7 thoughts on “Heeft Paus Franciscus zonet de Tridentijnse Mis verboden? Een reactie op ‘Traditionis Custodes’

 1. Van alle kanten komen de liberalen in de kerk naar buiten om de nieuwe “kerk” te vieren. Zo weten we wie wie is. Zou God hiermee dan, met meneer Bergoglio, Zijn bedoeling hebben?
  Feitelijk is niet alleen de “traditionele” mis afgeschaft; de Mis is afgeschaft, om de N.O. tafeldienst te vestigen als aanbidding van de mens. Misschien dat God de mens wil laten zien: Kijk, zo moet het dus niet. Ik weet het niet. Ik weet maar één ding: dit komt zó idioot over

 2. Het is niet aan de paus om de kern van het Katholieke geloof zomaar ‘even’ af te schaffen omdat hem dat leuk lijkt, alsof Christus nu plots op een moderne wijze een beter Offer zou brengen in moderne vervalste missen waar niemand nog naartoe komt en waardoor ik en vele leeftijdsgenoten sedert 1963 het geloof verloren. Nu vinden zij me oerstom en achterlijk en mijn woorden dienen tot niets. Hoe konden ze tot volledig afstand nemen komen ? Niets belet hen zich weer te bekeren, terug te keren naar wat nooit echt verloren kan zijn.

  Zie commentaar van Theudmer:
  __http://www.katholiekforum.net/2021/07/09/afbraakbeleid-van-bergoglio-maakt-de-kerk-ziek-en-de-gelovigen-misselijk/#comment-74936__

 3. Paus Franciscus heeft met het besluit om de Tridentijnse Heilige Mis te verbieden, zich schuldig gemaakt aan geloofs vervolging, dit is strijd met de fundamentele rechten van de mens, die rechten zijn door de Europese unie unaniem aanvaard. Tevens heeft paus Franciscus met zijn besluit een schisma veroorzaakt in de Rooms Katholieke kerk. Maar paus Franciscus zijn besluit heeft ook positieven gevolgen, de Tridentijnse gelovigen binnen en buiten de Rooms Katholieke kerk hebben nu een gezamenlijk vijand. Dus kunnen ze gezamenlijk de Nieuwe Tridentijnse Rooms Katholieke kerk stichten. De Tridentijnse Heilige Mis trekt steeds meer vooral jonge maar vooral ook niet katholiek opgevoede gelovigen. Daar komt bij dat het aantal Tridentijnse gelovigen zeer snel groeit en het aantal moderne paus Franciscus gelovigen zeer snel mede door vergrijzing daalt. Het besluit van paus Franciscus om de Tridentijnse Heilige Mis te verbieden in de Rooms Katholieke kerk, is dus niets meer dan een Pyrus overwinning. Het lijkt of paus Franciscus de slag gewonnen heeft, maar naar verloop van tijd zal blijken dat paus Franciscus de slag verloren heeft en Paus Franciscus de Rooms Katholieke kerk binnen enkele jaren aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Het Tweede Vaticaanse Concilie is voor de Rooms Katholieke kerk een catastrofe geworden. Het heeft in de Rooms Katholieke kerk voor een zeer ernstige crisis gezorgd die iedere dag erger wordt. De mensheid vernietigd zichzelf door een overvloed aan geld, sex en politiek, dit is nu precies de reden waarom de Rooms Katholieke kerk in een in zichzelf versterkende crisis zit. Het zelfreinigende vermogen van de Rooms Katholieke kerk heeft plaatsgemaakt voor hoogmoed en arrogantie.

  1. U mag geloven wat u wil. De jeugd wordt nu weer meegesleept naar Katholieke missen precies zoals dat voor en na VAII was. Mensen zaten de mis uit en gingen hun weg daarna. De jeugd gaat u ook grotendeels kwijtraken. Maar vooruit als je 1% overhoudt moet je wel een grote kweekvijver maken. Volgens van Rooijen groeit het aantal diepgelovige gezinnen weer en roeit dat de liberale tak van de katholieke kerk vanzelf uit.. Dat wordt een kwestie van de langste adem. Dat gaan wij met zijn allen en de volgende generaties niet meer meemaken. De huidige priesters vallen terug in de strenge leer en dat zie je ook vaak al aan de types die deze tak vertegenwoordigt. het type Gijssen. Waarin je een voortdurend strijd ziet tussen menselijke verlangens en het geestelijke verlangen.

   1. Wat de mee moet SLÉPEN, is niet duurzaam. Dat weet en beseft élke volwassene.
    Maar ja, U begint nét volwassen te worden. Dus, het zij U vergeven.

    1. correctie:
     @juuls,
     Wat U mee moet SLÉPEN, is niet duurzaam. Dat weet en beseft élke volwassene.
     Maar ja, U begint nét volwassen te worden. Dus, het zij U vergeven.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.