dat is Katholieke, onlogische onzin, nietwaar??

 9. Hallo TIM (30 JULI 2017OP13:47),

  … Je reactie is in-droevig en zeer materialistisch, en blijkbaar sta je voor een maatschappij waarin “nut” het enige belangrijke is. En misschien voor een maatschappij waarin geen beroep mag gedaan worden op liefde voor de medemens of voor een gehandicapte. Gehandicapten niet nuttig ? Laten we er ons op één of andere manier vanaf maken. Hebben ze nog gif bij de apotheker ? Misschien heeft die juist nog wat euthanasie gif-kits staan (bestaan echt ! ; in vrijzinnige kringen werd er op aangedrongen dat die er zouden komen).

  … De katholieke Kerk zegt niet dat je zo veel mogelijk kinderen op de wereld moet zetten. Lees er maar de belangrijke encycliek “Humanae Vitae” op na. De lectuur van deze encycliek zou je misschien wat meer eerbied voor het (menselijk) leven en de katholieke Kerk kunnen bijbrengen.

  AGS

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht