Christenen in noordoost Syrië roepen op tot gebed voor hun veiligheid

Turkse troepen. Foto: Youtube

Groepen die de Christenen in noordoost Syrië vertegenwoordigen roepen op tot gebed, omdat ze bang zijn dat Turkije van plan is om diens talrijke dreigementen om de regio binnen te vallen met hun leger, waar zal maken.

Sinds november 2018 dreigde de Turkse dictator Erdogan ermee om een grootschalige militaire operatie uit te voeren ten oosten van de Eufraat, om het gebied te zuiveren van “Koerdische terroristen.” Syrische Christenen zien dit als een voorwendsel van Turkije om een groter gebied van Syrië te bezetten, in een poging om de demografie van het noordoosten – met Koerden en Christenen – te veranderen, net zoals ze deden in Afrin, Syrië, in maart 2018.

De oproep om te bidden voor de ca 100.000 Christenen in de regio werd de wereld ingestuurd op 15 augustus. De Syrische Christelijke groepen zeiden: “Turkije heeft z’n leger en geallieerde jihadisten aan de grens verzameld. Hoewel de Amerikaanse en Franse legers aanwezig zijn in noordoost Syrië, weten we dat Turkije ons zal aanvallen en vernietigen.”

De Christenen voelen zich niet bepaald op hun gemak door de nakende invasie van het Turkse leger, en ze verwezen daarbij naar de Armeense Genocide van 1915, waar ca 1,5 miljoen Armeense Christenen werden vermoord door de Ottomaanse Turken.

Bron: Catholic Register

identicon

Author: dmji

3 thoughts on “Christenen in noordoost Syrië roepen op tot gebed voor hun veiligheid

  1. “It’s another day for you and me in paradise”…Ik moet er vaak aan denken hoeveel chance dat we hier (nog) hebben. We hebben het goed, ginds worden ze vermoord. Het Westen doet niets. Vader help hen, laat toch niet toe dat de bakermat van ons geloof afgebrand wordt door dit hellevuur.

  2. ☩JMJ☩

    Indien we een sterk, integraal Katholiek, imperiaal Europa hadden in plaats van een verdrukt Europa onder regeringen samengesteld uit de eunuchen van een bepaalde mercantiele volksstam, dan konden we niet alleen de Arameeërs tegen de barbaren beschermen, maar ook de landen gaan heroveren die de islamieten eertijds van het Romeins Rijk weggeroofd hadden. Jerusalem, waar God Zich op het Heilig Kruis ten Offer bracht, moet niet onder de controle van de joden of de islamieten zijn, maar onder de controle van rechtbelijdende Christenen.

    Helaas slurpen Brood en Spelen de aandacht op van diegenen die hun talenten moeten gebruiken in de dienst van God om Europa te herkerstenen.

  3. Zeer waar! De eunuchen promoten enkel verdere afbraak onder het mom van mensenlijkheid. Waar is deze mensenlijkheid dan te vinden? Dat interesseert deze bedriegers geen zier! Afstand nemen van deze schijnleer en terug naar de ware leer van de Heer is het enige wat uitzicht biedt.

Regels voor reacties: 1. Haatreacties en reacties met vloek- en scheldwoorden zijn niet toegestaan. 2. "Trollen" is verboden. Dit forum is bedoeld als ontmoetingsplaats waar inhoudelijke reacties worden gegeven op een artikel, of waar meningen kunnen worden uitgewisseld, niet om te trollen. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de gebruiker worden geblokkeerd. 3. Anonieme gebruikersnaam is toegelaten. 4. Katholiek Forum wil een beleefd, doch ongecensureerd platform aanbieden en is daarom volstrekt niet aansprakelijk voor de inhoud van de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.