Hou politieke ideologie uit de sport!

CitizenGO

“De LHBTQ-‘regenboog’ is een politiek symbool en mag daarom niet opgedrongen worden aan voetbalspelers,” dat zegt ‘Let All Play’, een internationale drukkingsgroep binnen de sportwereld.

Professionele voetballers verplichten om LHBTQ-regenboogsymbolen te dragen is in strijd met de regels van de FIFA en de IFAB, die politieke, persoonlijke of religieuze symbolen op voetbaltruitjes verbieden, aldus Let All Play in hun rapport “Let All Play: Yes to soccer, no to politics.”

In een oproep aan de FIFA – de organisatie die het professionele voetbal over de hele wereld bestuurt – en de IFAB – die de voetbalregels bepaalt – stelt Let All Play dat de LHBTQ-“regenboog” een politiek symbool is dat aldus door de regels van de FIFA wordt verboden. Volgens de groep, “stellen de spelregels van de International Football Association Board (IFAB) : “De uitrusting mag geen politieke, religieuze of persoonlijke slogans, verklaringen of beelden bevatten” (Regel 04.5). Het reglement van de FIFA m.b.t. de uitrusting voegt hieraan toe dat dit een verbod inhoudt op elk “politiek of vergelijkbaar symbool” (Artikel 8.3).

FIFA“, aldus het verslag van Let All Play, “moet zijn eigen regels afdwingen” en “garanderen dat iedereen welkom is” in ‘s werelds populairste sport.

Let All Play verklaarde op haar website: “De lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en queer (LHBTQ)-regenboog hoort in het voetbal niet thuis op de kledij of in het veld.” Het merkte op dat de Verenigde Staten en Ierland van hun spelers hebben geëist dat ze een LHBTQ-regenboog op hun wedstrijdtruitjes droegen en dat Engeland het dragen van LHBTQ-regenboogschoenveters oplegde. Andere teams hebben hun aanvoerder verplicht om een LHBTQ-regenboogarmband te dragen, aldus de website, en sommige teams hebben de LHBTQ-regenboog op hun cornervlaggen gezet.

“Niet iedereen staat achter de belangen van de LHBTQ-regenboog,” aldus Let All Play op haar website, die toevoegde dat spelers die geweigerd hebben om de LHBTQ-regenboog te dragen in internationale en landelijke competitiewedstrijden “geïntimideerd werden en risico lopen om benadeeld te worden in hun carrière.” Het riep FIFA en IFAB op om spelers te beoordelen op basis van hun voetbalvaardigheden in plaats van op hun politieke of religieuze achtergrond.

“Niemand mag verplicht worden een politiek symbool te dragen waar ze het niet mee eens zijn,” betoogde de groep. “Tot degenen die het niet eens zijn met de politiek die de LHBTQ-regenboog vertegenwoordigt, behoren enkele gelovigen, maar ook degenen die zich verzetten tegen de dreiging die van het transgenderisme uitgaat voor voetballende meisjes en vrouwen. Deze personen en anderen mogen niet worden uitgesloten van voetbal alleen maar omdat ze een mening hebben die haaks staat op de belangen van de LHBTQ-lobbyisten en vice versa.”

Eén van de recentste teams die de regenboogvlag voor homo’s heeft ingevoerd is Altrincham FC uit Engeland. De teamgenoten droegen een regenbooguitrusting voor een match op 16 februari op hun thuisveld. Onder degenen die de wedstrijd bijwoonden, zat barones Susan Williams, die fungeerde als Brits minister van ‘Gelijkheden’. Op de Twitter-account van het overheidsbureau voor ‘gelijkheid’ werd dit shirt uitgeroepen als erkenning van februari, wat toevallig de LGBTQ-geschiedenismaand in het Verenigd Koninkrijk is.

Op de Twitter-account van de ploeg begon een tweet: “Niet alle strepen zijn recht…” “Wij geloven dat het de eerste keer ter wereld zal zijn dat een professionele voetbalclub een uitrusting draagt die uitsluitend gemodelleerd is door de LGBTQ-pridevlag”, aldus de directeur van de nationale liga, Bill Waterson in een verklaring. “Altrincham zal daarom een klein moment van voetbalgeschiedenis maken.”

De gay-pridevlag is ontworpen door de Amerikaanse homorechtenactivist Gilbert Baker in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het politieke belang van deze pridevlag ging niet verloren op Baker, die volgens Let All Play, zei: ” Voor de afgelopen 40 jaar, stond de regenboogvlag als een politiek krachtig, betekenisvol en ook esthetisch doeltreffend symbool.”

Regenboogsymbolen zijn in het verleden duidelijk zichtbaar geweest voor andere voetbalclubs, zoals Rayo Vallecano en CD Guadalajara uit Spanje die in 2015 regenboogsjerps droegen, Major League-voetballers, alsook spelers bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten droegen gay-pride shirtversies.

Let All Play pleit ervoor dat FIFA de teams die politieke symbolen en de LHBTQ-regenboog op eender welk onderdeel van de spelersuitrusting, beschermende kleding of de armband van de aanvoerder plaatsen, disciplinair moet aanpakken. Het riep de IFAB ook op om de voetbalregels te herzien en politieke symbolen te verbieden op cornervlaggen en alle andere veld- en technische apparatuur die op het veld en in de directe omgeving wordt gebruikt. In het rapport wordt opgemerkt dat de FIFA reeds teams heeft bestraft tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de FIFA-wereldbeker in 2018. Landen van Albanië tot Wales werden genoemd voor het gebruik van politieke symbolen, politieke uitingen, niet-goedgekeurde armbanden en discriminerende spandoeken.

FIFA heeft eerder teams bestraft voor het gebruiken van politieke symbolen:

  • In 2016 heeft FIFA de Ierse voetbalbond bestraft voor het dragen van een shirt met daarop een boodschap ter herdenking van de Paasopstand van 1916.

  • In 2017 waarschuwde FIFA Argentinië voor “het dragen van een [aanvoerders]armband met symbool”.

  • In 2018 beboete de Engelse voetbalbond de manager van Manchester City FC, Pep Guardiola, omdat hij tijdens een wedstrijd een geel lintje droeg ter gedachtenis aan wat de Catalaanse seperatisten politieke gevangenen noemen.

Linkse politieke symbolen dringen zich op in de openbaarheid, ook bij ons, want zo sloegen in 2013 reeds, in het door cultuurmarxisme getiranniseerde Vlaanderen, systeemmedia en -politici tilt toen de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever (op gebied van “homorechten” nochtans zeer liberaal) de logica erkende dat “neutraliteit” ook betekent om de (zeer politiek-geladen) LHBTQ-symbolen weg te laten en deze vanzelfsprekendheid ook navenant doorvoerde in het beleid van zijn stad.

De LGBTQ-ideologie forceren tot maatschappelijke pensée unique is een nieuwe en sluipende vorm van cultureel totalitarisme, die zonder verzet kan uitgroeien tot ongeziene dictatuur.

Teken ook de petitie van Let All Play op CitizenGO: FIFA: Houd voetbal vrij van politieke symbolen (zoals regenboogvlaggen)

Teken deze petitie om aan de FIFA-voorzitter en de International Football Association Board (IFAB) te vragen het gebruik van politieke symbolen te stoppen.

In het volledige rapport “Let All Play” (Engelstalig) kunt u de persoonlijke verhalen lezen van spelers en meer te weten komen over hoe politieke symbolen ingaan tegen de spelregels van het voetbal: https://www.letallplay.org/fifareport

  • Bronnen: LifeSiteNews, CitizenGO
identicon

Author: Andreas Eriksson

Ongeordende bio-ethiek creëert een ontwrichte samenleving. Globalisme is de huidige aartsvijand van de Katholieke Vrijheid. God is alles.

4 thoughts on “Hou politieke ideologie uit de sport!

  1. Jaren geleden las ik dat voetbal een uitvinding is van de vrijmetselarij en uitsluitend bedoeld om de gemoederen op te zwepen. Daardoor is het dan ook te verklaren dat sporten als enige menselijke activiteit zogezegd neutraal zou kunnen zijn. M.a.w. sport, en voetbal in het bijzonder, is beter dan religie? Maarten Toonder stelt een voetbalveld voor als een energiecentrale waaruit men occulte kracht kan putten, die slechts gebeurlijk getemperd wordt door gelijk spel. God en waarachtige zuivere geestelijke beleving zijn dus minderwaardig? Willekeurige balspelletjes op een gazon met kinderen en ouders samen hoeft men misschien niet te versmaden, maar het kan onmogelijk ooit een schijn-religie worden met schijn-neutraliteit. De geestelijke strijd zal zich dus ook op het grasveld laten gelden en voor zeer velen zal ook dit niets anders betekenen dan buitengewone opzweping der gemoederen! De weldra opgelegde chip-inplant zal de gemoedsgesteldheid van ieder individu in de massa kunnen meten en de grafieken hiervan kunnen dan deel uitmaken van nog meer ophefmakende nieuwsberichten !!! … en God en geestelijke beleving zullen verder aan de horizon verdwijnen dan ooit.

  2. Danneels heeft ooit de mis gedaan met regenboogkleurtjes op zijn kazuifel. “Mooi” voorbeeld. Staat op internet, zoek op danneels rainbowvestements.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.