18 thoughts on “De vijf ruiters van de Apocalyps

 1. @firmin,
  Vroeger werd ‘rechts-conservatief’ op de basisschool uitgelegd als: katholiek.
  ‘Rechts’ werd op vroeger op de basisschool uitgelegd als: VVD-CDA-achtig, dus bezitbevorderend.
  Maar ik neem aan, dat U dát niet bedoelt. Wat U wél bedoelt, is mij onbekend.

 2. @Willy Wellens,
  De door U aangegeven site betreft het volgende artikel:
  Texas verbiedt abortus na zes weken zwangerschap: ‘Abortus is nu vrijwel illegaal’

  Dit is inderdaad bijna perfect, daar je ‘n zwangerschap meestal pas herkent als je 2 maanden zwanger bent (omdat je dan twee maal aaneengesloten niet ongesteld bent).
  (Éenmaal niet ongesteld gebeurt wel vaker, maar twéé maal niet ongesteld, dan gaat ‘n normaal mens op onderzoek uit.)

  1. Een stap terug naar het stenen tijdperk. Het dragen van een wapen is ook vrij geworden. Een gewone burger mag nu een wapen dragen zonder vergunning of toestemming. De kiesrechten voor zwarte mensen zijn effectief sterk ingekrompen…
   Nee echt een dag om te juichen voor de Texaan. Gelukkig zijn we in Europa niet zo hypocriet en gek.

 3. De Apocalyps is in de katholieke visie GEEN profetie. Het zegt ook niets over de eventueel aanstaande wederkomst van Christus. Het is in plaats van dat alles een symbolische (!) verwoording van de overwinning van de Kerk over het wereldse in de tijd van het Romeins rijk. Het is wel een bron van bemoediging voor hen die vervolgd worden, of geplaagd door ziekte en andere beproevingen.

 4. @Yukio,
  Dié opmerking kon U écht niet laten.
  Maar, hoe dan ook: U bent niét R.K. gelovig.
  Ben dus eindelijk eerlijk en kom voor Uw geloof/Uw niét-geloof uit.

 5. Zeg Derks, je moet ‘ns ophouden met dat gezeur. Ik ben RK, jij bent schismatiek (en een zeurpiet). Het is niet anders. Vanaf nu reageer ik niet meer op jou gepruttel.

 6. @Yukio,
  Dan zal ik ‘t ánders zeggen:
  U beweert R.K. – gelovig te zijn, maar U bént het niet.

  MIJN geloof = conform het R.K. geloof van vóór Vat. II.
  U bent nog een jonkie, dat is opgegroeid met ná Vat. II + U heeft de bijbehorende brutaliteit van ‘paus’ Franciscus.

  Jongen, de hemel wordt NIMMER verdient met ‘n grote mond (= met brutaliteit).

 7. @Yukio,
  Overigens: Mijn kinderen zijn opgevoed met vreemde volwassenen aan te spreken met Ú.
  Tevens is daarop één uitzondering: de eigen ouders (+ als zij het goed en correct vinden: de ouders van hun eega).

 8. @Yukio,
  Alles bij elkaar genomen:
  U maakt op mij een indruk van onvolwassenheid met de bijbehorende bravoure
  (bravoure = zelfverzekerdheid en dapperheid of vaardigheid in optreden of bij de uitvoering van iets).

  Edoch aan die bravoure heeft U in de hemel helemaal NIÉTS!

  1. @Yukio,
   Dan nog één opmerking aan U:
   Het gebruik van scheldwoorden is ongehoord/ongepast en past precies binnen Uw onopgevoedheid.
   Dit geldt temeer omdat wij elkaar nimmer ontmoet hebben (en elkaar dus niet kennen) + daar ik ‘n heel stuk ouder ben dan U.

   1. @Yukio,
    Ik zal mijn opmerkingen aan U nog ietwat ánders formuleren. Dit, opdat het zelfs Ú overduidelijk is, dat U algemene fatsoensregels ver overschreden heeft:

    U verdient ‘n pak slaag en verdient het mijns inziens absoluut niet om hier op deze fatsoenlijke én deskundige site toegelaten te worden.

 9. Graan en fruit oogst valt tegen dit jaar ondanks de grote aantallen. Peren zien er uiterlijk goed uit maar beginnen nu al te rotten binnenin. Appelen, peren en bessen helemaal smaakloos. Met de kersen viel het alleen mee voor het eigen gebruik, niet geschikt voor de handel wegens grotendeels gebarsten door overvloedige regen. Er is sprake van de gevreesde meeldauw schimmelziekte voor de aardappelen, afwachten. In de USA is het heel erg, de grote rivieren zijn letterlijk gekrompen. Bijvoorbeeld de machtige Colorado rivier in het zuidwesten door veel minder water heeft als gevolg uitdroging van talrijke akkers tot zelfs woestijnvorming. De schuld ligt o.a. bij de afdammingen die water reserveren voor industrie en grote woonwijken, waardoor nu ook de electriciteit voorziening in gevaar komt. Stormen en overstromingen doen de rest. Veel groentenboeren werden gedwongen hun vruchten onder te ploegen onder dreiging van zware boetes maar ze kregen de vruchten wel betaald. Daarna moesten ze hun voorraden brandstof voor de tractoren inleveren eveneens onder dreiging van boetes. Ze kregen het wel betaald maar niemand weet hoe dat verder moet. De overtalrijke restaurants in de USA verhandelen minder groenten vanwege minder gegadigden wegens het vaccin, euh pardon, wegens het covid. Las Vegas slaat alle records waar het gaat om waterconsumptie. Er is geen enkel landbouwbedrijf meer mogelijk in de hele omgeving wegens het opslorpen van alle mogelijke waterbronnen vele kilometers in de wijde omtrek door middel van zeer lange leidingen. De eertijds zo machtige Mississippi rivier stroomde plaatselijk bij gelegenheid zelfs in omgekeerde richting. Wanneer het zoveelste land of groenten bedrijf het noodgedwongen moet opgeven komt meneer Bill Gates het meteen opkopen want voor het klimaat is het nodig daar bossen van te maken. Wie geeft er nog iets om mensenlevens, dat is onnodige kopzorg, zoals mister J.Biden weeral eens aantoonde bij de ontmoeting met de families van overleden militairen uit Afghanistan. Het is duidelijk dat de vier ruiters van de apocalyps altijd samenwerken.

  1. Over China valt weinig te zeggen omdat er gewoon niets anders meer functioneert dan het leger en het vaccin, pardon, het covid. Al de rest bestaat letterlijk alleen nog uit zandkastelen. De corruptiewormen lopen talrijker over alle straten dan er bewoners en voertuigen zijn. Noord Korea heeft als nieuwste mode het kannibalisme ontdekt. Ben je arm en wil je toch nog eten en heb je toevallig een slecht karakter dan vind je overal gratis voedsel. Maar o wee als je in de bossen hout gaat sprokkelen om wat insecten in een pannetje te kunnen roosteren dan beschikt de overheid over een hele gamma wetten om je leven drastisch te bekorten. Er dreigt opstand maar het ziet er naar uit dat het bij kleine bedreigingkjes zal blijven.

 10. Aan @:Yukio.. n.a.v. {2 september 2021 om 11:59}..(en indirect P.Derks)

  CITAAT:
  De Apocalyps is in de katholieke visie GEEN 😱 profetie. Het zegt ook niets 🙈 over de eventueel aanstaande wederkomst van Christus.

  Dat krijg je ervan als je je [rationeel] afsluit 🙉 voor allerlei informatie die de ratio nodig heeft om tot inzicht te komen .. het bovenstaande citaat is dan ook vrucht van een bekrompen en verblinde
  ratio.. ook de 155 IQ van P.Derks is tot dichte mist geworden ..ook die meent het niet nodig te hebben om zich te verdiepen in de waarschuwende hulp uit de hemel.
  Het is jullie beider [hoogmoedige] 😱 ratio die jullie denken, ieder op eigen wijze.. in zelfgenoegzaamheid verankerd heeft.. dit is mijn ogen walgelijk..en verwerpelijk.

  Het 6e zegeloordeel in Openb.6:12-17 staat voor onze deur en daarom plaats ik hier een verschrikkelijke 😱 profetie van Bertha Dudde https://youtu.be/_-fvQeuHZGk ..een NIET katholieke profetie die op [veel] punten (dus niet op alle punten) ..overeenkomt met de katholieke profetieën..het betreft o.a. de 3e wereldoorlog en de 3 dagen van duisternis die een einde aan de 3e wereldoorlog maakt en het openen van het 6e zegel is.
  Maar het zal wel zo zijn als met de mensen die [niet] gewaarschuwd willen worden over het kwalijke van vaccineren… want hun gemoed zit nog in de comfortzone ..zoals men dat hedentendage zegt.
  …….

 11. @: P.Derks .. (@:Yukio)

  P.Derks ..mocht je nog tegenpruttelen bij deze dan een protestant aan het woord die het beter begrepen heeft als Bergoglio https://youtu.be/zGnvx2vNkT4 ..maar Bergoglio kan dat ook weten maar hij is gewoon kwaadwillig.

  Deze [protest]ant baseert zich gewoon op de h.Schrift en komt tot die heldere conclusies waar menige bisschop en priester een voorbeeld aan kan nemen..ook voor de gewone gelovige katholiek hoeft dat niet te hoog gegrepen zijn..
  Ik denk dat ik mij niet verder hoef toe te lichten ..want deze protestant maakt duidelijk wat ik feitelijk bedoel.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.