De Wonderdadige Medaille

De Wonderdadige Medaille dankt haar oorsprong aan de Verschijningen van Maria in de Kapel van de Rue du Bac te Parijs, in 1830.

Op zaterdag 27 november 1830 verscheen de Onbevlekte Maagd aan Zuster Catherina Labouré, Dochter der Liefde en vertrouwde haar een zending toe nl. een medaille te laten slaan volgens het model dat haar getoond werd.

“Laat een medaille slaan naar dit model”, zei de H. Maagd, “de personen die ze met vertrouwen dragen, zullen grote genaden ontvangen, vooral als zij ze om de hals dragen”.

Enorm snel heeft de Medaille zich verspreid. Talrijke genaden van bekering, van bescherming en van genezing werden verkregen.

In verband met deze buitengewone feiten gelastte de Aartsbisschop van Parijs, Mgr. de Quelen, een officiëel onderzoek in te stellen naar de oorsprong en de uitwerking van de Medaille van de Rue du Bac.

Ziehier het resultaat: De buitengewone snelheid, waarmee deze Medaille verspreid is, het verbazingwekkend aantal medailles, die geslagen en verspreid zijn, de bewonderenswaardige weldaden en de uitzonderlijke genaden, die verkregen zijn door het vertrouwen van de gelovigen, schijnen werkelijk een teken van de Hemel te zijn, waarmee de waarachtigheid van de verschijningen, de waarheid van het verhaal van de zienster en de verspreiding van de Medaille bevestigd worden.

In 1846, na de opzienbarende bekering van de Jood Alphonse Ratisbonne in Rome, bevestigde Paus Gregorius XVI de bovenvermelde conclusie van de Aartsbisschop van Parijs.

Als u dus van de H. Maagd houdt en als u vertrouwen heeft in haar machtige voorspraak: “Draag dan altijd de Medaille om te blijven leven in Gods genade en de bescherming van de Onbevlekte Maagd te genieten. Bid dan elke dag de aanroeping op de Medaille gegrift.” De H. Maagd wilde aldus gegroet en aangeroepen worden:

“O MARIA, ZONDER ZONDE ONTVANGEN, BID VOOR ONS DIE ONZE TOEVLUCHT TOT U NEMEN”.

Maak de Medaille bekend in uw omgeving; geef ze vooral aan zieken en bedroefden.

Wonderdadige Medailles kunt u onder andere HIER bestellen.

Bron: Marypages

identicon

Author: dmji

8 thoughts on “De Wonderdadige Medaille

 1. Dank u Michaël !
  OP o.a. zaterdag 18 april 2020 en op vrijdag 27 november 2020,Feest van de Wonderdadige Medaille zijn er bedevaarten naar de “Rue du Bac”!!!

  “We sluiten ons aan bij de eucharistieviering in de kapel van de Wonderdadige Medaille te Parijs om 12u30′.
  We mogen onze pick-nick gebruiken bij ‘Accueil Louise de Marillac’ in de Rue du Sèvres.
  Mogelijkheid tot bezoek kerk van de H.Vincentius à Paolo.
  In de namiddag bezoek aan het vernieuwde museum van de zienster Cathérine Labouré.
  Vertrek BISSEGEM : 6u30 Terug BISSEGEM : +/- 22u
  PRIJS: 40 euro p.p. (fooi chauffeur niet inbegrepen)
  Zie voor meer info op :
  http://bedevaartenparijs.be/category/programma/
  http://bedevaartenparijs.be/contact/

 2. ik vind geen telefoonnummer om te bellen ik had graag geweten of er bij jullie ergens een mogelijkheid bestaat om juist 3 zo’n wonderlijke medailles aan te kopen

  in afwachting met dank

  Reinhilde Raspoet

 3. @ Reinhilde

  Ik weet niet of het Katholiek forum of eventueel Michaël die medailles verkopen. Als je iemand kent van het plaatselijk Marialegioen, daar kan je ze meestal een paar gratis krijgen. Die staan ook aan de straatkant om de medailles uit te delen als er een muziekfestival wordt gegeven.
  Je kan ze ook vinden/kopen in de nabijheid van bedevaartsoorden zoals Baneux, Bauraing, Scherpenheuvel, …

  Je kan ze ook hier kopen:
  https://www.bel-art.net/nl/1056-aluminium
  Ze bestaan in verschillende maten en metalen. Je moet ze per zakje nemen. Persoonlijk zou ik dat niet erg vinden. Ik zou er anderen mee blij maken.
  Ik denk dat je ze wel nog moet laten wijden.
  Het gebed dat bij de medaille hoort, vind je zeker wel op internet.

  Voor ons zelf hebben we allemaal een 18 krt gouden wonderbare medaille. Deze hebben we iets meer dan 30 jaar geleden gekocht of laten maken. Ik weet zelfs niet meer waar.

 4. Als kind ben ik met de wonderbare medaille op gegroeid ik heb zelf ook beproevingen gehad in mijn leven maar vertrouw op onze Hemelmoeder dat ze me altijd nabij zal zijn ook mijn kinderen en kleinkinderen ook al staat hun geloof op een klein vlammetje dat bij na uitdooft ,toch blijft mijn geloof rotsvast bestaan dat het goed komt .Ook ik sta jaarlijks op pukkel pop op het Muziek festival om aan onze jeugd wonderbare Medaille uit te delen en de geschiedenis er van te verkondigen ,en wonder bij wonder ook al zijn de jongere soms gehaast de meeste blijven staan om te luisteren naar het verhaal dat we hen te vertellen hebben .
  Bidden met en tot Maria dat is de grote boodschap die Maria overal brengt .Daar ik lid ben van het Marialegioen deel ik nog veel de Medaille uit en zal dat altijd doen .liefs Godelieve

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.