100 jaar na Fatima staan we op de rand van een Derde Wereldoorlog

Foto: express.co.uk.

Niemand kan ernaast kijken, de oorlogsretoriek wordt met de dag luider. De wereld wordt almaar somberder en krankzinniger en de dreiging van een effectieve wereldoorlog wordt almaar reëler. Er zijn 3 fronten waar het momenteel de slechte kant uitgaat: In Europa, aan de grens met Rusland; in het Verre Oosten en in het Midden-Oosten. De H. Maagd waarschuwde in Fatima in 1917 voor een Derde Wereldoorlog, één die nog groter zou zijn dan de Tweede (waarvan ze als voorteken de lichtgloed of het noorderlicht had aangekondigd, dat plaatsvond in januari 1938 en zichtbaar was in heel West-Europa).

Krantenknipsel van 26 januari 1938: Aurora Borealis verbijstert Europa; mensen vluchten in angst, bellen de brandweer.

God liet die vorige oorlogen toe, als soort straf voor de zonden van de mensen. In Fatima en ook in La Salette werden die oorlogen steevast als “straf” aangeduid. De wereld is er nu, qua zondigheid, nog veel slechter aan toe dan toen.

Europa en Rusland

Toen Trump aan de macht kwam dachten velen dat hij, omdat hij had gezegd dat hij vrienden wil zijn met de Russen, de Amerikaanse troepen zou weghalen van de Russische grenzen. Helaas is dat tot op heden niet gebeurd. Er zijn er integendeel nog wat bijgekomen. Recent werden er weer militaire oefeningen gehouden in Litouwen, waar Duitse soldaten de NAVO-manschappen leidden. Er zijn ook weer 4 NAVO-oorlogsschepen in de Zwarte Zee gearriveerd, in de haven van Odessa in Oekraïne. Ze zullen daar blijven tot 20 april.

De spanningen tussen Europa en Turkije zijn ook aan het oplopen. Turkije (echter een lid van de NAVO) dreigt er nu mee Europa te overspoelen met 15.000 migranten per maand. Een minister in Turkije waarschuwde voor religieuze oorlogen in Europa, wellicht doelend op hevige rellen en zelfs burgeroorlog.

Midden-Oosten: Syrië, Israël en Iran

De oorlog in Syrië blijft maar voort woeden. IS blijft strijd leveren en de ellende is er niet te overzien. De VS stuurde onlangs weer extra grondtroepen. Iran voerde onlangs weer testen uit met intercontinentale raketten. Het is al langer bekend dat ze op een dag Israël van de kaart willen vegen en Jeruzalem “bevrijden.” Ook elders in het Midden-Oosten blijft de toestand erg onstabiel.

Het verre Oosten: China, VS, Japan, Noord- en Zuid-Korea.

Met betrekking tot de recente dreigementen van Noord-Korea, zei Trump onlangs dat ook ‘militaire opties’ op tafel liggen. De VS heeft in allerijl het THAAD-antiraketsysteem ontplooid in Zuid-Korea, zeer tegen de zin van China en Rusland, die zeggen dat de ‘stabiliteit’ in de regio wordt aangestast. Indien Trump effectief het tot een militaire confrontatie laat komen, dan zal dat wellicht tot nucleaire oorlog leiden in het Oosten. Amerika stuurde enkele nucleaire bommenwerpers richting Korea, die reeds enkele ‘oefeningen’ hebben gehouden, voor het gooien van een atoombom op Noord-Korea. Japan houdt al burgerlijke evacuatieoefeningen, voor het geval het effectief tot oorlog komt. Ook zijn de spanningen hoog opgelopen tussen de VS, Japan enerzijds en China anderzijds, met betrekking tot de eilandengroep in de Zuid-Chinese zee. Japan stuurt nu zijn grootste oorlogsschip richting die zee. China zei al een antwoord klaar te hebben.

Laten we ons gebed verdubbelen en God bidden dat Hij mag ingrijpen.

Wij zullen, als we op God vertrouwen, door hem beschermd worden. We moeten vooral de middelen ter bescherming bij de hand nemen: het scapulier, de Wonderdadige Medaille, een afbeelding van de Barmhartige Christus, gewijde kaarsen, enz… en uiteraard veel de Rozenkrans en het Kroontje van de Barmhartigheid (en andere gebeden) bidden, en regelmatig tijd spenderen bij Jezus in het Tabernakel.


Getuigenis van een non die de atoombom van Hiroshima miraculeus overleefde:

 

“Op het einde zal mijn Onbevlekt Hart triomferen.” – O.L.Vrouw van Fatima

identicon

Auteur:dmji

4 commentaren op “100 jaar na Fatima staan we op de rand van een Derde Wereldoorlog

 1. Er zijn op onze planeet inderdaad heel wat verontrustende ontwikkelingen, maar moeten we daarom in paniek slaan? De oorlog in Syrië woedt al jaren. Met Erdogan’s ego moeten we al een tijd leven en Kim Yong-Un dreigt elke week wel met een kernoorlog. Nu krijgen we er nog een populistische Twitteraar bij in de vorm van Trump, die een “militaire oplossing” niet uitsluit. Is dit ernstig te nemen of is dit zijn zoveelste mediastunt? De wereld wacht al meer dan 20 jaar op Armageddon en we zijn er nog altijd. Laten we stoppen met die Millennium-angst en vertrouwen op de Goddelijke Voorzienigheid!

 2. goed artikel ik denk persoonlijk dat de laatste oorlog voor Jezus tweede komst in het Midden-Oosten zal worden uitgevochten houdt ook de as Rusland-Turkije en Iran goed in het oog. Volgens het boek Handelingen zal Jezus wederkomst hetzelfde zijn dan zijn heengaan hij komt terug in de H. wolk ( hand 1-6-11). Iedereen zal hem zien ook in Medjugorge laten de zieners ons weten dat er speciale datums zijn die we in het oog moeten houden dus wat rest ons? Bidden en waken en vasthouden wat we hebben!

 3. Het is heel normaal om angst te ondergaan.

  Angst maakt deel uit van de talloze beproevingen die wij op dit planeetje moeten ondergaan.

  Indien Adam en Eva aan God gehoorzaamd hadden hoefden we nu geen angst te hebben voor wilde dieren. Dan zouden engelen iedereen waarschuwen voor een dreigende natuur-‘ramp’. Dan zou misdadigheid nauwelijks voorkomen en zouden misdadigers weinig kansen hebben om zich uit te leven.

  Geestelijke volwassenheid komt op deze planeet nauwelijks voor, en zelfs deze zeldzame mensen moeten bij gelegenheid de verschrikkelijke majesteit van God de Vader ondervinden.

  Wij zijn slechts kleine kinderen en daarom is het gepast dat we af en toe letterlijk moeten vrezen, zoniet zouden we ons al te gemakkelijk uitleven en vergeten te luisteren naar de stem van het geweten.

  Er zijn twee soorten van stormen:

  – – – bij de ene soort werken wind en water met enorme natuurlijke krachten samen om een of ander doel te bereiken. Dit kan een wilsuiting zijn van de H. Vader, maar het kan ook om noodzakelijke natuurlijke evenwichten gaan.

  – – – bij de andere soort laat de H. Vader toe dat enorme natuurkrachten zich eens uitleven als een soort feest want deze krachten bestaan niet zomaar uit zichzelf: zowel engelen als natuurgeesten zijn voortdurend werkzaam om de aarde leefbaar te houden voor de mens.

  Deze krachten zijn zo onmeetbaar groot dat een mens het dan haast besterft van de angst.

 4. Me dunkt dat de soep in het algemeen niet zo heet gegeten wordt as ze wordt opgediend maar toch geloof ik wel dat een escalatie op den duur onvermijdelijk zal zijn.
  Ikhoop dat de heer Trump bij dit alles vastbesloten zal blijken te zijn en hij consequent zal handelen.
  Noord-Korea is geestelijk gezien een zeer zwarte plek op aarde endaar zal d slag die de derde wereldoorlog veroorzaakt waarschijnlijk gaan vallen.

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht