Londonistan: 500 kerken gesloten, 423 nieuwe moskeeën

Eén van de vele moskeeën in Londen. Foto: gbcstockport.org.uk

De stad Londen – door de uitgesproken journalist Melanie Philllips bijgenaamd Londonistan – heeft nu 423 nieuwe moskeeën die “gebouwd werden op de droevige ruïnes van het Engelse Christendom”, zo schreef de Italiaanse journalist, schrijver en columinst bij Arutz Sheva, Giulio Meotti in een artikel voor het Gatestone Instituut.

De Islamitische prediker Maulana Syed Raza Rizvi zei dat “Londen meer Islamitsich is dan vele Moslimlanden tezamen.”

De Verendigde Hyatt Kerk, bijvoorbeeld, langs Hamilton Road, werd gekocht door de Egyptische gemeenschap, en wordt nu in een moskee veranderd. De St-Pieterskerk is nu de Madina Moskee, en de Brick Lane Moskee was vroeger een Methodistenkerk. Er worden niet enkel gebouwen omgevormd, zo schrijft Meotti, maar ook mensen: “Het aantal bekeerlingen tot de Islam (in Londen) is verdubbeld; vaak omarmen ze de radicale Islam, zoals Khalid Masood, de terrorist die toesloeg in Westminster.”

“Gegeven de huidige trend,” zo voorspelt hij, “wordt het Christendom in Engeland een relikwie, terwijl Islam de religie van de toekomst zal zijn.” Er wordt geschat dat tegen 2020, het aantal Moslims dat gebedsdiensten bijwoont het aantal Christenen zal overstijgen die wekelijks naar de kerk gaan, 683.000 tegenover 679.000. Binnen een generatie zal het aantal kerkgangers drie keer lager zijn dan het aantal Moslims die regelmatig naar een moskee gaan op vrijdag.

Meotti citeerde een verslag uit Wall Street Journal, die stelde dat 500 Londense kerken van alle denominaties in privé-woonsten werden veranderd. Demografisch gezien, krijgt Brittannië een toenemend Islamitisch gezicht in vele steden. Een studie uit 2015 toonde aan dat de meest algemene naam in Engeland niets anders was dan Mohammed en variaties daarop.

Een triestige aanblik: een kerk omgebouwd tot moskee in Londen. Foto: https://eladbenelul.wordpress.com

Birmingham, de tweede grootste stad van Engeland, heeft een populatie die 21,8% Moslim is; Manchester, op nummer 6, heeft 15,8% Moslims, en Bradford, met ruim 300.000 mensen, is voor een kwart Moslim, inclusief de helft van de kinderen die er wonen. Ook in Leicester, de 10de grootste stad van Engeland, is de helft van de kinderen Moslim.

Meotti citeert vervolgens een rapport in The Spectator, volgens dewelke slechts twee van de 1700 moskeeën in Brittannië de modernistische interpretatie van de Islam volgen, in vergelijking met 56% in de VS. Maar het meest sprekend is de aanwezigheid van niet minder dan 100 Shariarechtbanken in Londen, en dit zijn de officiële statistieken, er zijn er dus wellicht veel meer. “De opkomst van dit parallelle rechtssysteem werd mede mogelijk gemaakt dankzij de Britse Arbitragewet en het systeem van Alternatieve Oplossing voor Disputen,” aldus Giotti. “Deze nieuwe rechtbanken zijn gebaseerd op de afwijzing van de onschendbaarheid van de mensenrechten: de waarden van vrijheid en gelijkheid die de basis vormen van de Algemene Engelse Wet.”

Eén van Engelands leidende rechters, Sir James Munby, zei dat de rechtbanken meer “multicultureel” moeten zijn – een zinspeling op “Islamitsich”. Leidende persoonlijkheden, zoals de voormalige Aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams, en Opperrechter Lord Phillips, hebben gesuggereerd dat de Britse wet onderdelen van de shariawet zou moeten “incorporeren.”

Analisten blijven de trend observeren en er verslag over uitbrengen, en besluiten onveranderlijk met de vraag: “Is er iemand die iets doet om dit te stoppen?”

Bron: Israelnationalnews

identicon

Auteur:dmji

1 commentaar op “Londonistan: 500 kerken gesloten, 423 nieuwe moskeeën

  1. de islam is gewoon Europa aan het inpalmen. En hun bedoeling is de sharia in te voeren de strenge wettische manier van leven. De Britten zijn langzaam maar zeker geen christelijke natie meer en dat is ook één van de redenen waarom ze de EU willen verlaten terug controle hebben over hun eigen bestaan. Brussel en de EU lijken meer op het beest !

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht