Kardinaal Nichols wijdt Engeland en Wales toe aan het Onbevlekt Hart van Maria

Foto: Catholic Herald

Kardinaal Vincent Nichols heeft een beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima gekroond, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van haar verschijningen, en heeft Engeland en Wales opnieuw toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria.

De Westminsterkathedraal zat volgepakt met ruim 3.000 mensen, en er stond een grote menigte op het plein. Kardinaan Nichols leidde het gebed van de toewijding, die de volgende zin omvatte: “In dit eeuwfeest van de verschijningen van Fatima, wijden wij ons opnieuw toe aan u en aan uw Onbevlekt hart, in dit eeuwfeest van de verschijningen van Fatima, niet enkel in vereniging met de Kerk, het Mystiek Lichaam van uw Zoon, maar ook met de hele wereld.”

De Kardinaal vernieuwde de toewijding die gedaan was door zijn voorganger, Aartsbisschop van Westminster Kardinaal Bernard Griffin, in 1948. In mei 1917, verscheen de Maagd Maria aan de drie herderskinderen in Fatima, Portugal. Ze vertelde hen over toekomstige calamiteiten in de wereld, in het bijzonder gelinkt met Rusland, die vreselijk lijden zou veroorzaken. Ze herinnerde de kinderen ook aan het gevaar van de Hel, en vroeg hen de Rozenkans te bidden en offers te brengen voor de zondaars. Op 13 oktober gebeurde er het voorzegde zonnewonder, waar zo’n 70.000 mensen getuige van waren.

Katholieken zijn niet verplicht om in de openbaringen van Fatima te geloven, maar de Kerk heeft ze officieel ‘geloofwaardig’ verklaard, en O.L.V. van Fatima heeft een centrale plaats in de Mariale devotie.

In zijn homilie vertelde Kardinaal Nichols dat de verschijningen een “zekere uitdaging” presenteerden, en dat de Katholieken zichzelf moeten afvragen: “hoe goed uiten we elke dag onze navolging van Christus? Hoe goed slagen we in de twee manieren van tijd geven aan de Heer en aan anderen: op gebied van gebed en offer?” De kardinaal beval de Rozenkans aan als een gebed om te helpen “ja” zeggen aan God, die de essenties is van de devotie tot het Onbevlekt Hart van Maria.

Het beeld zal nu rondgaan in 20 kathedralen van Engeland en Wales, en zal eindigen in het bisdom van Wrexham in oktober.

Bron: Catholic Herald

identicon

Auteur:dmji

1 commentaar op “Kardinaal Nichols wijdt Engeland en Wales toe aan het Onbevlekt Hart van Maria

  1. steeds goed dat een land kan ja zeggen tegen God dat het gezegend mag zijn maar ook de islamisten groeien fel in deze landen. Vele landen in Europa zijn in gevaar door de vluchtelingenstromen en de vele veranderingen ervan!

Er is geen mogelijkheid (meer) om commentaar te geven op dit nieuwsbericht