Centraal-Italië opnieuw geteisterd door aardbevingen – voelbaar tot in Rome

Rome – vandaag werd Italië opnieuw getroffen door een aantal krachtige aardbevingen, waarvan de zwaarste 5.7 op de schaal van Richter. De bevingen waren voelbaar tot in Rome, waar er gewag werd gemaakt van trillende gebouwen. Uit voorzorg werden scholen ontruimd. Ook paus Franciscus heeft de bevingen wellicht gevoeld.

Centraal Italië werd getroffen door een reeks aardbevingen en heel wat naschokken. De bevingen waren respectievelijk 5.3, 5.7, 5.3 en 5.2 op de schaal van Richter. De tussen- en naschokken varieerden rond de magnitude 3. De bevingen werden gevoeld in de regio’s van Abruzzo, Marche en Lazio, inclusief Rome. De eerste beving, van magnitude 5.3 deed zich voor op 104 km ten noord-oosten van Rome. Het Europees-Mediterraan Seismologisch Centrum (EMSC) berichtte dat de beving plaatsvond op een diepte van 10 km.

Het epicentrum is net 7km verwijderd van de stad Amatrice, die in augustus 2016 getroffen werd door een vernietigende aardbeving van magnitude 6.1, en waarbij ca 300 mensen het leven lieten.

De aardbeving in Norcia, op 30 oktober vorig jaar, veroorzaakte het instorten van tal van kerken en kloosters in Norcia en omgeving, en zorgde er zelfs voor dat er een barst ontstond in de Basiliek van St. Paulus in Rome.

Foto: Independent.co.uk.

Bron: emsc-csem.org

en https://www.rt.com/news/374060-earthquake-rome-lazio-italy/

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/italy-earthquake-today-rome-vatican-tourism-safety-pope-francis-st-paul-basilica-a7387861.html

identicon

Auteur:dmji