
De situatie van de Kerk in China is vandaag “slechter” dan tijdens de gruwelijke onderdrukking in de jaren 1950 en ’60, omdat de Kerk verzwakt is, zei Joseph Kardinaal Zen tegen Polonia Christiana in een video-interview.
Zen vindt het spijtig dat de Heilige Stoel tegenover het Chinese regime een verkeerde strategie hanteert: “Ze zijn te enthousiast voor dialoog … dialoog. Dus ze vertellen iedereen [in de Kerk in China] om geen lawaai te maken, om compromissen te sluiten, de regering te gehoorzamen. Nu gaat het allemaal slechter.”
Kardinaal Zen noemt Paus Franciscus “naïef”. Zijn voorgangers begrepen de situatie terwijl Franciscus “verward” is. Volgens Zen zal Franciscus’ overeenkomst met China “vals” zijn, waaraan wordt toegevoegd: “Hoe kan het initiatief voor het verkiezen van bisschoppen aan een atheïstische regering worden gegeven? Ongelooflijk, ongelooflijk!”
Een paus die niet naar kardinaal Zen luistert en liever onderhandelt met een nepkerk. Vreemd, héél vreemd. Maar denkt hij de situatie te kunnen verbeteren door te onderhandelen met het Chinese regime? Denkt hij misschien zo hun harten te kunnen verzachten zodat er op de lange duur verbeteringen komen? Ik blijf het toch vreemd vinden.
… Qua wijsheid en diepgang bereikt paus Franciscus absoluut niet het niveau van paus emeritus Benedictus XVI. Spijtig dat Benedictus het door zijn hoge leeftijd moest laten schieten, want naar eigen zeggen was hij lichamelijk niet meer in staat op een deftige manier de Wereldjongerendagen bij te wonen, waar hij veel belang aan hecht.
… Ik denk dat we het moeten uitzweten tot de volgende paus.
Alweer een aanwijzing dat Bergoglio een NWO nastreeft.
Wat kan het toch Bergoglio schelen hoeveel zielen er nu gered worden of verloren gaan. Dat is geen Paus, hij draagt alleen witte kleren en zit op een stoel die hem niet toe komt. Weg met die man !
Dat kan deze paus geen fluit schelen of het nu goed of slecht gaat in China en onder de christenen aldaar. Nogmaals deze paus heeft geen interesse in het Westen laat staan in China !!
Nuchter blijven.
Net zoals overal op ons planeetje bezit China drie vormen van Katholieke Kerk.
— De ambtelijke Kerk met haar dogma’s, absoluut noodzakelijk en waar men niet omheen kan.
— De ‘middenKerk’ waarin men heel wat wervelende stromingen kan waarnemen, vooral de ‘modernistische’ stromingen, en met wereldse banden van o.a. regeringen.
— De ondergrondse en belangrijke MartelarenKerk en tevens de geestelijk meest verheven Kerk.