Paus Franciscus steunt de Argentijnse linkse activiste Milagro Sala

Foto: taringa.net

Op woensdag stuurde Paus Franciscus een handgeschreven steunbrief aan de Argentijnse linkse activiste Milagro Sala, de gevangen leidster van de Tupac Amaru-beweging, die maandelijks 1,9 miljoen dollar ontvangt van de Argentijnse regering voor verschillende sociale projecten. Onder andere biedt Tupac Amaru contraceptie en gratis abortus en bevordert het homoseksualiteit en genderideologie.

In januari 2016 werd Sala gearresteerd op aanklacht van fraude en criminele samenzwering. Ze werd beschuldigd van verduistering van 1,8 miljoen Amerikaanse dollar bedoeld om de armen te helpen. Kort na haar arrestatie stuurde Franciscus haar een rozenkrans. Sala beschouwt de communistische Che Guevara en de socialistische Boliviaanse president Evo Morales als haar politieke modellen. Ze wordt bekritiseerd voor haar krachteloosheid, autocratisch gedrag en gewelddadig humeur.

Sala noemt zichzelf een ‘katholiek op mijn manier’ en gelooft in inheems heidendom en shamanen. In september 2014 ontmoette ze Franciscus in het Vaticaan en gaf hem cocabladeren, die internationaal verboden zijn (waar cocaïne van wordt gemaakt).

Paus Franciscus en Milagro. Foto: telesurtv.net
Paus Franciscus zegent cocabladeren verpakt in zakjes. Foto: Romereports.
Bron: Gloria.tv
identicon

Auteur:dmji

4 commentaren op “Paus Franciscus steunt de Argentijnse linkse activiste Milagro Sala

 1. Ik vind dit zo vreemd van de paus, dat ik er maar niet op reageer.

  1. We moeten deze kwestie – paus Franciscus – geheel overgeven aan onze Vader, in gebed. Zelf heeft deze jongen in het verleden in zijn eigen leven gezien, hoe Hij wonderen wrochtte, toen hij thuisonderwijs gaf in Nederland: hoewel hij niets tegen de wet in deed, hebben zeer vele ambtenaren en vier rechters geprobeerd zijn gezinnetje en het thuisonderwijs te vernietigen. De strijd duurde acht jaren lang. Hijzelf echter bestreed hen niet, integendeel, paste Mattheüs toe, hoofdstuk 5, verzen 39 tot en met 41: wie u op de linkerwang slaat, keer hem ook de andere toe; wie met u een rechtsgeding wil voeren en uw onderkleed nemen, laat hem ook de mantel; en wie u tot één mijl zal dwingen, ga met hem twee. Nam geen advocaat, maar vertrouwde volledig op zijn Jezus Christus Die het voor hem zou maken. Hij bemerkte hoe opeens bepaalde ambtenaren de laan uit vlogen (overgeplaatst, of gedegradeerd). Inderdaad, Hij oordeelt, niet deze jongen. Tenslotte kwam de zaak voor de Hoge Raad en het Hof van de Mensenrechten. En hij kon doorgaan met zijn taak, tot zijn zoon 18 jaar werd.
   Wat deze jongen hiermee zeggen wil: indien deze paus slecht mocht doen, de Heer ziet het, en zal snel oordelen; en een man in zijn plaats stellen, die wellicht Zijn gehele wil zal doen, alles zal herstellen wat zijn voorgangers vernield hebben. Laten we daarom onze hoop op onze Vader hebben, in voortdurend gebed; in Hem ligt alle hoop verborgen, echt waar.

 2. In Nederland zeggen vele katholieken: “Ik geloof op mijn eigen manier.”, om elk gesprek over het geloof in te dammen, wat ze ook gauw als opleggend ervaren en vinden blijkbaar dat diegenen die over het geloof praten hen te gauw veroordelen. Juist zij kennen de Bijbel nauwelijks of niet.
  Verder als deze vrouw een rozenkrans heeft gekregen van de paus, is zij dan nog niet bekeerd dan? Wie zegt dat zij dan al deze slechte dingen nog doet? Oordeelt en veroordeelt de auteur van dit Artikel dan te vlug?
  Ik begrijp dit niet, er komen al meer vreemde verhalen over paus Franciscus naar boven, ze hoeven toch niet alle ook waar te zijn? De tijd zal nu leren waar het nu precies naar toe gaat met deze paus.
  Als mensen en zelfs de paus niet betrouwbaar zijn, wat overigens ook in de Bijbel staat dat in wezen geen enkele mens betrouwbaar is, dus ikzelf ook niet, dan kunnen we inderdaad, zoals bovenstaande reactie van ‘een jongen’ schrijft dat onze hoop moeten hebben op Onze Vader God YHWH alleen en in voortdurend gebed en op God onze hoop stellen.

  1. Fijn dat je de naam JHWH gebruikt. De naam die God de Almachtige (zo bekend bij Abraham) bekend maakte aan Mozes, en betekent: Ik-zal-er-zijn. Welks naam hij moest bekend maken aan
   de Israelieten in Egypte, die hij van Die-er-zal-zijn moest uitleiden naar het beloofde land Israel onder zware gerichten (de tien plagen).
   Maar zij hebben geenszins gedaan naar Zijn wil, Hem honderden malen gegrieft. Aldus sloeg Hij hen iedere keer, en voerde hen in ballingschap naar Babel, en bracht hen weer terug. Toen zat de schrik er goed in: ze durfden de heilige Naam niet meer uit te spreken uit vrees, en vervingen die door Adonai – Heer. Nu weet niemand meer, hoe JHWH uitgesproken wordt.
   Deze jongen heeft deze kwestie in bescheidenheid en eerbied diverse malen onderzocht. Nee, geen Jahovah zoals de getuigen-van-jehovah beweren. Ook niet Jahweh (uitspraak: jawwèh). Waarschijnlijk is het Jahoeah geweest (uitspraak: jahoeàh).
   Aldus moet deze naam ook in de Schrift gehanteerd worden, waar dat onhandige HEER of HEERE staat, en bijvoorbeeld in Jesaja Heere HEERE, achter elkaar: dus gewoon Heer Jahoeah.
   Zo staat zij ook geschreven in zijn vele (tweeëndertig) boeken, die hij overigens nooit uitgegeven heeft, opdat hij een bescheiden jochie blijft (wie raakt er niet van over-het-paard-getild, als hij een boek uitbrengt?). En zo leest hij dat uit de Schrift ook voor aan anderen. Ja, als ouders hun kinderen uit de Schrift voorlezen, vervang dan dat HEER door Jahoeah!

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht