Vaticaan trekt verplichte Covid 19-vaccinatie voor medewerkers in na zware kritiek

Giuseppe Kardinaal Bertello, Prefect van de Pauselijke Commissie voor de Staat Vaticaanstad,  heeft een decreet ingetrokken, waarin medewerkers van het Heilige Stoel werden bedreigd met ontslag, indien ze het Covid 19-vaccin zonder geldige medische reden zouden weigeren. Deze versoepeling gebeurde na scherpe mediakritiek tegen de disproportionele behandeling van zgn “antivaxxers” in het Vaticaan, die hun broodwinning dreigden te verliezen. In een nieuwe interne nota (18 februari) beloofde Kardinaal Bertello, dat er naar een balans gezocht zou worden tussen de “gezondheid van de gemeenschap en individuele keuzes, zonder repressieve maatregelen tegen medewerkers”. Het Vaticaan heeft slechts 450 vaste inwoners, maar er werken 3000 personen. 

Paus Franciscus en zijn curie hebben zich tijdens de laatste maanden opgeworpen tot ware ambassadeurs van de Covid 19 vaccinatie. In een verklaring op het Italiaanse Canale5, riep de Paus alle gelovigen op om zich te laten vaccineren, als “morele plicht”, om het eigen leven en dat van anderen te beschermen. Franciscus staat bekend om zijn onwrikbare geloof in supranationale instellingen en hun aanbevelingen (bv inzake de aanpak van Covid 19). In zijn encycliek “Fratelli Tutti”, sprak hij zich onder andere uit voor een versterking van het gezag van de Verenigde Naties, die hij als een uitgelezen instrument zag om sociale gerechtigheid en mensenrechten te promoten.

Bron: Crux

Author: Katharina Gabriels

Katharina Gabriels is gehuwd en moeder van twee tieners. Ze is gefascineerd door (kerkelijke) actualiteit, hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en ethische kwesties.
Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.