46 thoughts on “Definitie van “leven”

 1. Alleen al in dit “land” worden 30.000 medemensen zonder verdoving weggezogen en vaak gevierendeeld. Gefaciliteerd door dezelfden die ons gevaccineerd willen zien; “Samen tegen het virus”, “Doe het voor elkaar”. Dezelfden die samenwerken in de internationale gemeenschap om het Midden-Oosten de vernieling in te helpen.
  Wees ons zondaars genadig Heer.

 2. @BartB,
  Ik had graag gehad, dat U zou overdrijven.
  Echter, NIÉTS is minder waar; U vertelt 100% de zuivere waarheid over de wijze van abortus.
  Er wordt ‘gewoon’ ‘n vacuümpomp via de vagina aangesloten waardoor armpje voor armpje + beentje voor beentje met kracht wordt weggezogen.
  Ik heb beelden gezien, dat de baby de mond opent en onhoorbaar ‘schreeuwt’ (onhoorbaar, want de baby kan nog niet praten).
  +
  Ik kan U niet anders dan napraten:
  Dit alles gebeurt zónder verdoving door dezelfden die samenwerken in de internationale gemeenschap om het Midden-Oosten de vernieling in te helpen.
  Wees ons zondaars a.u.b. genadig Heer.

  Met die laatste zin zijn wij eigenlijk hondsbrutaal tegen onze Heer en Meester:
  Wij doen wat WIJ willen + vragen U daarna (als wij voor de hemelpoort zijn) om ons te vergeven.

 3. Aan BartB..

  Soms begrijp je iets en ziet de samenhang ..maar kan het nog niet goed verwoorden in een samenvattende formulering.. bij deze: chapeau.🤗
  Maar dat is jou in deze zeer goed gelukt.. ik probeer het in mijn slecht 😤 geheugen in te 💆‍♂️ prenten.

 4. @Jo,
  Als U Uw huis stofzuigt, gebeurt hetzelfde als met abortus:
  Met de stofzuiger in huis zuigt U het door U ongewenste vuil weg;

  Een vacuumpomp is pakweg hetzelfde als een sterke stofzuigertje. Die pomp is echter ‘n heel stuk kleiner.
  Dus kan die pomp ook maar hele kleine stukjes vuil (lees: ongeboren kind, baby) opzuigen.
  Het kind, dat tot dan toe 100% geborgen in de moederschoot zat, gaat geluidloos schreeuwen (want baby kan nog niet praten).
  Dan gebeurt met de baby hetzelfde als met het huisvuil in Uw huis: net zolang en precies zuigen om het vuil (ik bedoel: de baby) geheel weg te zuigen.

  1. Dus als ik mijn huis stofzuig pleeg ik abortus….Een baby kan niet praten maar wel geluidloos schreeuwen…. Knap. En dat alleen omdat er een beeld is (al dan niet gefotoshopped) waarop de foetus zogenaamd een schreeuwende geluidsuitdrukking heeft.

 5. @Jo,
  Dit is minimaal hetzelfde als:
  zonder verdoving bij ‘n levende vlieg pootje voor pootje + vleugeltje voor vleugeltje van de vlieg aftrekken.

  En oh ja, de vlieg zal je nimmer horen (of zien) schreeuwen.

 6. Abortus dient natuurlijk zo goedkoop als mogelijk te gebeuren, Dus géén pijnstillende injectie voor het geval dat de baby pijn al kan voelen (de zenuwcellen zijn natuurlijk ook nog niet (helemaal) voltooid.

 7. ter vervollediging:
  Wij weten wel al tientallen jaren, dat een baby zich terugtrekt als de vacuumpomp in de buurt komt + dat de baby de mond opentrekt (zoals wij volwassenen de mond optrekken om te schreeuwen).

 8. @juuls, in antwoord op Uw reactie van 14 september 2021 om 14:21 uur:
  ‘Dus als ik mijn huis stofzuig pleeg ik abortus….Een baby kan niet praten maar wel geluidloos schreeuwen…. Knap. En dat alleen omdat er een beeld is (al dan niet gefotoshopped) waarop de foetus zogenaamd een schreeuwende geluidsuitdrukking heeft.’

  @Juuls, heeft U Uw huis vol ‘vuil’ van geaborteerde baby’s?
  Anders gezegd: bent U een lopend abattoir (= slachthuis)?

  Maar even heel serieus:
  Als ik ‘n vlieg of mug doodsla, dan probeer ik dat dier wel ineens (= in één klap) te doden.
  Maar … wil U toch een vlieg niet met een méns vergelijken?
  Jezus is niet naar de aarde gekomen om DIEREN naar de hemel te krijgen!!!

  Lees a.u.b Genesis 1,26 vv

 9. Mij is een verhaal ter ore gekomen uit Obiza, een klein bergdorpje in Polen. Een plaatselijke deerne liet in het dichtstbijzijnde ongelovige ziekenhuis stiekem een abortus uitvoeren op haar vrucht van 12 weken. Toen de vacuümpomp naderde slaagde het ukje van amper 6 cm er in om onhoorbaar keihard de hulp in te roepen van Maria, Moeder der Smarten. Terstond werd de pomp door algehele stroompanne onklaar gemaakt. Er verscheen een verblindend fel licht in de kamer en het personeel bekeerde zich terstond. De uk kon opgroeien tot een flinke meid en realiseerde zich elke dag meer en meer dat zij gered en uitverkoren was. Haar enige levensdoel is om van Obiza een wereldwijd bedevaartsoord te maken Ze mankeert alleen nog wat fondsen. Verspreid dit verhaal en maak haar droom waar. De plaatselijke pastoor staat geheel aan haar zijde, en een aantal zeer geleerde professoren bevestigen dat de wetenschap hier voor een raadsel staat, maar dat Gods wegen ondoorgrondelijk zijn. Halleluja.

 10. @Frank Dierickx,
  Gelooft U nog in sprookjes? Sorry, de automatische vertaalmachine geeft als vertaling:
  Een sprookje is in oorsprong een mondeling overgeleverd volksverhaal waarin vaak magie een rol speelt en een beroep wordt gedaan op de fantasie van de lezer.
  Sorry, maar DIÉ leeftijd heb ik allang achter mij. Probeer het eens bij Uw collega-kleuters.

   1. @juuls,
    Als U de bijbel écht zou lezen, dan zou U erachter komen, dat wij een liefhebbende en zorgende Vader hebben die bezorgd die bezorgd is voor ons zielenheil.

    Heeft U de kerk ooit al eens écht van binnenuit bekeken nadat U een H. Mis bijgewoond heeft?
    Dan zou een voorafbeelding zien van het ons mensen toekomend heil.
    (Dat heil zult U – als U zo zonder spijt doorgaat – mislopen.)

    Ik heb bij voorbaat al medelijden met U.

    1. @juuls,
     Ik gún U het (uit)lachen van de serieuze(re) mensen.
     Het lachen zal U weldra vergaan;
     De tijd gaat snel voorbij; de dood staat voor Uw deur als U het niét verwacht.

     Één troost heeft U dan nog: Wij zullen U NIÉT uitlachen. Daar is Uw en ons leven veel te kostbaar voor.
     Laat ons niet voor Uw graf staan en moeten zeggen/denken: “Wat heeft dié man een waardeloos leven geleid”.

     1. @juuls,
      Zou U zich prettig voelen, als:

      Straks voor Uw graf (oh neen: U hééft geen graf; U heeft zich laten verbranden) mensen zouden denken:
      Zijn leven was één grote grap.
      Het begon met zijn ouders: wat hadden dié ‘n lol bij het ontstaan van hem.
      Dat lollige was spoedig eraf toen die jongen groter werd.
      Jammer, dat die jongen nooit voor het zielenheil van zijn ouders gebeden heeft.
      Zijn ouders zouden – net als hijzelf – gered zijn.

      Gelukkig heeft niemand meer last van hem.

      1. Beste Derks,

       En jij durft het woord respect nog te gebruiken naar anderen toe? Je probeert de goede katholieke persoon uit te hangen. In werkelijkheid ben je een gemeen mannetje die zijn zin inzake het geloof probeert door te drammen. Gelijk de meeste mensen hier op dit forum. En zoals de katholieke geestelijkheid (zeker voor VAII) eruit zag. Het gaat op dit forum al lang niet meer over een respectvolle uiteenzetting van andere meningen. Dit is verder niet erg. Ook een Pater Daniel die openlijk Poetin en Assad steunt. Een waar katholiek standpunt zou zijn als men beide zijden niet steunt en streeft naar respect voor ieders geloof en beleving. De meeste mensen op deze site zouden een pact sluiten met de duivel als maar de waarden van voor VAII terug zouden keren in de katholieke kerk. Dan krijg je inderdaad Hongaarse toestanden.

        1. Het zou goed zijn als de redactie trollen zoals “Erik”/”Janne”/”Juuls” zou bannen; dan hebt ge die langdradige twistgesprekken niet meer die de commentarensectie opvullen, want dat is exact wat internettrollen teweegbrengen.

         Die “Juuls” profileerde zich met de schermnaam “Janne” als atheïst, en hier zegt hij dan weer met de schermnaam “Juuls” dat hij kerkganger is. Het slaat nergens op om een dergelijke manipulatieve rollenspeler hier toe te laten om hem de clown te laten uithangen in naam van een maçonniek-politiek beginsel zoals vrije meningsuiting. Gewoonlijk reageer ik niet op het gewauwel van deze figuur (nu is nog eens een uitzondering), en als iedereen hier hetzelfde doet dan wordt hij het trollen misschien moe en verdwijnt hij misschien.

         Er zijn belangrijke onderwerpen die besproken moeten worden ten tijde van de huidige slag die de dienaren van de Nieuwe Wereldorde aan het slaan zijn tegen de mensheid, onderwerpen die strategie betreffen. Het is beter daar de aandacht op te vestigen dan op reageren op de voorspelbare emissies van de juulsbot.

        1. Weer die arrogante hautaine houding Derks. De waarheid zeggen. Zullen we het maar op een mening zeggen. De waarheid is erg subjectief in deze uiteenzetting. U vindt dat alleen kerkgaande mensen die waarheid in pacht hebben? Gelukkig mag ik mij verheugen met grote regelmaat een kerkdienst te volgen vanuit een prachtige kerk met een voorganger die mij wel aanstaat. Sommige noemen de kerk ook wel kathedraal of basiliek.

         1. @juuls,
          Het valt mij reuze mee dat U kerkganger bent. Echter, of U daar wat van opsteekt, is een ándere zaak. Aan Úw houding op deze site, is dat in het gehéél niet te merken aan U (en dat pleit wérkelijk niet voor U).
          Er zijn ook mensen die lúisteren in de kerk; luisteren wat Jezus hen wil zeggen.

          1. @juuls,
           Ergens anders meldde U op deze site, dat U op ‘n bóót ter kerke ging. Nu meldt U ineens, dat U naar ‘n kathedraal of basiliek gaat. Blijf gewoon bij de waarheid.

        2. @ Juuls,
         Zoals door Katharina Emmerick beschreven is de Geestelijke Kerk nu grotendeels afgebroken, alleen het Geestelijk Altaar met het Geestelijk Tabernakel staat nog overeind want dat kan nooit vernietigd worden !
         Juuls, de ‘kerk’ waar u naar gaat is niet de Ware Kerk en ‘paus’ Franciscus heeft goed duidelijk gemaakt dat hij zelfs ook nog de moderne mis wil veranderen. De afgodsbeelden staan al klaar !
         Hoe lang gaat u die valse profeet nog blijven volgen ?

         1. herhaling:
          @juuls,
          Ergens anders meldde U op deze site, dat U op ‘n bóót ter kerke ging. Nu meldt U ineens, dat U naar ‘n kathedraal of basiliek gaat. Blijf gewoon bij de waarheid.

 11. De afbeelding geeft de mainstream-gedachte die ene Juuls en Frank op dit forum maar al te graag komen etaleren treffend weer.

  Vanaf week acht begint de nociceptie zich te ontwikkelen, zeg maar het ‘zintuig voor pijn’.
  ‘Pijn is subjectief en emotioneel’ zegt Sarah Devroe, anesthesist aan het UZ Leuven, dan.
  Hoe pervers wil je hebben?

  “A Nation that kills its own children has no future.” (JP II, 1996)

  Wait and see..

  1. Typisch voor volk als Dierickx. Geeft een botte (compleet blasfemische) reactie en reageert daarna niet meer.

   Het zootje ‘progressieve’ Katholieken dat nog steeds het hoge woord voert in elk parochieteam. Dat zich ongenaakbaar voelt in het neersabelen van gelovigen die nog wél geloven in de mirakelen die Christus deed…

   Dierickx, Uw reactie is er één om van te kotsen. Het zegt veel meer over U dan over eender welke pro-lifer…

   Moeder Theresa over abortus:

   “Maar naar mijn gevoel is de grootste vernietiger van de vrede tegenwoordig abortus, omdat het een oorlog is tegen het kind, een direct doden van het onschuldige kind, moord door de moeder zelf. En als wij accepteren dat een moeder zelfs haar eigen kind kan doden, hoe kunnen we dan andere mensen vertellen elkaar niet te doden? Hoe halen wij een vrouw over geen abortus te plegen? Zoals altijd moeten wij haar overhalen met liefde en herinneren wij onszelf eraan dat liefde betekent dat je bereidheid bent te geven tot het pijn doet. Jezus gaf ons zelfs Zijn leven om ons lief te hebben. (..) Door abortus leert de moeder niet liefhebben, maar doodt zij zelfs haar eigen kind om haar problemen op te lossen. En door abortus wordt de vader verteld dat hij geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen voor het kind dat hij in de wereld heeft gebracht. Die vader zal waarschijnlijk andere vrouwen in dezelfde problemen brengen. Dus abortus leidt tot meer abortus. Elk land dat abortus accepteert, leert zijn volk niet om lief te hebben maar om geweld te gebruiken om te krijgen wat zij willen. Dit is waarom abortus de grootste vernietiger van liefde en vrede is.”

   1. Kurt,

    Door toedoen van ontaarden zoals Dierickx ziet men voortdurend het “Soyjak”-figuur in spotprenten verschijnen omdat het zo pijnlijk accuraat de mentale toestand van die mensen weergeeft. Zij zijn inferieure geesten die er niet in slagen op te klimmen tot een meer verheven discours door toedoen van hun gehechtheid aan al wat laag, schandelijk en lelijk is. Een dergelijke ingesteldheid, jaar na jaar beleefd en in de praktijk gebracht, brengt de fysionomie van “Soyjak” teweeg.

 12. @Paul,
  De anesthesist aan het UZ Leuven ontleedt slechts wat pijn IS:
  Subjectief houdt in dat iets vanuit persoonlijk oogpunt wordt beoordeeld of gezien. Het heeft betrekking op de eigen smaak of voorkeur.

  Anders gezegd: iedereen ervaart pijn op een EIGEN manier.
  Dit heeft te maken met emoties + hoe erg en de manier waarop pijn in het lichaam doorgegeven wordt.

  Of het U en mij wel of niet bevalt: Dit is ‘n zeer hooggeleerde uitspraak van de anesthesist, waarover hij/zij diep nagedacht en of gestudeerd heeft.

 13. @Paul,
  Dan inzake de uitspraak van de H. JP II:
  Die uitspraak is zelfs letterlijk(!) 100% correct: een natie die zijn eigen kinderen vermoord heeft inderdaad geen toekomst.
  Die uitspraak is zelfs per GEZIN correct: een gezin dat z’n eigen kinderen vermoord, heeft geen toekomst.

 14. Elke discussie wordt hier eigenlijk gedaan door half-ontwikkelde geesten, denk ik. Wat betekent half-ontwikkeld in deze?
  Neem als voorbeeld een auto. Als de bezitter van de auto deze niet door en door kent, en dan technisch gezien, dan weet hij soms niet wat er stuk is. Nu kan ook niet elk mens een automonteur zijn. Dus is het beter de auto naar de garage te brengen. Niet iedereen hoeft een auto-technicus of auto-monteur te zijn immers. Men gebruikt zo een auto en verder laat men het onderhoud aan specialisten over.

  Maar nu de eigen geest. Als de eigen geest kapot gaat, dan gaat men naar de dokter. Die stelt dan de diagnose dementie of een bacterie of iets anders vast. Dat is zíjn vak. Maar wie kent, zonder hersendokter te zijn, verder zijn eigen geest? Weinigen. Die menselijke geest functioneert door het lichaam. Het lichaam praat bijvoorbeeld. Dat is het werk van de hersenen, dat praten.

  De meeste mensen werken op de auto-piloot, wat het denken (de hersenen) betreft. Men vraagt zich bijvoorbeeld nooit eens af of dat denken dat men nu doet, eigenlijk wel gewenst is. Kijk ook eens naar al de massamediaverslaafden. Die laten de eigen hersenen (is de geest, stel ik nu even voor het gemak) veranderen en beïnvloeden. En die beïnvloeding hebben ze niet eens in de gaten, de afnemers van de massamedia; de kijkers, luisteraars en lezers. Maar men handelt later wel naar de opgenomen informatie.

  Of kijk naar het covid-gebeuren. Zie hoe zelfs hier op deze site er mensen zijn die blijk geven van ondergaande hersenspoeling door de massamedia. Men babbelt gewoon na wat men vernomen denkt te hebben via de massamedia. Massamedia die, zoals bij geleerden bekend is, bewust jokken. Men luistert ahw naar de Farizeeën en schriftgeleerden als men de massamedia volgen. Zij die de kennis wel hebben, maar deze gebruiken voor eigen gewin. En men praat die dan na. En dat vond Jezus niet leuk.

  Nu kan ik niet boos worden over napraters, die weten immers niet wat ze doen. Ik kan ook geen bewondering opbrengen voor diegene die toevallig wél de juiste conclusies getrokken hebben. Want ook die mensen hebben het toevallig, en omdat ze geleerd hebben kritisch na te denken, goed.

  Maar wie zij eigen geest wél volkomen zélf bestuurt, de baas erover is en zich niet door emoties laat leiden, die mens heeft een authentieke eigengemaakte geest; is wedergeboren. Niet in het lichaam maar in de geest.

  Een vrij-geworden geest denkt zélf na. Die gebruikt informatie uit de wereld om zélf de puzzelstukjes bij elkaar te leggen. Die gaat niet op de egoïstische toer om zijn ding te zeggen maar leert tijdens het gesprek van van zijn gesprekspartner en andersom. Beiden leren van elkaar.

  Als de mens niet zelfstandig denkt, dan is elke wat diepgaander discussie zinloos en eigenlijk dom en leidt tot niets.

  Met half-ontwikkelde geesten bedoel ik dus de hersenen die niet geleerd hebben zichzelf te kennen, te besturen, te beslissen, en, belangrijk: de keuze voor het goede te maken. Want, dat meen ik, het is een keuze die men moet maken; wil men Goed zijn en doen, of wil men dat niet. Geloof is zo bezien een bewuste keuze. Geloof in de goede God. Los van wat mensen ervan maken.
  Geloof in het goede voorbeeld van Jezus is niet geloof in een boek. Geloof in de moraal van Jezus is een keuze. Zijn woorden zijn lichtende bakens, aanwijzingen voor de weg van het leven. Lampen die de geest verlichten.

  Maar, dat weet ik. Het is een moeilijke opgave, dat geestelijk tot leven komen. Loskomen van de oude kennis, gewoontes, emoties. Het is als oude kleren afdoen en nieuwe aantrekken. Fris, wit, helder. Geestelijk herboren, nieuw als een baby.

  De wet van de nederigheid is een krachtig hulpmiddel. Lees de parabelen van Jezus met in het achterhoofd de bedoeling van Hem. Je de moraal van het verhaal vertellen. Vergelijk niet teveel, oordeel niet te snel, laat deze wereld los. En stop vooral met nu te schrijven wat je denkt, als je je niet bewust bent van de zaken hierboven genoemd. Het is dan niets dan bladvulling.

  Wie zich onbewust is van zichzelf en dat bewustzijn niet begrijpt kan voorlopig beter zwijgen over belangrijke zaken. Het leidt dan tot niets. Je mening geven is zo kinderachtig. Ook al schrijf je moeilijke stukken, die nog kloppen ook, het is niets als je geen goed mens wil zijn. Eerst de wil en het bewustzijn, dan pas daden.

  Want anders blijven we steken in oudewijvenpraat.
  Denk hier eens over na. Heel lang en diep. Lees zo Jezus nog eens door. Wellicht worden in dit licht bezien de woorden van Jezus duidelijker?

  En trek toch niet zo een grote broek aan om over zoiets te schrijven als de Definitie van “leven”. Begrijp toch dat een kind geen volwassen kost verdraagt!
  Eerst geestelijk volwassen worden, dan pas over grote dingen praten. En WIE bepaalt of jij al volwassen bent? Tja.

  1. Zou je dat hele gebeuren niet gewoon op jezelf kunnen betrekken? Immers ben jij en velen met je niet behept met een hersenspoeling dat je niks meer kan of wil geloven. Waar bij sommige meningen, media bij voorbaat al worden afgeschreven. Dat arrogante denken dat anderen niet nadenken of half bewust zijn. Dat dedaine ze weten niet beter.
   Geloof is geen keuze het is iets wat je hebt of krijgt in iets. Er is niemand die beslist in ga nu geloven. En diegenen die geloven geloven in een goede God. Raar om te lezen… “vergelijk niet te veel, oordeel niet te snel….” Dat is iets wat juist NIET op deze site gebeurd.

   1. @juuls,
    U bent letterlijk de enige die letterlijk nóóit de eigen mening vermeldt, behalve dat U hoogwaardig op anderen neerkijkt. Dat hoogaardigheidsgevoel moet U van iemand hebben meegekregen. Heeft U dat van Uw vader en/of Uw moeder?
    Als U dat van beiden meegekregen heeft, voorspelt dat niet veel goeds voor Uw aardse en na-aardse toekomst.

    1. @juuls,
     Mijn gebruikt woord ‘hoogaardigheidsgevoel’ was niét per ongeluk.
     Ik had ook kunnen schrijven: hoog(w)aardigheidsgevoel.
     Het verschilt maar één letter, maar het verschil is enorm.

 15. @Raphaël,
  Daar er geen enkele reactie volgt, kán de conclusie getrokken worden dat men nog steeds aan ‘t denken is.
  Ook zou de conclusie getrokken kunnen worden:
  dat ‘men’ denkt: Waar hééft de man het over? ÓF
  dat ‘men’ denkt: Die kerel is gek. OF
  dat ‘men’ denkt: Laat die kerel kletsen, OF
  Er zijn nog zeer vele redenen te bedenken. Hopelijk gebruikt ‘men’ de tijd om inderdáád na te denken. Anders is ‘men’ slechts een lege huls waarin hersenen verstopt zitten.

  1. P. Derks,

   Dank je voor je woorden, Derks. Gelukkig voel jij misschien aan wat ik bedoel en oordeel je dus in deze niet te snel of te hard. Mooie eindzin van je. En ook dank dus voor de gematigde toon. Je had scherper kunnen oordelen, want mijn woorden kunnen verkeerd uitgelegd worden. Kwaadwillend of iets dergelijks, zo kan men ze zien of lezen, interpreteren. Het is allemaal in het oog van de lezer, is het niet? Taal is een lastig ding, Derks, vind ik.

 16. @Raphaël, omdat U volgens mij behoorlijk onderwijskundig behoorlijk onderlegd bent:
  taal = het logisch ordenen van woorden.

  Dan is er nog verschil in geschréven en gespróken taal.
  Gesproken taal is nog te corrigeren met verklarende lichaamsbewegingen; geschreven taal is slechts achteraf ietwat te corrigeren (of al dan niet volledig/gedeeltelijk te herroepen).

 17. @;Raphaël.. nav. {15 september 2021 om 13:21},

  Het intellect is de Scheids–rechter tussen de ziel(e-krachten) en de geestelijke-vermogens van de ziel, in de optimale verhouding daarvan ben je koning over het rijk van je ziel.
  De toekomstige grootvorst (keizer) moet dat gaan uitdrukken en uit-stralen.
  Tolkien was een katholieke vrijmetselaar.. The Lord of the Rings: The Return of the King beschrijft zo’n soort innerlijke proces..

  …De terugkeer van de koning is dan het heroveren van het oorspronkelijke -zijn- van vóór de zondeval, hetgeen bewerkt wordt naar Hebreeën 4:12 en wat gebeurt in Openb.6:12-17..
  In dit 6e zegel reinigingsoordeel en tegelijkertijd wraakgericht –> Jesaja 66:{14}-17..((vers 14 duidt dat aan in zijn tweeledigheid))..wordt de gehele overgebleven mensheid geconfronteerd met zijn zonden tegen God maar ook tegen zijn oorspronkelijk -zijn- van vóór de zondeval ..dat de mens nog in zich draagt als de rode draad..

  Dus in de grote Waarschuwing “van” Garabandal wordt ieder mens geconfronteerd met zich-zelf- ..in het Licht van De Drie-Ene God..zoals het 6e zegel aantoont en Maleachi 3:1-5..Jes.66:15-17 ..o.a.
  En zoals je ziet zit ik diep in de katholieke hekserij 🥱..🤣.. en een ingewijde 🤫 in het occulte 💆‍♂️

  ..in Jesaja 24:5 het eeuwig verbond genoemt.. Jesaja 24 betreft dan ook de aangelegenheden van het 6e zegel.. Jesaja 24 met de verzen 21-22-23 impliceren dan ook Openb.20:1-4 en betreft vers 4 ook het 6e zegeloordeel.
  In de Petr.Can.vertaling staat boven het 6e zegel dat het het oordeel betreft op de Jongste Dag, dus het laatste oordeel ..dit is een faliekante misser.

  Het 6e zegeloordeel is het vóórlaatste oordeel en als je dat niet begrijpt kun je tot van allerlei verkeerde conclusies komen ..het láátste oordeel is géén wraakgericht zoals het 6e zegel-oordeel.
  Het laatste oordeel, daar wordt en is alles in beslist..het is afrondende.

  Veel mensen laten zich leiden door het “denken” vanuit hun domme en primitieve zielekrachten.. ik bestrijd ze in mezelf al mijn hele leven..maar mensen die hun geest-vermogens niet voeden met de gepaste informatie en zich daarvan “bewust” voor afsluiten, zijn o.a. mensen die niets met hemelse boodschappen van DOEN willen hebben.. en ook die mensen die anderen categoriseren in de hoek van de complotdenkers en dus heel blij zijn met hun Schorpioenen-steek.😱

  Ik heb al verschillende mensen gesproken aangaande de coronamaatregelen en vonden het goed dat ongevaccineerden uitgesloten werden van noodzakelijke voorzieningen zelfs van ziekenhuis en levensmiddelen..hier spelen dus de domme en primitieve zielekrachten de [hoofd]rol ..maar moedwillig want ze willen van geen informatie weten ..dus EIGEN schuld, dikke bult…in de huidige profetieën op YouTube worden deze mensen dan ook aangeklaagd en lopen ze het gevaar voor eeuwig verloren te gaan..want ze geloven de overheden maar (vaak) niet in God..

  De laatste en afrondende devotie tot het Heilig Hoofd aan Teresa Higginson handelt over die zielekrachten en vermogens van de geest …zie de Woonstede Gods bij de mensen..Openb.21:3 en Hand.6:15 …het zou “jammer” zijn om dit te categoriseren onder de noemer hekserij en occulte zaken 🤭..🤣..😂..😉..😁 ..voor de goede verstaander.
  ••••••

  1. Jo,

   Je schrijft: “…De terugkeer van de koning is dan het heroveren van het oorspronkelijke -zijn- van vóór de zondeval, hetgeen bewerkt wordt naar Hebreeën 4:12 en wat gebeurt in Openb.6:12-17..”.
   Kan men die zin niet lezen als: “de terugkeer van de koning naar zijn oorspronkelijke staat is de geest die zijn oorspronkelijkheid weer heroverd heeft.”?
   En die koning zijn wij dat niet allen, stuk voor stuk, die in feite zichzelf weer moet heroveren omdat we verloren zijn geraakt in de illusie van deze wereld, cq de zondeval?

   Ik bedoel: Veel mensen lezen de Bijbel als een boek voor het/een volk. Maar stel dat de Bijbel bedoeld is als boek voor élk mens? Dus niet bedoeld voor velen, maar voor vele enkelen. Het is zo bezien een innerlijke strijd die in elk mens plaats heeft/vindt en waar de Bijbel in parabelen de weg wijst naar de verlossing van de illusie die de mensen/engelen (satan) over deze wereld gelegd hebben? Je (men bedoel ik) moet/kunt het dus als een persoonlijke gebruiksaanwijzing lezen? Een boek vol met geschiedenis (al dan niet waar gebeurd) met wijsheden erin, domheden die blootgelegd worden, eigenwijsheden van volkeren die tóch de verleiding van de wereld niet kunnen weerstaan, voorbeelden, parabelen met morele wijsheid erin? Maar ook met lelijke kanten erin. Oorlogsvoering, volkophitserij, een gebruiksaanwijzing voor de macht?

   Maar, en dat vind ik mooi, de Bijbel geeft een (bepaalde) analyse van het kwaad in deze wereld. Het doorgeven van schuld via de geslachten, het afglijden van de moraal naar pervers egoïsme en dergelijke.
   Maar, (en) wanneer de mens niet geremd wordt door een God boven hem, dan kunnen zijn daden gruwelijk zijn. Ongeremde rijkdom en macht kan dan tot een vreselijke wereld leiden. Zie de wereld waarin we nu leven. De techniek, die inderdaad van (een) gevallen engel(en) lijkt te komen, geeft uiteindelijk, op de lange duur, meer ellende dan vreugde. Want uiteindelijk kan een kleine groep mensen d.m.v. techniek (computers, robots, geld/zaken-systeem, enzovoorts) anderen tot slaven maken.

   Hoe denk jij erover dat de Bijbel een boek is voor één mens tegelijkertijd? Ik bedoel, het is tegen JOU (en mij natuurlijk) bedoeld. Een wegwijzer voor de ziel. Een persoonlijk licht in de duisternis van de onwetendheid.

   Dus dat profetieën bijvoorbeeld niet letterlijk bedoeld zijn maar metaforen bieden om de menselijke ziel te ontwikkelen en te voeden met goed voer?

   Ook Jezus zei dat je het Koninkrijk niet ver moest zoeken; het zit in je. ( meen ik. )

 18. Correctie…
  dat de mens nog in zich draagt als de rode draad..((moet gevolgd worden door:)) ..en in Jesaja 24:5 het eeuwig verbond genoemd.

  Soms voeg je iets er tussen ..maar begaat dan de fout het even na te lezen.

 19. @; Raphaël.. nav. {16 september 2021 om 17:00},

  Je/u schreef:
  …..oorspronkelijke staat is de geest die zijn oorspronkelijkheid weer heroverd heeft.
  Dat is een andere invalshoek..ook goed.
  Bijvoorbeeld in Jesaja 32:1-2 zie je een koning en in meervoud: vorsten.
  12 stammen, 12 koningen en een keizer/grootvorst ..zo is ook de profetie.. zoals de verhouding paus..bisschoppen.

  In de topic of artikel op 12 september in een van de laatste reacties verwees ik naar de evangelist Tom Horn ..in punt 7 heeft hij het over de strijd om de kosmische berg (Jes.14:13-14).
  Het aardsparadijs is naar mijn inzicht in tweeën gedeeld ..te vergelijken met de 2 hersenhelften .Nostradamus heeft het over (tussen) 2 rivieren.. het verschil is het energetische.. het Licht vanuit de Drie-Ene God en het luciferische satanische occulte vanuit de Oosterse leringen.
  De top is de valse profeet maitreya.

  Het Oosterse zoals een Bhoedha ..die willen zichzelf verlossen door naar binnen te mediteren gerelateerd aan wat lucifer deed bij zijn val.
  Ook het Oosten spreekt in haar leringen over de 2 duistere nachten van de ziel net zoals Johannes van het Kruis. In de Himalaya is ook het occulte centrum Shamballa.
  De profetieën zeggen dat de kroonprins uit het Oosten komt van zijn terugweg..daar in dat Shamballa vindt in het 6e zegeloordeel de confrontatie plaats tussen het leger van God en het hemelse hof en satan met de zijnen.

  Nostradamus zegt::
  ☆-Het zovéél aan zilver van Diana en Mercurius,
  ☆-De beelden zullen in het meer gevonden worden.
  ☆-DE enkeling is zoekende naar nieuwe klei.
  ☆-Hij en de zijnen zullen in goud worden gedrenkt.

  De maan ontvangt het Licht van de zon.
  De beelden zijn de geest visioenen ..water van het meer is het boven-natuurlijke.
  De enkeling is de leider van GODS LEGER .. de Maleachibode = de Vreugdebode in Jes.52:7-12 <–‼️
  Het goud is de verlichting bij de intreding van de Waarschuwing.
  En zo maakt Nostradamus nog meer "toespelingen" ..omtrent

  Aangaande de geest(gesteldheid) waar jij het over hebt is zodanig middels het 6e zegel wraakgericht en reinigingsoordeel.. dat de bekeerde mensheid op aarde kan functioneren terwijl zijn geest in het hemelse zal vertoeven ..dit is te vinden bij Vassula Ryden en in sommige profetieën op YouTube.. die mensen die het 6e zegel overleven.. https://youtu.be/qL3j8pJT1RA maar nog niet geheel en al bekeerd zullen nog een mate (naar hun gesteldheid)..van brandend vuur in hun innerlijk ervaren.

 20. @Jo,
  i.v.m Uw gezegde: ‘Tolkien was een katholieke vrijmetselaar.’

  Wikipedia:
  De Vrijmetselarij is een internationaal genootschap, dat is opgedeeld in zogeheten loges. Doel van de vrijmetselaars is het bereiken van een hoger spiritueel en ethisch niveau. … De Vrijmetselarij is vrijzinnig van aard, dat wil zeggen dat ze iedere vorm van dogmatisme in principe verwerpt.

  Een dogma, is een leerstelling die door een religie, ideologie of organisatie als onbetwistbaar wordt beschouwd. Een dogma is een concept ter onderbouwing van een gedachtegoed, daarom wordt de aanhanger van dit gedachtegoed geacht er niet van af te wijken en het nooit aan te vechten.

  De Rooms-Katholieke Kerk verbood al vroeg het lidmaatschap van haar leden in elke organisatie van vrijmetselaars, op basis van de tegenstellingen tussen de dogmatische geloofsleer en de afwijkende standpunten van de vrijmetselarij. De sanctie voor haar leden is de auto-excommunicatie of eigenhandige uitsluiting van lidmaatschap van de kerk.

  Een katholieke vrijmetselaar bestaat dus niet.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.