BREAKING: Huis van Afgevaardigden in de VS stemt voor permanente ban op financiering van abortus met belastinggeld

Foto: Inquisitr.com

WASHINGTON, D.C., 24 januari 2017 – Het Huis van Afgevaardigden in de VS stemde 238 tegenover 183 om de financiering van abortus met belastinggeld permanent te stoppen. De ‘No Taxpayer Funding of Abortion Act (HR 7), die werd geïntroduceerd door Afgevaardigde Chris Smith, R-NJ, maakt de zogenaamde Hyde Amendment permanent. Het ‘amendment’, dat verbiedt dat federaal geld wordt gebruikt om abortus te financieren via Medicaid, was tot nu toe onderworpen aan een jaarlijkse herziening.

Het Carlotte Lozier Instituut schat dat het Hyde Amendment meer dan twee miljoen levens heeft gered sinds het in voege ging in 1976. Een poll door Marist in januari 2017 gaf aan dat 61% van de Amerikanen er niet achter staat dat belastinggeld wordt gebruikt om te betalen voor abortussen. De ‘No Taxpayer Funding of Abortion Act’ verbant ook abortusfinanciering van Obamacare, en wetgevers overwegen om Obama’s gezondheiszorgwet te vervangen.

Volgens de Government Accountability Office (GAO) omvatten 1036 Obamacare-plannen met abortus op aanvraag. Andere Obamacare-plannen hebben onvoldoende transparantie met betrekking tot hun abortusfinanciering.

Enkele Democraten zeiden in het Huis dat Obamacare abortussen niet financiert, die Smith dan weerlegde met GAO statistieken. Afgevaardigde Dan Kildee, D-MI, kloeg erover dat HR 7 “veel verder gaat dan” het Hyde Amendment. Anderen verdedigden Planned Parenthood en schepten in hun toespraken op dat ze hadden deelgenomen aan de Vrouwenmars in Washington.

Pro-life leden van het Congres toonden aan dat de wetgeving simpelweg permanent maakt wat al jaarlijks werd vernieuwd door het Congres, en dat het transparantie toelaat op gebied van abortus in gezondheidszorgplannen.

Afgevaardigde Liz Cheney, R-WY, wees diegenen terecht die de “vrouwenmars” gebruikten als een manier om te impliceren dat ze spreken namens alle vrouwen, en merkte daarbij op dat pro-life feministen ervan werden uitgesloten. Ze kondigde vervolgens de 44ste jaarlijkse Mars voor het Leven aan voor vrijdag. Afgevaardigde Diane Black, R-TN, merkte ook de hypocrisie op van de vrouwenmars die pro-life-vrouwen uitsloot.

Later, tijdens het debat van de dag, focusten pro-life congresleden over de menselijkheid van ongeboren kinderen. Smith zei: “We behandelen hen als tumoren, wratten die moeten uitgedreven worden.” Afgvaardgide Martha Roby zei dat “de ene stem die vandaag niet wordt gehoord, die is van de baby.” Trent Franks stelde de vraag: “vermoordt abortus een kleine baby?”, waarop hij zelf antwoordde: “Indien ja, dan is abortus de grootste menselijke genocide in de geschiedenis.” Afgevaardigde Krist Noem zei dat haar “hoop en droom” voor alle Amerikanen is dat ze zich zullen realiseren dat kinderen een geschenk van God zijn.

Bron: https://www.lifesitenews.com/news/breaking-u.s.-house-votes-to-permanently-ban-taxpayer-funding-of-abortion

identicon

Auteur:dmji