Gehate christenen in Libië zitten gevangen en kunnen niet naar huis vanwege IS

Foto: tundratabloids.com

Christenen in Libië kunnen geen kant meer op en zitten daar letterlijk in de val. International Christian Concern, een organisatie die christenvervolging in kaart brengt, berichtte dat het aan de telefoon sprak met z’n groep van Christenen in Libië. Open Doors, een andere organisatie, bracht verslag uit over de christenvervolging in 2016, die opnieuw lijkt te zijn toegenomen.

“We zijn 16 christenen, die leven in een gebouw in Misrata, Libië. We hopen om terug naar huis te keren, naar Egypte, maar er is geen enkele veilige weg,” zo zei één van de Christenen. ICC verduidelijkte dat voor de gelovigen, om naar huis te keren, dat zou betekenen dat ze zich overgeven aan God. “De twee wegen richting thuisland die beschikbaar zijn voor Mena en zijn vrienden gaan dwars door IS-territorium. De snelweg die deze arbeiders vanuit Egypte naar Libië bracht gaat door Sirte, waar de extremisten de bussen tegenhouden en de identiteitskaarten nazien voor Christelijke namen.”

“De andere weg naar huis gaat via Tripolie, maar daarvoor moet men ook door IS-gecontroleerde routes.” Die weg is dus ook geen optie. Gevolg is dat deze Christenen vast zitten.

Het is minder dan twee jaar geleden dat militanten van IS 21 Koptische Christenen ontvoerden in Libië en een video-opname van hun onthoofding verspreidden. De Koptische Orthodoxe Patriarch Tawadros II verklaarde hen vorig jaar officieel martelaar.

IS zwoer om te blijven Christenen te vermoorden, en ondanks deze gevaren blijven Christenen vanuit Egypte naar Libië reizen voor werk. ICC merkte op dat Christenen gehaat wordenen werkloos blijven door marginalisatie en discriminatie in hun thuisland. Ze worden uit de scholen gegooid en worden gedwongen om te strijden voor de meest eenvoudige jobs. “Vanwege dit worden ze met geen ander alternatief gelaten dan radicale Islamitische terreur onder ogen te zien in Libië, om voedsel voor hun kinderen te voorzien”, zo stelde het ICC.

Top 21 landen met Christelijke vervolging

Zowel Libië als Egypte zijn onder de top 21 landen in de wereld waar Christenen de meeste vervolging ondergaan. Dat staat in een rapport van Open Doors.

“Het is waard om te herhalen dat bijna één op de 12 Christenen vandaag in een gebied of cultuur leeft waar Christendom illegaal of verboden is, of wordt bestraft. En toch is de wereld grotendeels stil over de schokkende golf van religieuze intolerantie,” zo stelde David Cury, CEO van Open Doors in de VS.

De 2017 World Watch List en de informatie die het vertegenwoordigt, presenteert één van de meest complexe en drukkende uitdagingen voor toekomstig President Trump en zijn administratie.”

In de top 21 landen op de Open Doors World Watch List, ervaren 100% van de Christenen vervolging. De Christenen zijn allemaal in de minderheid op die lijst. Die landen zijn: Noord-Korea, Somalië, Afghanistan, Pakistan, Soedan, Irak, Iran, Jemen, Eritrea, Libië, Nigeria, Malediven, Saudi-Arabië, India, Oezbekistan, Vietnam, Kenia, Turkmenistan, Qatar en Egypte.

Christenen in Pakistan zijn het voorwerp van publieke spot en worden door Moslims die met hen willen afrekenen vaak beschuldigd van de zware zonde van blasfemie tegen de profeet Mohammed of de Islam. Daarbovenop worden honderden Christelijke meisjes en vrouwen in Pakistan ontvoerd, verkracht en in een Islamitisch huwelijk gedwongen. Politie-bescherming voor de Christelijke gemeenschap is inadequaat en Moslimvervolgers worden vaak onbestraft gelaten.
Het rapport stelt dat “Pakistan het meest totale geweld tegen Christenen kende.”

“Steden werden tot op de grond platgebrand, mensen werden levend geroosterd, meisjes worden in toenemende mate verkracht en in Islamitische huwelijken gedwongen, in pogingen van Moslims om een speciale plaats in de hemel te krijgen door op die manier ’te bekeren'”, zo vertelde de voorzitter van de Brits-Pakistaanse Christelijke Associatie. En de overheid doet er niets aan.

Bronnen: http://www.christianpost.com/news/100-percent-of-christians-face-persecution-in-21-countries-open-doors-world-watch-list-2017-172850/#XjlI1RDk0KrLhdS3.99

http://www.christianpost.com/news/hated-christians-trapped-by-islamic-terror-in-libya-172947/#mt6ZqDMXfcmCDFq0.99

identicon

Auteur:dmji