Op 4 maart protesteerden ruim 1,5 miljoen Peruvianen tegen genderideologie in de scholen

Foto: notizieprovita.it

Peru verdedigt zichzelf tegen de door de staat gedwongen inclusie van genderideologie in de scholen. Na maanden van weerstand op alle niveaus, van bijeenkomsten voor het parlement, tot parlementaire debatten, van krantenartikels en televisiedebatten, tot petities… kwamen op 4 maart 1,5 miljoen Peruvianen op straat.

De gigantische massa die op de been kwam werd gestart door de beweging #Conmishijosnotemetas (handen af van mijn kinderen!). In vele Peruviaanse straten werden grootschalige demonstraties gehouden. De grootste demonstratie vond plaats in de hoofdstad Lima.

De Peruviaanse overheid wil het hele curriculum in publieke scholen transformeren richting gendertheorie, beginnend vanaf volgend schooljaar, en vanaf kinderen van de meest kwetsbare leeftijd. Kardinaal Cipriani Thorne spreekt van een “ideologische kolonisatie”. De organisatoren beschreven het gender-inschikkelijk curriculum als “ideologische hersenspoeling voor de nieuwe generaties.” Het curriculum is een ernstige aanval op de rechten van ouders, die de prioriteit zouden moeten gegeven worden in de opvoeding van hun kinderen.

De President van Peru is sinds juli 2016 Pedro Pablo Kuczynski Godard, zoon van een Duitse Jood en een Zwitserse Protestant, en is zelf Katholiek. Peru is een semi-presidentiële republiek. De President duidt de regering aan. Het parlement kan de regering omver werpen door een niet-vertrouwensstemming. Dit is echter nog niet gebeurd. Kuczynski is een verbijsterend figuur. Hij is van oorsprong een investeringsbankier en werd voor het eerst minister begin de jaren ’80. Hij nam nog deel aan de Bilderbergconferentie in Tirol van 1988. Na zijn verkiezing tot president, wijdde hij Peru toe aan het Heilig Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria. Hij wil nu zonder aarzeling de genderagenda doordrukken, die gestuurd wordt door internationale organisaties, inclusief verschillende VN-agentschappen. De wil van zijn volk en de overtuiging van de grote meerderheid van de Peruvianen lijkt hem niet te deren. Die toewijding lijkt dan ook maar voor de schijn te zijn geweest.  Beatriz Mejia, de woordvoerster van #Conmishijosnotemetas, riep de president op om een stap terug te nemen en niets op te dringen aan het volk, dat ze noch willen, noch nodig hebben.

In grote getale aanwezig tijdens de protesten was de hiërarchie van de Kerk. Het werd geleid door Kardinaal Cipriani Thorne, Aartsbisschop van Lima, en de Primaat van Peru. De volgende datum werd reeds aangekondigd: de Mars voor het Leven van 25 maart. Het recht om te leven is het andere grote front, dat van de internationale kant wordt aangevallen. Er was ook massaal kritiek op de massamedia die aanwezig was bij de demonstratie, die amper plaats bood om het protest te coveren, ofwel het minimaliseerde of belachelijk maakte. De media volgt een richtlijn die gelijkaardige bewegingen in andere landen hebben ervaren: van Manif pour tous in Frankrijk tot de Familiedag in Italië.

“De burgerlijke samenleving van Peru blijkt gezond te zijn, en klaar voor de strijd. Zal de politieke macht klaar zijn om te luisteren naar de burgers?,” zo vroeg Notizie Pro Vita zich af.

Bron: Katholishes.info

identicon

Auteur:dmji

2 commentaren op “Op 4 maart protesteerden ruim 1,5 miljoen Peruvianen tegen genderideologie in de scholen

  1. Katholieken moeten overal op straat beginnen komen, en dit met heilige toorn en met ondubbelzinnig militante kruisvaardersymboliek getooid. De indruk die men moet nalaten in toeschouwers is die van hernieuwde militantie en mannelijke kloekmoedigheid.

    Ave Maria!

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht