14 thoughts on “Waar onze herders van wakker liggen…

 1. Liggen die nog van iets wakker?

  Als je op Facebook ga kijken dan houden ze zich bezig met de EK voetbal, dan weer met de Tour de France, als het dat niet is, dan laten ze ons uitstapjes zien waar veel eten en drank bij is, of van hun grote tuin, waar de bloemen aan het bloeien zijn enz. Er is niets van katholiek onderricht te vinden, oppervlakkig, oppervlakkig en nog eens oppervlakkig.

  Als je nog iets van katholiek geloof wil lezen, moet je je lid maken van leken, die nog strijden voor de kerk. Priesters en Bisschoppen slapen en willen liefst met rust gelaten worden, die worden alleen wakker als de LBGHI – beweging zich te kort gedaan voelen, als ze dan even gestreden hebben voor de LBGHI beweging in de media, dan gaan ze terug slapen.

  Zeer sarcastisch gezegd, maar het is wel zo. Waar vind je nog een Heilige priester die bekommerd is voor de kerk of voor zijn parochianen en die niet bezig is om zichzelf in de aandacht te brengen voor veel likes? Over Jezus wordt niet meer over gesproken. Maar ja, dan zouden ze het KRUIS moeten gaan dragen en welke clericus wil dat nog?

 2. Veralgemingen die nergens op slaan. Altijd dat negatieve op deze site. Van de vreugde van het geloof merk je hier niets. En al dat geleuter over de tridentijnse mis. Om misselijk van te worden. Gelukkig is er op andere sites nog degelijk leesvoer te vinden.

  1. De Heilige Geestelijke Vreugde van het Geloof vindt men vooral in de Latijnse Heilige Mis. Indien u een andere vreugde van een ander geloof kent wil u ons dat misschien mededelen ? Maar indien uw vreugde slechts werelds en dus tijdelijk is hoeft het niet !

  2. Jan Simons, Als je vreugde wil vinden via wereldse internet-kanalen, dan sla je de bal al mis.
   Er is alleen maar vreugde te vinden bij de Heilige Drie-eenheid ( sacramenten), veel stilte en gebed en bij het bidden van de Rozenkrans samen met de Maagd Maria.. En deze ontvangen vreugde en liefde van Christus neem je mee in de wereld en zet je om in daden van Barmhartigheid en het dragen van het KRUIS. Al de rest is niets waard. God is genoeg!!

  3. Dank je wel, Jan en proficiat dat je in amper drie lijntjes het groteske ‘schisma’ en de starre verblinding van dit forum aan de kaak stelt.

   1. Doordat de o zo soepele Bergoglio met lichtvoetige vreugde in China diepe onchristelijke buigingen maakte voor de geheel moraalloze Communistische overheid worden Chinese Katholieken meedogenloos vervolgd, gefolterd en vermoord met als onvermijdelijk gevolg een geweldige opbloei van de heilige Traditie in het directe vooruitzicht waardoor net zoals de tweeduizend voorbije jaren weer eens zal bewezen worden hoe krachtig en soepel het Levengevende Heilige Bloed van Christus is.
    Het is te hopen voor u en uw companen dat u niet vergeet dat de barmhartigheid van Christus nooit over u komt zonder de altijd begeleidende gerechtigheid. Bent u ook al voorbereid op die gerechtigheid ? Hopelijk bent u dan ook soepel in berouwmoedigheid.

 3. Ik wist niet dat onze leiders ergens wakker van liggen. Ze slapen als rozen en maken zich voor niets druk. En dat je hier niets leest over de vreugde van het geloof, dan wil dat zeggen hoe arm de kerk is geworden. En tijdens het dictaat van het virus waren de kerken zelfs dicht, waar was toen hun vertrouwen in Jezus? Neen , ze vertrouwden de politiek, niet Jezus.

 4. @willy,
  Bij óns waren en zijn de kerken gewoon open, terwijl gelovigen in de meeste kerken konden en kunnen kiezen hoe zij de hostie willen ontvangen (= hand of tongcommunie).
  Het enige verschil met vroeger: de meeste priesters ontsmetten hun handen alvorens de communie uit te reiken.

 5. Zouden onze herders wakker liggen van 6 dezelfde foto’s van een slapende neger ? Wat is dat voor nonsens ?

 6. Nogal optimistisch, naief om te denken dat onze herders nog wakker zijn, en dan bedoel ik de weinigen die nog over zijn. De meesten heulen mee met de wolven en zijn zelf een gevaar geworden voor hun schapen. Het vaticaan is gewoon een onderdeel geworden van de globalistische dictatuur.

 7. Lotje geeft goed weer het verschil tussen het Wereldse, wanneer men daar ver in mee gaat, wat niet het continu geluk geeft (denk aan bijv aan drugs, of andere verslavingen. Iedere keer opnieuw heb je drugs nodig of wat voor verslaving je hebt. Het is nooit genoeg. Uiteindelijk is het een doodlopende weg. Het brengt niet de bevrediging en geluk die je na streeft met die verslaving. In tegenstelling van Zjjn weg, de Geestelijke, te volgen. Het bevrijd je van wat je belast. Wat vrede en liefde in je hart blijvend geeft als je nederig Hem boven alles stelt, de ander lief hebt, gelijk de ander. Niet aan afgoderij doet of afgod nastreeft. Dienstbaar te zijn. Hoe? Door regelmatig te bidden met Hem te loven, eren, prijzen en Hem te danken voor het mooie dat Hij jou en anderen geeft (zo bid ik in ieder geval), regelmatige kerkgang, eucharistie en regelmatig met een open blik de Bijbel te lezen,

 8. Waar niemand van wakker ligt
  __https://www.youtube.com/watch?v=YLRqpmEyGhk__
  Katanga Slum, Uganda (When you see this . . .)

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.