8 thoughts on “Video: de evolutietheorie op losse schroeven

 1. Ik steek daar mijn tijd niet meer in, het blijft een onoplosbaar probleem, er is altijd evolutie tot vandaag, de ene gelooft in het creationisme de andere in het evolutietheorie beide kan men niet bewijzen. dus het blijft een zinloze discussie.

  1. Voor velen kan het echt nuttig zijn dat zij de leugens ontdekken en dan ijverig op zoek gaan naar God. Dit werk moet men doen voor de zielen van de naasten.

   Maar ik heb ook het gevoel dat de aarde tegelijkertijd plat en bol is, en dat het me eigenlijk niet meer kan schelen wie gelijk heeft.
   Het is allemaal veel te groot en men heeft wel tien levens nodig om alles te bestuderen, daardoor zou men gaan verlangen dat re-inkarnatie echt zou kunnen want dan kan men misschien gedurende vele opeenvolgende levens alles bestuderen en al-wetend worden zoals God zelf, aantekkelijk idee, niet?
   Het enige echte probleem dat me niet los laat is dat ik niet in staat ben te gehoorzamen aan God zoals Hij het van ons verlangt.

 2. “Ik steek daar mijn tijd niet meer in, het blijft een onoplosbaar probleem, er is altijd evolutie tot vandaag, de ene gelooft in het creationisme de andere in het evolutietheorie beide kan men niet bewijzen. dus het blijft een zinloze discussie.”
  Zinloze discutie??? Wel wel wel.
  Ik dacht dat een Katholiek de Openbaringen van God MOET geloven. Het is geen discussie van te “bewijzen” wie gelijk heeft.
  GOD HEEFT ALTIJD GELIJK EN NIEMAND ANDERS. Is dat duidelijk genoeg???

  1. Oei, Ward. U wéét dus wat God denkt en wilt?
   U kunt dat moeiteloos afleiden uit die bundel oude teksten, die ooit geselecteerd werden als ‘dé Bijbel’?
   U vertaalt die feilloos naar het jaar 2020?
   U koppelt die aan de resem wetten en decreten van de Katholieke Kerk van de laatste 2000 jaar?
   Respect, Ward.
   Ik kijk al uit naar Paus Eduardus I.
   Maar eigenlijk bent U dat nu al, toch?
   Eerbiedige groet, Heilige Vader

 3. @ Ward : Dat is nu juist wat ik bedoel, Je gelooft Dat God alles geschapen heeft, maar dan krijg je weer andere problemen, omdat licht van de zon komt, en volgens de Bijbel zei God : er is licht. En de zon komt pas later aan bod. Dus het blijven zinloze discussies en dat bedoelde ik ermee.

  1. @ Willy. Je mag me zeggen dat ik het te simpel bekijk, maar de bijbel maakt duidelijk dat Lucifer ter aarde werd geworpen en tevens dat dit niet zomaar binnen een enge tijdsperiode kan gezien worden. De aarde was/is dus geheel in duisternis gehuld, dat is Geestelijk. Dat heeft niets te maken met de schepping van zon en sterren die slechts een werelds licht geven. Nochtans zijn ook zon en sterren geestelijk te begrijpen als verheven boven louter wereldse lichamen als materiele planeten en zonnen en sterren, want ook wijze leraars zijn als de sterren en Jezus is als de zon voor de verduisterde aardse menselijke ziel. Tenslotte gaat het toch in de eerste plaats om de ziel en de Geestelijke Beleving. Volgens mij valt daar weinig over te discussieren want zich trachten open te stellen voor de Geest is een christelijke plicht. Bovendien geldt dat Tijd betrekkelijk is, zoals je wel weet.

 4. Erg interessant. De evolutietheorie interesseerde mij niet zo. Ik weet dat verschillende natuurwetenschappers zeggen dat de aarde is ontstaan op een moment dat de temperatuur de juiste graden aangaf. M.a.w. Er dient daar iets achter te zitten. Voor mij is dat God. Dank voor deze video.

 5. De abiogenese is een mirakel. Net zoals de schepping van de kosmos uit het niets en de schepping van de menselijke immatertiele ziel. Driewerf bewijs voor een Transcendente God die ingrijpt in de kosmos…

  Net zoals de maagdelijke ontvangenis van Christus en de verrijzenis en alle mirakelen.

  Maar er is zeker ook ‘evolutie’, variatie en selectie, maar de effecten daarvan zijn minimaal als je het mij vraagt. De grote sprongen in het leven wijzen volgens mij eerder op influx van informatie door een Transcendente Schepper.

  Het moeilijke blijft mijns inziens om overtuigend historisch bewijs te vinden van alle bijbelverhalen voor Abraham… de jonge aarde creationisten overtuigen niet, als je het mij vraagt… en dat is vandaag de dag het grootste intellectuele probleem dat veel mensen hebben…

  Zelfs de kerk. Want genesis wordt zowat als ‘mythe’ gelezen, begrijp ik, door hedendaagse theologen en bisschoppen… dat wil zeggen: het verhaal is waar, maar verteld in symbolische taal… ik weet het niet, wat ik ervan moet denken.

  In elk geval blijft de zondeval een feit met de nood aan een Redder ten gevolge… maar het ontbreekt ons helaas aan goede wetenschappelijke onderbouwing voor de geschiedenis ervan.

  Dat geldt niet voor de verrijzenis, een mirakel waar de lijkwade van Turijn overtuigend van getuigt. Voor Christus is het wetenschappelijk bewijs overvloedig.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.